Jump to content
Naimisiin.info

Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun vol. 2


Recommended Posts

Nagoon, kiva kuulla et tuli sentäs toi! Tottakai harmittaa varmasti, mut ainakin tietää, että pian se NOA2 tulee myös! Toivottavasti se on joku helppo juttu mitä ovat vailla. Joo, oonkin jo päivittäny meidän päivänmäärät VJ:hin :)
Mun piti lähteä parin viikon päästä käymään Vegasissa niin et oisin tullu heinäkuussa takas, eli mä en nyt tiedä miten tässä ollaan etenemässä.. Lentoja pitää nyt kuitenkin muuttaa, en mä sentäs 3 kuukaudeks oo nyt lähdössä. Mietin, et jos menisin viikoksi, niin sais sitten sieltä palattua mennä lääkäriin. Toivottavasti maanantaina sais varattua lääkäriajan. Vähän stressaa, et millaset jonot lääkärille ja haastatteluun on.. Toivon tietysti et pääsisin mahd. nopeesti! Mun kavereille ois täydellinen ajotus, jos häitä pääsis viettää elokuussa.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 663
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nagoon, harmi että saitte RFE. Toivottavasti se on tosiaan joku simppeli juttu jonka saatte äkkiä korjattua. Yleensähän tuo tarkoittaa myös sitä, että kun olette saaneet RFE-paperit lähetettyä niin sitten tuleekin heti perään NOA2  :) .

 

Hanna, mä sain aikoinaan varattua Borgströmiltä ajan ihan muutamien päivien päähän, joten säkin saattaisit saada lääkärikäynnin hoidettua ennen lentoa jos soitat sinne pian ja kysyt. Näin sulla olis kaikki melko valmiina haastattelua varten kun tulet matkalta takaisin Suomeen. Aika hassua, meillä kun kävi ihan sama homma silloin. NOA2 piti tulla vasta parin kuukauden päästä niin viikkoa ennen mun lentoa tänne kahdeksi kuukaudeksi se NOA2 sitten yllättäen tuli. Me tehtiin niin, että en vaihtanut lentopäiviä vaan olin sen koko 2kk täällä Jussin luona, mutta tosiaan ehdin juuri käydä lääkärissä ennen matkaa niin lääkärintodistus odotti mua valmiiksi kun tulin takaisin Suomeen. Musta se oli ihan hyvä että ehdittiin asua yhdessä ja viettämään myös tavallista arkea yhdessä enemmän ennen lopullista muuttoa, mä kun tein töitä etänä Suomeen ja Jussi tietty kävi normaalisti töissä.

Link to comment
Share on other sites

Ellinora: Juuri niin se menee noiden CR-1 ja IR-1 viisumien kanssa. Itse sain IR-1 viisumin, joten sain LPR statuksen heti, kun olin jenkeissä, sosiaaliturvakortti(social security card)  tuli tosi nopeasti postissa ei tainnut mennä kun vähän reilu viikko ja 10 vuoden GC tuli postissa muutaman viiko päästä :)

Link to comment
Share on other sites

Ellinora: USCIS vaihe taisi kestää n.6 kk ja NVC vaihe kesti muutaman kuukauden, en muista ihan tarkasti, saatiin RFE, mutta se oli sinänsä helppo, kun kyse oli vaan siitä että halusivat "pitkän" virkatodistuksen. Haastattelu kesti vaan muutaman minuutin, olin tulostanut ison kasan kuvia, sähköposteja, facebook chattiä,yms mutta mitään niistä ei tarvinnut näyttää, maahantulo muodollisuudet oli ohi tosi nopeasti , mies oli vielä matkalla lentokentälle, kun soitin sille. että olen jo melkein ulkona :)

 

babyhanna: tänne kuuluu hyvää, ilma on jo melko lämmin, onhan siinä tietysti ollut opettelemista, kun kaikkea ei voi tehdä suomalaisittain ja ihmisten omituinen ystävällisyys on myös vaatinut totuttelemista :D  välillä se ahdistaa, kun kaikki puhuu englantia, mutta onneksi on web kamerat niin voi puhua perheen kanssa. Kerro sitten, kun oot täällä niin käydään vaikka kahvilla ja puhutaan suomea :D :D

Link to comment
Share on other sites

Kiitos, mrs. Cat, hyva tietaa! Toivottavasti meillakin hoituisi tuo viisumi sellaisessa 8-10kk, olisi aika optimi. Ja tuo on tosiaan hyva tietaa, etta GC tipahtaa noinkin nopsaan, jotta paasen tarvittaessa piankin takaisin Suomeen :)

 

MiaMaria, pitaisikohan tuo "Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun K-1 (kihlattu)" lukita, jotta keskustelu siirtyisi kokonaan tanne uuteen ketjuun?

Link to comment
Share on other sites

Kannattaa tarkastaa etukäteen, koska mun käsittääkseni maasta saa matkustaa pois, mutta takaisin tullessa pitää olla joko GC tai se Travel Authorization-lomake, jonka saa anottua AOS-hakemuksen yhteydessä, tai voi joutua hakemaan uudestaan konsulaatista matkustusluvat.

Link to comment
Share on other sites

Juu, taidan vaan kiltisti odotella tuota GC:sta, jos se kuitenkin parissa viikossa tulee :) Olin varautunut usean kuukauden odotteluun, joten muutama viikko sopii oikein hyvin.  Kaikki tietenkin riippuu siita, onko meilla jo koti odottamassa, vai menemmeko vain kodinetsinta-reissulle. Jos meilla ei ole pysyvampaa paikkaa tiedossa silloin kun saan viisumin, lahden mielellani pikkumiehen kanssa koti-Suomeen odottelemaan, etta mies saa asiat hoidettua.

Link to comment
Share on other sites

Heips.

 

Liput hankittu kesäksi ja päiviä tulee 89..Ei parane myöhästyä elokuussa lennolta Suomeen tultaessa.

 

Mietin, että tarvitsenko maistraatista jotkut paperit (esteettömyystodistus) ennen, kun mennään oikeudessa naimisiin Jenkeissä vai voinkohan hoitaa ne myöhemmin Suomessa? Entä nimen vaihtaminen? Olen suunnitellut ottavani mieheni sukunimen.. Olen taas vähän pihalla ja yritin googlailla maistraatin sivuilla, mutta en löytänyt mitään järkevää vastausta.

Link to comment
Share on other sites

Jennira, et tarvitse Suomesta esteettömyystodistusta avioliiton solmimista varten. Jos nyt oikein muistan et taida tarvita muuta kuin passin  :) (tuo voi vaihdella osavaltioiden välillä btw, en ole varma) . Jotta saat liiton Suomessa rekisteröityä, niin tarvitset apostillella varustetun avioliittotodistuksen (marriage certificate). Sertifioituja ja apostillellisia avioliittotodistuksia pitäisi yleensä saada sieltä samasta virastosta mistä saat sen perusavioliittotodistuksenkin, kun liitto on rekisteröity osavaltion järjestelmään. Näitä todistuksia tarivtset sitten viisumiprosessiaa joten niitä kannattaa samalla pyytää ainakin pari ylimääräistä. Rekisteröinnissä voi kestää yhdestä tunnista pariin viikkoon riippuen osavaltiosta, vihkipaikasta ja vinkimisen toimittavasta tahosta. 

Kannattaa googlata osavaltio + marriage license tms., löytyy varmasti paljon lisätietoa vaatimuksista ja muista jutuista.

Link to comment
Share on other sites

Nyt on AOS ja IV maksut maksettu, odotellaan vain että IV paperit pääsee ameriikkaan asti. Eihän tässä ole tähän mennessä kestänyt kuin 10kk (Kiitos vermont).
Tuo IV Paketti menee tosiaan NVC:hen eikä konsulaattiin tässä CR/IR1 viisumissa.
Itsellä sisältönä:

  1. Tulostettu kansilehti jonka saa heti kun netissä maksaa.
  2. Virkatodistus englanniksi (pitkänä, eli omat tiedot, tiedot naimisissa olosta ja vanhempien tiedot) 7€ maistraatista.
  3. Rikosrekisteriote 11€ englanniksi (Voimassa 3kk ja toimitus kestää 1-2 viikkoa).
  4. Palvelusaikatodistus. (Puolustusvoimien aluetoimistosta, ilmainen ja saa englanninksi kun kysyy).
  5. Valokuvat (2kpl)
  6. Kopio passista
  7. DS-230

Koko paketti EMS pikapaketti lähetyksenä postista New Yorkkiin 39€  (toimitusaika 0-3 päivää).

 

Ja onnea NOA2:sta babyhanna

Muokattu: , käyttäjä: furcalor
Link to comment
Share on other sites

Ja kun tuossa IR1/CR1 viisumissa on päässyt NVC:hen asti niin sieltä tulee sähköpostia. Ensimmäinen asia mitä pitää tehdä on Choice of adress and agent (DS-3032). Kaikista helpoiten onnistuu sähköpostitse. Mutta voi myös tehdä postitse. Postitse lähettävä lomake tulee sähköpostissa.

 

Pistän tähän tämän sähköposti pohjan visajourneystä jolla se kaikkein helpoiten onnistuu. Eli lähetään osoitteeseen: [email protected]

 

Subject: <NVC Case Number - Beneficiaries Name>

NVC Case No: <NVC Case Number>
CIS Case No: <USCIS Case Number> or <NOA Receipt Number>
Petitioner's Name: <Petitioner's Name LAST FIRST MI>
Petitioner's Date of Birth: <MONTH DD, YYYY> i.e. January 01, 1951
Beneficiary's Name: <Beneficiary's Name LAST FIRST MI>
Beneficiary's Date of Birth: <MONTH DD, YYYY> i.e. January 01, 1951


Re: Declaration of Choice of Address and Agent for Immigrant Visa applicant


To whom it may concern:

My name is <beneficiaries name>, my visa case number is # <NVC Case Number>.

Per the DS-3032 (Choice of Address and Agent for Immigrant Visa Applicants), I would like to appoint my <Husband/Wife> as my agent of choice to receive all future correspondence from the U.S. Department of State. <His/Her> contact information is provided below:

Name: <Petitioner's Name LAST FIRST MI>
Address:

<Petitioner's Address Line 1> <Address Line 2> (optional) <Address Line 3> (optional) <City>, <State/Province>, <Postal Code> <Country> Phone: <Petitioner's Phone Number> Email: <Petitioner's E-mail Address>

All mail from the U.S. Department of State concerning my immigrant visa should be sent to the address above.

Please let me know if you need additional information. Thank you for your help.

Sincerely yours,

<Beneficiary's Name LAST FIRST MI> Telephone: <Beneficiary's Telephone>  Email: <Beneficiary's Email>

Muokattu: , käyttäjä: furcalor
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tervehdys kaikille tasapuolisesti!

 

Tästä foorumista on ollut apua mieltä askarruttaviin kysymyksiin, ja ihanaa että ohjeet on suomeksi. Englanti ei sinänsä ole ongelma, mutta kun tässä jo muutenkin hermot kovilla, niin äidinkielellä se tekstiluku onnistuu huomattavasti paremmin...  ^_^

 

Liityn joukkoon fiilistelemään ja ihmettelemään! Hirveesti tulee varmasti kysyttävää, pahoittelen jo etukäteen! 

 

Ensiksi mieltä askarrutti tuo lääkärin tarkistus; voiko sitä perusterveellinen ihminen "reputtaa"? (ei mitään kulkutauteja yms.) Mitä siellä tehdään ylipäätänsä tuon 1h ajan sisällä? Huom, oon aina ollut lääkärintarkistus kammoinen, luulen että oma verenpaineeni kohoaa taivaisiin pelkästä jännityksestä  :D

Tähän väliin vähän taustaa; tavattiin kihlatun kanssa vähän yli kaksi vuotta sitten josta seurusteltu yli vuosi, nyt oltaisiin sitä K1 miettimässä. Kuultiin, että K1 hankkimiseen tarvittiin tietyt vuositulot? (Tai sitten se takaaja, joku sieltä jenkkien puolelta vaikka perheen jäsen..) Kysymys kuuluu, että minkähän moisista vuosituloista on kysymys?

Ja sitten ihan mielenkiinnosta kyselen ihmisiltä, jotka ovat lentäneet K1 kourassa maahan, ja joutuneet kohtaamaan nämä kaikkien rakastamat rajavartija miehet/naiset, minkä laiseen kysely pyöritykseen olette joutuneet? (jos jouduitte) Vai onko maahantulo ns. helppoa tuon viisumin kanssa?

 

Huhh, kun sitä alkaa pientä mieltä askarruttamaan näin iltaa kohden.. Kiitos ja kumarrus jos joku jaksaa vastata! :give_heart:

Link to comment
Share on other sites

Heippa Nabbu ja tervetuloa tänne foorumiin! Nuo vuositulot, jotka K1-viisumiin tarvitaan (sekä adjustment of status vihkimisen jälkeen), ovat minimissään sen verran kuin Yhdysvaltain poverty guidelines. Nuo päivitetään joka vuosi eli tänä vuonna vaatimuksena tuo tämän vuoden chart. Pitäisi löytyä ihan helposti netistä ellei joku nyt osaa suoraan sanoa, kuinka paljon se on. Sehän riippuu siis myös perheen koosta. Eli onko muita elätettäviä jne. 

 

Tuolla lääkäriajalla ei mitään kovin kummoista tapahdu - siis ainakaan jos menee Borgströmille. Mulla se ei tosiaankaan kestänyt tuntia, ehkä juuri ja juuri puolisen tuntia, mutta tietty niihin kokeisiinkin menee aikaa. En usko, että sitä kovin helposti suomalaisen terveydenhuollon piirissä kasvanut reputtaa. :)

 

Viisumin kanssa maahantulo oli kokemuksena ihan OK. Rajavartija ei ollut kovinkaan ystävällinen, mutta toisaalta aika ongelmattomasti kuitenkin pääsin maahan. Minulta kyseltiin uudelleen samoja kysymyksiä kuin ennen viisumin myöntämistä, mikä tuntui vähän hölmöltä, mutta muuten tosiaan se oli ihan OK verrattuna joihinkin aiempiin kokemuksiini rajalla.

 

Tsemppiä, mikäli päätätte, että rumbaan ryhtyminen kannattaa! :) 

Link to comment
Share on other sites

Nyt ahdistaa, vertaistukea kaivataan... Mehän saatiin se ilmoitus RFE:stä kolme viikkoa sitten. Noh, se ei koskaan saapunut postissa :( Viikko sitten kihlattuni soitti ja teki asiasta ilmoituksen (ilmoitusta ei vastaanoteta ennen kuin on kulunut 15vrk) ja virkailija kirjasi kaiken ylös. Eilen sitten tuli uudestaan samanlainen email/tekstari että RFE on lähetetty. Toivottavasti se tällä kertaa oikeasti tulee. Mutta kun tää odottaminen on ihan kamalaa! Meille kun ei kerrota miksi me se RFE saatiin ja nyt on sitten odoteltu 3 viikkoa ja lisää odotusta tiedossa... Samalla saa seurailla miten samaan aikaan RFE:n saaneet ovat jo saaneet NOAH2:n ja jotkut jo haastatteluajan, byyyhyyyy!!!

 

Mutta muuten menee kivasti, menen kesälomaksi kylään jenkkeihin. Toivottavasti NOAH2 tulee ennen sitä että saisi kaiken valmiiksi eikä lomareissu pidentäisi aikataulua taas entisestään... Ja toivottavasti ei tule ongelmia päästä maahan tässä vaiheessa prosessia!!! Mitä kaikkia todisteita te muut olette ottaneet mukaanne millä olette tarvittaessa todistaneet että palaatte kyllä takaisin Suomeen? Joku puhui todistuksesta työnantajalta ja esim. vuokrasopimuksesta. Voisiko joku laittaa vaikka ihan yksärinä mulle tarkempaa tietoa että miten te ootte ne todistukset muotoilleet jne infoa. Kamala lisästressi siitäkin että pääseehän maahan!

 

Kiitos kaikille ja onnea ja tsemppiä omiin prosesseihin :)

Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa Nabbu!

Nagoon, voi ei :( Toivottavasti se uus RFE nyt tulee pian perille! Meillä ei oo edistyny asiat ollenkaan, mulla kestää vaikka kuinka kauan saada rikosrekisteriote Englannista.. Ärsyttävää.
Mä lensin viime viikolla jenkkeihin kolmeksi viikkoa, POE oli LAX. Stressasin tosi paljon, kun mullahan ei oo Suomessa duunia ja oon asunu äidin luona tän hakemusajan, eli ainoot mikä mulla ois ollu näyttää oli NOA2 ja paluulippu. Multa ei kysytty muuta kun matkustanko yksin, matkan tarkotus ja kauanko oon. Ei yhtään mitään muuta! Olin hieman yllättyny, kun yleensä (ennen kun olin ees tavannu miestä) multa on kysytty esim. töistä ja millä maksan matkani... Ja oon tosiaan käyny täällä suht usein. Jos saat töistä kirjeen, et ne odottaa sun palaavan töihin matkan jälkeen + vuokrasopparin, niin helpottaa paljon.

 

Kiitos furcalor!
 

Link to comment
Share on other sites

nabbu: mä tulin tänne IR-1 puolisoviisumilla, lensin Lontoosta suoraan Vegasiin, se maahantulo oli nopeaa, multa ei kysytty mitään, ainoa asia mitä  kysyttiin oli sormenjälkien oton jälkeen, että haluanko pestä musteen pois, mulla oli niin hikiset kädet, että pyyhkäisin ne paidan kulmaan, ja vastasin vaan, että ei tarvii :D  Ne ihmiset ei ole mitenkään yliystävällisiä, mutta ei kai niiden kuulukkaan olla, tosin kun jonotin ulos lentokentältä, niin se sama nainen joka sen maahanmuutohomman hoiti päästi mut jonon ohi, se oli ihan hyvä, koska se jono oli tosi pitkä ja hidas

Link to comment
Share on other sites

Ihanaa, kiitos vastauksista! :)

 

Hui, kohta varmaan mekin tuohon "rumbaan" aletaan, eipä tässä hirveästi vaihtoehtojakaan ole. Ihana tietää, että löytyy kohtalontovereita, tuo jotenkin uutta puhtia! :)

 

Suunnitelmissa olisi, että kesän jälkeen menisin taas jenkkeihin päin, en tiedä teistä mutta mua aina jännittää ihan hirveästi nuo raja ihmiset! Vaikka ei mulla oo tähän mennessä kuin yksi huono kokemus versus se miten usein sielläkin on tultu ravattua... :rolleyes:

Mites itsellänne, onko ollut hankalia tilanteita rajoilla ilman mitään viisumeita?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...