Sign in to follow this  
Followers 0
Sister

Vain häävalssi - ei muuta tanssia?

5 posts in this topic

Olemme suunnitelleet, että meidän ruokailuun keskittyvässä hääjuhlassa soitetaan vain taustamusiikkia alusta loppuun, eli bändiä eikä dj:tä tule. Kuitenkin haluaisin pitää perinteistä sen verran kiinni, että häävalssin haluaisin tanssia kerran elämässäni. Haluaisinkin teidän mielipiteitä, että onko pöljää soittaa sitten vain yksi valssikappale, jolloin sit vierailla ei olisi mahdollisuutta tulla tanssimaan, eikä isälläni tanssittaa mua jne.? "Töksähtääkö" tunnelma jos me vain tanssitaan se yksi valssi ja sitten palataan pöytiin ja laitetaan taas taustamusa päälle? Juhlapaikassa ei missään nimessä olisi tilaakaan useamman ihmisen tanssia, siellä on vain ruokapöydät ja pieni aula niiden vieressä.

Täytyy vielä funtsia tätä juttua...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän häissä toimittiin juuri näin, tehtiin pari "kokoelmalevyä" meidän biiseistä ja ylipäätään taustalle sopivasta musasta. Ne soi koko juhlan (ruokailun, ohjelman, kahvin jne) ajan taustalla. Olivat tietysti pois päältä parin lauluesityksen ajan, jotka mun kaverit esitti. Häävalssi tanssittiin sitten hääjuhlan ns. "virallisen" osuuden päätteeksi ja levyltä sekin biisi tuli. Eikä ollut kuin se yksi valssi ja sen jälkeen siirryttiin jatkoille saman juhlakartanon saunapirtille. Osa vieraista lähti sitten siinä vaiheessa kotiin ja se oli ilmoitettu tiedoksi jo aiemmin, että tuo valssi on ns. viimeinen ohjelmanumero häissä. Myöskään tuolla meidän juhlapaikassa ei oikein kunnolla olisi ollut tilaa tanssille isommalle porukalle, kahdestaan pystyttiin ihan hyvin valssaamaan. Tosin, eipä meillä niitä vieraitakaan kovin suunnatonta määrää ollut, n. 50 henkeä kaikki lapsetkin mukaan luettuna :) Joten en usko että siellä kovin moni ois ees tanssinut.

Ainakin meillä tää ratkaisu toimi! En usko että teilläkään tunnelma lässähtää, varsinkaan jos vierailla on jo etukäteen tiedossa, että kyseessä eivät ole tanssihäät. Silloin ei kenelläkään ole odotuksia sen suhteen, että pääsisi parketille. Tuonhan voi esim. ilmoittaa juhlaohjesäännössä, jos teille on sellainen tulossa? Ja häävalssi on niin tunnelmallinen ja romanttinen hetki, että älä ihmeessä luovu siitä, jos yhtään tuntuu että haluat häävalssin tanssia! :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kahvihäät ja en ole varma tanssitaanko me siellä edes häävalssia. Ohjelmassa kun on kahvittelua ja makeaa ja mahdollisesti puheita. Taustamusiikki tulee cd:ltä (keräilen parhaillaan vaihtoehtoja) ja jos häävalssi tulee, niin sekin cd:ltä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me olemme soittaneet monissa häissä, joissa on tanssittu pelkkä häävalssi. Kyllä ihmiset sen ymmärtävät, usein näin toimitaan juuri tilanpuutteen takia. Joskus myös tilaisuuden luonne ja/tai soittava kokoonpano on sellainen, johon sopii ainoastaan häävalssi mutta ei koko illan tanssitusta. Tuollaisessa tilanteessa joko me tai seremoniamestari on yleensä ilmoittanut, että nyt tanssitaan häävalssi ja sen jälkeen musiikki jatkuu vapaan seurustelun taustalla. :) Sehän on pelkästään mukavaa sekä vieraille että hääparille että päästään tunnelmoimaan häävalssi vaikka muuten tanssia ei olekaan. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulee kavereista koostuva bändi, joka soittaa musiikkiesityksiä, joihin ei tanssita. Tämän lisäksi minä ja sulho tanssitaan valssi aivan kaksin, jolloin kukaan muu ei tanssi. Vain me kaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0