Jump to content
Naimisiin.info

booli, jossa alkoholina vain kirkasta


roseline

Recommended Posts

  • 4 weeks later...

hei!

meillä kanssa pohjana vain kirkas alkoholi. Tässä muutamia vinkkejä joita voit mietiä, suhteet sitten sen mukaan miten tujua meinaat

lidlissä on paljon hyviä nektareita jotka antavat makeutta ja makua. esimerkiksi persikalla saat makeutta ja voit jatkaa spritellä. jos haluat hieman kirpeämpää menee yleensä miesten makuun niin sitrusmix nektari ja jatkeena sitten maun mukaan sprite tai vissy ja toimii ihan hyvin.

yhtenä vaihtoehtona on käyttää erilaisia makusiirappeja jos et pysty asioimaan missään tukkuliikkeessä niin esimerkiksi mixteciltä voi mielestäni tilata myös netin kautta ? silloin on vain taivas rajana. on hyvä muistaa että siirapit ovat todella riittoisia, eli kohtuullisesti käyttöön! jatkeena sitten helposti vissy, makuvissy, sprite tai alkoholiton limusiideri.

tänä päivänä on kesää kohden saatavilla paljon erilaisia limppareja jotka sinänsäkin riittävät hyvin lantringeiksi. vanhoja hyviä ovat olleet mm. fantan metsämarja ( vai oliko virallisesti joku wild berries) ja lime-verigreippi ( hartwall)

ja makuja on helppo testata kun ostat pieninä pulloina ja teet tavallaan normaalin drinkin.

toki sitten koristeet ja muut antavat sitten loppusilauksen jos haluaa jotain erikoista.

toivottavasti näistä olisi jotakin apua!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 8 months later...
Guest Vieras_Joanna_*

Tässä ihana kesäisen raikkaan mojito-boolin ohje, jota olen tehnyt pariin juhliin. Alkuvalmistelut on vähän isotöisiä mutta itse boolin sekoitus juhlapäivänä ei kauaa vie.

2 l hyvää vaaleaa rommia

n. 500 g sokeria

n. 20 limeä

3 nippua tuoretta minttua (kannattaa ostaa etnisestä ruokakaupasta sellaisia isohkoja nippuja, tulevat paljon halvemmaksi ja ovat aromaattisempia kuin tavallisista kaupoista yleensä löytyvä ruukkuminttu)

n. 6 l hiilihapollista vettä eli soodavettä

Tee boolipohja edellisenä päivänä. Kaada isoon kulhoon sokeri ja n. litra rommia. Pese ja puolita limet ja purista mehut joukkoon. Laita viiden-kahdeksan limen puserretut kuoret sekaan ja painele voimakkaasti esim. survimella, isolla lusikalla tai piirakkapulikan päällä jotta kuoren aromaattiset öljyt irtoavat. Lisää reilusti minttua ja puristele vielä jotta mintusta irtoaa makua, ei kuitenkaan niin paljon että lehdet hajoavat ihan täysin. Varmista että sokeri liukenee nesteeseen täysin. Voit jättää seoksen vielä maustumaan jääkaappiin tunnin ajaksi. Siivilöi sitten boolipohja esim. isoihin pulloihin ja pidä jääkaapissa. Ennen tarjoilua lisää hiilihapollista vettä, jäitä (yksi iso jääköntsä on minusta paras, koska se sulaa hitaasti) ja koristele limenrenkailla. Huom! Älä missään nimessä käytä vichyjä tai muita kivennäisvesiä, sillä niissä on suoloja ja tuloksena on todella omituinen makuyhdistelmä. Sokerin määrä on ohjeessa vähän tuollainen heitto, joten suosittelen että teet koe-erän johon mittaat ainesten määrät tarkkaan ja teet sitten sen suhteiden mukaan isomman erän.

Link to comment
Share on other sites

Tässä ihana kesäisen raikkaan mojito-boolin ohje, jota olen tehnyt pariin juhliin. Alkuvalmistelut on vähän isotöisiä mutta itse boolin sekoitus juhlapäivänä ei kauaa vie.

2 l hyvää vaaleaa rommia

n. 500 g sokeria

n. 20 limeä

3 nippua tuoretta minttua (kannattaa ostaa etnisestä ruokakaupasta sellaisia isohkoja nippuja, tulevat paljon halvemmaksi ja ovat aromaattisempia kuin tavallisista kaupoista yleensä löytyvä ruukkuminttu)

n. 6 l hiilihapollista vettä eli soodavettä

Tee boolipohja edellisenä päivänä. Kaada isoon kulhoon sokeri ja n. litra rommia. Pese ja puolita limet ja purista mehut joukkoon. Laita viiden-kahdeksan limen puserretut kuoret sekaan ja painele voimakkaasti esim. survimella, isolla lusikalla tai piirakkapulikan päällä jotta kuoren aromaattiset öljyt irtoavat. Lisää reilusti minttua ja puristele vielä jotta mintusta irtoaa makua, ei kuitenkaan niin paljon että lehdet hajoavat ihan täysin. Varmista että sokeri liukenee nesteeseen täysin. Voit jättää seoksen vielä maustumaan jääkaappiin tunnin ajaksi. Siivilöi sitten boolipohja esim. isoihin pulloihin ja pidä jääkaapissa. Ennen tarjoilua lisää hiilihapollista vettä, jäitä (yksi iso jääköntsä on minusta paras, koska se sulaa hitaasti) ja koristele limenrenkailla. Huom! Älä missään nimessä käytä vichyjä tai muita kivennäisvesiä, sillä niissä on suoloja ja tuloksena on todella omituinen makuyhdistelmä. Sokerin määrä on ohjeessa vähän tuollainen heitto, joten suosittelen että teet koe-erän johon mittaat ainesten määrät tarkkaan ja teet sitten sen suhteiden mukaan isomman erän.

Hei tämäpä sattui sopivasti, kun mietin eilen että mojitot on ihania ja ois kiva tehdä mojito-boolia mutta mietin just miten isomman määrän teko onnistuis sujuvasti. Tässäpä se tulikin ohje kätevästi :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 3 weeks later...
  • 10 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...