Sign in to follow this  
Followers 0
suklaahipsu

Vihkiminen klo 18, liian myöhään?

17 posts in this topic

Help. Vuoden päästä helmikuussa olisi tarkoitus juhlia häitä, alkuperäinen ajatus oli pitää vihkiminen klo 17 kunnes tajusin ettei silloin ole vielä pimeää ja haaveissa on tunnelmallinen vihkiminen kynttilän valossa... Onko vihkiminen klo 18 liian myöhään? Juhlapaikka on suht lähellä kirkkoa ja vieraita n. 60 eli syömään saatetaan päästä hyvässä lykyssä jo klo 19. Mitään leikkejä ei ole suunnitelmissa, vain ruoka, kahvit ja sitten bileet. Onko kenelläkään kokemuksia? Ihmeen vähän löysin kirjoituksia aiheesta (tai sitten en etsinut kunnolla).

Lapsiperheitä häihin olisi tulossa vain muutama, mutta yhdeltä perheeltä olemme jo saaneet kuulla nurinaa iltahääajatuksesta tyyliin "meidän pitäisi lähteä sitten melkein heti viemään lapsia nukkumaan, meille sopisi paremmin että häät on kolmelta." Hieman jo rupesi verenpaine nousemaan..

Kiitos vastauksista!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on vihkiminen klo 18.00, mutta kesällä. Halusimme nimen omaan iltahäät, joten aika sopii meille hyvin.

Häihimme tulee muutama lapsi. Suurin osa häävieraistamme yöpyy juhlapaikassamme, joten lasten nukkumaan laittaminen ei ole niin suuri ongelma, kuin jos pitäisi lähteä ajamaan pois sitä varten. Siskoni tosin jättää omat lapsensa hoitoon häidemme ajaksi, sillä he ovat vielä niin pieniä tuolloin, ettei hän halua lähteä itse kovin aikaisin juhlastamme lapsia nukuttamaan.

Meilläkään ei ole mitään ohjelmaa. Vain vihkiminen, ruokailu, kakku, valssi tanssitaan mutta muuten vain seurustellaan vieraidemme kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli avioliiton siunaaminen klo 18 (helmikuussa myös). Sitten heti perään noin klo 18:30-20:00 tarjottiin illallinen, jonka päätyttyä klo 20:00-20:30 oli puolisen tuntia ohjelmaa, sitten hääkakun leikkaaminen ja kahvittelu. Häävalssi tanssittiin noin klo 21:20 ja hääkimpun heitin bändin ekalla tauolla klo 22 maissa. Bändi lopetti klo 1:00 yöllä ja siihen ne bileet sitten hiipuivatkin. Mielestäni olivat ihan sopivan pituiset hääjuhlat ja kaikki tarpeellinen "perinteinen" ohjelma saatiin mahtumaan noihin seitsemään tuntiin.

Häissämme ei ollut kovin pieniä lapsia, vaan pienten lasten vanhemmat olivat hommanneet lastenvahdin kotiinsa ja lähteneet kahdestaan juhlimaan. Yksi vauvavieras nukkui sujuvasti kuulosuojaimet päässä ja loput lapsivieraat olivat yli 10-vuotiaita, joten kenenkään ei tarvinnut lähteä lapsia nukuttamaan kesken juhlien. Oikeastaan kyllä kaikki virallinen ohjelma oli ohi viimeistään klo 21:30 mennessä (jos ei hääkimpun heittämistä lasketa viralliseksi ohjelmaksi).

Vieraita oli 80 henkeä, ja boolitarjoilu alkoi noin klo 20:30.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Terve!

Minä myös huolehdin, että onko klo: 18 liian myöhään. Emme saaneet kirkkoa haluamallemme päivälle muulloin. Vähän harmittaa tuo ajankohta, kun se poikkeaa niin paljon alkuperäisistä suunnitelmista. Pelkään, että tulee kiire ja se on viimeinen asia, mitä haluaisin hääjuhlissani ajatella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on nyt sitten pitkän pohdinnan jälkeen kirkko varattu klo 18. Katotaan miten käy!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Terve!

Minä myös huolehdin, että onko klo: 18 liian myöhään. Emme saaneet kirkkoa haluamallemme päivälle muulloin. Vähän harmittaa tuo ajankohta, kun se poikkeaa niin paljon alkuperäisistä suunnitelmista. Pelkään, että tulee kiire ja se on viimeinen asia, mitä haluaisin hääjuhlissani ajatella.

Meillä sama tilanne, tosin saatiin kirkko klo 17 joka on meidän kirkossa päivän viimeinen vihkiaika. Mäkin pelkään että tulee "kiire" aikataulu. Ja kun juhlapaikalla ei koko yötä saa juhlia, niin pelkään myös että jää tunne, että juhlat loppuivat kesken. Ja kun kuitenkin se hääpäivä on periaatteella "kerran elämässä", niin kukapa sitä ei haluaisi saada kaiken ajasta irti ja juhlia niin kauan kuin hyvältä tuntuu. :girl_wink:

Meillä olisi vielä mahdollisuus vaihtaa päivää, jolloin vihkiajaksi tulisi jo klo 12. Sekin epäilyttää. Mietityttää tuleeko juhlista liian pitkäveteiset tuolla aikataululla. Huoh, tätä se on, kun haluaa "nopealla" aikataululla häät, kaikkea ei voi saada. :girl_sigh: Pitäisi vaan saada aikaiseksi päätös.

Onko muilla mielipiteitä tai kokemuksia, kumpi olisi teistä parempi aika, klo 12 vai klo 17?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös varattu kirkko klo 17, aiempaa aikaa ei saatu. Ensin otimme toisen päivän jolloin saimme aiemman kellonajan vihkimiselle, mutta päivän vaihtuminen harmitti molempia. Kuitenkin lopulta vaihdetiin haluamaamme päivään, tähän päätökseen tulimme koska hoksasimme ettemme pidäkään ruokahäitä, vaan kahvibuffee meiningillä. Kahvituksessa suolaista ja makeaa millä pikkunälkä lähtee ja lisäksi iltapalaa ennen puolta yötä. Tällä hetkellä ainoastaan kirkko ja juhlapaikka varattuna...kosinta kun oli viime lauantaina :D

Ensin mietimme onko "tökeröä" pitää vain kahvitus, mutta päivä on todella se mitä haluamme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä helmikuussa on pimeää klo 17. Kirjoitinkin jo tuonne toiseen ketjuun, että meillä oli vihkiminen klo 17 ja erityisesti lapsiperheet tätä kehuivat, koska lapset nukkuivat sopivasti autossa molempiin suuntiin. Eli ajankohdasta nuriseminen on siis täysin kiinni perheestä, ei niinkään lapsista. Iltajuhlat oli kivat ja sopivasti ehdimme kaikkea. Vaatii todellista paneutumista ja kokemusta juhlien järjestämisestä, että klo 12 alkavat juhlat eivät käy vieraille tylsiksi. Sekä isompaa budjettia, koska ruokaa ja juomaa on tarjottava paljon enemmän.

Edited by Savory

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen itse ollut häissä, jotka alkoivat klo 18. Mielestäni siinä oli kivasti ajateltu pitkämatkalaisia, että ei tarvinnut olla kuin yksi yö poissa kotoa, hyvin ehti ajella rauhassa pikältäkin matkalta, kun oli sen verran myöhään vihkiminen. Muutenkin ehti kivasti juhliakin, eikä lapsiperheetkään asiasta valittaneet. Eikä häitä muutenkaan voi suunnitella niin, että tekee vain vieraiden tahdon mukaan. Hääpäivä on kuitenkin hääparin tärkeä päivä ja vieraat ovat vain juhlistamassa tärkeää tilaisuutta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielenkiinnolla luin vastauksia, meillekin kun tulee luultavasti iltahäät. Mitään erikoisempaa ohjelmaa syömisen ja yleisen seurustelun lisäksi ei tule, joten luulisi illan riittävän. Saapahan ainakin nukkua pitkään aamulla, jos väsyttää! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulee syyshäihin vihkiminen klo 17. Mietittiin pitkään tuon ja kuuden välillä, ja vieläkin välillä arvon, olisiko se myöhempi sittenkin ollut parempi. Eli ei ole mun mielestä liian myöhään klo 18, oltais tosiaan voitu ottaa kumpi tahansa. Meilläkään ei oikein muuta erityistä ohjelmaa ole, kunhan syödään hyvin ja pidetään hauskaa :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

kl 18 on ihan hyvä aika vihkimiselle, erityisesti, jos ei ole aikomusta järjestää mitään ihmeempiä ohjelmanumeroita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vieraana pidän klo 18 jälkeen alkavista juhlista, kun on kiva häähatun sijasta

pukeutua pitkään kolttuun.

Tottakai aiemmin alkavatkin ovat (tapauskohtaisesti) kivoja juhlia,

mutta vaihtelu on virkistävää.

Varsinkin, jos häät ovat kauempana on ikävä

valmistautua ja matkustaa kelloon vilkuillen.

Vieraana minulle sopivin aikaväli alkamiselle on 15 - 21

ja lopetus AINA seuraavan vuorokauden puolella.

Häistä täytyy nauttia ja makustella kunnolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt muuten, kun on alkanut varailla hääpäivään ohjelmaa vihkimistä ennen (kampaaja, valokuvausasiat jne.), olen onnellinen, että ei ole kiire tai ole pakko herätä aamuvarhain. Melkein tuntuu, että voisiko vihkiminen olla vielä myöhempään :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen itse ihan samaa pohdiskellut.

Jos hääpaikka on tuo, mistä haaveilen, koko homma pääsee alkamaan vasta kuuden maissa. Vihkiminen tapahtuu näillä näkymin juhlapaikalla.

Toinen vaihtoehto olisi suorittaa vihkiminen jossain muualla ennen kun siirrytään juhlapaikkaan, millä saa kyllä lisätunteja, mutta siitä seuraa aika lailla ylimääräistä hässäkkää:

Missä se vihkiminen sitten tapahtuisi? Ei mitään ideaa... ulkona ei käy, helmikuu meilläkin ajatuksissa.

Miten vieraat pääsevät vihkipaikalta juhlapaikalle? Hohhoijaa mitään bussien vuokraa...

Ekstra kulut, jotka väistämättä syntyvät vihkipaikan erillisestä vuokrasta (kirkko se ei nimittäin ole!)

Kaikki on vielä auki päivämäärää, sormuksen mallia ja sulhasta lukuunottamatta, joten kaikki on mahdollista!

On rohkaisevaa lukea kommentteja siitä, että klo 18 ei ole liian myöhään. Lapsiperheitä meillekin tulossa vähän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostetaas ja lainataas tätä melko läheltä liippaavaa topicia..

Eli, meillä on häät ensi kesänä ja kirkko käytiin varaamassa eilen. Vihkiajoista ei ollu vapaana enää tuolle haluamammalle päivällä kuin klo 12 tai 15.45, joten valitsimme tuon jälkimmäisen.

Nytpä sitten juhlapaikaksi on alustavasti tulossa kartano, jossa pitää olla hiljaisuus klo 23, koska on kaupunkialueella.

Alkoi kovin arveluttamaan että riittääkö tuo aikaväli kunnon häiden järjestämiselle? Jos kuvitellaan että vihkiminen olis ohi 16.30 mennessä kun varausaika on 45 min ja juhlapaikalla päästäs alottelemaan alkumaljoja vaikkapa klo 17, niin tuntuu kovin lyhyeltä tuo 6 tuntia... :(

Mites muiden häät joissa on ollu vastaava aika käytössä, miten olette onnistuneet ja miten 6 tuntiin saadaan mahdutettua kaikki perinteinen ja vähän lisääkin?

Hieman nyt alkoi arveluttamaan pitäskö vihkiaika sittenkin aikaistaa sinne puoleenpäivään? Avopuoliso ei taasen ole tuosta kovin innoissaan..

Vieraita meille on tällä hetkellä tulossa 50-60.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostetaas ja lainataas tätä melko läheltä liippaavaa topicia..

Eli, meillä on häät ensi kesänä ja kirkko käytiin varaamassa eilen. Vihkiajoista ei ollu vapaana enää tuolle haluamammalle päivällä kuin klo 12 tai 15.45, joten valitsimme tuon jälkimmäisen.

Nytpä sitten juhlapaikaksi on alustavasti tulossa kartano, jossa pitää olla hiljaisuus klo 23, koska on kaupunkialueella.

Alkoi kovin arveluttamaan että riittääkö tuo aikaväli kunnon häiden järjestämiselle? Jos kuvitellaan että vihkiminen olis ohi 16.30 mennessä kun varausaika on 45 min ja juhlapaikalla päästäs alottelemaan alkumaljoja vaikkapa klo 17, niin tuntuu kovin lyhyeltä tuo 6 tuntia... :(

Mites muiden häät joissa on ollu vastaava aika käytössä, miten olette onnistuneet ja miten 6 tuntiin saadaan mahdutettua kaikki perinteinen ja vähän lisääkin?

Hieman nyt alkoi arveluttamaan pitäskö vihkiaika sittenkin aikaistaa sinne puoleenpäivään? Avopuoliso ei taasen ole tuosta kovin innoissaan..

Vieraita meille on tällä hetkellä tulossa 50-60.

Ei enää mtn, siirrettiin vihkiminen aikaisemmaksi, eli 12.45. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0