Guest :Ddino

Porvoon seutu

149 posts in this topic

Hei!

Onko kukaan menossa naimisiin Porvoossa? Missä aiotte viettää hääjuhlaanne?

Onko Porvoon lähistöllä mitään kartanoa/juhlatilaa, jossa olisi yhtenäinen juhlatila noin 100 hengelle ja jonne saisi tuoda omat juomat ja oman pitopalvelun?

KIITOS  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kysäise Kialan kartanoa, 5 km kirkolta. Sitä vuokraa Cafe Gabriole, jonka yhteystiedot löydät Porvoon www.sivuilta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haikon Kartano. Oma pitopalvelu ei onnistu mutta 100 henk ei ole ongelma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu Porvoossa tanssitaan häitä huhtikuussa 2004. Tuomikirkko jo varattu, mutta meillä myös juhlapaikan etsinnät kesken. Pari paikkaa jo läpikäyty: Cabriole, Paahtimo ja Furunäs (olikohan näin, mutta Näsinmäellä).

Paahtimoon mahtuu 100 henkeä, mutta itseä mietityttää miten tanssit mahtuu sinne? Muutoin aivan ihana tunnelmallinen - tiiltä, tummaa riiheä, lankkulattia.

Cabriolee oli paikkana todella valoisa ja mukavan oloinen. Mutta sinne ei saa viedä omia juomia, joten tippui alkuunsa pois. Tosin siellä ei tarvitse maksaa vuokraa, eikä tarjoilija palkkiota.

Furunäs oli suoraansanottuna todella pirttimäinen mun makuuni, joten tippui samantien.

Sitten on myös Palolkunnantalo, jonne saa viedä oman pitopalvelun ja juomat. Mutta sitä en ole vielä nähnyt "juhlakunnossa". Monesti vain pörrää siellä juhlaväkeä, joten näyttäisi olevan ihan optimaalinen.

Mutta kuulen itsekin erittäin mielelläni muiden kokemuksia ja vinkkejä! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kialan kartanossa on kolme toisistaan poikkeavaa, hääjuhlaan sopivaa tilaa.

Kartanorakennuksessa on suurehko sali ja pienempi sali. Pienemmässä on muistaakseni baaritiski ja se on mahdollisuus koristella esim. lasten leikkihuoneeksi. Huoneet ovat korkeita ja komeita ja ikkuinoista näkyy komea Porvoon tuomiokirkko. Alkoholin saa tuoda tänne, mutta tilavuokra onkin sitten korkea, n. 600 eur (en ole ihan varma) Kartanon vieressä on rakennus, jonka kellarissa on tunnelmalliset holvikellarit. Vieraita sinne mahtunee n. 50. Siinä on erill. kellari esim. tanssia tms. varten. Samassa rakennuksessa, yläkerrassa on viime keväänä valmistunut Galleria-tila. Se on valkoisa ja kaunis kaari-ikkunoineen ja takkoineen. Vieraita mahtunee yli 100. Näihin tiloihin ei saa viedä omia juomia, joten hinnatkin ovat edullisemmat. Tilavuokra muistaakseni 170,-eur. Jos kiinnostaa, käykää kurkkaamassa kotisivuilta www.kialagard.com.

Palokunnantalolla  järjestetään todellakin paljon hääjuhlia. Mekin kävimme sitä katsomassa, mutta se ei miellyttänyt meitä.

Porvoosta on vaikea löytää kaunista ja lähellä olevaa  juhlatilaa, jonne viedä oma pitopalvelu ja juomat. Minäkin otan mielelläni vinkin vastaan, jos joku tietää.

Tällä hetkellä meillä on varattuna Gabriolen kaunis ja tyylikäs tila, mutta vielä mietitään sitä Kartanon Galleriaa. Häihimme on tulossa n. 70 henkilöä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilolassa (10 min. autolla) on Sommardahl-niminen paikka. Olin vieraana siellä, ja se oli oikein onnistunut paikka. Toinen on Vessön Svenskborg, mutta sinne taitaa olla pidempi matka. Oli tunnelmallinen.

Molempiin mahtuu yli 100 henkeä ja niihin saa viedä omat ruuat ja juomat. Hinta siinä 170-250 euroa.

Tietääkö joku jotain esimerkiksi Bygdeborgista Jakarissa, Hagaborgista Sannaisissa tai Midgårdista Emäsalossa? Kun ei jaksaisi käydä katsomassa jokaista paikkaa...  ;) Hinnat ja yhteystiedot tiedossa, mutta miltä näyttävät nämä paikat? Minkälaiset keittiöt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luuletteko Kiialan kartanosta tietävät, että siellä voi olla monet juhlat/häät samana päivänä? (kun tiloja kerta on useampi)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kialan kartanossa jokainen tila on oma yksikkönsä, joten uskon, että siellä voi olla useampi tilaisuus yhtä aikaa. Tuskin siitä kuitenkaan on haittaa, koska tilat ovat todella niin erillään toisistaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käytiin eilen katsastamassa Palokunnantaloa, Kirkkokatu Wanhassa Porvoossa ja se on kyllä todella hieno paikka! Suosittelen!

Siellä on oikein juhlava iso tila (jossa mm 2 kakluunia), jossa lava esim orkesterille. Sinne mahtuu helposti tuo 100 henkilöä syömään. Lisäksi käytössä on kunnon keittiö ja pieni sali ja naulakko. Pieneen saliin katetaan kuulemma usein kakku ja kahvit.

Vuokrahinta on 277€ viikonlopusta, sisältäen astioiden vuokrauksen ja keittiön käytön.

Sinne saa viedä omat juomat ja oman pitopalvelun. Ainoa ehto juomille on vain että täyttää tarvittavan ilmoituksen "hupiluvasta" viranomaisille ja se taitaa maksaa nykyään 50 €?

Tilaa esittelee vahtimestari tai hänen vaimonsa (todella sympaattisia molemmat), eli Peter Söderström 019-580087.

Heillä myös joitain kuvia tilasta katettuna. Mutta kyllä siitä saa jo tosi hyvän kuvan tunnelmasta ihan "paljaana".

Pisteenä i-n päälle siellä on katon reunassa pikku patsaita luultavasti palomestareista - just huumorit!

...me taidamme pitää varauksemme huhtikuun juhlaa varten, sen verran hieno paikka :)

P.S ...mahtava on myös sijainti, jos pitää Tuomiokirkossa vihkimisen - sen kun vieraat pulkkaan ja mäkeä alas ;)

P.P.S Jos se kiinnostaa, niin pitäkää ihmeessä kiirettä - alkaa olla aika buukattua ensi vuodelle. Meillä onneksi häät "off-season", joten buukaus onnistui ongelmitta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiialaa olemme mekin miettineet eniten, palokunnantalolla olen ollut koristelemassa niin monet juhlat että se ei ole ensimmäisenä vaihtoehtona. Seurojentalot ja Honkala myös poissa laskuista, Haikko on liian kallis.. Mitä jää jäljelle?

Ja talvihäät tiedossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos vähän kauemmaks halautte ajaa niin  Sipoossa (n. 20 min ajaen) on palsjo  seurojen taloja. Eli oamt sapuskat ja juomat saapi viedä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään kokemusta/tietoa Tolkkisten tanssilavasta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kerkkoon nuorisoseurantalo on myös mukava paikkaluuk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaverin häätjuhla pidetään Kiialassa, ja sinne ei saa tuoda omia ruokia tai oma pitopalvelu, vaan se on cafe Cabriole joka hoitaa sen puoleen. Omia juomia saa kuitenkin viedä sinne!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on hääjuhlat Pitokartano Prestbackassa, ihana paikka kylläkin! Ainoa huono juttu on että vieraat joutuvat istua eri huoneissa...siinä on se iso sali mihin mahtuu n 60henk, ja loput istuu sitten pienemmissä huoneissa, josta ei kyllä pahemmin näe isoon saliin.

Mutta vinkkinä ois myös Savijärven kartano, n 20min Porvoosta, kuuluu vissiin Nikkilään.

http://www.kolumbus.fi/sg.manor/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pienten häiden viettopaikaksi voi suositella ravintola Wanhaa Laamannia. Sijaitsee aivan kirkon vieressä, joten siirtymisistä ei tule ongelmaa ;)

Olin pari vuotta siten vieraana häissä jotka oli järjestetty yläkerran tiloihin. Ruoka ainakin oli hyvää, mutta vain hääpari mahtui tanssimaan ja leikitkin oli valittu niin ettei niissä tarvittu paljon tilaa. Mutta ilman tanssiakin häät olivat oikein mukavat ja tunnelma oli katossa. Myöhemmin illalla siirryimme alakertaan ja terassille nauttimaan leudosta syysillasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emäsalon Midgård on seuraintalo siinä missä varmasti moni muukin -ja nyt remontoituna tilat on ajanmukaiset, keittiö uusittu, naulakkotilaa ja wc löytyy. Sali on tilava mielestäni, mahtuisko semmoinen100-150 hlöä. Ja esiintymislavakin löytyy.

Ihan kiva paikka, voisin itsekin harkita.

ps. Näsinmäen Honkalaa (furunäs) en heti suosittelisi häiden pitopaikaksi, olen itse muutamissa hautajaistilaisuuksissa siellä ollut... käytetään usein juuri siihen tarkoitukseen kun sijaitsee ihan hautausmaan kupeessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen menossa syyskuussa vieraaksi häihin joita vietetään Prestbackan pitokartanossa.

Voin kertoa sitten syyskuun loppupuolella minkälaista siellä oli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vompatti: Voin kertoa sitten 7.8 jälkeen minkälaista siellä on itse pitää häät, niin voit vieraana kertoa sun näkemys siitä paikasta :) huolettaa vain pikkusen sen paikan epäkäytännöllisyys, puheita ym. ajatellen  ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt olis erittäin ajankohtaista minunkin löytää sopiva ja tunnelmallinen ravintola Porvoosta pienen seurueen jatkoja varten... Vieraita tulossa noin tusina.

Joku tuolla mainitsi Vanhan Laamannin. Se kiinnostaisi, mutta vaikka olen ikäni täällä asunut, ei minulla ole ko. ravintolasta minkäänlaista kokemusta  :o ...joten, jos joku siellä käynyt/juhlinut/tai muuten vain asioista tietävä osaisi jelppiä ja kertoa muutenkin kokemuksia tuon jo ylemmän melkoisen positiivisen (hyvä!  :D ) kokemuksen lisäksi, olisin todella kiitollinen!  :-X

Tai jos jollakulla on tietoa jostakin toisesta ravintolasta, olen avoin ehdotuksille vielä tässä vaiheessa -ehkä en enää parin vkon päästä kun pitäisi pikkuhiljaa päätöksiä alkaa tekemään...  ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me juhlimme Prestbackassa ja aivan upeat puitteethan ko. paikka häille tarjoaa. Meillä kaikki vieraat mahtuivat pääsaliin. Ruoat olivat erinomaisia, hääkakku samoin. Vaunuvajassa tanssimme ja puutarhassa meitä kuvattiin jo ennen vihmimistä ("virallinen" kuvaus). Plussaa sekin, että paikan pitäjillä on paljon kokemusta häistä. Morsiussviitissä vietetty hääyö kruunasi juhlamme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, olin siis vieraana Presbackan pitokartanossa. Kartano oli pihapiireineen todella hieno paikka. Ruoka oli erinomaista ja samoin hääkakku oli todella hyvä. Väkeä oli niin paljon että osa joutui olemaan "peräkammarissa" josta ei niin hirveän hyvin kuullut mitä salissa puhuttiin, mutta toisaalta riittävästi kuitenkin.  Vaunuvaja oli loistava tanssipaikka. Oikein viehättävä ja tunnelmallinen.

Erittäin hyvä paikka häille (joille se vaan on sopivan etäisyyden päässä). Porvoon kirkolta matkaa tuli aika paljon, mutta oli kauniit maalaismaisemat, joten sekään ei haitannut. Juhlista pois pääseminen ilman autoa on kyllä varmasti vaikeaa ja kallista.  :-/

Onneksi sää suosi ja pihalla pystyi oleskelemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olemme itse juhlimassa häitämme Kiialan kartanon päärakennuksen salissa ensi vuoden syyskuussa. Olemme jutelleet Cabriolen Irmeli Veittikosken kanssa useasti, joten jotain juttuja on jo selvillä. Ensinnäkin useita jhlia voi olla yhtä aikaa, mutta tilojen välissä on piha, joten vieraat eivät varmaankaan kovin paljon mene sekaisin. Tosin ihanalla pihalla saa vapaasti käyskennellä, joten eihän sitä tiedä.. Saapumiset varmaankin tapahtuvat eri aikoihin, jos kaikki vihitään Porvoon kirkossa. Tosiaan omat juomat, mutta Cabriole hoitaa ruoat, joissa kyllä riittää valinnan varaa (n 30 e per nuppi buffetit). Vuokra on n. 500 e tarjoilijat ym. päälle, mutta mitään ei tarvitse itse siivota :) Saliin mahtuu 100-120, saa nyt nähdä miten paljon saa tungettua että mahtuu vielä kävelemään. Ja ajattelimme laittaa viereiseen huoneeseen pitopöydän ja bändin+tanssit niin kaikkien ei tarvitse istua äänekkäässä tilassa. salia pääsee katsomaan kun sopii Veittikosken kanssa.  Jos jollain olisi kokemuksia jo siellä vietetyistä häitä olisi tosiaan kiva kuulla.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me olemme varaneet Kulloon Byagårdenin (mahtuu 100 -150 henkilöä).

Onko kenelläkään kokemusta häistä ko paikassa.

Lämpimästi suosittelen Porvoon Palokunnantaloa, me olisimme myös haluneet sinne, mutta oli niin varattuna, ettei saatu nyyh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now