Sign in to follow this  
Followers 0
Enna

Hvittorpin linna (Espoo)

290 posts in this topic

Heippa kaikki Hvittorpissa häitään juhlivat!

Linnan varaushan varmistuu vasta puolta vuotta ennen varattua päivämäärää. Jos sitä ennen seurakunta keksii järjestää oman tapahtuman juuri kyseiselle päivälle, niin siinä ei ole paljoa nokan koputtamista. Kauheaa tämä epävarmuudessa eläminen... Kysyisinkin, oletteko varanneet jonkin toisen paikan varalle vai otatteko riskin, että varauksenne jyrätään? Meillä ei ole mitään toista varausta, koska emme ole löytäneet muuta mieleistä juhlapaikkaa. Moniin paikkoihin vaaditaan myös varausmaksu. Kuitenkin puolta vuotta etukäteen on enää lähes mahdotonta löytää vapaata juhlapaikkaa, joten riski on häiden peruuntuminen kokonaan.  :-/

-Enna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Enna

Me varasimme Hvittorpin alustavasti 8kk etukäteen (nimet kirjaan lyijykynällä?) ja varaus varmistui 6kk aikaisemmin.

Meillä ei ollut mitään muuta varausta, mutta kakkos- ja kolmosvaihtoehdot olivat mietittynä varmuuden vuoksi. Meille on tosin tulossa talvihäät, joten tunkua juhlapaikkoihin ei ole samalla tavalla kuin kesällä.

Mieheni oli kyllä ehtinyt ihastua paikkaan niin, että sovimme että siirrämme hääpäivää sen mukaan miten pääsemme Hvittorpiin. 6kk on ihan riittävä aika että siinä ehtii vielä varaamaan pitopalvelut, autot, bändit, etc, ellei sitten ole jotain ihan spesiaalia "pakko-saada" -järjestelyitä suunnitteilla.

Hvittorpista on keskustelua lisää Espoon juhlapaikkojen alla:

http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb/YaB...029661;start=15

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Meilläkin on varattuna Hvittorp helmikuulle 2004. Saatiin peruutuspaikka ja asia varmistui vasta viime perjantaina. Sitä ennen ehtisin jo varata toisenkin paikan, mutta en vahvistanut sitä vielä joten se peruutetaan.

Minulla taas olisi kysymys Hvittorpissa häitään viettäneille/viettäville/häissä olleille. Millainen alkoholipolitiikka häissä on/oli? Kohtuudella oli emännän sanat, mutta mitä tämä kohtuus on ihmisillä tarkoittanut?

Nompparelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli myös varattuna tuo Hvittorp, mutta hieman epäselvän alkoholi- ja tanssipolitiikan vuoksi päädyttiin kuitenkin toiseen vaihtoehtoon. Ajateltiin, että halutaan ihan luvan kanssa nauttia alkoholia (vaikkakin kohtuullisesti) ja toisaalta bändi tulee olemaan tärkeä osa meidän häitä. Paikka olisi kyllä ollut upein mihin olen pääkaupunkiseudulla törmännyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alkoholi- ja tanssipolitiikkassa ei mielestäni ole mitään epäselvää, ainakaan sen jälkeen kun on emännän kanssa jutellut:  Yläsalin lattia ei kestä tanssimista vaan  menee siitä pilalle, kestää korkeintaan häävalssit ja muuta "pakolliset".  Muut tanssit pitäisi tanssia mattojen päällä, mikä ei tanssihäihin oikein istu.

Ja alkoholia kohtuudella. Meillä se tarkoittaa normaaleja maljoja ja ruokajuomia. Ruokailun jälkeen ei tule boolia, vaan tarjoillaan vaikka toinen kierros aveceja tms tilanteen mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,

Meillä oli häät Hvittorpissa viime helmikuussa. Kannattaa käydä vilkaisemassa mun päiväkirjaa tai hääpäiväkertomusta.

Meillä tarjoiltiin viiniä "kohtuudella" ja tanssittiin maton päällä (ei oikeastaan haitannut).

Meidän tapauksessa oli kaksi päivää talvella (tammi-helmikuussa), jota oli varattu seurakunnan käyttöön, joista he valitsivat yhden. Meille jäi sitten 22.2, joka sopi meille oikein hyvin. Ei ollut varasuunnitelmaa. En sitten tiedä kuinka helposti he lähtevät perumaan varauksia  ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko tää kyseinen paikka kallis? Mitä ruoka ja paikka yms. maksaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Vuorokausivuokra on 350 euroa ja se kattaa koko linnan. Jos edellispäivänä ei linna ole varattuna niin sinne pääsee koristelemaan ja siirtelemään pöytiä "ilmaiseksi". Linnassa voi yöpyä 20-27 henkilöä ja yöpyminen maksaa 12 euroa/hlö. Lisäksi lakanoista perittiin muistaakseni 4,5 euroa. Ruuat hommataan itse. Huonekalut pitää huolehtia juhlien jälkeen paikoilleen, mutta esim lattioita ei tarvitse imuroida vaan sinne tulee siivooja vuokrauksen jälkeen. Astiat Hvittorpissa on ja ne kuuluu tilavuokraan, mutta jos käyttää talon pöytäliinoja tai kangasservettejä ne maksavat (en nyt muista mitä maksavat).

Mitähän muuta osaisi kertoa...

Nompparelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Olen kuullut, että Hvittorpiin ei saa tuoda bändiä. Pitääkö paikkaansa? Viinalla meillä ei aiota läträtä, mutta elävästä musiikista haaveilemme. Ei mitään heavymeininkiä, mutta jokunen rokkibiisi kuitenkin tykättäis jorata. Pitäisikö alkaa katselemaan muita juhlatiloja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emäntä ei ainakaan kieltänyt bändiä (tosin ei ollut asiasta puhetta muutenkaan) eli käsittääkseni bändin saa paikalle tuoda (pitopalvelun mukaan siellä on bändejä ollut). Tanssiminen Hvittorpissa on kyllä kielletty juuri tuon Susien mainitseman lattian takia. Tanssiminen pitäisi siis tapahtua mattojen päällä.

Meille ei bändiä tule, olen ajatellut joko kitaristia tai sitten pianistia. Hvittorpissa on juhlasalissa flyygeli ja alakerrassa piano.

Nompparelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iso kiitos Nompparellille :-X helpotuksen huokauksen saattelemana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Kassu!

Tämä bänditieto nyt perustuu kyllä ainoastaan pitopalvelun kanssa jutusteluun, emännältä kun en asiaa kysynyt eikä hän sitä maininnut. Espoon seurakunnilta tulleessa kirjeessä ei mainittu bändiä (tarkastin vielä äsken), siinäkin mainitaan vaan tämä alkoholi ja tanssiminen.. Eli jos haluat olla ihan varma asiasta niin voithan soittaa Hvittorpin emännälle ja numero on 09-297 5137.

Häähössötysterveisin,

Nompparelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Nomppis, teillä taitaa olla häät siellä heti meidän jälkeen (seuraava viikonloppu). Yritetään olla siististi!  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

No mutta Susie, niinhän on päässyt käymään  ;)! Olette sitten tosiaan siististi, ettei tule mitään viimetipan peruutuksia  ::). On se kyllä niin upea paikka  :-X ja me löydettiin se ihan naikkarien avustuksella! Eli naikkarien on kiittäminen meidän hääpaikasta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Susielle, joka ohjasi minut tähän ketjuun. Ehdinkin jo muualla kysellä Hvittorpista, mutta jatketaan täällä. Missä teidät vihitään, käytättekö linnan kappelia vai kirkkoa ja mitä kirkkoa? Mihin seurakuntaan kuulutte eli kuka tulee teitä vihkimään?

Ensi syyskuussa Hvittorpissa oli vapaata vain sunnuntai iltapäivisin alkaen klo 16, jolloin seurakunnan omat leirit ovat loppuneet. Eli iltapainotteiset juhlat olisivat mahdolliset. Mutta Espoon vanhassa kirkossa ei toimitetakkaan vihkimisiä sunnuntaisin, kaikki ajat on varattu kasteille. Eli vaihtoehdoksi jäisi linnan oma kappeli. Mitä mieltä olette siitä? Onko kukaan ajatellut ulkovihkimistä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidät on tarkoitus vihkiä Hvittorpin kappelissa. Nyt vaan hiukan askarruttaa se, että kappeli on tarkoitettu 55 henkilölle ja vieraita olisi luultavimmin 70 - 80... mutta silti olen sitä mieltä, että vihkiminen tapahtuu siellä. Kappeli on mielestäni ihan tunnelmallinen ja kodikas, ei kovin kirkkomainen. Ulkovihkimistäkin mietittiin, mutta kun häät on helmikuussa niin sää voi olla mitä sattuu...

Me kuulumme Espoon seurakuntaan, mutta vihkivä pappi ei ole vielä tiedossa. Soittelen seurakunnille joulukuussa kun heillä on pappien "vuorolistat" selvillä..

Nompparelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, Nompparelli!

Mekin kuulutaan Kanta-Espoon seurakuntaan, mutta pyydetään "oma" pappi ja kanttori vihkimään. Meitä askarrutti myös kappelin maksimi ihmismäärä, koska meille infottiin, ettei linnan rakenteet (lattia ja katto) kestä yli mainitun määrän ihmisiä, ja palopäällikkökin sanoi myös ettei saisi olla enempää turvallisuussyistä. Sen vuoksi mahtuisimme nippa nappa kappeliin huonon sään vallitessa. Olisi sääli, jos noinkin arvokas kulttuuriperintö turmeltuisi häävieraiden ylikansoituksen vuoksi...

Pohdimme kirkko ongelmaamme ja löysimme yhden vaihtoehdon, Kirkkonummen keskustan kirkko. Samantapainen kuin Espoon kivikirkko. Sen saa ulkopaikkalaiset varata 6kk aikaisemmin. Näin kirkko ja juhlapaikka varmistuisivat yhtäaikaa.

Hirvittää kyllä jättää kaiken suunnitteleminen puolta vuotta aiemmin... Tai voihan sitä suunnitella, mutta se lopullinen varmuus ja muut varaukset. Täytyy luottaa siihen, että asioilla on tapana järjestyä. Enemmin tai myöhemmin. Terkkuja kaikille Hvittorppilaisille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Piparkakku!

Tästä rakenteiden kestävyydestä ei meille olekaan puhuttu mitään! Tosin ollaan nyt muutenkin alettu vatvoa tätä vihkimispaikkaa uudelleen, kun ei millään haluaisi jännittää vieraiden määrää... tietysti kun toivotaan, että kaikki kutsutut pääsevät tulemaan! Täytyy varmaan käydä huomenna Kirkkonumella kirkkoja katsastamassa, netistä katsoin että Masalassa on myös joku ihan uusi kirkko, vihitty käyttöön 13.2.2000. Tosin kuvia ei ollut kuin ihan muutama alttarista ja tosi modernin näköinen paikka, mutta pitää käydä katsomassa!

Nompparelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan helsinkiläisiä ja meidät vihitään kotikaupungissa, josta sitten kuljetetaan vieraat Hvittorpiin.

Meillekin puhutiin paloturvallisuudesta, mutta en usko että ihmisten lukumäärä kattoa romahduttaa!!! Kyllähän kappeliin 70 ihmistä mahtuu kunhan vaan sopii niin että tuoleja on vain eturiviin ja vanhoille mummuille, muut seisomapaikoille.

Jos muuten on oikeasti vanhoja mummuja tulossa, kappelin rappuset voivat olla aika hankalat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin noista mummoista... Ihan totta se linnan kappeli on kolmannessa kerroksessa, että saa ihan kiivetä. Mutta onhan se koko linna aika sokkeloinen ja aika monella on ollut ruokailu ja ohjelma eri kerroksessa. Mietin juuri tätä asiaa oman isoäitini kohdalla, sillä hän ei kyllä pääse liikkumaan portaissa. Mutta onneksi on vanhoja ihmisiä vähemmän, ettei sen takia tarvitse juhlapaikkaa mennä vaihtamaan... Eipä siellä kyllä lastenvaunujenkaan kanssa voi liikkua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos muistikuva pitää paikkansa, takaportaikko on loivempi kuin ne portaat yläsalista kappeliin. Tuokaa mummo sisään takakautta.

Lisäksi takanurkalla (ulkopuolella) on inva-hissi, en tosin muista mitä väliä kulkee, olisiko katutason ja kappelin...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huomasin uusimmassa Häät-lehdessä (eilen tuli) ihan hyvän selonteon häiden vietosta tässä kyseisessä paikassa. Kannattaa lukaista, vaikutti aivan upealta paikalta! ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vinkistä, täytyy katsoa!  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa!

Onkohan kellään käsitystä, miten varattu tämä Hvittorpin linna on? Näistä viesteistä päätellen melkoisen! Olemme suunnittelemassa häitä nopealla aikataululla eli jo ensi tammikuun loppupuolelle - onkohan meillä mitään mahdollisuuksia?

Entä voisiko joku kertoa kokemuksia talvihäistä Hvittorpista? Kävimme siellä tänään pihassa ajelemassa ja hieman epäilyttää, jos keli on luminen tai liukas, niin miten hyvin sinne pääsee?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Soitto Espoon srk:n varauskeskukseen selvittää tilanteen.

Seurakunnalla on etuoikeus tilojen käyttöön, mutta muut ajat varataan sitten ulkopuolisille.  Kukaan meistä (Naikkareista) ei varmaan ole varannut ko. tilaa kuin yhdeksi viikonlopuksi, joten kokonaistilanne selviää varmuudella vain varauskeskuksesta.

Hvittorp on käytössä ympäri vuoden, joten kulkuväylä on varmasti ihan riittävän hyvässä kunnossa takatalvellakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0