Jump to content
Naimisiin.info

Suomessa naimisiin ja muutto usaan?


Recommended Posts

Moi! Olen lukenut tätä palstaa mutta en ole löytänyt vastauksia kaikkiin askarruttaviin asioihin. Miten minun ja mieheni tulisi toimia kun haluamme suomessa naimisiin ja sitten muuttaa amerikkaan. Minulla on kaksoiskansalaisuus. Miten aloitamme prosessin ja mitä lappuja tarvitsemme miehelleni? Tarvitseeko hän jonkun viisumin vai saako hän sen jotenkin minun kauttani?

Link to comment
Share on other sites

Sinäkö olet siis Suomen ja Yhdysvaltojen kansalainen, mies suomalainen?

Kun menette Suomessa naimisiin, tarvitsee teidän tehdä esteettömyysselvitys. Lisätietoja saa maistraatista tai täältä ketjuista joissa käsitellään esteettömyystodistuksia.

Sitten haette häiden jälkeen miehelle oleskelulupaa Yhdysvalloista avioliiton perusteella.

kannattaa aloittaa asiaan tutustuminen tästä ketjusta: http://www.naimisiin.info/yhteiso/index.php/topic/16968-usaensin-naimisiin-ja-sitten-vasta/

Link to comment
Share on other sites

Kuinka kauan kestaa riippuu niiden tyojonosta ym. 1/2v-1v on realistinen aika. Voi kestaa kauemminkin. Meilla K-3 (silloinen puolisoviisumi, joka ei pitkalle enaa taida olla kaytossa) kesti lahes 3 vuotta ilman minkaanlaisia paivityksia 2 vuoteen (ja ilman selityksia viiveesta).

Mista olet lukenut tuon 4-8 viikkoa? Milla viisumilla/prosessilla se oli, minka lahetyston kautta ja koska? Ihan "perus" puoliso- tai kihlattuviisumi ei kylla niin nopeasti yleensa liukene.

Hakuprosessin aikana ei voi muuttaa sinne (ainakaan ulkomaalainen puoliso).

Muokattu: , käyttäjä: tx
Link to comment
Share on other sites

"Muutaman kaverin ja oman kokemuksen perusteella voin sanoa, etta jos menette naimisiin Usassa niin paperisodassa kestaa n. 8kk ja sita ennen ei saa poistua maasta yhtaan mihinkaan. Mutta saatte siis molemmat olla siella.

Jos menette naimisiin Suomessa, et saa puolestaan menna Usaan ennen kuin paperisota on selva, mutta siina menee 4-8 viikkoa."

Tämä on kopioitu keskustelusta tuolta Ensin naimisiin ja sitten vasta..

Link to comment
Share on other sites

Ennen jos Yhdysvaltain kansalainen oli asunut yli 6 kuukautta Suomessa he pystyivat naimisiinmenon jalkeen hakemaan alien spouse immigrant visa:a suoraan suurlahetystosta. En tieda miten se nykyaan on silla tuo suurlahetyston sivusto on todella sekava. Tassa on kuitenkin linkki sinne missa ennen sai todella nopsaan viisumin ja green cardin.

Link to comment
Share on other sites

Ei ehka ihan tuorein mutta suurin osa taalla nayttaa menevan K-1:lla (kihlattuna).

Puolisoviisumin hakemukset papereina pistettiin meilla menoks 2007 alkupuolella. Ekat paivitykset tuli kesalla 2009 (eli I-129 vai I-130 tai mita kaikkia niissa K-3 tai CR-1 papereissa nyt ensin tarvitaankaan), ja lokakuun lopussa 2009 sai sitten viimein sen K-3:n eli puolisoviisumin. 938 paivaa siita etta paperit oli laitettu hakuun kun paasin viimein lahtemaan.

Ns. "ei tyypillinen" tapaus siksi etta kesti noin kauan, mutta missaan vaiheessa ei sitten kerrottu - eika kerrota (paitsi jos on 'in administrative review' - ei minkaan sortin ETAa silloin) - miksi kestaa jne.

Yksi vaihtoehto miksi joskus voi kestaa on etta jos (USC tai ulkomaalainen) puoliso, tai joku samalla nimella oleva, on jollain haluttujen listalla, niilla voi kestaa vuosiakin etta ne saa huomattua etta John tai Jane Doe ei ole se sama John tai Jane Doe joka on 17-vuotiaana lahetellyt x-rated kuvia omasta laitteestaan kavereilleen, twitteroinyt jotain joka on saanut DHS:n tai TSA:n ihmettelemaan, tai tappanut jonkun tai mita tahansa silta valilta.

Toinen vaihtoehto miksi joissain tapauksissa kestaa naurettavan kauan on jos USCIS nakee punasta jossain hakemukseen liittyvassa asia/oissa, jolloin case voi sitten jumahtaa ikiajoiksi 'in administrative review'. Liikaa ikaeroa (vars. jos nainen vanhempi), taysin eri kulttuuri tai uskonto, jos ei nayta etta olisivat edes koskaan tavanneet, jos ei nayta olevan yhteista kielta, jos on jo aiemmin ollut monta viisumihakemusta tai tuonut useamman puolison tai kihlatun viisumeilla maahan, jos on juuri vahan aikaa sitten aiemmin ollut vaikka au pairina (au pair-viisumissa taisi olla joku 4 vuoden aika sen jalkeen joka pitaisi viettaa takaisin siina maassa mista oli sinne mennyt?), jos ei esim. kaikki eropaperit jomman kumman aiemmasta liitosta ole tarpeeksi selkeat, jos on vaaraa sukupuolta oleva puoliso tai liikaa puolisoita jne jne. Tuohon nyt ei onneksi kovin usein nayta suomalaiset juuttuvan, ei ole sentaan niin radikaalisesti eri kulttuuri jne, ja harvoin on vaikka 40-60 v ikaeroakaan.

Tuoreita ajantaisia timelineja tuolta http://www.visajourney.com/timeline/

K-3 http://www.visajourney.com/timeline/k1list.php?cfl=$cfl&op1=&op2=&op3=3&op4=1&op5=&op6=All

IR/CR http://www.visajourney.com/timeline/k1list.php?cfl=$cfl&op3=5&op5=&op6=All

Noissa timelineissa ei ole niin paljoa eroa missa pain ne haastattelut onkaan, silla siihen etta saa paketin haastattelua varten menee kauiten aikaa.

Ja tuolla prosesseista lisaa, IR/CR (ja/tai K-3 jos sita nyt on enaa, en ole jaksanut seurata tarkemmin) osiot

http://www.visajourney.com/forums/

Link to comment
Share on other sites

Me päädyttiin nykyisen aviomiehen kanssa K1-viisumiin nimenomaan sen vuoksi, että kun prosessi (6-10kk taitaa olla täällä foorumilla keikkuvilla 2010-2011-aikana hakeneella rouvalla) on siinä vaiheessa että se K1-viisumi on, niin ei tartte enää olla erossa toisesta, vaan saa muuttaa yhteen ja pysyä yhdessä häiden jälkeen. Minulla tuli pari viivästystä osittain omaa pöhköyttä, mutta myös kun konsulaatilla ei ollut antaa aiemmin haastatteluaikoja, joten syyskuussa 2010 jätetyn hakemuksen jälkeen pääsin vihdoin muuttamaan USAn puolelle 31.5.2011.

Me myös harkittiin eka naimisiin menoa, ja sitten puolisoviisumilla yhteen muuttamista, mutta tuo pitkä ero vastanaineille oli meillä se suurin vaikuttava tekijä. Ja kiltti rajavartijasetä, jonka vaimo tuli Islannista joskus 2009 puolella K1-viisumilla myös sanoi suoraan, että K1 on usein nopeampi.

Osa tällä foorumilla oleva tieto viisumeista voi olla hieman vanhaa, koska lakeja muutettiin 2007, ja sen jälkeen prosessi on ollut hitaampi taustatutkimusten viedessä enemmän aikaa, mutta muuten, jos tx:n mainitsema skenaario ei tapahdu, pitäisi viisumin kyllä jossain välissä tipahtaa.

Toivottavasti teillä menee kaikki hyvin.

Link to comment
Share on other sites

Mitä eroa on kihlatun ja puolison viisumilla? Pitääkö puolison viisumissa olla erossa puolisosta (ts. toisen usassa ja toisen suomessa?) Me ollaan menossa ensi viikolla naimisiin ja meillä on kaksi lasta. Minä olen usan ja suomen kansalainen ja mieheni suomen kansalainen. Lapsemme on syntyneet suomessa eli käsittääkseni he ovat myös kansalaisia. Olemme menossa hakemaan minulle + lapset amerikan passeja. Kumpi sanoisitte olevan meille parempi vaihtoehto? :/ Tää on systeemi on kyllä ihan hatusta. :(

Link to comment
Share on other sites

Olen nyt etsinyt tietoa tuosta k-1 viisumista mutta en enää ymmärrä mitään kun kaikki tieto on ihan sekaisin päässäni. Osaisiko joku kertoa miten tuo k-1 prosessi menee? Haemmeko täältä ensin k-1 visaa ja sitten kun se on hyväksytty niin lähdemme jenkkeihin minä, mies + lapset? Vai missä vaiheessa saamme lähteä sinne?

Link to comment
Share on other sites

Kihlattuviisumi = K-1 kay vain silloin jos olette menossa USAssa naimisiin. Eli paperisota ensin lapi, sitten viisumihaastattelu Suomessa, viisumi passiin, ja vasta sitten USAan ja siella naimisiin. Ja siella paassa sen jalkeen AOS (adjustment of status)

Mutta koska menette Suomessa naimisiin noinkin pian, sitten jompikumpi noista puolisolle sopivista systeemeista. IR-1 taitaa olla silloin se sopivin. Tuolla Visajourneylla on niiden (IR/CR ja K-3) osioiden sisalla melko tuoreet FAQit mista kay selville miten ne prosessit nykyaan menee ja milla aikavalill ym. Tietenkin lahetystossa saattavat myos suositella jompaa kumpaa.

Kihlattuviisumia varten pitaisi siis perua haat silla naimisissa ei saa olla jos silla on tulossa. Muuten saattaisi siis olla hieman yksinkertaisempi tai nopeampi keskimaarin. Mutta olitpa milla viisumilla tahansa, hakuprosessiin tarvitset viela esim. USAn tax returns viimeiselta 3 vuodelta silla olipa puoliso tai kihlattu, niille tarvitaan nuo sponsorointipaperit ym.

Link to comment
Share on other sites

Moi! Oltiin menossa maistraatissa naimisiin perheen kesken mutta tutkittuani tuota k-1 viisumia, päädyimme siihen että emme mene täällä naimisiin vaan vasta amerikassa. Meillä ei siis ole kiire naimisiin ja tuo ensi viikko olisi ollut sen takia että saadaan nopeasti puolison viisumi paperit menemään. :)

Miten tuo tax return, kun olen asunut 20v suomessa eikä minulla (kansalaisella) ole siellä mitään tietoja? Vanhempani voivat kyllä sponsoroida meitä eli onnistuuko se niin?

Ja vielä se että kun haemme kihlatun viisumia niin miten se etenee? Eli kuinka kauan odotamme suomessa ja milloin voimme lähteä Usaan?

Kiitos kovasti avustanne!!!! :)

Link to comment
Share on other sites

Hieman kinkkiseksi menee, jos olette molemmat Suomessa. Ja sitten teillä on se tilanne, että jos teillä ilmeisesti lapsiakin on, niin USAn lähetystö osaisi ehkä neuvoa paremmin tuossa asiassa. Puolisoviisumi saattaa olla nopeampi, jos olette olleet kauan yhdessä avoparina (eng. "common law spouses"), ja pystytte todistamaan sen. (Yhteinen osoite, lasten syntymätodistuksia, postia yhteiseen osoitteeseen molempien nimillä, perhetapahtumista ja -juhlista kuvia, jne...) Oma suositukseni on, että soitat lähetystöön. Yhdysvaltain kansalaisena voit ehkä jättää soittopyynnön, ja pyytää, että joku juttelisi kanssasi tilanteestasi, ja voisitte saada neuvoja, että miten tuo toimii.

Me aloitettiin viisumihärdelli jo ennen kun ehdin tänne foorumille eksyä, mutta aika perusteellisesti tietoa ja kokemuksia K1-hakemuksista (ja vähän muistakin samanlaisista) löytyy tuolta K1-ketjusta. Me vietettiin liki 9kk miehen kanssa erossa viisumia odotellessa, joten lapset ei ehkä ota tommoista hyvin, jos ovat nuoria.

Link to comment
Share on other sites

Mutta eikö nykyään tuossa k-1 ole juurikin se että voidaan yhdessä laittaa hakemus suomesta ja odottaa viisumia täällä? Olen soittanut monet kerrat lähetystöön ja kukaan ei osaa suoraan auttaa vaan sanoo että laita sähköpostia. Sitten kun laittaa sitä sähköpostia pitkän litanian niin sieltä vastataan ehkä yhteen kysymykseen. Sain itselleni ja lapsilleni varattua ajan passeja varten joten siellä yritän kysyä lisää.

Link to comment
Share on other sites

Tuo lahetysto on kylla todella surkea vastailemaan mihinkaan ja puhelimessa eivat kerro senkaan vertaa. Me kun kysyttiin tuosta aviopuolisoiden Yhdysvaltoihin muutosta lapsen kanssa (mies kansalainen, lapsi kaksoiskansalainen), niin vastasivat miehelle sahkopostitse jotain todella sekaista ja sanoivat vaan, ettei lapsi ole automaattisesti kansalainen, jos on Suomessa syntynyt. Mistaan tallaisesta ei siis edes kyselty, kun lapsi oli syntynyt Yhdysvalloissa. Meilla kaikki muuttoaikeet lopahtivat loppulisesti, kun kuulimme minkalainen summa olisi oltava saastossa tililla, jotta saisin aviopuolisoviisumin. Kuulostaa tosiaan, etta tuo K-1 on yksinkertaisempi reitti.

Link to comment
Share on other sites

noranora, me tosiaan asumme Suomessa ja omasta mielestani voisimme pysya taalla kauemminkin, mutta mies haluaa jossain vaiheessa muuttaa takaisin Yhdysvaltoihin. Miehen oli todella paljon helpompi saada pysyva oleskelulupa tanne, kuin minun Yhdysvaltoihin, joten muutimme Suomeen. Olin ollut Yhdysvalloissa opiskelijaviisumilla vuosia, joten kotiinpaluu oli mieluista muutenkin :)

Tuosta lasten kansalaisuudesta kannattaa kysya tarkemmin lahetystosta (mikali vastaavat), mutta kasittaakseni se asia kannattaa kuitenkin selvittaa ja kansalaisuutta hakea Suomesta kasin, muuten joudut ehken hankkimaan hurjasti lisaa papereita. Lisaa tietoa loytyy: http://finland.usembassy.gov/birthreport.html eli automaattisesti lapset eivat ole kansalaisia, kansalaisuutta pitaa hakea. Ainoastaan Yhdysvalloissa syntyneet lapset ovat automaattisesti kansalaisia.

Link to comment
Share on other sites

Ellinora, ettekö siis lähteneetkään amerikkaan ja asutte nyt suomessa? Tietääkö kukaan että jos lähden lasteni kanssa usaan, niin saavatko he automaattisesti kansalaisuuden? Minulla siis usan kansalaisuus ja lapsilla ei ole.

Jotta kansalaisuuden saisi lapselle vanhemman kansalaisuuden perusteella, on vanhemman täytynyt asua Yhdysvalloissa vähintään viisi vuotta 15 vuotta täytettyään ja se pitää pystyä todistamaan esim. koulun todistuksilla, palkkakuiteilla, veropapereilla. Jostain olin lukevinani että oot noranora asunut viimeiset 20 vuotta SUomessa. Täyttyykö sulla siis tuo ehto?

Ai niin ja vähän OT. mutta käsittääkseni Yhdysvaltojen kansalainen on myös muualla asuessaan verovelvollinen sinne. Eli veroja ei välttämättä lankea maksettavaksi, jos esim. asuinmaassa on korkeampi verotus, mutta veroilmoitus pitää silti joka vuosi tehdä. Kannattaa kysäistä tästäkin lähetystöstä ja pitääkö nuo puuttuvat palauttaa maahanmuuttoprosessia ennen tms., voiko olla jotian seurauksia.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...