Sign in to follow this  
Followers 0
Admin

Suuri voitto alalle: kiinalaisia kopiosivustoja suljetaan

12 posts in this topic

http://www.naimisiin.info/haalehti/kopiosivustot_vaikeuksissa.html

 

Kiinalaisia kopiohääpukujen valmistajia vastaan käytävässä 'sodassa' on saavutettu ensimmäinen, erittäin merkittävä voitto. Usan tulli ja Homeland Security ovat alkaneet sulkemaan Kiinassa sijaitsevia huijarisivustoja, jotka myyvät halpoja kopiorättejä oikeiden hääpukujen kuvilla. Tällä hetkellä suljettuja sivustoja on vain muutama kymmen, mutta kesällä 2014 tullaan sulkemaan yli 2400 uutta sivustoa.

 

Kyseisten nettikauppojen matkalla olevat puvut tullaan takavarikoimaan ja tuhoamaan ja niistä maksetut rahat tullaan takavarikoimaan ja antamaan näitä huijareita vastaan taisteleville yhdistyksille.

 

Jo suljettuja sivustoja ovat mm. seuraavat:

 

 • Moncherybridal.com
 • Morilybridal.com
 • Maggiebrides.om
 • Happyweddingdresses.com
 • Phoebebridal.com
 • Viviennebridal.com
 • Bigdaydress.net
 • Lafemmedressescheap.com
 • Lafemmepromdressesin2012.com
 • Lafemmedressesoutlet.com
 • Moorepromdresses.com
 • Moorepromdress.org
 • Tuterabridal.com
 • Weddingdressespricesale.com
 • Fbridal.com
 • Beautifulpromgowndresses.com
 • jne.

Mikäli olet tilannut puvun ko. yrityksistä, niin et tule koskaan saamaan sitä etkä rahojasi takaisin.

 

Tähän listaan tulee pian satoja uusia suljettuja sivustoja, ilmoitamme niistä heti kun saamme oikeudenkäyntipaperit käsiimme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ylläpidolla on kyllä todella erikoinen, suorastaan v-mäinen asenne kiinassa teetettyjä pukuja kohtaan. Ihan pikku vinkkinä todettakoon, että kannattaa selvittää missä ne Suomenkin hääpukuliikkeissä myynnissä olevat puvut on tehty. Ei nimittäin todellakaan ole kotimaista työtä, hyvä jos edes eurooppalaista. Kannattaa myös kurkata sinne omaan vaatekaappiin ja miettiä mistä ylivoimaisesti suurin osa arkivaatteistamme tulee. Jep, Aasiasta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, ylläpito voisi ansaita edes jollain tavalla uskottavuutta ja voittaa ihmisiä puolelleen, jos se edes yrittäisi kertoa asiasta neutraalisti. Sanan "kopiorätti" tietoinen viljely on suorastaan hupaisaa. Kiinasta tulevat hääpuvut ovat todella laadukkaita ja kauniita, eivät mitään rättejä. Ja miksi pelotella tuossa ylläolevassa tekstissä, että "jos olet tilannut noilta sivustoilta, et tule koskaan saamaan mekkoasi", haloo UUTINEN KOSKI USA:ta. Suurin osa meistä morsiamista täällä ollaan kyllä ihan suomalaisia, joten tuskin olemme tilanneet USA:han yhtään mitään.

 

JÄRKI HOI, älä jätä!

Edited by Marula

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu, pientä rajaa ylläpito. Ei kovin uskottavaa ja ainakin mua ärsyttää lukea näitä, vaikken omaa pukuani Kiinasta tilannut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kieltämättä minäkin heräsin kummastelemaan tätä ja naimisiin.info-sivuston etusivulla olevaa pitkää kirjoitusta ja niiden voimakkaan puolueellista sävyä. Onko naimisiin.infon takana jokin taho jolla on tällaisia taloudellisia intressejä, eli onko kyseessä maksettu mainos? Jos on, tulisi se selkeästi ilmoittaa.

Kiina-puvuista saa olla kukin mitä mieltä haluaa. Olen ymmärtänyt että kaikki kyllä tietävät tilaavansa kopiopuvun, ei aitoa. Mielestäni pukuja ei edes myydä aitoina - Toki aitojen pukujen kuvilla ja se saataisiin puolestani kieltää. Todella harvahan tilaa suoraan valmista mallia vaan aina tulee jotain muutoksia tyyliin "vyö pois, laahus lisätään etc."-> puku tehdään asiakkaan toiveiden perusteella. Samalla tavalla lukemattomat ompelijat täällä Suomessa pukuja tekevät. Suurin osa tilaajista maksaa puvustaan tullimaksut sen saapuessa Suomeen,eli onko toiminnassa.Suomen viranomaisten kannalta jotain rikollista ja miksi siihen ei puututa kun puku tullista haetaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tilaisi omaa pukuani Kiinasta, mutta olen samaa mieltä kuin edellä olevatkin: Näiden tekstien tyyli alkaa häiritä todella pahasti. Asiallisemman sävyn informaatio olisi ok. Ehkä taustalla ovat taloudelliset intressit, ja tämä naimisiin.infon jatkuva Kiina-pukujen tuomitseminen kieltämättä tuntuu menevän piilomainonnan puolelle. Foorumin käyttäjänä tämä alkaa ärsyttää ja haitata yhä enemmän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samaa mieltä, taitaa olla ylläpitäjällä oma lehmä ojassa, kun näin negatiiviiseen sävyyn monessa yhteydessä aiheesta jaksaa paasata. Hääpuku, on vaikkakin tärkeä, niin ainoastaan yksi vaate, jota käytät elämäsi yhtenä ainoana päivänä. Jokaisella on oikeus tilata/ostaa mekkonsa, mistä lystää. Henkilökohtaisesti en satsaisi yhden päivän vaatteeseen satoja euroja, vaan saattaisin juuri hyvinkin tilata mekkoni suoraan kiinalaiselta tehtaalta, jos löytäisin mieleisen ja säästäisin rahaa. Laitan mieluummin rahani esim. laadukkaaseen nahkalaukkuun tai takkiin, jota tulen käyttämään monena päivänä elämäni aikana. Ikävää, että se syö leipää paikallisilta hääkauppiailta, mutta mielestäni ylihinnoitellut hääpuvut (ja kaikki muukin krääsää, missä sana HÄÄ mainitaan) ovat syy miksi tilanteeseen ollaan tultu. Vapaa markkinatilanne ja yrittäminen ovat täysin sallittuja asioita tässä maailmassa. Suomalaisten hääpukuyrittäjien kannattaisi ehkä suunnata katse, sinne missä itse ollaan hyviä, eikä keskittyä mollaamaan kiinalaisia kanssaveljiä rikollisiksi. Kirjoittelut aiheesta täällä ei todella anna fiksua kuvaa ylläpitäjästä ja alkavat todella ärsyttämään näköjään muitakin!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajattelin ensin, etten edes viitsi kommentoida tähän naurettavaan provoon. Onneksi muitakin ärsyttää adminin sävy, jolla mollaa pelkästään kiinafirmoja, joten heittelen vain parit kommentit.

 

Tuossa listassa ei ollut yhtään sellaista firmaa, joista monet ovat tilanneet ja olleet tyytyväisiä. Eli siis aivan nevörhöörd- firmoja, joista kukaan järkevä ihminen ei lähtisi tilaamaan (vähän kun tutkii taustoja). Kyseessä on siis tod.näk. sivustot, jotka voivat todellakin olla "aitoja" huijareita (otetaan rahat, ei tule tuotetta), eivätkä tunnetut ja käytetyt firmat, kuten vaikka Jasmine's.

 

Muutenkaan en ymmärrä, miten parin hassun sivuston - ei siis tehtaan - sulkeminen on "suuri voitto". Sivustoja voi perustaa aina uusia. Nauroin aika kovaa myös pelottelulle siitä, että tulli takavarikoi ja tuhoaa lähetykset.

 

Kummastuttaa se, että tälle "suurelle uutiselle" on avattu oma ketju, eikä kirjoitettu jo olemassa olevaan ketjuun Vai että tuhlaamaan ammattilaisten aikaa! (+ keskustelua kiinakopioista)
Foorumin sääntöjen mukaan samalle aiheelle ei saa avata uutta ketjua, muuten menee lopulta koko foorumi tukkoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan pikku vinkkinä todettakoon, että kannattaa selvittää missä ne Suomenkin hääpukuliikkeissä myynnissä olevat puvut on tehty. Ei nimittäin todellakaan ole kotimaista työtä, hyvä jos edes eurooppalaista. Kannattaa myös kurkata sinne omaan vaatekaappiin ja miettiä mistä ylivoimaisesti suurin osa arkivaatteistamme tulee. Jep, Aasiasta. 

Kyllahan admin toteaakin artikkelissaan, etta lahes kaikki jalleenmyyntiin menevat haapuvut tehdaan Kiinassa. 

 

Muutoin olen samaa mielta, etta tyyli kirjoittaa on niin provosoiva ja yksipuolinen, etta vaikea ottaa kovin vakavasti. Sen kylla tiedan, etta halpsipuvut ovat muodostuneet ongelmaksi kivijalkaliikkeille, ja symptisoin heidan ahdinkoaan. Toisaalta vapaassa markkinataloudessa ja kapitalismissa tamankaltainen kehitys on vaistamatonta. Siina olen Adminin kanssa (ja tekijaoikeuslain kanssa) samaa mielta, etta on todellakin vaarin kayttaa mainostamiseen toisten pukuja (siis merkkipukuja). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä taas ymmärrän adminin ahdingon, vaikka se onkin tehty korostetun selväksi: kiinatehtaat vetävät suomalaiset yritykset konkkaan -> ei ole mainostajia, jotka ylläpitäisivät naikkarin toimintaa. Ihan ymmärrettävää.

 

Mutta hei haloo "Kiinasta tulevat ne suomalaistenkin liikkeiden ylihinnoitellut puvut"?? Oikeesti?? Ne suomalaisten liikkeiden puvut maksavat kiinakopioita enemmän, koska ne eivät ole kopioita. Joku on tehnyt suunnittelutyön, tarkistanut materiaalit, palkannut tehtaan ja ompelijat, tehnyt mallipuvut, jotta mahdollisimman hyvä malli menee myyntiin, tarkastanut materiaalin laadun, palkannut mallit, tehnyt studiokuvaukset, hoitanut markkinoinnin jne. Tietysti suurin osa isojen merkkien puvuista tulee myös Kiinasta, mutta mikä yritys muka ei olisi ulkoistanut? Puvut maksaisivat tonnitolkulla, jos kaikki työ tehtäisiin Suomessa. Sitä paitsi käsittääkseni isojen merkkien tehtaita syynätään tarkemmin kuin pieniä pajoja, myös itse merkkien toimesta, koska skandaalit tekevät aika pahaa hallaa vaivalla luodulle brändille.

 

Ja se "ylihinnoiteltu hinta" on muuten sisäänostomaksu, alv, liikkeen vuokra, henkilökunnan palkat, yritysverot, jne. Itse työskentelen vaateliikkeessä sisäänostajana ja vaatteiden sisäänostohintaan lisätään yleensä n. 70%, jolla saadaan juuri ja juuri katettua yllä mainitut. Silti on ajuduttu jatkuvaan alennusten kierteeseen. Kuvittelisin, että morsiusliikeet noudattavat melkolailla samaa hinnoittelukaavaa, sillä vaatetusalalla se on todella yleinen. Myös siinä laadukkaassa nahkalaukussa tai takissa. Kiinassa tehty puku voi olla laadukas, mielenrauhan siitä saa ostamala puvun liikkestä, jossa sitä pääsee sovittamaan ennen ostamista.

 

 

"Suomalaisten hääpukuyrittäjien kannattaisi ehkä suunnata katse, sinne missä itse ollaan hyviä, eikä keskittyä mollaamaan kiinalaisia kanssaveljiä rikollisiksi." Kopiotehtaat eivät ole kanssaveljiä, ne ovat ideavarkaita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Mutta hei haloo "Kiinasta tulevat ne suomalaistenkin liikkeiden ylihinnoitellut puvut"?? Oikeesti?? Ne suomalaisten liikkeiden puvut maksavat kiinakopioita enemmän, koska ne eivät ole kopioita. Joku on tehnyt suunnittelutyön, tarkistanut materiaalit, palkannut tehtaan ja ompelijat, tehnyt mallipuvut, jotta mahdollisimman hyvä malli menee myyntiin, tarkastanut materiaalin laadun, palkannut mallit, tehnyt studiokuvaukset, hoitanut markkinoinnin jne. Tietysti suurin osa isojen merkkien puvuista tulee myös Kiinasta, mutta mikä yritys muka ei olisi ulkoistanut? Puvut maksaisivat tonnitolkulla, jos kaikki työ tehtäisiin Suomessa. Sitä paitsi käsittääkseni isojen merkkien tehtaita syynätään tarkemmin kuin pieniä pajoja, myös itse merkkien toimesta, koska skandaalit tekevät aika pahaa hallaa vaivalla luodulle brändille.

 

 

Tämä juuri oli pointtini että Kiinassahan ne merkkipuvutkin usein valmistetaan ja siksi onkin erikoista haukkua "räteiksi" kaikki Kiinassa tehdyt puvut. Jos joku haluaa maksaa siitä, että puku on tiettyä merkkiä niin kaikin mokomine, mutta se ettei pukuun ole lätkäisty sitä hienoa merkkiä ei tarkoita että kyseessä on automaattisesti huonosti tehty rätti. Tokihan jokainen ymmärtää mistä sen merkkipuvun hinta koostuu, mutta on erikoista olettaa että ainoastaan merkkipukujen tehtailla voi olla ammattitaitoisia ompelijoita. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä kukin yritys valmistaa pukunsa missä haluaa ja myy ne millä hinnalla haluaa. Eniten suututtaa esim haapuku.fi - nettimyynti, jossa törkeästi myydään muiden merkkien pukuja omina. Kyseiset kuvatkin ovat suoraan (ainakin osa) alkuperäisen merkin ottamia kuvia mallillaan. Ei ole vaivauduttu kuvaamaan kyseisistä hääpuvuista edes omia ototoksia.

 

Se, että mua ainakin kiinnostaisi millaisissa oloissa pukuja valmistetaan, oli se sitten kopio- tai alkuperäinenhääpuku. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0