Jump to content
Naimisiin.info

Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun vol. 2


Recommended Posts

Ei voi olla totta... Meillä lukee uscis sivuilla seuraavaa:

 

On November 3, 2014, the post office returned the notice we last sent you on this case I129F PETITION FOR FIANCE(E) as undeliverable. This may have serious effects on processing this case. Please call 1-800-375-5283 to update your mailing address for this notice to be re-sent.

 

Ensin syntymäpäivä väärin laitettu, nyt tämä.. Alkaa vähän tuntumaan, että seuraavaksi tulee RFE jostain typerästä syystä. Pieni epätoivo alkaa hiipimään!! Että ottaa nyt päähän  :skilletgirl:

 

Pitänee vaan ajatella, että tämä on kyllä kaikki sen arvoista sitten, kun on meren toisella puolella :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 663
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ainiin, ja vielä tämän edellisen kaiken jälkeen alkoi epäilys siitä, että päästetäänköhän mua maahan, jos saankin NOA2:sen ennen joulua.. Jouluksi olen vanhempieni ja sisarusteni kanssa meren toiselle puolelle viettämään joulua.. Toivottavasti ei aiheudu ongelmia, jos NOA2 saakin sitä ennen.. Tosin työpaikalta saan kirjeen, jossa vakuuttavat mun tulevan takaisin töihin loman jälkeen.. Toivottavasti se riittää.. ja tietty lentoliput takaisin.. huh, kun stressaa taas!

Link to comment
Share on other sites

Teen tuon ensi viikolla, jos vieläkään ei ole kuulunut mitään. Perjantaina mulla on lääkärintarkastus ja viime perjantaina mies lähetti kaikki tarvittavat paperit.

Kyselen sitten kun on kaikki paperit kasassa :)

Tässä vaan pukkaa vähän kylmää hikea, kun asunto täytyy sanoa irti kalenterikuukautta ennen muuttoa. Jos haastattelu menee kovin pitkälle joulukuulle, niin muuttokin siirtyy.

Muokattu: , käyttäjä: emms
Link to comment
Share on other sites

Täytyypä raportoida, että ei ne tosissaan siellä YTHS:sä tiedä mistään mitään. Ei auta sinänsä, kun minäkään en tiedä mistään mitään, CDC:n sivuillakin oli äkkiseltään neljä eri listaa, jotka kaikki vaati eri rokotteita.

Vastaako nuo lääkärit tuolta valtuutetuilta asemilta, jos sieltä kyselee? Minua on näemmä rokotettu lapsena ihan kunnolla, joten en oikeen tiedä mitä pitää tehostaa vai onko jo rokotettu ns. loppuun. YTHS:sä myös väännettiin siitä hepatiitista, ja hän ei nähnyt syytä niitä ottaa, vaikka minä koitin piipittää, että kyllä se täällä CDC:n listalla on. Ei uponnut hoitajalle, joka katsoi jostain turismisivulta.  :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Mä otin varmuuden vuoksi ihan kaikki mahdolliset, jotka vaan pistämättä olivat.

Nyt saatiin NVC:ltä tapausnumero ja kun menin katsomaan status checkistä niin siellä sanottiin

"Your case is ready for your interview when scheduled at the U.S. Consular section."

 

Ainoa ongelma tässä on että uskallanko pelata upporikasta ja rutiköyhää. Lääkäriaikaa varatessa sanoivat että paperit saa kahden viikon päästä ja se sitten osuu ihan kuun loppuun.
Mulla on kaleterikuukauden mittainen irtisanomisaika asunnossa, joten jos haluan selvitä maksamatta tammikuun vuokraa, niin kämppä on sanottava irti marraskuussa. Perjantai 28.11. olisi just se kaksi viikkoa kulunut lääkärintarkasuksesta, mutta sillä viikolla on lähetystö kiinni, eivätkä tee lainkaan haastatteluja.

 

Eli mulla on tasan kaksi vaihtoehtoa. Uskonko siihen että saan sen viisumin ja sanon kämpän irti, vai pelaanko varman päälle ja lähden vasta helmikuussa. Jos joudun maksamaan myös tammikuun vuokran, niin minun on oltava vielä tammikuu töissäkin.

Link to comment
Share on other sites

Eli tarvitaankohan se hepatiitti B myös siis?! Oh..yksi satanen lisää taas sen takia. Vai onkohan se "not age appropriate" ?1? 

Mä täällä haaveilen, että pääsisin jo helmikuussa muuttamaan Amerikkaan, mutta eipä ole vielä NOA2:stakaan kuulunut. Voi voi.. Alkaa usko hiipumaan, että pääsisi helmikuussa vielä mihinkään.. buu

Link to comment
Share on other sites

Mä olen sitä mieltä, että b-hepatiitti ei ole pakollinen, eli jos sitä sarjaa ei oo koskaan alotettu, niin sitä ei tarvii. Eli menis sinne not age appropriate kohtaan. Tuolla on yksi mun aikaisempi viesti, mihin listasin kaikki rokotteet siten kun ne on tuossa mun omassa rokotelapussa, jonka sain lääkärintarkastuksessa. Käsittääkseni tärkeimmät niistä on tosiaan se mpr, tetanus, polio, ja ehkä pertussis ja difteria (en muista nyt niiden suomenkielistä sanaa, sori). Yhdistelmätehoste, missä on tetanus ja difteria ja pertussis maksaa terveyskeskuksessa otettuna noin 20 euroa.

Niin ja koska nyt on flunssakausi, niin se influenssarokote kuuluu vaadittavien listalle myös.

Muokattu: , käyttäjä: BanAnna
Link to comment
Share on other sites

Lääkärintarkistus onnellistesti takana. Kuvia tosiaan tarvitaan 6 kappaletta ja tarkistuksen hintakin on tainnut nousta kun nyt se oli 404 €.

Kotona sitten odotti jo kaksikin kirjettä. Toinen mieheltä (kaikki ne puuttuvat dokumentit) ja toinen lähetystöstä.

Nyt sitten pitää vielä maksaa viisumi ja sitten vain varata netistä aika haastattelulle. Tammikuun alussa tätä tyttöä sitten viedään miehelään :)

Haastatteluaika varattu 1.12.

Muokattu: , käyttäjä: emms
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei kaikki! Olen luovinut näiden keskustelujen väliä jo jonkin aikaa, mutta koko rumba kuulostaa vain vaikeatajuisemmalta. Olen tähän mennessä ollut ymmärtäväninäni, että oleskeluluvan ja työskentelykuvan saaminen ei olisi suurempi prosessi häiden jälkeen. Voiko joku vähän valottaa mitä odottaa?

 

Suunnitelmissamme on mennä naimisiin tulevana kesänä Suomessa. Kumppanini on siis amerikkalainen ja asuu tällä hetkellä siellä rapakon takana. Itse puolestani asun Belgiassa, mutta olen siirtämässä kirjani takaisin Suomeen ensi vuoden puolella ja sitten viettämässä pari kuukautta hänen kanssaan USA:ssa ennen hääjuhlia. Tietääkö joku onko tässä tapauksessa mahdollista hakea morsiusviisumia, vai pitääkö häät sen saadakseen järjestää USA:ssa?

 

Ja miten sitten häiden jälkeen toimitaan? Onko nuo kaikki lääkärintodistukset hankittava vain sen oleskeluluvan saamiseksi? Vai miten te, kanssasisaret/veljet, olette tällaiset asiat hoitaneet?

 

Kaikenlainen ohjeistus asian suhteen on suuresti arvostettua!

Link to comment
Share on other sites

Arctic, yritin itse aikoinaan huhuilla taalla samaa asiaa, mutta silloin ainakaan kellaan ei ollut siita kokemusta. En tieda oletko jo katsonut visajourney.com, mutta siella on ainakin kokemuksia aiheesta.

 

Sanetski, taman ketjun ykkossivulta loytyy oma kokemus puolisoviisumin saamisesta aika yksityiskohtaisestikin. Sain siis viisuminen viime kuussa 1,5 vuoden odottelun jalkeen. Kihlattuviisumista osaavat muut kertoa enemman, mutta sen osaan sanoa, etta haat pitaa tosiaan jarjestaa Yhdysvalloissa.

Link to comment
Share on other sites

Sanetski, taman ketjun ykkossivulta loytyy oma kokemus puolisoviisumin saamisesta aika yksityiskohtaisestikin. Sain siis viisuminen viime kuussa 1,5 vuoden odottelun jalkeen. Kihlattuviisumista osaavat muut kertoa enemman, mutta sen osaan sanoa, etta haat pitaa tosiaan jarjestaa Yhdysvalloissa.

Kiitos Ellinora. Vähän kun tässä enemmän surffasin ketjuja, aloin jo löytää lisäohjeistusta.

Onnea viisumin saamisesta!

Muokattu: , käyttäjä: Sanetski
Link to comment
Share on other sites

Kattelin tuolta visajourneystä average aikoja ja sanovat, että Texasissa käsittelyaika olisi keskimäärin 212 päivää.. NOA1 ja NOA2 välissä 154 päivää.. ETTÄ HUHHU, tässä lähti tänään 80. päivä NOA1 samisen jälkeen.. Toinen mokoma vielä jäljellä (ja joulun pyhät) plus aika ennen kuin saa viisumin käteen. Voiko tässä näin kauan tosiaan mennä?! Minkälaisia aikoja muilla Texasin service centerissä mennyt?

 

Ihan mielettömän pitkältä ajalta tuntuu, että näillä näkymin, jos aikatauluja uskoo, saisin viisumin huhtikuun puolessa välissä.. Kokonaiskesto siis 8kk.. Pakko kai se on uskoa.. :(

Link to comment
Share on other sites

Tänään haastattelussa ja kaikki meni putkeen. Meillä taitaa tosiaan olla nyt joku tuolla ylhäällä ohjailemassa asioiden kulkua, näyttää nimittäin vahvasti siltä että mulla on viisumi kädessä alta kolmen kuukauden.

11.1.2015 on mulla lennot varattuna ja vihdoinkin pääsemme aloittamaan yhteisen elämämme.

Link to comment
Share on other sites

Postiluukusta kolahti konsulaatin checklist. Apuva. Alkaa muuttuu todelliseksi koko touhu. :D

Oon edelleen helisemässä näitten rokotuspapereiden kanssa. Kuulemma Polioo laitetaan Suomessa neljä rokotetta. Paitsi, että minulle on laitettu viisi. Pertussis eli hinkuyskä jäi nyt tehostamatta, mutta sitäkin on lapsena laitettu maksimit, eli tointaako mokomaa? Ymmärsin, että tetanus ja difteria eli kurkkumätä tarvii 10-vuoden välein tehosteen, ja jos nyt ymmärsin ihan oikein niin ne laitettiin. Rääh.

Kenelle muuten suosittelette varaamaan lääkäriaikaa? Itse haluaisin naislääkärin, onko joku käyny Annalla?

 

Salmolle isosti jaksuja, odottaminen on kaikkein hirvein vaihe, kun mihinkään ei voi vaikuttaa itse. Siinä ei mitkään lohtulauseet auta. :(

Link to comment
Share on other sites

Kiitos! Eniten harmittaa, että ei tiedä kauan joutuu erossa olemaan joulun jälkeen. Nähdään jouluna ja jos siitä sitten odotellaan, ja jos tietäisi että odotus on huhtikuuhun, voisin lähteä pariksi kuukaudeksi sinne odottelemaan..toki voisin lähteä jokatapauksessa ja tulla tekemään viisumiin vaadittavat asiat sitten kun noa2 saapuu.. muutaman vuoden odottelun ja edestakaisin matkustelun jälkeen kuukaudenkin ylimääräinen erossaolo tuntuu ihan mahdottomalta! <_<

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...