Jump to content
Naimisiin.info

SAA LUKITA! Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun K-1 (kihlattu)


Recommended Posts

Tervehdys kaikille!

Jotenkin vaikuttaa naispainotteiselta tämä foorumi. Omalta osaltani voin kertoa, että meidän K1 prosessi kesti noin 6kk ja sain vihdoin viisumini tässä äskettäin.

Mielessä pyörii tuhat ja yksi kysymystä maahan saapumisesta ja kaikista käytännön asioista, useimmat niistä eivät varsinaisesti liity häihin. Onko ketään vapaaehtoista joka jaksaisi vastailla työlupa ja muihin kymysysksiin?

Itse viisumiin liittyen, tarvitseeko noita röntgen kuvia säilyttää mitään varten? Tarvitaanko Suomesta jotain mukaan esteettömyystodistus naimalupaa varten?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tervetuloa joukkoon, mr. finland Teidän 6 kk antaa mullekin toivoa, että kohta oltais jo voiton puolella...  

Koska itsellä on vielä toi 6 kk kuluttamatta, en voi omasta kokemuksesta vastata tiedolla kysymyksiisi Kun te kuitekin menette naimisiin USA:ssa, sen jälkeen teidän on haettava sulle AOS (Adjustment of Status), jonka mukana haette sulle myös työlupaa (EAD) ja siihen samaan syssyyn tarvitaan lääkärintarkastus, josta en kyllä tiedä tarvitaanko siihen niitä röntgen kuvia...

Kannattaa lukea Visajourney -sivuston foorumeita, siellä on tosi tarkasti vastattu kaikkiin noihin kysymyksiin. Ootellaan, jos täällä joku toinen osasisi tarkemmin vastata sulle :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei,

uutena taalla kirjottelen, ja naita kun lukee, ni vahan on paa pyoralla  

Mun mies on siis amerikkalainen, itte suomalainen. Talla hetkella ollaan viela taalla, ens viikolla suomessa, ja haat pitais olla syyskuun eka paiva.

Ensin meian piti menna naimisiin taalla, mutta sitten mies paatti, etta haluu menna naimisiin suomessa. Otti selvaa asioista, ja nyt siis oltais menossa naimisiin suomessa, mutta haen sita fiance viisumia, etta paasen miehen mukana tanne, ja sitten vasta taalla hoidettais ne paperihommat... mies sano, etta se onnistuis, mut mulla ittellani on vahan epaileva fiilis  

Ainiin, piti kysya semmosta, etta minkaslaisen esteettomyystodistuksen pitas miehen saada taalta mukaan? me oltiin jo tuolla kaupungintalolla, mutta sielta voivat antaa vaan semmosen, jos oltais menossa tassa osavaltiossa naimisiin... eivatka osanneet ollenkaan neuvoa, etta mita muuta sitte voisivat antaa. Mies on ollu aikasemmin naimisissa, joten kaytiin sitte hakemassa sen erotodistus, mutta enpa oo varma, etta riittaaks se todistukseks..  

Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa mukaan

Jos te meette ensin naimisiin, ette te voi enää hakea kihlatun-viisumia, ainoastaan puoliso-viisumia. Ja vaikka hakisittekin kihlatun-viisumia (ennen avioliittoa), et välttämättä pääse miehesi mukana USA:an.

Jos onni käy, he päästävät sut (tietämättömänä viisumin hausta) sisään USA:an, mutta Visa Waiverillä saat olla 3 kk, sen jälkeen oot laittomasti maassa. Voitte sillon hakea suoraan AOS:a (Adjustment of status/ naimisissa ollessa), mutta jos käy ilmi, että tulit väärin perustein (ei turistina vaan vaimona) maahan, se saatetaan evätä, pahimmassa tapauksessa karkottaa sut takas Suomeen  

Keskimääräinen kihlatun-viisumin käsittelyaika on n. 6 kk Suomen tapauksessa. (lyhyempi n. 4-5 kk], jos pääsette Vermontin kautta). Voittehan te pitää siviilivihkimisen USA:ssa ja myöh. hääjuhla ja vaiks kirkollinen siunaus Suomessa (kuten me tehdään)

MUOKS: Esteettömyystodistuksesta: riippuen, menettekö kirkossa naimisiin, täytyy myös hankkia kirkkoon-kuulumis-todistus... Ja odottelen, että susan bongaa tän keskustelun, niin hän voi kertoa siitä esteettömyys-todistuksesta  ;) En usko, että pelkkä eropaperi riittää.

Link to comment
Share on other sites

Hello Sunsmal ja tervetuloa kasvavaan joukkoomme

Minulla on aika turotetta tietoa tuosta paperisodasta...Menin naimisiin täällä Suomessa 8.7.07.

Mieheni oli myös eronnut ja mitä meidän seurakunta vaati esteettömyystodistukseen liitteiksi oli sellanen todistus, jossa ilmeni että miehesi on sinkku. Se tilattiin life statistics paikasta  (vastaa Suomen väestotietojärj.) ja siinä ilmeni että mieheni ei ole ollut naimisissa 5 viimeseen vuoteen tms. Usassa eivät siis voi antaa sen kummepaa todistusta, näin meille kerrottiin. Se riitti. Mitään muuta eropaperia tms ei tarvittu. Se todistus piti leimata apostille leimalla, joka maksaa jotain 30 dollaria ja ne tekee sen siellä ku tilaa life statistic -paikasta. Asia hoitui soittamalla sinne life statistic -paikkaan.

Näin ainakin homma toimi Washingtonin osavaltiossa..

Anyways, kysele ihmeessä lisää jos tarttee tietää, ja anteeksi jos vastaus sekalainen, pitkä työviikko takana, mut halusin kirjottaa vastaukseni heti

MiaMaria, miten sun kihlatun viisumi etenee? Ootteko te saaneet sen? Meilla CR1 tie alkanut ja onneksi meidän käsittelypaikka onkin Nebraska..

Halauksia!

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan laitettu se kihlaviisumi hakemukseen, mutta siis nayttaa silta, etta siita ei siis oo mitaan hyotya.

Naimisiin siis kuitenkin menossa 1.9 suomessa, ja sitten mies kai lahtee takas tanne, ja ma jaan rannalle ruikuttaa  :'(

kuinkas kauan sitten tossa green card hakemuksessa yleensa menee? mun sisko meni naimisiin aaaikaaa sitte jenkin kanssa, ja ne paasi lahtemaan takasin parin viikon jalkeen haista...

onks niin, etta sen aikana kun on green card hakemuksessa, ei siis saa visa waiverilla tulla ollenkaan maahan? vaikka ois paluuliput sun muut?

Link to comment
Share on other sites

Joo, nyt bongasin tän keskustelun, kuten MiaMaria tuolla toivoi  :) . Me mentiin siis myös Suomessa naimisiin kesäkuussa, ja sitä varten tosiaan tarvittiin todistus miehen siviilisäädystä. Kysyin mieheltä, että miten se tarkalleen menikään, ja tässä faktat: ensin County Officeen, jossa tarkastivat tiedot rekistereistään koskien siviilisäätyä. Tämän jälkeen notaari vahvisti kirjallisesti, ettei mies ole naimisissa, ja allekirjoitti todistuksen. Sitten reissu paperi kourassa osavaltion pääkaupunkiin Department of Stateen, josta tarkistuskierroksen jälkeen (kesti kuulemma hyvänä päivänä n. puoli tuntia) lyötiin paperiin Suomen viranomaisten vaatimat apostille-leimat. Minnesotassa oli näin, että ainoastaan Department of State myöntää apostilleja - muissa osavaltioissa voi olla toisin, mutta kannattaa varata aikaa paperin hakuun, ei välttämättä onnistu päivässä.

Tsemppiä prosessiin!

Link to comment
Share on other sites

Sunsmal:

Itse olen nyt sitten odottelemassa sitä green cardia täällä Suomessa ja siihen menee noin keskimäärin 6 kk. ja tilanne on tosissaan se, että joudut olemaan Suomessa ja mies lähtee laittamaan I-130 hakemuksen vetään Usassa. Laki muuttui maaliskuussa 2007, Ennen sitä oili mahdollista saada viisumi tyyliin parissa viikossa, kun asian pystyi hoitamaan Suomen Usan suurlähetystössä Helsingissä. Nyt kaikki hakemukset käsittelee USAn USCIS ja servicecentereitä on 4 kpl. Tässä yksi syy green cardin saamisen hidastumiseen.

Kirjoittelin jokunen aika sitten tilanteestani. Vaikka olen suomalainen, akateemisen koulutuksen omaava jne. eivät he tee poikkeusta. Visa waiverilla ei kannata yrittää, koska riski saada se 5 vuoden maahan astumiskielto on liian suuri. Usan maahanmuuttoviranomaiset ja Usan tulli eivät puhu ns. samaa kieltä. Tulli päättää ketä päästävät maahan ja nyt kun olen naimisissa, he olettavat etten ole enää turisti vaan vaimo ja potentiaalinen maahanmuuttaja. Pelkkä paluulippu tullin silmissä ei riitä;  muutaman sadan euron paluulippu ei ole tae takaisin menosta.

Ajattelimme sitten etten yritäkkään, koska riski saada se 5 vuoden porttikielto kummittelee. Ellei sitä olisi, olisin kokeillut maahan tuloa.

Sellainen vieltä tuosta esteiden tutkinnasta. Täällä Suomessa ne vaativat 10 vrk esteettömyyden selvittämiseen. Oletteko Suomessa 10 vrk ennen häitä? Jos ette, niin siinä taitaa olla ongelma? ..paitsi jos lähetätte hakemukset postitse että ne suomessa 10 vrk ennen häitä niin asia ok tietysti

Tsemppiä kaikkeen! Ja onnea jo etukäteen hääparille!

Link to comment
Share on other sites

Sellainen vieltä tuosta esteiden tutkinnasta. Täällä Suomessa ne vaativat 10 vrk esteettömyyden selvittämiseen. Oletteko Suomessa 10 vrk ennen häitä? Jos ette, niin siinä taitaa olla ongelma? ..paitsi jos lähetätte hakemukset postitse että ne suomessa 10 vrk ennen häitä niin asia ok tietysti

Tsemppiä kaikkeen! Ja onnea jo etukäteen hääparille!

Esteettomyystodistus meilla on jo Suomessa. Meian piti ensin menna taalla naimisiin, niin me hankittiin se Suomesta, ja nyt se on sitten siella odottamassa. Ja sitten miehen taalta saama todistus voidaan laittaa, kun ollaan kaks viikkoa Suomessa ennen haita.

Viela tosta visa waiverista... sori ku en oikein tajuu  :-[ etta sina aikana kun on viisumiprosessi kaynnissa, niin ei siis saa edes tulla kaymaan taalla? etta oikeesti olis meno-paluu ja tulis takas suomeen sen kolmen kuukauden jalkeen?

sitten kai pitaa miehen tulla kaymaan aina valilla suomessa  

Link to comment
Share on other sites

Kiva kun sulle on vastattu niin hyvin täällä. Suomen USA:n suurlähetystöllä ei oo mitään sitä vastaan, että matkustat USA.an viisumihakemuksen aikana, vaan se onkin ne rajaviranomaiset, jotka voi päättää, ettet saakaan tulla sisään, juuri tuosta Zintun mainitsemasta syystä.

Yleensä auttaa, että on tosiaan paluulippu, mutta pitää olla myös vahvoja todisteita, kuten lapsi, asunto, työpaikka tms. , jotka pakottavat takasin Suomeen tulon. Tämä nyt on vaan, jos rajalla uskovat sua ja päästävät sisään.

Ja miehesi voi aina tulla Suomeen käymään, omanikin, sulhanen siis kyllä, on tulossa kolmen viikon päästä  

Zinttu: Kiitos kysymästä. Meidän hakemus on nyt hyväksytty ja ootellaan, että tuossa kuun vaihteessa kävis kutsu haastatteluun lähetystöön. Oisin voinut siis muuttaa kullan luo jo viimeistään lokakuussa, mutta lupasin työpaikalleni olla siellä vielä marraskuun puoleen väliin asti, kun niin kovasti halusivat  

Link to comment
Share on other sites

MiaMaria, onnea oikein kovasti! Kuinkas kauan siinä meni päivissä että se tuli? Muista sun tickerin ainakin joskus olleen 3 kk tms. Kerrohan sitten kokemuksia haastattelusta! Jotenki oudol tavalla olen helpottunut. Siis silleen ku teillä meni hakemukset läpi niin kait ne meilläkin joskus  

Me ollaan siis valittu se CR-1 tie.Toivoa sopii että se tie ei kamalan pitkäksi muutu, ettei tule jotain muutoksia siihen. Kauan teillä muuten meni että saitte NOA1? Ja väli NOA1-NOA2? Oliko kuin pitkä? Onneks aika kuluu aika nopeesti ja ennemmin tai myöhemmin sitä sitten on siellä vakkarina. Eniten ärsyttää että on niin katkera, sellanen tunteeton "möykky" tyyliin mikään ei tunnu miltään ...

No joo, mukavaa viikon alkua kaikille amerikan rouville nyt ja tulevaisuudessa

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kun sitten ollaan saatu se kauan kaivattu NOA2 (vihdoin/ +/- 3 kk), alkaa tapahtua nopeaan tahtiin. hakemus lähetetään siis NVC:n, josta se noin 1 - 2 viikon sisällä lähetetään Suomen USA:n konsulaattiin. Kun paperit ovat Suomessa, menee pari päivää, kun sinulle lähetetään ns. Paketti 3. Se sisältää lomakkeet ja ohjeet asioista, joita täytyy tehdä ennen kun haastattelu voidaan sopia.

Kun saat paketti 3:n ohjeineen, täytä hakemus DS-230 heti ja lähetä se mainittuun osoitteeseen.

1) Lääkärintarkastus (n. 363 €)

- Suomessa on 3 lääkäriä, kaikki Helsingissä, jotka USA on valtuuttanut tähän:

* Erkki-Pekka Helle/ Mehiläinen: Ruusula, Ympyrätalo, Dextra-Munkkivuori

* Karin Mattson / Eiran Lääkärivastaanotto, Dextra-Munkkivuori

* Georg H. Borgström / Eiran Lääkärivastaanotto

- Jollekin heistä tilataan aika lääkärintarkastukseen viisumia varten, ja sen on oltava 1 h!! (Yrittävät ehkä antaa 20 min aikoja, mutta tarvitset 1 h ajan)

- Ota mukaan passi, rokotustodistukset sekä 2 värillistä passikuvaa (nimikirjoitus ja selvennys takana)

- Lääkäri tutkii sinut ja tekee kysymyksiä taudeista yms. Kokeilee näön, kuulon, refleksit, sydämen, keuhkot, silmät, korvat, nenän, luuston, painon, pituuden jne.

- Rokotustodistukset hankittava lapsuuden(kin) ajalta. Oman kunnan terveyskeskuksen arkistoissa säilytetään tietoja ja antavat ne pyydettäessä. Jokaisesta koulupaikasta(yläasteen jälkeen) on myös haettava tiedot.

* USA:n suurlähetystön antama lista rokotuksista: mumps, measels, rubella, polio, tetanus and diphteria toxoids (jäykkäkouristus), pertussis, influenza type b (Hib), hepatitis B, varicella, pneumococcal and influenza.

 ~ näistä lääkäri vaatii oikeastaan jäykkäkouristus- ja MPR (vihurirokko, sikotauti, tuhkarokko -rokotukset.

- lääkärintarkastus on voimassa 6 kk:a, joten voit varata ajan jo kun NOA2 on ilmoitettu.

- lääkärintarkastuksen lisäksi otetaan röntgenkuvat, sekä verinäytteet  AIDSia ja kuppaa varten (kaikki tämä tapahtuu tuon tunnin aikana)

- kestää n. 1 viikko käsitellä tarkastus

2) Haastattelua varten on hankittava Maistraatista Virkatodistus Sähköpostipyyntö riittää. Ei tarvitse olla apostille. (3,70 €)

3) Rikosrekisteriote (10 €)

4) Passi, jonka on oltava voimassa väh. 8 kk viisumin myöntämis-päivämäärän jälkeen.

5) Tiedot rikostuomioista (jos on)

6) Tiedot asepalveluksesta

7) Vihkitodistus (K-3)

8) Todistus avioerosta (jos pätee)

Kaikki dokumentit on käännettävä englanniksi valtuutetulla kääntäjällä, jos suomeksi.

Kun nämä dokumentit ovat hallinnassa, lähetä paketti 3:n mukana tullut vakuutus siitä, että sinulla on tarvittavat paperit (ennen sitä haastattelu päivämäärää ei voida sopia)

9) Täytä lomake: DS-156 ja DS-156K netissä ja tulosta. DS-156 x 2(mukaan haastatteluun)

10) Lähetystö vaatii 2 värillistä, USA:n kokoista passikuvaa (50 x 50 mm) (nimikirjoitus ja selvennys takana) Liitettynä DS-156 -lomakkeeseen esim. paperiliittimillä

11) Todisteita yhteydenpidostanne / tapaamisistanne hakemuksen jättämisen jälkeen: Kuvia (nimet, aika, paikka), puhelutietoja, sähköposteja, kirjeitä...

12) Maksukuitti, jolla todistat, että olet maksanut lähetystön tilille viisumimaksun: 94,30 €

Kun olet lähettänyt lomakkeen, jolla sanot, että sinulla on tarvittavat paperit, voit saada paketti 4:n jopa viikon sisällä. Paketti 4 = ilmoitus haastatteluajasta konsulaatissa / suurlähetystössä. Itselläni haastatteluaika oli n. 2 viikkoa sen jälkeen, kun lähetin vahvistuksen tarvittavista dokumenteista.

Jos jollakulla on näihin lisää kokemuksia tai korjattavaa, ilmoittakaa se niin tiedän korjata  :-*

(tilanne 03/2008, kiitos Miu)

Muokattu: , käyttäjä: MiaMaria
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tässä hieman apuja haastatteluun, kun sen aika on:

Lähetystöstä/konsulaatista tulee kutsu haastatteluun (kirje jossa ilmoitetaan päivämäärä ja kellonaika).

Ratikka 3 vie Kaivopuiston pysäkille, josta kävellään Itäistä Puistotietä alaspäin USA:n suurlähetystölle, portille B. Jää ulos odottamaaan ja pian vartija tulee kysymään, että mitä siinä seisoksit. Sillon tulee näyttää a) passi B) viisumihakemus. Vartija katsoo paperit ja vertaa listaansa ja kutsuu sinut turvallisuustarkastuksen läpi kun on aika.

Sinun on jätettävä vartijoille kännykkä ja käsilaukku (jos sellaista on). Takin saat pitää. Sinut ohjataan ulos terassille odottamaan, että toinen vartija tulee saattamaan sinut konsulaatti/ haastattelu-rakennukseen.

Sinut ohjataan odotusaulaan, jossa nimeäsi jossain vaiheessa kutsutaan palvelutiskille, jonne sitten menet antamaan täyttämäsi kaavakkeet, lääkärin kirjekuori ja mitä he pyytävätkin. Sitten istut takaisin paikallesi, kunnes sinut kutsutaan antamaan sormenjälkiä. Sen jälkeen voit jo valmistautua itse haastatteluun.

Itseäni haastatteli suomalainen naisvirkailija, suomeksi. Mutta voi olla, että joudut toisessa huoneessa myös amerikkalaisen mies-haastattelijan armoille  

Kysymyksiä joita kysyttiin:

Missä ja milloin tapasitte?

Miksette mene Suomessa naimisiin? (K-1 -viisumi)

Missä asutte USA:ssa?

Milloin menet USA:an?

Tässä nyt niitä, mitä muistan. Sulhaseni pääsi haastatteluun mukaan, joten ei tarvinnut esittää todisteita, että olemme oikeasti tavanneet ;) Jos jollain on lisää kokemuksia haastattelusta, joita haluaa tänne lisätä, olkaa hyvä vaan

Kun haastattelija on tyytyväinen vastauksiin, hän sanoo, että mikäli sormenjälotulokset tulevat ok, voit hakea iltapäivällä viisumisi portilta. Meille sanottiin klo. 15.30 - 16.00, mutta oli lähempänä 16.00 kun ne saatiin.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jos Suomen paassa lahetysto hoitelee tuota K3 tai IR/CR viisumia mutta en asu Suomessa, onko mahdollista se etta kay nuo laakarit tms lahempana ennen noita haastattelu? Samat asiathan niissa pitaisi tulla katettua olipa se Irlannista vai Helsingissa. Sellanen pieni ero vaan etta jos joudun olemaan 1-2 viikkoa Suomessa 2 paivan sisaan siita tulee mulle paljon kuluja ei pelkastaan olemisen suhteen vaan myos siten etta joudun ottamaan lomaa toista jotta voin viela vietta valipaivat siella...

Toisekseen, onko mahdollista etta jos ne sitten paattavat etta saa viisumin, hakea itse viisumi seuraavana paivana kun se on passissa? Taas saastona olisi noin 2 turhaa paivaa...

(ja kotiin ja toihin en tietenkaan paase ilman passia, ellei yhtakkia Irlantiin paluuseen riita irlantilainen ajokortti???)

Kolmannekseen, mihin nuo koulupaperit liittyvat rokotuksiin tai laakarintodistuksiin nahden? ainoa paperi mika mulla on rokotuksista on ala-asteelta oleva lapyska.

Neljas kysymys - onko kenellakaan kokemusta siita tahan viisumihakemukseen liittyen etta kayttaisi rokotusvaiweria?  

Link to comment
Share on other sites

Hei taas kaikille Usa-Suomipareille ja eritoten viisumeiden kanssa kamppaileville!

Lohduton tilanne minulla..Eli mentiin täällä Suomessa naimisiin 8.7.2007. Aviomieheni lähti Usaan 14.7. 07 ja tullin läpi mennessään kyseli tulliviranomaisilta minun mahdollisesta tulosta maahan turistiviisumilla. Jutteli 2 eri henkilön kanssa. Molemmat sanoivat että no problem, mutta olivat kuitenkin hieman varautuneita. Toinen miehistä antoi sitten jonkun tullin pääpomon puhnron ja sinne kultani sitten soitteli ja kyseli asiasta. Ukkokultani selitti tilanteen ja kertoi taustastani. Tämä pääpomo sanoi, että ei kannata yrittää tulla, koska käänyttävät takaisin ja pahimmassa tapauksessa 5 vuoden porttikielto Usaan. Se oli sitten siinä. Itkut itketty. Ei auta vaikka suomalainen ja erittäin hyvä koulutus ja kaivattua työvoimaa Usassa (farmasia). EI vaikka paluu lippu ja työnantajan lappu, jotta töitä on kun takasin tulee. Luottamusta ei ole. Nyt on sitten hakemukset kohtpuoliin USCISISSA. Haemme siis I-130 viisumia. Pohditaan laitetaanko K-3 (129F) lainkaan koska I-130 hyväskytään nykyisittäin nopeammin kuin 129f  tai vain parin päivän erolla. K-3 on menettänyt merkityksensä, odotus silti kuukausia. Visajourney sivustolla sanotaan ihan samaa. Tilanne on jotenkin niin absurdi kuin voi vain olla. Tuntuu että on pistetty vankilaan, kun erehdyin menemään usalaisen kanssa Suomessa naimisiin. Kaikki muut sukulaiseni voivat vapaasti matkustaa, mutta minä VAIMO en. Uskomatonta.

Tulipa tilitystä kerrakseen Lähtisin kokeilemaan maahan menoa ellei olisi tuota 5 vuoden porttikieltoa maahan pelotteena. 5 vuotta..se on pitkä aika se. Kertoilen tilanteen edistymisestä.

Lentokentällä launtaina oli helpo jäähyväiset. Uskoimme ja niin meille USCIS sanottiin että voin tulla. Nyt tuntuu, että olisi pitänyt halata lujempaa, antaa vielä yksi suukko lisää ja yksi ja yksi ja...

Sigh. En enaa ikina luota USCISiin. Meille yritettiin syottaa myos tuota tule vwp ja sitten aos ja kaikki hyvin. USCISin @#$#%^&! takia asutaan sitten edelleen eri mantereilla ja huhtikuusta lahtien ei ole mitaan juuri edennyt paperien suhteen..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hei kaikki!

Tänään on tullut itkettyä hysteerisenä jo pariin otteeseen...saatua sykärit melkein. Soitin nimittäin tänään usan embassyyn ja kyselin kaikkea K1. Siinä sitten minulle sanottiin että tällä hetkellä voi kestää koko prosessissa 9 kk. Mä en kestä tälläistä odottamista ja me ei olla edes vielä lähetetty sitä pakettia.

Niin vielä kerkeäis muuttaa mieltä mitä meinaatte kannattaako hakea sitä K1:stä vai mennä heti suomessa naimisiin? kunpiko on nopeempi kun noihin virkailijoihin ei ole luottamista.

Sitten olisi vielä kysyttävää kun siinä I-125F on se 18 kysymys ja pitää kertoa koska ja missä on tavannut täytyykö siihen myös laittaa kaikki käyntini usassa? vaikka en olisi edellisinä kertoina edes vielä tavannut sulhastani?

ja millaisen te teitte siitä laitoiiteko vain päivämäärän saapumisen ja lähdön vai kerroitteko kaikkea että olitte lomalla jossain ja sellaista?

kiitos jo etukäteen tosi paljon. ehkäpä jo huomenna saan oman osuuteni lähetettyä sulhaselleni usaan.

muuten menimme kihloihin juuri kiinassa Beijingissä oli sitten tosi kamala erota lentokentällä toisistamme kun oltiin juuri muutama päivä ennemmin kihlauduttu. oli kyllä sydäntä särkevää eikä tiedä koska seuraavan kerran näemme...huh..huh

Link to comment
Share on other sites

Halauksia sofmalle! Yritä jaksaa! Eiköhän suurin osa tällä osastolla seikkailevista ole itkuraivonnut systeemiin turhautumista ainakin kerran. Itse olen puhissut kiukkuisesti tämän asian takia monesti, mutta viime aikoina olen luovuttanut ja päättänyt hyväksyä kohtaloni ja odotella vaan kiltisti k-1:stä. Poikaystävänikin tajusi vihdoin (n. 10.:llä kerralla...!!!), että emme voi mennä naimisiin noin vain, ja nyt hän puuhailee kiltisti papereiden kimpussa. Jouluna kun nähdään taas (3,5kk tauon jälkeen!! JEEE!), laitetaan hakemus menemään.

Näin maalaisjärjellä luulisin, että kohtaan 18 tulee vain ne tapaamiset. Eli tuskin niitä kiinnostaa muut USA:n maaperällä matkaamisesi. Ymmärtääkseni koko kysymyksen tarkoitus on selvittää, että todella olette yhdessä...

Link to comment
Share on other sites

Sekä MiaMaria että minä ollaan molemmat haettu ja saatu K-1 tän vuoden puolella. Laitettiin hakemukset vetämään osapuilleen samaan aikaan (maalis-huhtikuussa) ja viisumit tais molemmille tulla noin 6 kk:n kuluttua. MiaMaria on kerennyt jo avioitua; mulla se on edessä vasta just ennen joulua kun saan äitini ja veljeni kyläilemään tänne USAan.

Mä ainakin laitoin hakemukseen vaan tulo- ja lähtöpäivämäärät enkä eritellyt sen tarkemmin edes osavaltiota. Eivät ainakaan mun kohdalla vaatineet mitään tarkennuksia. Tsemppiä hakuprosessiin! Meitä on täällä monia, jotka on läpikäyneet ne loputtomalta tuntuvat lentokenttäerot...

Link to comment
Share on other sites

No nyt sitten lähetin sen K1 paprut sulhaselleni jenkkilään...itkun kanssa kun en tosiaankaan ole varma haluanko edes hakea sitä vai olisko ollut parempi vaan mennä heti naimisiin ja hakee K3.

Niin laitoin sitten vaan luettelon kaikista käynneistä usassa niitä tulikin sitten varmaan 10 ainakin aika paljon ja ollaanhan me onnekis matkusteltu yhdessä Jamaicalla, Costa Ricassa, Panamassa ja Kiinassa.

Mitenkäs teillä? onko sulla talles sun vanha maihin nousukortit sun muut. Mulla on juuri tän vuoden alussa käyttöön otettu uusi passi joten mulla ei ole edes vanhoja leimoja enää. siinä kyllä on vähän huono homma miten todistaa et ollaan nähty?

Link to comment
Share on other sites

Sekä MiaMaria että minä ollaan molemmat haettu ja saatu K-1 tän vuoden puolella. Laitettiin hakemukset vetämään osapuilleen samaan aikaan (maalis-huhtikuussa) ja viisumit tais molemmille tulla noin 6 kk:n kuluttua. MiaMaria on kerennyt jo avioitua; mulla se on edessä vasta just ennen joulua kun saan äitini ja veljeni kyläilemään tänne USAan.

Mä ainakin laitoin hakemukseen vaan tulo- ja lähtöpäivämäärät enkä eritellyt sen tarkemmin edes osavaltiota. Eivät ainakaan mun kohdalla vaatineet mitään tarkennuksia. Tsemppiä hakuprosessiin! Meitä on täällä monia, jotka on läpikäyneet ne loputtomalta tuntuvat lentokenttäerot...

Mun hakemus on kyllä tosi vajaa koska mulla ei ole enää edes mun vanhaa passia missä olis leimat et olen ollut usassa. Mitenkään siinä käy? Mulla ei ole muuta todistusta et olen ollut jenkkiläs tapaamas miestäni kun mun itte kirjottama luettelo ja valokuvat mulla ei ole edes maihin nousu kortteja. Onko sulla? Kerroitko kuinka tarkasti siihen hakemukseen teidän suhteestanne?

Kiitti kauheesti tosi helpottavaa et täältä löytyy tukea ja turvaa

Link to comment
Share on other sites

Eiköhän rajaviranomaisilta löydy rekistereistään tiedot sun tuloista ja menoista, josta ne voi viranomainen tarkistaa halutessaan? Otettiinko sulta vanha passi pois uutta hakiessa? Kuvittelin, että vanhentuneen saisi pitää, niin ainakin sanoivat viimeksi poliisilaitoksella, ja siinä uskossa oon elänyt.

Tsemppiä nyt kovasti prosessiin! (teille kaikille)  :-*  Ei se yhdeksänkään kuukauden odotus kuitenkaan ikuisuus ole, vaikka tiedän, että siltä tuntuukin. Kun jokainen viikkokin tuntuu vuodelta...

Link to comment
Share on other sites

anoin uuden passini jo tammikuussa 2006 kun olin käymässä suomessa ja ne sanoivat etten saa sitä vielä kun olin vain viikon suomessa joten se laitettiin odottamaan minua kun vanha passini sitten vanhentui lokakuussa 2006. Lähetin äidilleni vanhan passin ja en livulla sitten äiti sai minulle uuden lähetettyä usaan. Poliisi laitoksella eivät suostuneet antamaan äidille vanhaa passiani vaikka pyysi. joten en siinä vaiheessa edes ajatellut etä tulisin vielä tulevaisuudessa tarvitsemaan leimojani joten en edes kopioinut niitä. Minulla on niin huono onni näissä touhuissa että ei mitään rajaa...juuri tämän vuoden helmikuussa tekemisen puutteessa päätin alkaa repiä ja heittää roskiin mun vanhoja maihin nousu korttejani kun ajattelin etten niitäkään tarvi:) Hyvin menee ojassa ollaan:)

Niin toivottavasti siinä vastaukesn saamisessa ei kestä 9 kk onko niin että siinä K3 hommassa kestää vain muutaman viikon. Meinaanjos niin on kyllä haluan mennä välittömästi naimisiin. En jaksa tätä epätietoisuutta 9 kk että saanko sen kun minulla on vielä niin huonosti nää lähtökohdat.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...