Timotei

Ravintola Sipuli (Helsinki)

25 posts in this topic

Päätin aloittaa ketjun, sillä en löydä jo aloitettua. Jos sellainen on kuitenkin jossain tuolla syövereissä niin yhdistäkää sitten, jookos?

Meillä siis varattuna Sipulin bankettisali ja käytiin tutustumassa viime viikolla tilaan. Kaunishan se on, mutta tuntui pieneltä ja meidän vierasmäärän sijoittaminen sinne tulee olemaan haastavaa jo sinällään, saatika siksi, että haluamme istumajärjestyksessä ottaa huomioon monen monta seikkaa.

Jos jollain on kokemuksia bankettisalista, tai Sipulista muuten, vaikka ruokien ja palvelun osalta, niin ilmoittautukaahan. Millaisia juhlia olette banketissa olleet viettämässä ja millä huomioilla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

katso linkki ravintolahäät siellä myös Sipulista

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me vahvistimme myös varauksen Sipulista. Meille on varattu 2. kerroksen kabinetit ja kävimme siis perjantaina tutustumassa.

Hovimestari oli todella mukava ja kohtelias. Jännitimme hiukan, että miten meihin suhtaudutaan kun olimme hiukan nukkavieraasti pukeutuneita ja paikka oli niin hieno. Turhaa jännittämistä! Meille jäi todella lämminhenkinen olo ja heidän teemansa tuntui olevan että "Ihan kuinka te haluatte" :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillekin on varattu ensi syksyksi Ravintola Sipulin bankettisali! :D Palvelu on tähän mennessä ollut mainiota ja odotan innolla sitä, että päästään tarkemmin suunnittelemaan meidän häätilaisuutta! Muiltakin oon kuullu vaan hyvää palautetta (noh, paitsi hinnoista). :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille jäänyt myös olo että tekevät "ihan niin kuin me halutaan". Sitä toistelevat, vaikka kysyisin kuinka kinkkisiä tai turhanpäiväisiä kysymyksiä tahansa. Tänään tupsahti postiluukusta 400€:n varausmaksu, joka siis hyvitetään lopullisesta summasta myöhemmin.

Tarjoatteko vieraille ruokajuomana alkoholia? Jos ette ja tilaisuudessa baari, niin miten järjestätte asian fyysisesti tilassa? Meillä alkoholitarjoilu vielä mietinnässä. Tervetuliaismaljat tulee kyllä, viinit harkinnassa.

Cheimantha, paljonko teille tulossa vieraita bankettisaliin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Timotei, meille on tulossa vieraita n. 50. Meinataan tarjota alkumaljat ainakin, mutta ruokaviinit on kyllä viel harkinnassa! Baarin "sijaintia" ei vielä olla tarkemmin mietitty, mutta kyllä se sinne varmasti mahtuu. Tila vaikutti minusta ihan riittävän suurelta meidän vierasmäärälle, tosin meidän häissä ei tanssita, niin ei tarvitse raivata tilaa tanssilattialle! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lähettelin juuri eilen Sipuliin kysymyksiä ja tänään jo tulikin vastauksia. Uskomattoman hyvää palvelua edelleen.

Huono puoli on vain se, että äänentoistolaitteet pitää tuoda itse. Omaa musiikkia saa kuitenkin soittaa :)

Me tarjoamme vieraille alkumaljat, kaksi kaatoa viiniä tai olutta ruokajuomana ja mahdollisesti avecit kahvien kera. Vieraita tulee n. 40 ja ruoka + juomat jäävät alle 3000e:n.

Meillä kun on ne 2. kerroksen kabinetit, niin se viereinen Bar Navigare on auki koko ajan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, meillä listassa nyt noin 70 aikuista ja 13 alle 6-vuotiasta.. Meillä tarkoitus päästä ihan vähän tanssahtamaan, edes häävalssin verran. Tiukkaa tulee tekemään, mutta jos vähän pyörittelee eri vaihtoehtoja niin eiköhän se siitä. Tosin sen baarin mahduttaminen samaan tilaan vielä voi olla jo ylivoimaista. Mitenköhän se pelittäisi jos vieraat hakisivat ruokajuomansa erikseen? Tuleeko sähläystä ja ramppaamista? Meillä niin suuri tuo vierasmäärä, että mietin ruokajuomia ihan budjettisyistä. Ja siksikin, etten itse välttämättä perusta niin alkomahoolista ko tilaisuudessa. Ruokajuomana ihan menee vielä, muttei sekään olisi minusta välttämättömyys, ainakaan meidän tarjoamana.

Kertokaahan lisää toteutuksistanne ym Sipulissa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehkutanpa taas tänne Sipulin mieletöntä joustavuutta.

Ensinnäkin he vastaavat sähköpostiin varsin nopeasti. Alta 24h olen aina saanut vastauksen, josta huokuu ystävällisuus ja kohteliasuus olematta kuitenkaan lipevä.

Kyselystämme on käynyt ilmi seuraavia ilahduttavia seikkoja:

-koristelutarpeet voi viedä sinne säilöön edellisenä päivänä ja hakea pois juhlien jälkeisenä arkipäivänä

-ravintolan henkilökunta siivoaa myös itselaitetut koristeet pois

-sama pätee myös omiin äänentoistolaitteisiin

-ruokalistalle saa myös sellaista, mitä ei ravintolan missään menussa tarjota noin muuten (esim. meillä fetasalaatti) eikä siitä tuntunut tulevan juurikaan ylimääräisiä kustannuksia

Menemme vielä tarkemmin suunnittelemaan yksityiskohtia toukokuun alussa :) On todella hyvä mieli!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Palaan hehkuttamaan vielä.

Yhteyshenkilömme Sipulissa vaihtui kesän jälkeen, mutta palvelu on edelleen yhtä jouhevaa, joustavaa ja miellyttävää. Asioita varmistellaan huolella molemminpuolin. Juuri tänään soitettiin ja varmistettiin vielä henkilömäärät, allergiat ja kyseltiin, että onko vielä joitakin toiveita. Kohteliaasti muistutettiin, että edelleen voi soitella ja kysellä - tyhmiä kysymyksiä ei ole!

Lauantaina on sitten näytön paikka, mutta tähän saakka en ole moitteen sijaa löytänyt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häät on nyt vietetty. Sipuli oli UPEA! Kertakaikkisen moitteettomasti oli hoidettu kaikki. He olivat koristelleet tilan ihanasti takorautaisin kynttilöin (ajattelivat sopivan meidän tyyliin ja paremmin ei olisi voitu ajatella), lapsiperheet kiittelivät erityisestä huomioonottamisesta (tarjottiin tyhjiä kabinetteja pienten päikkäreitä varten, lämmiteltiin pilttipurkkeja ym.), liikuntaesteisten erityinen huomioonottaminen (bestmanille tuotiin annokset noutopöydästä vaikka sen olisi voinut tehdä joku kaveri ja hän pystyy osin itsekin ottamaan) ja kaiken kaikkiaan tyyli oli tehokas, huomaavainen ja huomaamaton. He joustivat hienosti aikataulujemme mukaan, siivosivat omat koristelumme...

En voi muuta kuin suositella lämpimästi! En keksi mitään moitittavaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitääpä minunkin tulla tänne vielä kehumaan! Sipuli järjesti juhlamme todella loistavasti ja ammattitaitoisesti! Palvelu oli minunkin kokemukseni mukaan erittäin joustavaa ja olen samaa mieltä Morren kanssa siinä, että "kaiken kaikkiaan tyyli oli tehokas, huomaavainen ja huomaamaton". Lisäksi Bankettisali oli juhlatilana aivan upea! Plussaa tietysti myös se, ettei Sipulissa tarvitse maksaa muusta kuin tarjottavista (ei siis erillistä tilavuokraa). Suosittelen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan viettänyt häitä (tai muita juhlia) Sipulin talvipuutarhassa? Me ollaan varattu se helmikuulle (vieraita tulee n. 80) ja olisi kiva kuulla kokemuksia. Esimerkiksi pöytien sijoittelu tilassa pohdituttaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin vieraana elokuussa 2010 Sipulissa järjestetyissä häissä ja häät olivat upeat! Juhlat olivat bankettisalissa, mikä on jo itsessään kaunis ja koristeellinen.

Juhlat sujuivat loistavasti kuumuutta lukuunottamatta! Tilasta oli ilmeisesti hajonnut ilmastointi tms. ja se oli tukalan kuuma. Noh, mitä voi odottaa kesäpäivänä kun lämmintä on muutenkin jo 30 astetta ulkona.. Hyvä tuuri kävi, että viereisessä talvipuutarhassa ei ollut tilaisuutta samaan aikaan vaan pystyimme kulkemaan sen läpi terassialueelle, jossa oli mukava vilvoitella. Mutta jos tilaisuus olisi talvipuutarhassa ollut, en itseasiassa edes tiedä, missä vieraat olisivat tällöin käyneet tupakalla tms.

Ruoka oli todella maittavaa ja kauniisti esillelaitettua. Pääruokana oli kalaa seisovasta pöydästä. Itse olen allerginen ja minulle oli valmistettu pihvi. Pihvi tuotiin pöytään samaan aikaan kun hääpari lähti hakemaan ruokaa eli kun istuin viimeisessä pöydässä, ei minulle jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin syödä pihvi pois ettei se seisoisi reilua 15 minuuttia edessäni. Tässä siis tarjoilijat olisivat voineet hieman lukea tilannetta ja tuoda ne muutamat pihvit samaan aikaan kun muu pöytä lähtee hakemaan ruokaansa. Tarjoilu sujui muuten hyvin - mainittakoon kuitenkin tarjoilijoiden kielitaidottomuus (kommunikointi ei onnistunut suomeksi eikä englanniksi kunnolla) ja hääkakun laittaminen kolmelle eri tarjoiluvadille vaikka piti olla kerroskakku....

Juhlatilana bankettisali oli aivan upea, intiimi (vieraita oli reilu 50) ja ruoka hyvää. Hintataso suht kallis. Tilaan avattu baari toimi hyvin ja kortti (myös electron!) kävi. Kaikenkaikkiaan ilta oli juuri niin loistava kuin toivoa voi. Kaikissa juhlissa sattuu ja tapahtuu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olemme päätymässä pitämään häämme ravintola Sipulin bankettisalissa, jonne meillä on nyt alustava varaus. Kiinnostaisi kuulla muilta siellä juhlineilta, että minkälaisia koristeluja olette tilaan laittaneet? Tutustuessamme saliin meille kerrottiin, että Sipulin kautta on mahdollista saada esimerkiksi kukka-asetelmat pöytiin ja muuta koristelua. Onko kenelläkään kokemusta? Tuliko paljon lisähintaa? Vai veittekö omat kukat ja koristeet?

Jännä lukea täältä, että vuonna 2008 on varausmaksu ilmeisesti ollut vain 400 e. Nyt se on noussut 1000 euroon, joka on aika kova summa. Muualla kun ovat varausmaksut vaihdelleet välillä 300-500 e. No, samapa kai tuo, kun se loppusummasta sitten vähennetään. Toivon vaan, että kaikki menee hyvin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

heippa!

täällä kaipaillaan kans kokemuksia sipulin talvipuutarhasta :) häät ensikesänä ja maksettiin juuri 1000€ varausmaksu. oli aikamoinen kolaus näin kauan ennen häitä. mutta loppusummaa maksaessa on mukava kun siitä on jo maksettu tonnin verran.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jennaxoxo, mekin maksettiin tuo 1000 euroa yli vuotta etukäteen, joten tuttu tunne! Aika hurjaa. Me ollaan nyt siinä vaiheessa, että pitäisi alkaa tarkemmin suunnittelemaan menu'ta ja muita Sipulin kanssa (häät joulukuussa). Kävin maanantaina muuten vaan lounaalla Sipulissa ja kysäisin samalla, olisinko voinut käydä vilkaisemassa varaamaamme bankettisalia. Kuulin, että se on tällä hetkellä remontissa! En tiedä, mitä sille tehdään, mutta toivon että muutos on hyvään suuntaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa, meillä myös häät Sipulin Talvipuutarhassa vuoden päästä syksyllä! Olisi hienoa, jos joku häänsä jo viettänyt pääsisi kertomaan kokemuksiaan. Itseäni tosiaan mietityttää koristelu ja miten saada suuresta tilasta mahdollisimman intiimi, meillä kun taitaa vierasmäärä jäädä alle 80. Käytiin tutustumassa tilaan keväällä ja oli kyllä mielettömän kaunis :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sipulin Talvipuutarha ei paljoa koristeluita kaipaa, me vietettiin opiskelijayhdistyksen vuosijuhlat siellä pukukoodilla iltapuku, ja ainoat koristeet tilaan oli pöydissä olevat huilumaljakot joihin olin tilannut Syväsen kukasta asetelmat. Naiset oli niin kauniina siellä ettei tila värillisten valojen lisäksi kaivannut muuta koristetta ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me pidimme häät Sipulin Talvipuutarhassa ja vastaan mielläni teitä askarruttaviin kysymyksiin jos apua kaipaatte. Olen täällä vain satunnainen vieras, joten yksäriviestit ei onnistu. Laittakaa s-postiosoitteenne niin laitan viestiä! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me pidimme häät Sipulin Talvipuutarhassa ja vastaan mielläni teitä askarruttaviin kysymyksiin jos apua kaipaatte. Olen täällä vain satunnainen vieras, joten yksäriviestit ei onnistu. Laittakaa s-postiosoitteenne niin laitan viestiä! :)

 

Heippa !

 

Meilläkin tulossa häät Ravintola Sipulin talvipuutarhassa. Mielelläni kuulisin kaiken mitä vain jaksat kirjoittaa.

Minulle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected]

 

Kiitos jo etukäteen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heipsan :)

Nostetaanpa. Onko tuoreita kokemuksia Sipulista ja erityisesti Talvipuutarhasta? Se on meillä yhtenä vaihtoehtona ja houkuttelee kovasti. Onkohan se kuitenkin liian iso tila n. 70-80 hengen häihin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me pyydettiin tarjousta Ravintola Sipulista, mutta päädyimme sitten toisaalle, enkä osaa sen takia sanoa tarkemmin.

 

Muoks. Tarjouksessa ei siis ollut mitään vikaa (eikä ollut edes mitenkään pöyristyttävän hintainen ollakseen Helsingin keskustassa), mutta me ihastuttiin toiseen paikkaan ja vietämme häitä sen takia toisaalla.

Edited by Hirilore

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now