Jump to content
Naimisiin.info

Sineteistä ja sinettileimasimista


Lilly

Recommended Posts

Guest kesamorsian07

Kiitos neuvoista ziggysd, katsotaan miten seuraava sinettisessio sujuu. Onneksi tajusin ottaa vanhat, veneessä olevan Ikea-astiaston lusikat käyttöön, muuten olis käyny hassusti  :-[

Upeat muuten teidän lopulliset kutsut! Meidän suunnitelma on samantyylinen, mutta pystysuoraan, jotta "juhlalakiin" mahtuu enemmän tekstiä ja karttojakin pitää olla sekä kirkkoon että juhlapaikalle.

Mutta siis, kiitos vielä kerran nopeasti vastauksesta

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 174
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest kesamorsian07

Käytännön huomioita sinettien tekemisestä:

En halua tehdä suoraan kuoren päälle, kun kaikki eivät onnistu kuitenkaan ja sitten on printatut kuoret pilalla. Tarkoitus siis tehdä sinetit erikseen ja liimata kuoreen.

Sulatin vahapaloja (leikattu terävällä veitsellä Sinellistä ostetusta tangosta) lusikkaan ja kaadoin sekä folion että leivinpaperin päälle, ja painoin leimasimen päälle.

Folio: leimasin lähti hyvin irti vahasta (tosin leimasin kuumenee noin viiden sinetin jälkeen eikä enää meinaa lähteä niin hyvin vahasta irti, eli viilennys tarpeen jääpalalla tai vesihanan alla - kuivattava hyvin!) mutta sinetti/sinetit pitää viilentää tosi hyvin ennenkuin lähtevät foliosta irti :) Laitoin folion jääkaappiin ja 10min päästä lähtivät pienen taivuttelun jälkeen irti.

Leivinpaperi: vaha lähti niin tehokkaasti irti, että jäi leimasimeen kiinni ja siitä sitä olikin sitten irrottaminen :) Suosittelen siis foliota ja vähän kärsivällisyyttä sinettien irrottamisessa.

Tulossa on yli 50 sinetin tekeminen kutsuihin ja myöhemmin saman verran kiitoskortteihin, joten kyllähän tässä varmaan iltapuhdetta riittää :) Tosin tulee tosi kauniita, joten mielestäni vaivan arvoisia  :exclamation

Link to comment
Share on other sites

Guest kesamorsian07

Se onkin se ns. taito-osuus eli ei liian vähän aikaa, muuten vaha ei ole ehtinyt jähmettyä ja sinetti menee pilalle ja liian pitkään niin leimasin jää kiinni.  ::) Mulla onnistuu parhaiten, kun sitä pitää n. 5 sekuntia ja sitten vähän testaa reunasta, että miten lähtee irti. Silleen varovasti liikuttelemalla se mun mielestä parhaiten lähteekin irti.

Link to comment
Share on other sites

mäki tilasin just turusta meijän omilla nimikirjaimilla varustetun sineti tuli tänää postissa, piti heti päästä kokeilee. jotenki se tanko tuntu vaikeelta, sinetti aine rupes palamaanonko pienien palojen kans helpompaa vai tuleeks se kalliimmaks pitäis laittaa kutsuihin n.70 ja hääkarkkirasioihin 130 ainakin?! :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
Tuntui, että kuumaliimapyssy ei toimi: vahaa ei tule ollenkaan, sitten sitä annosteli ihan liikaa.

Käsitykseni mukaan sinettitanko on tarkoitettu MATALALÄMPÖpyssyyn. Kuumaliimapyssy kuumenee liikaa(suprise,suprise..) ja vahaa valuu pyssyn suusta.

Itse olen nyt testannut muutaman koe sinetin ja onnistui hyvin periaatteella: sinettivahaa kartongille(tms kohteeseen)+laske kymmeneen, paina sinettileimasin vahaan+laske kymmeneen -> nosta leimasin pois..

Link to comment
Share on other sites

Me teimme Sinellistä ostetulla sinetti "pyssyllä" ja siihen tarkoitetuilla sinettipötköillä suoraan kuoriin. Mitään ongelmia ei ilmennyt. Tasaisesti kun vain painoi sinetin kuuman massan päälle, painoi noin 10 sekuntia ja sitten varovasti nosti sinettileimasimen pois hieman kallistaen. Osasta sineteistä toki tuli kauniimpia, mutta jos aloittaa tekemisen vaikka poikamiesten korteista, niin ei kai se haittaa jos ne eivät täydellisiä ole...  ;D

Kovasti saatiin kiitosta sineteistä  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mä liputan matalalämpöpyssyn nimeen, ilman sitä ois varmaan menny ikä-terveys-ja-hermot. Ainoa vaikeus oli siinä miten paljon annosteli vahaa kuoren päälle, mutta tämänkin oppi muutaman sinetin jälkeen.  Lisäksi sinettivaha pötköt olivat liian isoja, joten piti vuolla ympäriltä kerros pois ennen kuin ne menivät pyssyn sisään. Muuten oli helppoa kuin mikä, olin ihan yllättynyt kun mitään vastoinkäymisiä ei tullut ;D

Me saatiin vajaasta kahdesta pötköstä 45 sinettiä. Ja aikaa tähän meni vajaa tunti.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hmm. Kun mulla tökkää tuohon lusikasta kaatamiseen, se kun ei valu mihinkään siitä ja jos valuu, niin ei katkea ikinä vaan venyy vaan, vaikka paperille sen laittaisin. Jos kuumennan enemmän niin se alkaa kuplia eikä silti oikein valu. Vinkkejä...oon siis yrittäny sekä foliolle että suoraan kuorelle.

Link to comment
Share on other sites

Tämän hetkisten yritysten jälkeen en tosiaankaan oo tekemessä sinettejä suoraan kuoreen. En ota riskiä että niitä pilaisin. Ongelmissa siis vieläkin olen koko homman kanssa. Oon kokeillu sulattaa suoraan sitä pötköä, niinku ohje sanoo, mut miten juukelissa sen saa niin sulaksi, ettei se tippase kynttilään, mut kuitenki irtoais jotain edes siitä tangosta paperiin/folioon tms. Ei nimittäin ole kovin hyvä tuoksu mikä tulee kun lakkaa liekkiin pääsee tangon pyörittelystä huolimatta roiskumaan. Ja niinku sanoin tuossa aiemmin, niin mulla jämähtää se aine lusikkaan kiinni, jos siinä koitan sulattaa.

::) Kertokaa jotain uskomattomia niksejä...

Link to comment
Share on other sites

Joo, sitä minäkin mietin, mutta ihan sitä mitä sinooperissä myydään, siellä ei siis mitään muuta edes saatavilla... Oon kyllä ajatellut koittaa jollain toisellakin jos jossain nään. Huoh.

Link to comment
Share on other sites

Mulla onnistui valanhyvin tuo sinetin sulatus ja "tiputus".  :)

Tuikun päällä sulattaessa se todella jämähtää lusikkaan, mutta itse onnistuin näin;

murskasin sinettitangon vasaralla muovipussiin ja sulatin noin yhden sinetin verran sinettilakkaa lusikassa. Tuikun kanssa tuo ei onnistunut vaan tarvittiin kunnon pöytäkynttilä jotta liekin lämpö on tarvittavan kuuma!!

Itse tein sinetit suoraan kutsukortteihin ja hyviä tuli! ;D

Liitänpä tuohon vielä kuvan..

Minullakin oli Sinooperin sinettilakkaa.

Link to comment
Share on other sites

Hmm. Jos joku kerran on onnistunu tekemään sinooperin lakalla ( ja saman kuvioisella leimasimellakin;) ) niin täytyy munki vielä koittaa. Kynttilänä oli pöytäkynttilä, mut oiskohan siinä ollu sydänlanka ja sen seurauksena liekki niin pitkä, ettei päässy laittaan lusikkaa lähelle sitä kuuminta kohtaa ilman, että se olis ite liekissä. Uutta intoa hommaan sain, kiitos :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mun tuleva ukko teki ne suoraan kuoreen jo aiemmin mainitulla Akateemisen tangolla, jossa sytytetään tangon sisällä oleva lanka palamaan ja siitä tiputetaan. Ei moittinut vaikeaksi ja siistejä tuli muutaman harjoituskerran jälkeen. Muistakaa pitää leimasinta tarpeeksi pitkään sinetissä, jotta se irtoaisi helposti.

Link to comment
Share on other sites

Me tehtiin suoraan kuoriin sellasella neliskanttisella lakkapötköllä ja metallisella leimasimella. Toinen sulatti pötköä pyöritellen kynttilän liekin vieressä, sitten painoi sulan lakkapötkön pään kuoreen, pyöräyttäen, jolloin sula lakka jää kuoreen kiinni. Ja toinen heti perään painoi öljytyllä sinettileimaisimella lakkaan, ja leimasin irti hieman toiselle sivulle kallistaen. Sujui ihan ok, välillä vain tuli hieman liian vähän lakkaa, sellaiset sivuilta pursuvat sinetit oli kauniimpia.

Link to comment
Share on other sites

Itse väkersin kiertotie-/säästösinetit näin: ostin sitä saven tyyppistä askartelumassaa askarteluliikkeestä, muotoilin siitä n. sinetin kokoisia läkkäröitä, joihin painoin kuvion (ite käytin tuossa kohokuvioista nappia, mutta sinettileimasin toimii varmasti myös). Kun läkkärät oli kuivat, maalasin ne askartelumaalilla, joka oli tuolle massallle sopivaa. Lopuks kiinnitin sinetit lämminliimalla. Onhan tuo melko näpertämistä, tosin ite kylläkin nautin näpertämisestä...eikä tuo sinettivahankaan kanssa kovin helpolta kuulosta. ;)

Link to comment
Share on other sites

Kiitos carpalo vinkistä, meillä oli sattumalta jämäpala tuota saven tapaista massaa. Inhoan sitä kaikessa muussa käytössä, mutta nytpä saatiin alle 10 minuutissa koristeet 40 kynttiläkippoon  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...