Antemorsian

Puuhapussi lapsille?

66 posts in this topic

En tiedä että onko tää nyt oikea aihealue mut laitoinpas tänne kumminkin..

:D

Eli Meillä häät 23.6, aattelin koota lapsvieraille sellaset puuhapussit..mut mut mietin kovasti että mitä niihin tulis? Aattelin laittaa ainakin lauantaipussin sekä saippuakuplia..mutta mitä muuta niihin vois kehitellä? Onko muut tehneet lapsille puuhapusseja? vinkkejä otetaan vastaan!!  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itte oon kan smiettiny että laittais jonkun puuhapussin lapsille, koska en oo mitään sen kummallisempaa lapsille jatkopaikalle varannut. Tietysti aikaa menee siinä kun syödään jne. ja sitten jo tanssitaankin ja kuunnellaan hyvää musiikkia, niin lapsilla on jo siinäkin todella paljon tekemistä, kuka lapsi nyt ei tykkäisi tanssimisesta.

Mutta joku pieni karkkipussi, tai ehkäpä tikkari voisi olla hyvä. Kuitenkin häissä on yleensä sen verran paljon kaikkea herkkua, että olisiko karkkipussissa sitten liikaa.. Kuitenkin joidenkin vanhemmat eivät varmaan anna lapsensa syödä niin paljon herkkuja kuin toisten. Siinä voisi sitten tulla jonkinlaista kränää kun lapselta otettaisiin pussi pois, vaikka en kyllä tiedä tapahtuisiko näin, mutta tuollaisiakin vanhempia on..

Tuo saippuakupla tsydeemi on todella hieno keksintö koska se ei edes maksa paljoa niin niitä voi ihan hyvin ostaa jokaisella lapsivieraalle. Sitten tietysti jokin pienenpieni puuhakirja jota sitten voisi täytellä siinä kun aikuiset tanssii. Ja vaikka tyttölapsille voisi ostaa niitä rihkamasormuksia mitkä maksava n.euiron. Kuitenkin kun morsiuspari vaihtaa sormukset alttarilla, niin monet lapset voisivat pitää sitten siitä että saisi laittaa sormeensa sormuksen juhlapaikalla.

Mutta kaikkea ihmeellistä sinne voisi kyllä keksiä. Meillä on jo itse muutamat vanhemmat ehdotelleet että mitä mieltä olisimme jos he ottaisivat lapsensa mukaan kirkkoon ja tietty sinne juhlapaikalle, mutta pyytäisivät jonkun tuttavansa sitten hakemaan lapsena pois sieltä että he sitten saisivat tanssia ja juhlia rauhassa, en sitten tiedä että kuinka hyvä idea se on, mutta jokainen tehkööt niin miten itse haluaa.. Mutta tässä nyt hieman aiheseta poikkesin..

Mutta noita puuhapussi ideoita olisi kiva saada lisää.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä idea! Meidän häistä on kans tulossa varsinaiset mehukestit kun lapsia on tulossa niin paljon. Pelkään että laittavat juhlapaikalla hulinaksi jos ei ole mitään tekemistä... puuhapussi on siis vallan verraton keksintö! Voisko sinne pusseihin ostaa jonkun pienen lehtiön ja kynän esim. Tiimarista, saippuakuplat on myös loistava keksintö. Muilla lisää ideoita?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille on häihin tulossa korkeintaan 5 lasta ja olenkin tässä juuri miettinyt heidän viihtymistään juhlissa. Päivä on kuitenkin pitkä, koska siunaus on kirkossa jo klo 12... Tämä puuhapussi-idea saattaiskin olla ihan hyvä! :) Piirrustusvälineet, pieni palapeli sekä tytöille koruja ja pojille autoja tulee nyt ainakin mieleen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksi idea on kun tiimarista, hong kongista (siis kauppana, ei maana)  ::) joku vastaava paikka niin löytää usein piirrustuskynä settejä, puuvärejä pari tussia ja teroitin, eurolla tms. Kerran ostin kolmelle sukulais lapselle piirrustus setin, joka maksoi tarjouksessa jossain 2,50 euroa, jossa oli 12 puuvärikynää, 12 vaha kynää ja 6 tussia, teroitin, viivoitin joku sellainen. Niin siihen voisi etsiä yhdistä viivoilla kuva, etsi eroavaisuuksia, tms lasten tehtäviä, ja keski ikä lapsien suhteen, niin ne joita eniten niin niin eniten sen ikäluokan tehtäviä vihkoon, vihko voi olla hääteemainen  ;) Yhdistä pisteet viivoilla tuloksena tulee, auto, kyyhkynen, sydämet, sormukset tms... tehtäviä joissa esiintyy häihin liittyvää... väritys tehtäviä, niin lapset voivat samalla värittää.

Eräs tuttu pariskunta meni naimisiin, niin heidän häissään oli lapsille tehty hää juhla paikalle leikki huone. Joku kokous huone, jonne oli laitettu piirustuspaperia, jne edullista huoneeseen, makeiskulho pöydälle. Yksi kaasoista oli "lapsenvahtina". (Morsian joka aikoo järjestää tälläistä niin kannattaa ottaa monta kaasoa ja etsiä kaaso joka suostuu koko päivän olemaan lapsenvahti  ;D

Se oli hyvin järjestetty, kun ruokailu ohi ja ohjelma alkoi joka ei kiinnosta lapsia, niin lapset leikkimään. Jokainen sai tuoda kotoaan leluja mukaan häihin. Kannattaa tehdä lista mitkä lelut on kenenkin  :o ::) Tulee lähtiessä kaaos muuten. *Nimimerkki; sen nähnyt*

Kannattaa tiimareissa tms. penkoa jotain joka tyyliin kaksi eurolla, 15kpl 5 eurolla, tms, superpalloa, kyniä jne jne.... lapset on loppujen lopuksi kun tekemistä ja tehtävää riittää niin "vähään tyytyväisiä"

Yksi mikä voisi olla kiva idea, niin jos morsius pari haluaa lapsille tekemistä, niin voi tehdä askartelu nurkkauksen. Samalla kun aikuiset leikkii, (tuttu juttu kysymyksiä tms) niin lapsille "kilpailu" tee hääparille muisto häistä, tee hää koriste tms. (jokainen voittaa suunnittelu kilpailusta jotain, niin ei tule kinaa kenellä on upein juttu)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Meille on häihin tulossa korkeintaan 5 lasta ja olenkin tässä juuri miettinyt heidän viihtymistään juhlissa. Päivä on kuitenkin pitkä, koska siunaus on kirkossa jo klo 12... Tämä puuhapussi-idea saattaiskin olla ihan hyvä! :) Piirrustusvälineet, pieni palapeli sekä tytöille koruja ja pojille autoja tulee nyt ainakin mieleen...

Puuhapussi-idea on hyvä!!

Meillä olemme miettineet asian niin, että "palkkaamme" tyttäremme 17-vuotiaita ystäväiä pari kolme vahtimaan ja viihdyttämään lapsia, eli paikassa jossa häitämme vietetään on pieni tila, jonne saamme dvd:n ja matkatelkan, pienen pöydän jionne laitamme itse tulostettuja värityskuvia, piirustuspapereita, värikyniä ja muutaman pelin. Siellä muksut saavat puuhastella ja hoitotädit pitävät heitä silmällä. Näin vanhemmat saavat syödä rauhassa ja kahvitella ja tanssiakin, kun muksuilla on muuta kivaa puuhaa, jos juhlissa olo alkaa väsyttää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vinkkinä (saatiin tästä asiasta paljon palautetta omien häidemme jälkeen):

jos vain millään mahdollista, kannattaa varata lapsille oma leikkinurkkaus tai -huone! Me saimme juhlissa ja vielä jälkeenpäinkin paljon kiitoksia kaiken ikäisten lasten vanhemmilta leikkihuoneesta. Monet sanoivat, että olisivat lähteneet häistä jo paljon aiemmin pois, jos lapset eivät olisi viihtyneet niin hyvin. Ja pari vilkaslapsisen perheen äitiä ihmetteli, miten lapset jaksoivatkin olla niin mukavasti häissä :). Olivat pelänneet ihan muuta...

Meillä oli lapsille oma huone, jossa oli mm. videot (suosituin ohjemlanumero ;) ), popcornia ja pillimehuja (ihana isäni keksi tuon :) ), sarjakuvalehtiä (teinit tykkäsivät), piirustusvälineitä ja leluja sekä pelejä. Niin, ja fläppitaulu, johon mukulat piirtelivät hienoja kuvia :) . Palkkasimme 15-vuotiaan tytön vaihtamaan videokasetteja ja pitämään vähän silmällä, ettei kukaan riko mitään ;) .

Puuhapussit kuulostavat tosi kivoille ja lapset varmasti tykkäävät niitä :). Mutta niiden lisäksi kannattaa ehkä vielä miettiä, olisiko lapsille mahdollista järjestää vielä oma tilakin :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän puuhapusseissa oli rusinoita, pieniä leluja, kyniä, vihkoja, pimeässä kiiltäviä tähtiä, saippuakuplapullot, koruja, pinnejä jne. Ikätason ja sukupuolen mukaan jokaiselle erilainen. Aina alennuskoreista kaikki sopivat jutut talteen vaan.

Lisäksi meillä oli puuhapöytä. Tää oli keskellä juhlasalia. Vanhemmat tykkäs että lapset oli silmien alla koko ajan (paljon pieniä lapsia) mutta kuitenki puuhasivat itsekseen. Pöydässä oli paljon askartelutarvikkeita, pelejä, leluja jne. Järkättiin myös ongintaa. Sieltä sai ilmapallon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tein ihan vaan sellasen piirustusvihon, jossa pari tehtävää ja kuus värityskuvaa. yks sellanen pieni värikynäsetti per lehti per lapsi :)

Ja toki salin nurkkaan vielä kerään muutaman lelun joilla voi sitten välillä käydä leikkimässä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai niin noista karkeista piti sanoa että tikkari on mielestäni huono, koska lapset juoksevat kuitenkin ympäriinsä, eikä tikkua ole mukava kaivaa kurkusta pois. Ja toiseksi suosittelisin ehkä kuitenkin mielummin rusinoita, sillä kaikki vanhemmat eivät anna pienille lapsilleen karkkia muutamaan ensimmäiseen vuoteen. Kannattaa ainakin varata pienimmille paketit rusinoita ja kuivattuja hedelmiä, jos ei tiedä että kaikki saavat syödä karkkia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille on tosiaan tulossa kans sellainen lasten nurkkaus, johon ajateltiin just telkkaria ja dvd-vehjettä piirrettyjä pyörittämään. Ehkä jotain piirtämis/värityskirjoja puuväreineen kanssa, ja vähän vanhempia lapsia ajatellen jotain Aku Ankkoja luettavaksi. Pillimehutkin kuulostaa hyvältä, niillä ei paljon luulis saavan sotkua aikaan kun taas mukit helposti kaatuu..  ::)

Erillistä vahtia meille ei ole pestattu, leikkinurkkaus on kyllä näkyvillä, tosin ulko-oven vieressä.  :-/ No ehkä kyseinen ovi pidetään kiinni ja lähimpänä istuvat saa sitten pitää silmällä. Ja ehkäpä lasten vanhemmat kukin käy välillä katsastamassa tilannetta.

Istumajärjestykseen tämä leikkinurkkaus vaikuttaa myös sillä tavalla, että nämä lapsiperheet ja lapset sijoitetaan pöytiin niin, että ovat jossain reunoilla/pöytien päädyissä, että pääsevät sitten helposti muita häiriköimättä kulkemaan kun tunnetusti lapset ramppaavat ees taas...  :P

Monilla oli tytöille koruja tms. Mä kanssa ajattelin ainakin kummitytöille jotkut upeet rihkamasormukset hankkia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myös meillä järjestetään lapsille oma tila, johon olen hommannut poneja, autoja, värityskirjoja jne. Mahdollisesti tulee myös videot.

Puuhapussiin ideoita voisi löytyä Event Smiles Ltd:n sivustolta (www.eventsmiles.co.uk), joka myy juhlapusseja lapsille. Itse ainakin katselin sieltä ideoita kun olin vielä puuhapussi kannalla itsekin  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos HennaN todella paljon hyvistä linkeistä!  ;D Olenkin miettinyt mistä löytäisin värityskuvia, joita voisi lapsille tulostaa. Mutta nyt se ongelma on ratkaistu  :D

Meille tulee lastennurkkaus, jossa karkkia (ei tikkareita), värityskuvia, paperia ja erilaisia värityskyniä sekä mahdollisesti joitain pelejä ja sarjiksia. Täytyyhän lapsillekin jotain tekemistä häissä olla.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilmapallot, superpallot tms. on kanssa aika hyviä. Niillä saa aina jonkun leikin aikaiseksi.

Jos pihalla on mahdollisuus ja vieraina paljon pikkupoikia, ei kun jalkapallo mukaan.

Tytöt usein hoivailee nukkeja, poneja tms. Jaksavat ehkä väritelläkin paremmin kuin energiset pojankoltiaiset.

Vähän tässä yleistän, mutta noin ne leikit tuntuu menevän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisiko ideoita ekaluokkalaisen ikäiselle pojankoltiaiselle? Hän on häissämme ainoa tuon ikäinen, joten jotain kivaa tekemistä pitäisi hänellekin keksiä. Pienten lasten leikit eivät varmaan hirveästi innosta (siis nuo värityskuvat ym.), mutta aikuistenkin seura varmaan välillä kyllästyttää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tuo onki hyvän kuulonen idea tuo puuhapussukka... täytyypi ottaa käyttöön myös meidän häissä! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihania nuo värityskuvat. Meillekin tulee aika monta lapsivierasta ja olisi  mukavaa saada viihtymään. Jos on hyvä ilma voisi ulos kehittää myös aktivitetteja, jotta pahimmat höyryt saisi siellä pois. Puuhapussi voisi olla myös tosi mukava idea. Varmaan voisi tehdä tytöille ja pojille omat. Olisiko kellään tietoa mistä saisi halpoja muovitiaroita lapsolle. Meillä kun tulee olemaan prinsessahäät niin voitaisiin olla kaikki prinsessoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tiaran halpuudesta en niin tiedä, mutta muovitiaroja olen nähnyt ainakin Tiimarissa ja Glitterissä.

Ehdotus: Miten olisi tekotarpeet omaat tiaraan? Joku kultainen/hopeinen kartonki leikattuna oikeaan muotoon ja tarratimantteja ym.. Sitten kaasolle tms. nitoja, jotta kruunusta tulee oikean kokoinen (eli kiepautetaan kehäksi ja nidotaan kiinni). Kiinnitys asian ajanee myös kaksi klemmaria, tosin niitti on varmempi.

Tytöille olisi puuhaa väsätä omaa tiaraa ja uskoisin, että tykkäisivät. Kunhan askartelu ei tartte hirmusesti liimaa tms. jotka voi sotata vaatteet.

Riippuu lapsien iästä siis myös, onko toimiva idea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tiarasta vielä. Askartelu voisi olla ihan kiva idea. Muutaman kolmevuotiaan kanssa pitäsi jonkun vähän autella, mutta voisi toimiakkin. Olisi samalla sellainen ohjelmanumero. Mut sitten pitäisi kehittää niille prinsseillekin joku askartelu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä oli lastenpöytä (tai sen yritystä kun lapsia ei paljon tullutkaan) häissä.

Lastenpöydässä oli limpparia, piirrustuspaperia, kyniä, pieniä pehmoleluja ja kaikenmaailman pikkutilpehööriä ja pikkupeliä jota löytyi Tiimarista 30sentin hintaan. (siis niitä pieniä muovileluja joita on tarkoitus laittaa lastenkutsujen Party Bageihin).

Kaiken rojun lapset saivat viedä kotiin häiden jälkeen :)

Me tosin pistettiin lelut ja kirppupelit jakoon ihan aikuisten kesken!  ;D Limppari ja piirrustuspaperi tekivät kauppansa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annaasi!

Voihan prinssit tehdä vaikka kilpiä tai viirejä, jos eivät kruunuista tykkää. Onhan noita vaihtoehtoja :) Eiköhän vaikkapa kirjastosta löytyisi joku "ritariaskartelukirja" tms. josta voisi etsiä ideoita :)

Ihania häitä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Feyah Kiitos vinkeistä. Lainasin tänään askartelukirjoja. Katsotaan mitä saadaan aikaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annaasi, eipä kestä :) Kiva, jos koit kommenttinin hyödyllisiksi :)

...olisi kiva kuulla sitten joskus lopputuloksesta... wink wink  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

kivoja ideoita! :) kaikki vaan muistiin! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now