miiru

Suomenlinna (Helsinki)

188 posts in this topic

Heippa!  :)

Olemme järjestämässä häät Suomenlinnaan ensi vuoden syyskuussa. d:d Aikaa on siis vielä kunnolla. Nyt kaipaisin kokemuksia Suomenlinnassa pidetyistä häistä, sekä vieraan että häitä järjestävän näkökulmasta. Juhlapaikkana meillä on Pirunkirkko ja vihkikirkkona tietysti aivan ihanainen Suonelinnan kirkkomajakka vai oliko se nyt majakkakirkko!  

Kertokaahan kokemuksistanne! X/Z

miiru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi kaikki,

Kirjoittelen tänne elämäni ensimmäistä kertaa, saa nähdä meneekö tämä nyt sinne mihin pitäisi. :) Haluaisin kuulla lisää kokemuksia niiltä, jotka ovat viettäneet häitään Ruutikellarissa. Esim. miten WC-järjestelyt toimivat, kokiko hääväki hankalaksi sen, että vessat ovat eri rakennuksessa? Entä mahtuuko tilaan bändi ja tanssit, toimiiko akustiikka vai kaikuuko? Ja vielä erityisesti te, jotka olette juhlineet siellä kesällä tai loppukeväästä; tuntuiko tilan ikkunattomuus ongelmalliselta valoisaan vuodenaikaan?

Kiitoksia jo etukäteen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Tenalji von Fersenin juhlasalia ja Myllysalia vuokrataan erikseen ja tiloissa saattaa olla samaan aikaan tilaisuus. "

Onko kellään kokemusta tästä? Miten lähekkäin tilat sijaitsevat, häiritseekö jollain tavalla jos molemmissa tiloissa on esim. samanaikaisesti häät?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Meillä on Myllysali varattuna, ja tiedustelin tätä asiaa tilaa esitelleeltä Suomenlinnan työntekijältä. Hän sanoi, ettei käytännössä mitään häiriötä ole. Tenalji ja Myllysali sijaitsevat kyllä samassa rakennuksessa, mutta niitä erottaa käytävä, joka vähentää esim. melun kantautumista tilasta toiseen. Kummallakin tilalla on tietysti omat keittiöt, sisäänkäynnit ym. Suurin häiriötekijä saattaa kuulemma olla se, että pihalla voi olla kaksi juhlaseuruetta samanaikaisesti. Sitä en tiedä, kuinka hyvin kumpaankin tilaan kuuluu melu, jos itse käytävässä järjestetään jotain ohjelmaa (ja onko se edes sallittua, ellei kumpikin tila ole vuokrattu samalle seurueelle).

Edited by Isolde

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos, Isolde! Meillä on Tenalji yhtenä vaihtoehtona kiikarissa, ja bongasin ko. tekstin sattumalta Myllysalin esittelystä. Ei siis tarvitse pelätä, että korjailisin meikkiä rintarinnan toisen morsion kanssa :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tenalji ja Myllysali ovat samassa rakennuksessa, mutta rakennus on suht iso, joten melusta en usko olevan haittaa tai siis ei kuulu seinien läpi. Molemmissa on myös kaikki omat fasiliteetit, kuten Isolde jo totesikin, mukaan lukien wc-tilat.

Tiloja erottava käytävä kuuluu vuokraan ainoastaan silloin kun samalla vuokralaisella on molemmat edellä mainitut tilat.

Piha on sitten luonnollisesti yhteinen. Ja itseäni kyllä saattais häiritä, jos toisen porukan iso seurue olisi jatkuvasti esim. tupakalla ja kovin äänekäs "meidän" ikkunoiden alla. Nähdäkseni nimittäin pihaa ei voi mitenkään "jakaa". Toisaalta piha on sen verran karu, että mitään virallista ohjelmaa toisella seurueella ei todennäköisesti pihalla ole.

Toisaalta paikka on aivan ihana ja molemmat tilat mahtavan persoonallisia, joten kait se sitten on punnintakysymys. Tuskin mikään juhlapaikka on ihan vailla miinuksia ja Suokissa plussia on ainakin omasta mielestäni todella paljon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Totta, riippuu varmasti paljon siitä millainen meininki toisessa seurueessa on. Täytyy pitää silmät auki ja tutkailla kunhan päästään paikan päälle katsomaan. Meillä on häät suunnitteilla syksylle tai keväälle, joten sää ei välttämättä muutenkaan suosi ulkonaoloa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Myllysalihan ei mitenkään hirveän suosittu juhlapaikka edes ole pienuutensa vuoksi, joten jos juhlitte Tenaljissa keväällä tai syksyllä, ei Myllysalissa todennäköisesti edes ole juhlia. :) Kannattaa tietysti vähän katsoa varauskalenteria (myös edellisen vuoden samaa kuukautta) sillä silmällä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kiitos vinkistä! En ollutkaan tajunnut että varauskalenteria pääsee katsomaan myös taaksenpäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin katsomassa Ruutikellaria huvin vuoksi keskiviikkona avointen ovien päivänä (meille siis Myllysali varattuna). Itse tilahan on tosi tunnelmallinen, mutta käytännöllisyys onkin sitten eri juttu. Tilan piha on ihan vaan savea ja soraa, ja juhlatilaan päästäkseen täytyy kulkea sokkeloisten käytävien läpi. Keittiö ei myöskään vaikuttanut kovin käytännölliseltä, koska se on käytävässä. WC-tiloja ei myöskään ole. IMHO tila sopisi parhaiten talvihäihin, mutta Ruutikellariahan ei enää talvella vuokrata. Mutta kuten sanoin, itse juhlatila yllätti positiivisesti, koska ikkunattomuudesta huolimatta se oli valoisa ja kaunis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Isolde mielipiteestä :)

saatettiin olla jopa samaan aikaan Ruutikellarissa, me käytiin myös katsomassa sitä Avoimissa ovissa. Tila oli mun mielestä täydellinen, eikä se ikkunattomuus tosiaan haitannut siellä yhtään. Leikiteltiin valoilla ja huomattiin että niillä saa tosi tehokkaasti muutettua tunnelmaa. Se on kyllä koruttoman kaunis paikka.

Mä en kokenut käytäviä sokkeloisina, lähinnä ihastuttavan erilaisena juhlapaikkaratkaisuna. Sinne käytävän seinustoihin kun laittaa tuikkuja niin ja valot pois niin on varmasti upea. ja ajattelinkin, että "ekan kerran" vieraat saa/joutuu menee sen käytävän kautta, mutta sitten laitetaan se päätyovi rakoselleen niin siitä pääsee suoraan luikahtamaan vessaan/ulos (rakoselleen sen takia ettei turisteilla ole suora näkyvyys meidän häihin).

Keittiö oli kieltämättä jotenkin outo, mutta tuumattiin että sehän ei ole meidän ongelma, eihän me siellä kokkailla :D meidän pitopalvelu on ollu siellä monet kerrat niin on kuulemma toimiva paikka, vaikka näin ulkopuolisen silmissä näyttikin vähän "epäilyttävältä".

vessathan siellä on kyllä, mutta ne on siellä eri rakennuksessa. Huonojalkaisille/pyörätuolilaisille se olisi varmaan ongelma, mutta meille ei varmaan tuu ketään joka ei sinne omin jaloin pääsisi. ja jos joku loukkaa itsensä ennen juhlia niin avustetaan sitten kulkemisessa. Toki koko juhlapaikka on niin "kaukana" lauttarannasta että huonojalkainen ei sinne pääse ollenkaan.

mitään jättijuhliahan siellä ei pysty järjestämään, mutta meille se max- 60 ihmistä on just sopiva.

muttamutta, jos jollakulla on omakohtaisia kokemuksia juhlien järjestämisestä tai vieraana olosta Ruutikellarissa niin ajatuksia otetaan vastaan ilolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites
. IMHO tila sopisi parhaiten talvihäihin,

mitä toi IMHO tarkoittaa? kysyy tietämätön :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

^In My Humble Opinion eli "minun vähäpätöinen mielipiteeni on, että..." :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muistutuksena tämän kesän pareille: Suomenlinnan lautan autopaikat tulivat tänään myyntiin.

Kesän aikataulu löytyy täältä: http://www.hel2.fi/HKL/aikataulut//SLinna300409.pdf

Hirveä stressi eilen illalla siitä saadanko kaikki autot sinne ja etenkin yöllä takaisin, mutta hyvin kävi ja sain paikat cateringin, bändin ja meidän omalle (alkoholinkuljetus)autolle. Yksi huoli vähemmän.

Share this post


Link to post
Share on other sites
^In My Humble Opinion eli "minun vähäpätöinen mielipiteeni on, että..." :)

noh, ei kenelläkään ole vähäpätöisiä mielipiteitä, joten ei noin saa sanoa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytiin kans avoimien ovien päivänä katsoon toisen kerran juhlatilaa. Nythän se keittiö oli tosiaan "muutettu" sinne toiseen käytävään. Mielestäni ekan kerran kun käytiin niin se oli siellä toisessa päädyssä ja remontti menossa. Se piha on kyllä mustakin vähän karu mutta uskon että kesällä on vähän viihtyisämpi. Ja musta Ruutikellarin sijainti on kiva, vähän sivummassa eikä kaikki turistit hyppää siinä kesken häiden.

Kiitti tuosta autopaikkojen varausvinkistä! Onkin odoteltu että milloin niitä voi varata. pitäisköhän sinne soittaa vai kuinka varaus tapahtuu...?

Muoks. eli varaus tosiaan tapahtuu Suomenlinnan liikenteen numerosta 09-622 9720 klo 9-12.

Edited by Serene

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sattuisiko kukaan tietämään onko Suomenlinnassa mahdollista vihkiä ulkona? Alue on yhtä kaunis kuin morsian :P ja sisällä vihkiminen toivottavasti kauniina kesäpäivänä ei oikein innosta. Ulkona vihkimistä harkitaan jo senkin takia että meille on Myllysali varattuna ja vihkimisen ajaksi täytyisi osa pöydistä sirtää edestä, sitten häätää vieraat ulos että saa pöperöt esille ja pöydät takaisin paikoilleen. :rolleyes:

Kiinnostaisi myös tietää onko kenelläkään ollut ongelmia saada siviilivihkijää paikanpäälle?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Toinen Myllysali-morsian vastaa: Suomenlinnassa voi vihkiä ulkona ja se on jopa suotavaa. :D Vihkimiseen tulee kuitenkin hakea lupa Suomenlinnan hoitokunnalta (tähän on kaavake nettisivuilla). Heiltä saa myös listan/kartan suositelluista paikoista vihkimiselle. Meidät vihitään Lemmenlammen rannalla Piperin puistossa. :)

Olen alustavasti kysellyt Helsingin käräjäoikeudesta vihkijää, ja siellä suhtauduttiin Suomenlinnaan ihan neutraalisti. Matkakuluthan vihkijälle kuitenkin maksetaan sen 200 euron korvauksen lisäksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidät vihitään myös ulkona Suomenlinnassa. Kiitti Isoldelle vinkistä, enpä tajunnut että siihen pitää joku virallinen lappukin täyttää. Olimme suunnitelleet että vihkiminen olisi juhlatilan eli Ruutikellarin läheisyydessä (vähän takanviistossa rantaan päin).

Olemme varanneet vihkijän Hyvinkään maistraatista.

Muoks. Isolde laitatko linkin / tarkemmat tiedot mistä se kaavake löytyy netistä? Yritin etsiä mutta en löytänyt.

Muoks.muoks. onko se tuo ulkoalueen käyttölupahakemus?

Edited by Serene

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se on just se ulkoalueen käyttölupa :)

Käsitin sitä kaavaketta ja Suokin sivuja muutenkin lukiessa että pelkkään hääpaikalle tavaroiden viemiseenkin tarvittaisiin tuo ajolupa :huh: Onko todellakin näin?

Me ollaan myös tuota Piperin puiston lammenrantaa ensisijaisesti ajateltu. Tuosta kuvasta tulee ihana fiilis ja kaikki tämä suunnitelu/toteutus sterssi katoaa jonnekkin kaukaisuuteen :tender:

Miten olette ajatelleet vihkimisen toteuttaa jos sataa vettä? Meitä ei pieni kuuro haittaa mutta jos kaatamalla tulee :blink: Mies ehdotti että pakataan iso kasa kynttilöitä mukaan ja mennään siihen viereiseen bastioniin. Kuinka ihanaa vihkiytyä urean tuoksuisessa luolassa turistien seurassa :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pieneen saderipotteluun varaudutaan sateenvarjoin, mutta jos sataa kaatamalla/ukkostaa/tulee räntää, niin vihkiminen suoritetaan sisällä Myllysalissa. Varmaankin siten, että vieraat istuvat paikoillaan salissa ja me seisomme vihkijän kanssa lasiparvella. Toivotaan kuitenkin, ettei tähän jouduta turvautumaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sen luvan sai tosiaan seuraavana arkipäivänä (tai tarkennetaan myöhemmin vain tuo eksakti paikka). Meille varmaan tulee kans tuo Lemmemlampi Piperin puistosta. Olisin kyllä melkeen itse halunnut meren rantaan, tuohon Ruutikellarin läheisyyteen. Hmm pitänee käydä katselemassa vielä paikan päällä noita... Jos sataa, meille tulee vihkiminen sisällä.

Mä olen ymmärtänyt että henkilöauton sais ajaa sinne juhlapaikan pihalle ilman lupia. Joku muu korjannee jos olen väärässä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös häät suokissa, Pirunkirkon juhlasalissa. Emme ole ehtineet vielä tilaa katsomaan. Onkohan se matalan oloinen?

Vihkiseremonian haluaisin ulos, mutta varmuuden vuoksi tekisi mieli varata myös esim. Pajasali. Onko kukaan muu tehnyt niin? Tosin Pajasaliin mahtuu nettisivujen perusteella max. 52 ja vieraita meillä ois lähemmäs 100. Vihkiminen ei toisaalta kestä varmaan kovin kauaa...

Mitä muita vihkipaikkoja suokissa ois ulkosalla kuin se lampi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Musta Suokissa parasta on meren läheisyys, joten jos meidät vihittäisiin ulkona, haluisin ehdottomasti, että se tapahtuisi jossain meren rannalla. Ongelma tuossa on kait se, että rannat on aina ainakin kesälauntaisin täynnä auringonottajia, jotka eivät varmaan suhtaudu kovin suopeasti siihen, että heidät ajetaan pois.

Tästä siis tulikin mieleeni, että miten Isolde ja Mors10 tuon Piperin lammen kanssa, kun sem ympäristöhän on aina myös täynnä porukkaa. Oikeuttaako tuo ulkoalueen käyttölupa teitä poistattamaan ihmisiä siitä paikalta? (Saa bestman vissiin kiitollisen tehtävän :girl_wink: )

Huoltoajo eli tavaroiden vieminen juhlapaikalle ei vaadi kuulemma erillistä lupaa, kunhan autot pysyvät huoltoajoreiteillä (kartta reiteistä löytyy suokin nettisivuilta, mutta nämä johtavat siis mm. juhlatiloihin.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now