Gelatin water


Ansshi

Recommended Posts

Tutkiessani juhlapöytien koristelua törmäsin tällaiseen gelatin water sanaan. Suomeksihan se liittyy ilmeisesti liivatelehtiin. Löysin häihimme sopivan pöytäkoristeen, en vain tiedä kuinka sellaisen saa aikaan. Eli kaikki leipuritaitoiset ja muut näppäräsormiset ja tietävät ihmiset, kuinka toteutan tämän "gelatin water:in"? Kuvan alla teksinä lukee: Floating Candles in a Gem Water, which is a clear gelatin water, items can be added to the

water and table for a cool look.

post-33665-1322568997,516_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei, jokunen vuosi sitten myytiin ihan askarteluun ja esim kukka-asetelmiin tällaista hyytelöainetta, mutta onnistuuhan tuo ihan liivatelehdestäkin. En tiedä kokeilematta kuinka paljon kannattaa laittaa liivatetta, jotta kannattelesi kynttilää, mutta kannattaa testata ekana.

Liivatettahan käytetään niin että laitat levyt ekana likoamaan kylmään veteen kunnes muuttuvat pehmeämmiksi, hieman limaisiksi, jonka jälkeen kuumaan (melkein kiehuvaan) veteen (pieneen määrään riittää liuottaminen), jonka jälkeen voi lisätä vettä sen mukaan kuinka suuren määrän tarvitsee. Esim jos haluat tuollaisen asetelman niin kannattaa sulanut liivate kaataa valmiiksi täytettyihin vaaseihin/asetelmiin jossa on jo tarvittava määrä vettä, sekoittaa ja antaa jähmettyä.

Link to comment
Share on other sites

Kokeilin kyseistä asetelmaa nyt ensimmäisen kerran ja kyllähän se näyttäisi onnistuvan. Ei ainakaan ensimmäisellä kerralla vielä syntynyt niin hienoa asetelmaa kuin kuvassa mutta alkuun pääsin ainakin :) Veden ja liivatelehtien suhdetta täytyy vielä muutaman kerran kokeilla. Eli hyvinkin mahdollinen on!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Maljakoihin muistaakseni laitoin 5dl vettä ja kolme liivatelehteä. Tuli omaan makuuni sopiva. En muista kantaisiko kuitenkaan kynttilää, etenkään riittävän pitkää aikaa... Huoneen lämmössä hyytelö pysyi melko hyvin muuttumattomana ainakin päivän ja kannatti pahvit ja pienet helmet. :)

Tässä muutama kuva..

post-33665-0-74744600-1329946002_thumb.j

post-33665-0-41916100-1329946009_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Itse laitoin koristeet sinne ennen jähmettymistä. Sekoitin geeliä vielä kerran kun se oli hieman jähmettyneempi, että koristeita olisi maljakossa joka puolella. Muutenhan ne vajoavat normaalisti maljakon pohjalle. Sitten annoin sen jähmettyä kokonaan loppuun asti.

Muutama päivä sitten löysin eri värisiä jäähilehyytelö paketteja. Muistuttavat hyvin paljon tekelettäni. Ehkäpä niitä voisi käyttää liivatelehtien sijaan..

Muokattu: , käyttäjä: Ansshi
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Käytännön kokemuksesta voin sanoa, että muutama tuikku maljakon vieressä sulatti sitten liivatelehdistä syntyneen hyytelön muutamassa tunnissa pelkäksi vedeksi. Eli en suosittele todellakaan laittamaan kynttilää hyytelön päälle vaikka olisikin kuinka hyytynyttä.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee tuollaiset myös häihin. Itse käytin liivatelehtien kanssa suhdetta 5dl vettä ja 8 liivatetta. Jämähtää siis nopeasti. Meillä on nyt testiversio mökillä ollut kuukauden päivät, ollaan poltettu monia tuikkuja eikä ole mihinkään sulanut. Ainoastaan hellepäivät on hieman notkistaneet massaa, mutta on ilman kylmetessä jähmettynyt uudestaan.

Mulla tuli vedestä oranssia, kun käytin koristeena eräänlaista paperinarua. Se oli sen verran hvännäköinen, että teen viralliset koristeet samalla kaavalla. Meillä siis veden seassa glitteriä, vaahteranlehteä ja oranssia hötönarua.

Kuva löytyy tuolta hääpäikyistä 2012 osastolta.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...