Jump to content
Naimisiin.info

Tenalji von Fersen (Suomenlinna/Helsinki)


Galaxy

Recommended Posts

  • Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Selvittelin jo alustavasti pitopalveluiden hintoja, koska meillä on myös tarkoitus ottaa pitopalvelu mantereen puolelta. Monet veloittavat normaalin hinnan ja lisäävät summaan lauttamaksut, mutta joillain on saareen ihan omat hinnoittelut. Esim. pitopalvelu Hupli lähetti tällaisen vastauksen:

"Suomenlinnassa järjestettäviin tilaisuuksiin tarjoamme palvelua n. 2,00 – 30,00 € / hlö korkeammalla annoshinnalla, henkilömäärästä riippuen. Annoshintoihin lasketaan myös lauttamaksut ym. kulut."

Veikkaan, että lisähinta on 2-3 e, ja kyseessä on kirjoitusvirhe. Mutta silti lisähinta nousee aika korkeaksi, jos vieraita on 100 henkeä. Mieluummin maksamme lauttamaksut kuin 200-300 euroa ylimääräistä lauttamaksusta ja "muista kuluista". Mitähän ne muut kulut mahtavat olla...

Link to comment
Share on other sites

^ No kuulostaa vähintäänkin erikoiselta, että annoshinnat ovat korkeammat sillä perusteella että häät järjestetään Suomenlinnassa. Lauttamaksuhan on edestakaisin sen 35 euroa (+ mahdolliset varausmaksut). Muita ylimääräisiä kuluja ei pitopalvelulle pitäisi tulla.

Link to comment
Share on other sites

Minäkin sain yhdestä pitopalvelusta vastauksen, että Suomenlinnahäistä aiheutuu lauttakulujen lisäksi jotain muitakin lisäkuluja. Kysyin tietysti heti, että minkälaisia, mutta vastausta en ole vielä saanut. Voi tietysti olla, että tuolla tarkoitettiin vain tarjoilijoiden lisätunteja - tämän pitopalvelun tarjous sisälsi tarjoilijat klo 24 saakka, ja Suomenlinnassahan saa olla pidempään. Toisaalta en ollut vielä kertonut, mihin asti haluamme juhlia... No, asia selvinnee piakkoin :)

Mielelläni ottaisin vastaan vinkkejä Suomenlinnassa juhlineilta siitä, millä pitopalvelulla homma on toiminut? Ja jos olisi joku luomu-/lähi-/kasvisruokaan erikoistunut putiikki niin se olisi vielä mahtavampaa. Me haluaisimme tarjota lähinnä kasviksia ja kalaa juhlissamme.

Kiva, että täällä on keskustelua ja muitakin innokkaita morsioita! Mekin maksoimme juuri varausmaksun Tenaljista kesän 2012 häitämme varten. Iiiiiiiik! Kunpa vielä saataisiin varattua Suomenlinnan kirkko. Jos ei saada, niin sitten varmaan harkitaan siviilivihkimistä, kun ei viitsisi vieraita juoksuttaa siinä välissä mantereelta Suokkiin ja toisaalta omaan veneen vuokraaminen olisi vähän kallista (ja kaikki meidän ekstrakassa meni kyllä jo juhlapaikan vuokraan, sen verran suolainen tuo hinta on).

Link to comment
Share on other sites

^ Kyllähän te voitte pappiakin pyytää vihkimään teidät juhlapaikalle. Ei sitä varten tarvitse mennä siviilisti, jos ei ei muuten olisi teidän ensisijainen vaihtoehto.

* poistin väärän informaation*

Kamat pitää kantaa rappusia pitkin. Muuten en sano mitään ;)

Meillä oli kesän 09 häissä Chef´s Gourmet Catering, joka hoiti homman Tenaljissa(kin) erinomaisesti. Neuvoteltiin myös Soupsterin, Helmi Cateringin ja Sweet and Pepperin kanssa ja ainakaan näistä yhdellekään ei olisi tuottanut vaikeuksia järjestää juhlia Tenaljissa.

Meille Suomenlinnan hoitokunnan edustaja taisi tutustumiskäynnillä muistaakseni mainita muutaman pitopalvelun, joka usein tekee keikkaa Suokissa ja paikat on tuttuja eli sieltäkin voi kysyä asiasta.

Muokattu: , käyttäjä: Lainie
Link to comment
Share on other sites

^ Nuo olisivat muuten ihan järkeenkäypiä syitä, mutta miten niin rappuset ovat toisessa päässä tilaa? Kyllä meillä ainakin pitopalvelu roudasi kaiken keittiön portaista, jotka eivät ole kierreportaat vaan kohtuullisen leveät normaalit rappuset ja sijaitsevat kyllä samassa päässä tilaa kuin keittiö. Roudasiko teidän pitopalvelu sitten niistä hankalista kierreportaista pääovelta? Veikkaisin, että monessa muussa tilassa on vähintään yhtä "hankala" kantaa tavaroita, joten en oikein usko, että tuosta pitopalvelu voisi laskuttaa erikseen - varsinkin kun roudaus tuolta keittiön päästä ei tosiaankaan ole mitenkään erityisen hankala.

Link to comment
Share on other sites

Oho, mä olin ihan unohtanut ne keittiön portaat. Eipä siis mitään.

En mä tiedä mistä meidän pitopalvelu roudasi kun en ollut paikalla, mutta varmaankin sieltä järkevästä paikasta :D

Jotenkin mä vaan muistin, että siellä on noi yhdet. Ja meillä ei siis tosiaan tullut mitään ekstrakuluja Suokista, että sikälikin ihan pelkkää spekulaatiota.

Syytän raskausdementiaa ja editoin edellistä vastausta. :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Hei! Ollaan useita paikkoja nyt katsottu vuotta 2012 varten, mutta tämä on ollut ainoa joka on oikeasti kolahtanu.

Asiat vaan mitkä mietityttävät: pitkä matka kirkolta juhlatilalle ja vieraat korkkareissa mukulakiviä pitkin sekä meidän hääkuljetuksen saaminen saarelle... ja sitten tuo järkyttävä tilavuokra, taitaa olla helsingin kallein.. ja pääseekö vieraat yleisellä lautalla paikalle ja pois vai pitäääkö rahaa laittaa vielä yksityiseen lauttaan...

ja meneekö tenalji hukkaan kun häät pidetään keskellä kesää kun ulkotiloja ei voi käyttää mitenkään eikä pimeys tuo tunnelmaa ollenkaan? Mitä mieltä olette?

Link to comment
Share on other sites

Hei! Ollaan useita paikkoja nyt katsottu vuotta 2012 varten, mutta tämä on ollut ainoa joka on oikeasti kolahtanu.

Asiat vaan mitkä mietityttävät: pitkä matka kirkolta juhlatilalle ja vieraat korkkareissa mukulakiviä pitkin sekä meidän hääkuljetuksen saaminen saarelle... ja sitten tuo järkyttävä tilavuokra, taitaa olla helsingin kallein.. ja pääseekö vieraat yleisellä lautalla paikalle ja pois vai pitäääkö rahaa laittaa vielä yksityiseen lauttaan...

ja meneekö tenalji hukkaan kun häät pidetään keskellä kesää kun ulkotiloja ei voi käyttää mitenkään eikä pimeys tuo tunnelmaa ollenkaan? Mitä mieltä olette?

No minäpä vastaan omasta näkökulmastani kun häät on jo pidetty.

Tuo korkkariasia pitää ottaa huomioon jo kutsuessa, hääkutsun mukaan kannattaa laittaa infoa paikasta ja neuvoa vieraita ottamaan siirtymämatkaksi toiset kengät mukaan. Se on tietysti sitten jokaisen oma asia noudattaako sitä ohjetta, mutta infoa tuosta asiasta pitää antaa etukäteen, että on ainakin varoitettu. Matka nyt ei ole kovin pitkä, ehkä seitsemisensataa metriä ja normaalikuntoinen ihminen kävelee sen aivan helposti. Jos teille on tulossa kovin paljon huonojalkaisia vanhuksia vieraiksi tai jopa pyörätuolilla liikenteessä olevia, niin kannattaa kyllä sitten harkita todella juhlapaikan vaihtoa, koska heidän kuljetuksensa voi olla hankala järjestää.

Vieraat pääsevät paikalle yleisellä lautalla, mutta jos häänne ovat pahimpaan turistiaikaan niin sitten kannattaa varmaan neuvoa osaa ihmisistä tähtäämään jo aiempiin lauttoihin tai vaihtoehtoisesti pyytää ihmisiä olemaan lautalla todella ajoissa, jotta kaikki varmasti mahtuvat kyytiin. Hääkuljetuksen järjestämisessä mun mielestä ei ollut mitään ongelmia. Varasin lautat meidän hääautolle ajoissa ja kaikki hoitui oikein kätevästi.

Tuosta tunnelma-asiasta en osaa sanoa kun kokemusta on vain omista syyshäistä, mutta mun mielestä Tenalji on valoisallakin hyvin tunnelmallinen juhlatila. Meillä ainakin vaakakupissa painoi enemmän sisätilat kuin ulkotilat (ja näin olisi ollut vaikka olisi pidetty kesähäätkin) ja Tenaljissa ne olivat juuri sitä mitä toivoimme. Jos kuitenkin toivotte, että osa mahdollisista ohjelmanumeroista voisi olla ulkona tms. niin silloin Tenalji ei liene se paras mahdollinen valinta.

Link to comment
Share on other sites

Jep, meilläkin oli häitä varten kootuilla nettisivuilla tietoa siitä, että kannattaa varata toiset kengät siirtymiä varten ja tieto siitä, että hyvällä säällä voi lauttoihin olla tunkua, joten pitää tulla tarpeeksi aikaisella lautalla (Kerroimme myös, että Suomenlinnassa on mukava Panimoravintola ja kahvila taas heti JT-linen laiturin vieressä, jossa voi viettää aikaa, jos saapuu saarelle hyvissä ajoin).

Meillä oli vuokrattuna vene vieraiden poiskuljettamiseen, mutta kyllä sieltä pääsee myös kaupungin lautalla, jos vaan vieraat ovat ns. normaalikuntoisia ja heillä on juurikin toiset kengät varattuna. Silloinkin kannattaa vaan etukäteen mainita, että kauniilla säällä lauttaan pääsyä voi ruuhkan takia joutua odottelemaan, jotta vieraat osaavat varautua tähän.

Vuokra on korkea, mutta ei musta poikennut niin paljon joistain muista paikoista joita katsoimme häitä varten,että niillä muutamilla satasilla olisi ollut merkitystä lopulta viisinumeroisessa budjetissa (jossa pitopalvelun osuus n. 115 häihin oli huomattavasti isompi kulu ja sama missä tahansa tilassa.) Siis Argoksenmäki, Unioninkadun juhlatila, G18 olivat samoissa hinnoissa. Ja nyt ainakin käsittääkseni Salmi-Sali pyörii myös samoissa lukemissa.

Häämme olivat kesän alussa ja meistä oli ihana kun tila oli valoisa koko juhlien ajan ja ikkunoista näkyi puiden vihreys. Meidän ruokailu kesti puheineen 16.30-21 ja heti tuon jälkeen bändi soitti 21-00.30. Ohjelma oli siis rakennettu kokonaan sisätiloihin eikä meitä ainakaan haitannut se, ettei ulkona voinut oleilla. Tuskin vieraitakaan, koska tanssilattia oli koko illan täynnä. (Lisäksi hääpäivänä taisi olla +12 astetta lämmintä, joten tuskin siellä olisi paljon muutenkaan kukaan viihtynyt :)) Mutta tietysti jos haaveilee suomalaiskansallisesta romantiikasta järven rannalla tms. ei paikka ole varmaankaan oikea. Mutta silloin ei kyllä taida käydä oikein mikään paikka Helsingin keskustassa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kiitos näistä vastauksista. Päädyttiin sitten Tenaljiin kuitenkin. Mikään ei vaan enää kolahtanut kun tuo oltiin nähty. Ei meillä niin huonojalkaista väkeä ole tulossa etteivätkö he sitä matkaa taittaisi ja melkein joka viikonloppuhan siellä häät on ja aina vieraat ovat sinne päässeet ja vielä poiskin ;)

Jos siellä on meidän hääpäivänä joku iso tapahtuma sattumalta niin sitten harkitsen vesibussin vuokraamista poismenoa ajatellen.

Oon niin iloinen valinnastamme. Nyt pitäis sitten malttaa vaan odotella! :-X

Kiitos tosiaan noista vinkeistä!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 2 months later...

Täällä yksi Tenalji von Fersen morsio lisää :) Vietämme häitämme perjantaina 29.7.11.

Tuleekos ideoita mieleen Tenaljin sisääntulon ja portaikon koristeluun taikka olisiko kellään kuvia näistä? Itse juhlatilahan on jo itsessään niin mahtava, että sen koristelu ei paljon kaipaa (simppeliä ja tyylikästä, valkosävyisiä liljoja, ruusuja ja kultaa, shamppanjan sävyä tulossa noin muuten) Mutta tuo sisääntulo ei ole ihan yhtä kaunis... esim. ainakin viime kesänä kävellessä alamäkeä pääsisäänkäynnille jäi vasemmalle puolelle jonkun asukkaan kasvimaa jossa oli vaikka mitä rojua :girl_mad: Ja ovesta sisään astuessa edessä on sellainen synkkä kellarisyvennys johon olisi kiva jotain keksiä...(siinä oli viime kesänä pieni tila jätetty narikalle, mutta se on mahdoton umpikuja 120 vieraalle... ja toisaalta jos joku haluaa jättää laukkua tms narikkaan niin turvallisempaa varmaan kuitenkin pitää narikka yläkerrassa lähempänä.)

Portaikkoa myös pohdin, siihen toki sopisivat jotkut ihan simppelit iittalan tms kivi-tuikut, mutta sopivatko ne oikein heinäkuisiin juhliin (tai saakohan siihen edes laittaa niitä?). Lisäksi kauhukuvana mulla jo siintää mielessä kuinka vieraitten tai omat helmani leimahtavat liekkeihin! :girl_impossible::grin: Mitäs kokemuksia tästä? Toinen vaihtoehto olisi sitten kukkamaljakot joka portaalle..Tai sitten: muistaako joku oliko portaikon seinässä kaidetta? jos kieputtaisi shamppanjan väristä leveää satiininauhaa kaiteeseen ja jättäisi muhkeille ruseteille kaiteen alkuun tms.

Kiitti vinkeistä!

Link to comment
Share on other sites

Ne portaat on aika kapeat muistaakseni, siis kun on kahteen suuntaan liikennettä, joten en ainakaan niille portaille asettelisi mitään.

Ja muutenkin luulen, että vieraat eivät oikeasti kyllä kaipaa niiihin mitään koristeluita. Ja musta ne tiiliseinät on kauniit ihan yksinäänkin. Se alakerta siinä heti ovesta tullessa on kyllä vähän karu, mutta eihän siinä aikaa vietetä, joten jättäisin näiden miettimisen siihen, että kaikki muu on valmista. Jos sitten vielä tuntuu, että on aikaa ja innostusta, niin mieti silloin uudelleen :D

Ja ulkotilathan eivät kuulu vuokraan eli ulkotiloja ei saa koristella. Varsinkaan kun siinä viereisessä Myllysalissa saattaa olla jonkun muun juhlat, eivätkä välttämättä halua teidän kanssa samoja koristeita ;) Eihän se kasvimaa mikään nätti ole, mutta toisaalta sitten kun piha on täynnä vieraita ja ihmiset juttelevat toisilleen ym. niin harva siihen kiinnittää paljoakaan huomiota.

Link to comment
Share on other sites

Guest Minimorsio

^ Komppaan Lainieta, ja mun mielestä ainakin se sisääntulon karuus on osa tilan viehätystä! Kun kyseessä on niinkin vanha rakennus niin mun mielestä se jotenkin kuuluu asiaan, että ulkoasu on pelkistetty. Noista tuikuista voin sanoa sen verran, että meillä kyllä oli muutama lyhty siinä portaikossa sisäreunassa syyskuisissa häissämme eikä kukaan niitä potkinut vaan säilyivät ehjinä. Lyhtyihin päädyimme juurikin sen takia, että liekki ei ole heti jonkun helmoissa vaikka lyhtyyn törmäisikin.

Link to comment
Share on other sites

Heh, meillä onkin princesitasta seuraavana päivänä häät kyseisessä tilassa ;)

Itse en ollut portaiden koristelua/kaiteita miettinyt ollenkaan, mutta mietin siihen pieneen syvennykseen joka on heti kun ovesta astuu sisään että siihen sopisi oikein näyttävä korkea lyhty. :)

Se nurkka syvennys jää kaason vauvan vaunujen säilytyspaikaksi. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Princesita

Noniin, eli turhaan stressaan näistä :) se on kyllä totta että karuus kuuluu paikan henkeen ja antaa tunnelmaa jo itsessään joten ehkä mä jätän turhat tilpehöörit pois - kiitos tämä helpotti :D

@ Stareyegirl: oi se olet siis sinä, hauska tutustua :D Hyvä pointti tuo vaunujen säilytys, sillä meidänkin vieraille tuo tulee tarpeeseen! Jos teille on muuten apua tietää mihin järjestykseen pöydät tulevat jäämään jäljiltämme niin ollaan ajateltu laittaa ne tod.näk. 8 hlön neliöpöydiksi (riippuu nyt sitten miten vierasmäärä tulee tarkentumaan mutta näin alustavasti suunniteltu).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tenaljissa juhlineet, apua! Mihin aikaan teillä on ollut vihkiminen jos kirkkona on ollut Suomenlinnan kirkko? Oliko ennen vihkimistä tarpeeksi aikaa juhlapaikan valmisteluun tai toisaalta jäikö ilta liian lyhyeksi (valitettavasti näin kyllä taitaa olla aina) jos vihkiaika on ollut klo 16? Kaipaan kovasti mielipiteitä vihkiaikojen varaamista varten.

Link to comment
Share on other sites

Tänään varattiin autopaikka lautalle, että päästään ajoissa odottelemaan Tenaljin ulkopuolelle että pääsee järjestelemään!

Meinaako kukaan viedä ulkovarastoon säilytykseen tavaraa etukäteen? tai on kokemusta siitä? Mahtuuko sinne hyvin? Ja onko yhtään pelottanut, ettei ne oliskaan siellä sitten enää? Oon pohtinut kovasti mikä olisi nyt oikea ratkaisu jos haluaa helpottaa tavaroiden roudausta yhdeltä päivältä...!

Meillä EI ole vihkiminen suomenlinnan kirkossa, vaan Myllysalissa (eli viereinen ovi ;)), klo 14.00, että kiirettä pitää aamulla laittaa paikat kuntoon... myös meikkaaja tulee sinne laittamaan sekä morsiamen että kaasot, mutta taitaa tulla silti melkonen aamu!!! :D Kampaaja on mantereella 07.00 aamulla... :D

@ Princesita: ollaan ajateltu ihan samaa pöytien koosta!!! :D Mutta ajateltiin just että joudutaan ostamaan se suomenlinnan palvelu, että laittavat ne meille, ku miten ihmeessä ne itse kerkiää laittaa ku ovet aukeaa vasta klo 10.00!!! miten te kerkiätte?? Millon teidät vihitään? Onko paljon aikaa laitella paikkoja, vai onko teillä hyvät avut? :)

Jos enää tätä viestiä bongaat, ja haluat vaihtaa ajatuksia juhlapaikasta, niin heitä viestiä: [email protected] :)

Link to comment
Share on other sites

^ Meillä oli vihkiminen samoin kuin teillä eli Myllysalissa klo 14 ja Tenaljiin siirryttiin vihkimisen ja alkumaljojen jälkeen n. klo 15. Mies ja bestman olivat paikalla kymmenen jälkeen ja laittoivat pöydät ja tuolit (ne on aika kevyitä onneksi, joten suht nopsaan nostelee oikeisiin paikkoihin). Tuolloin myös toivat autolla juomat ja kantoivat ne sisälle. Kävivät sen jälkeen Tenaljin alakerrassa suihkussa ja vaihtoivat puvut päälle.

Pitopalvelu tuli 12 jälkeen ja hoisi loput eli pöytäliinat ja kattaukset ja laittoi paikkakortit ja menukolmiot pöytiin samalla kun kattoivat ja hyvin ehti. (Olin laittanut noi paikkakortit valmiiksi kuminauhalla pöytäkohtaisiin pinoihin, niin oli helppo heidän laittaa paikoilleen.)

Muita koristeita meillä ei juuri ollutkaan eli ei tullut missään vaiheessa kiirettä.

Myllysalin koristelun eli muutaman kukkamaljakon hoiti ystäväni, joka tuli paikalle puolen päivän aikoihin.

Itse tulin kaason kanssa paikalle klo 12 mantereella lähteneellä lautalla eikä tarvinnut kuin vaihtaa puku päälle. Kaikesta muusta oli huolehdittu.

M: loppupäivän kulku oli sellainen, että päivällinen oli klo 16.30-19.30, kakkukahvit klo 20 ja bändi soitti klo 21 alkaen kolme settiä. Kuljetus mantereelle lähti klo 01.30, ihmiset valuivat rantaan klo 01 jälkeen yöpalan syötyään.Ehdittiin siis hyvin nauttia päivästä, saatiin mukaam kaikki mitä halusimme ja toisaalta lopettaa kun kaikilla oli vielä mukavaa ;)

Muokattu: , käyttäjä: Lainie
Link to comment
Share on other sites

Lainie: Kuuluiko/kuuluuko yleensä (?) pitopalvelun toimiin automaattisesti pöytien laittaminen koristeineen? En ollut missään vaiheessa ajatellut tuota mahdollisuutta ollenkaan, en tiedä edes miksi en.... Ajattelin jotenki että siksi tuleekin kiirus, kun pitää itse olla laittamassa pöytäliinat, paikkakortit, kukat yms. Menikö teillä kaikki paikat "oikein" ja hyvin vaikka ette ollut itse laittamassa? :)

Missä teillä Tenaljissa sijaitsi morsiuspöytä? Me ollaan mietitty siihen inva-hissi oven/ikkunoiden eteen (hissillä ei ole käyttöä häissämme), ja mietin kovasti että millä sitä taustaa koristelisi :)

(kun jos verhot ylhäällä ja aurinkoinen päivä; tulee ihan mustia kuvia, mutta verhot oli aika rujot kans alasvedettynä!.... )

Oliko teillä hääkuvausta muuten siellä?

Meillä olisi 1h potrettikuvaus muun kuvauksen lisäksi, mutta mietin just mihin aikaa päivään sen sijoittaisi kun se siirtyminen Myllysalista Tenaljiin ei ihan tuntia kestä ;) että pitäiskö myöhemmin, mutta niin ettei ihan pimeää kerkeäisi tulla! :)

Link to comment
Share on other sites

^ Kyllä mä oleten että pöytäliinojen, servettien ym laittaminen kuuluu pitopalvelulle. Toisaalta me otimme ne heidän kauttaan, mutta luulen, että vaikka olis muualtakin hankittu niin silti kuuluisi heidän työhönsä. Kattauksen tekeminen ainakin luonnollisesti kuuluu heille.

Ja kaikki meni ammattimaisen pitopalvelun kanssa erinomaisesti.

Meidän "pääpöytä" eli pöytä jossa olimme me, vanhemmet ja bestman ja kaaso puolisoineen oli juuri siinä parvekkeen ikkunan edessä. Oli poutainen päivä ja verhot auki, mutta ammattilaiskuvaaja otti silti päivästä hienoja kuvia.

Meidän hääkuvaus vihkimisen ja alkumaljojen jälkeen. Jätimme siis vieraat pihamaalle ja sinne yläkerran käytävään nauttimaan lisää shampanjaa ja muita juomia sillä aikaa kun olimme itse kuvauksessa ja joissain vaiheessa sitten heitä kehotettiin siirtymään pöytiin, joten kaikki olivat valmiina kun me tulimme kuvauksesta viimeisenä juhlatilaan. Näin ei tarvinnut ihan hirveän pitkään odotella. Olimme kuvauksessa aika tarkkaan tunnin.

Link to comment
Share on other sites

Guest MiniMrs

^^ Meillä oli myös pöytä sen parvekkeen edessä eikä mitään koristeluja siinä eikä myöskään verhoja. Kaikki kuvat onnistuivat hienosti. Tosin meillä oli häät syksyllä, mutta mun mielestä aurinko ei juurikaan häiritse missään vaiheessa suoraan parvekkeen takaa. Loppujen lopuksi koko tilaan tulee aika vähän suoraa auringonvaloa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Onko kukaan juhlinut tenaljissa perjantaina ja miten on onnistunut? Mihin aikaan olette aloittaneet juhlat ja hoitaneet esim. vihkimisen? Jos vuokraa paluulautan vieraille, niin milloin viimeistään pitää olla lähtenyt pois tiloista? Musiikkiahan ei saa enää soittaa klo 24 jälkeen, ja mietin onko se liian aikaista pilkulle perjantaihäissä?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...