Sign in to follow this  
Followers 0
Kaputi

Vihkiminen ulkona, miten musiikki?

9 posts in this topic

Meillä tapahtuu vihkiminen ulkona, ja ongelmana on nyt musiikki. Bändiä meille ei tule, joten kaikki musiikki täytyisi soittaa levyltä. Täytyykö vihkiseremoniaan sisällyttää musiikkiesityksiä? Onko omituista soittaa jokin kappale levyltä, vai täytyisikö musiikin tilalle miettiä jotain muuta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ollut häissä, joissa vihkiminen tapahtui ulkona keskikesän helteellä. Häämarssin soitti pianisti sähköpianolla (hurjasti jakojohtoa vaan käytetty läheisestä juhlapaikasta) ja piano oli liitetty kaiuttimiin. Vihkimisen aikana virret (muistaakseni 2 kpl) säestettiin konserttikanteleella, jota ei ollut vahvistettu millään, mutta jonka ääni kantautui kuitenkin yllättävän hyvin ja oli helppo laulaa mukana.

Ongelmana itselläni on se omiin tuleviin häihini liittyen, että jos meidän vihkiminen tapahtuu talvella ja haaveena olisi saada tilaisuus ulos.... Mikä soitin kestäisi mahdollisen pakkasen (jos mikään)? Levyltä en haluaisi musiikkia soittaa....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Välttämättä ei tosiaan kokonaista bändiä tarvi vaan pelkkä pianisti/viulisti/kitaristi/rumpali tai vaikka laulaja riittää. Kannattaa vaan varata hyvät äänentoisto laitteet teki miten tahansa, myös CD:ltä soitettaessa, koska muuten ääni katoaa tuuleen ja luontoon. Eikä olis outo, vaikkei seremoniassa olis musiikkiesityksiä. Meillä siunaustilaisuus oli ulkona ja sähkö saatiin pitkällä roikalla juhlapaikan sisältä. Bändiin kuului syna, kitara, basso, zembe (en oo varma kirjotusasusta :) rumpu kuitenki) ja kaks laulajaa. Muuta musiikkia ei ollu, ku "sisääntulo" ja lähtö, sama biisi ensin instrumentaalina ja sitte laulettuna. Hyvillä äänentoistolaitteilla onnistu hyvin. CD:ltä soittoa kannattaa mun mielestä kokeilla ja fiilistellä. Ite en musiikinystävänä soittais seremoniabiisejä levyltä, mutta se voi toimiaki.

Hhei: Ei taida mikään soitin oikeen kestää pakkasta. Jousisoittimet menee heti epävireeseen, syna ei myöskään tykkää. Torvista ja sellasista en tiiä, onkohan niissä osia jotka menis epävireeseen pakkasesta? Laulajan ääni ois ehkä paras, ei oo sähkösiä osia jotka menis epävireeseen ellei sit kylmästä tärise ;)

Edit.Kirjotushärö :)

Edited by Anna-Caro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsekin suunnittelen ulkoseremoniaa (säävarauksella) ja tarkoituksena on soittaa musiikkia levyltä hyvin vahvistettuna. Ajattelin massive attackia soittaa (Protection-biisi), mikä on ihanan tunnelmallinen biisi. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse en haluaisi musiikin tulevan levyltä. Jotenkin herkempi ja lämpimämpi tunnelma syntyy kun joku soittaa vartavasten hääparille. Olen ollut myös häissä jossa harmonikalla soitetettin häämarssit ja virren paikalla oli harmonikan säestyksellä lauluesitys. Toimi! Ei tarvittu jatkojohtoja ym. Omasta mielestäni tuo sähköpiano on jotenkin luonnoton ajatus ulkoilma vihkimiseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Omasta mielestäni tuo sähköpiano on jotenkin luonnoton ajatus ulkoilma vihkimiseen.

Meillä tää sopi hyvin. Biisi oli herkkääkin herkempi ;) Tosin meillähän oli koko bändi ja ammattilaisia kaikki...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostan ketjun ja kopsaan oman ratkaisuni em. pulmaan, jota me jouduttiin sulhon kanssa ratkomaan. Meillä oli siis live-musiikkia paikassa, jonne sähköjä ei saa vedettyä mistään pistokkeesta:

 

 

Mielestäni äänentoisto on ihan must ulkosalla, varsinkin, kun vieraita on vähän enemmän, eivätkä kaikki pääse aivan lähietäisyydelle. Tämä ratkottiin meillä siis vahvistimella, parilla mikillä ja virta tuli aggregaatista (joka vuokrattiin Gramolta).

 

Eli mikillä saatiin puhe ja laulu (sekä akustinen kitara) kuuluviin ja lisäksi oli sähkökitara. Aggregaatti oli pieni kannettava malli ja suht. hiljainen, se vedettiin 15 metrin jatkojohdon päähän eikä sen hurina sitten kuulunut vihkipaikalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viulun ääni kyllä kuuluu ulkona ilman vahvistustakin, kunhan vain vieraat tuodaan tarpeeksi lähelle.

 

Meillä lämpötilaraja +12 astetta, sen kylmemmässä menee soitin epävireeseen eikä sormetkaan kulje kunnolla. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä vihkiminen oli juhlapaikan sisäpihalla. Saimme sovittua DJ:n kanssa, että hän ottaa mukaan ipodin sekä siirrettävät kajarit.

DJ vielä meni askeleen pitemmälle ja naamioi kajarin pihalla olleeseen puskaan.  :D

Omasta mielestäni musiikki toi kauniin lisän seremonian alkuun, kun kävelin isäni kanssa käsi kädessä vihkipaikalle ja taas seremonian jälkeen se loi oikeanlaisen juhlafiiliksen loppuiltaa varten.

Sisääntulobiisinä meillä oli Emma Salokosken "Veden alla" ja lähtöbiisinä Coldplayn "Viva la Vida".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0