Touko Posted January 23, 2004 Report Share Posted January 23, 2004 Ajattelin leipoa juhliin itse pari täytekakkua. Äidilläni on jossain kaappiensa kätköissä loistava sokerikakkuohje, johon tulee kaakaojauhetta ja muistaakseni perunajauhoja. Lopputulos on erittäin kuohkea, suklainen kakkupohja. Eli mitä kakun väliin laittaisi ja miten sen koristelisi, jotta siitä tulisi juhlava ja mahdollisimman herkullinen? Viimeksi taisin itse laittaa ananasta, rahkaa ja banaania väliin. Päälle kermaa ja viinirypäleitä. Nyt voisi siis olla jotain hieman erikoisempaa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moochie Posted January 23, 2004 Report Share Posted January 23, 2004 persikka on ainakin tosi namia suklaisen kakun täytteenä..voi käyttää joko mössättyjä säilöttyjä, tai sitten lasten persikkasosessa sellaisenaan.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mai Posted January 23, 2004 Report Share Posted January 23, 2004 Vadelma voisi myös sopia suklaan kanssa. Persikan kanssa ainakin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Touko Posted January 25, 2004 Author Report Share Posted January 25, 2004 Kuulostaa molemmat herkulliselta ja sopisivat varmaan myös ihan hyvin yhteen, mutta mahtaakohan kakusta tulla liian makea? Pitäisiköhän sitä vääntää pieni koekakku joku päivä ja kokeilla parilla täytteellä, mikä maistuis parhaimmalta...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moochie Posted January 25, 2004 Report Share Posted January 25, 2004 Kuulostaa molemmat herkulliselta ja sopisivat varmaan myös ihan hyvin yhteen, mutta mahtaakohan kakusta tulla liian makea? Pitäisiköhän sitä vääntää pieni koekakku joku päivä ja kokeilla parilla täytteellä, mikä maistuis parhaimmalta...?kantsii käyttää tota lasten persikkososetta, siinä kun ei oo sokeria, niin ei tuu niin makeeta..sillon ei haittaa vaikka vadelma oiskin vähän makeempaa.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smallgirl Posted January 25, 2004 Report Share Posted January 25, 2004 Minä laittaisin näin: Pohjat kostutetaan ananas-mehulla (käytän yleensä säilykkeistä tulevan mehun, lapset syö ananakset...) mehuun voi lisätä myös hiukan vettä. Sitten pannaan mansikkahilloo, semmonen ohut kerros. Sen jälkeen leikataan kypsää banaania ohuiksi siivuiksi ja sitten vielä kermaa väliin. Ja kyllä tulee hyvää. Kannattaa käyttää vielä hyla kermaa ni on parempaa.Päälle laitetaan pakastemansikoita ja niiden päälle hyytelösokeria. Reunoille pursotetaan kermaa. En ole kokeillut suklaiseen pohjaan, mutta on ollut aina kuulemma tosi hyvää . Eikä oo liian makeeta vaikka luulisi...Ei nyt ehkä niin erikoista... mutta ainahan sitä voi kokeilla -smallgirl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Touko Posted January 26, 2004 Author Report Share Posted January 26, 2004 Mitenkä tuo hyytelösokeri toimii? Näyttää hyvältä kakun päällä, mutta en ole ikinä kokeillut sen käyttöä. Onko siinä pakkauksessa joku ohje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smallgirl Posted January 26, 2004 Report Share Posted January 26, 2004 Joo on paketissa ohjeet. Se on tosi helppo käyttönen. Kuumennetaan ensin tilkka vettä kasarissa ja sitten siihen lisätään hyytelösokeria, sekoitetaan ja kiehautetaan ja valmis. Kannattaa odottaa pikkuhetki, ettei kaada ihan suoraan mansikoiden päälle, muuten seos valuu suoraan kakkupohjaan. Mutta ei kannata odottaa kauaa, seos jähmettyy tosi nopeesti. Sen voi kyllä lämmittää uudelleenkin, jos niin pääsee käymään.Ei muuta kuin kokeilemaan -smallgirl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
päivänsäde Posted January 27, 2004 Report Share Posted January 27, 2004 Minä laittaisin näin: Pohjat kostutetaan ananas-mehulla (käytän yleensä säilykkeistä tulevan mehun, lapset syö ananakset...) mehuun voi lisätä myös hiukan vettä. Sitten pannaan mansikkahilloo, semmonen ohut kerros. Sen jälkeen leikataan kypsää banaania ohuiksi siivuiksi ja sitten vielä kermaa väliin. Ja kyllä tulee hyvää. Kannattaa käyttää vielä hyla kermaa ni on parempaa.Päälle laitetaan pakastemansikoita ja niiden päälle hyytelösokeria. Reunoille pursotetaan kermaa. En ole kokeillut suklaiseen pohjaan, mutta on ollut aina kuulemma tosi hyvää . Eikä oo liian makeeta vaikka luulisi...Ei nyt ehkä niin erikoista... mutta ainahan sitä voi kokeilla -smallgirl Mä olen kokeillut suklaapohjaan ja on tosi hyvä... Ananasmehun sijasta olen kyl laittanut laimennettua mansikka tai vadelmamehua... Mut toimii taatusti ananasmehullakin ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wagner Posted January 27, 2004 Report Share Posted January 27, 2004 Yhteen kerrokseen vaniljakastiketta ja kahteen vadelmahilloa! Päälle suklaakuorrutus Hyviä kakkuvinkkejä mm. http://www.valio.fi/channels/www/etusivu/keittokirja.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest BridezillaToBe Posted January 30, 2004 Report Share Posted January 30, 2004 Hi!Meillä tehdään takuukevyttä ja hyvää niin että:Tehdään oma vaniljakiisseli rasvattomasta maidosta (ohje löytyy vaikka yläasteen köksänkirjasta, reilusti vaniljasokeria mukaan, niin tulee hyvää tai sitten ekströmin valmisjauheesta, senkin kun tekee rasvattomaan maitoon, niin kevyttä on!)Tehdään toinen täyte rasvattomasta jogurtista (tai rasvallisesta, ei sekään niin kauhean rasvaista ole, esim. ingmanin 2dl:n normaalijogurtit on hyviä, samoin valion rasvaton mansikka-vanilja ja lidlin persikka..), jogurttia tulee n. kolme purkkia (siis noin puoli litraa) ja joukkoon vaahdotetaan yksi tai kaksi kananmunan valkuaista (keltuaiset voi lisätä kakkupohjaan). Seokseen lisätään liivatetta pakkauksen ohjeen mukaan, en nyt muista kuinka monta lehteä/ruokalusikkaa tulee puoleen litraan nestettä, jos haluaa leikattavaa hyytelöä.. (valkuaisen kanssa vaahtoa on enemmän kuin puoli litraa, mutta määrä on sopiva arviointiin, koska en halua hyytelöstä niin kovaa, että sitä voisi leikata kuin kakkua..) Liivatteet liotetaan ja liuotetaan vesi tai mehutilkkaan ja sekoitetaan vaahtoon. Joukkoon voi laittaa myös esim. paloiteltuja pakastemansikoita, jolloin vaahdosta tulee ekstraherkkua.. kylmät marjat myös hyydyttävät seosta nopeammin, joten siitä saa helpommin paksun ja mehevän kerroksen täytettä kakkulevyjen väliin!Sitten vaan purkillinen vaahdotettavaa vaniljakastiketta tai kevyttä kermankorviketta vaahdoksi ja muutama banaani siipaleiksi ja eikun kakkua kokoamaan. (ja koristeeksi kakun päälle vaikka lisää pakastemansikoita ja hyytelösokerilla kiille..)Kerroksittain sitten vaan kakkulevyille vaniljakiisseliä ja banaania yhteen väliin, jogurttia toiseen ja kolmanteen.. niin kauan kuin riittää. ja sitten "kansi" päälle ja mansikat (alle voi laittaa vähän hilloa, niin mollukat pysyvät paremmin..) ja kiille ja reunoille kermavaahto.Taatusti hyvää ja kevyempää kuin tavallinen kakku. Tämän kakkureseptin muunnelmilla meillä on kakutettu sukua ja ystäviä synttäreillä ja kissanristiäisissä.. kaikissa mahdollisissa tilaisuuksissa viimeiset viisi vuotta ja aina on kakkua ylistetty.. eikä ikinä jää muutamaa murua enempää!Ainiin: meillä kakun täytyy aina olla tosi kosteaa, joten kostutamme reilulla kädellä mummun ohjeen mukaisti maidon, veden ja vaniljasokerin seoksella! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest arjhin Posted February 20, 2004 Report Share Posted February 20, 2004 Minä olen kostuttanut kakkupohjani maidolla. Systerin opettama kikka. Ja tulee muuten valtavan hyvää! Silloin ei tule liikaa makeutta kostukkeesta joten täytteeseen voi sitten laittaa jotain vähän makeampaa. On muuten saanut kehuja aika monesti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulle Posted February 20, 2004 Report Share Posted February 20, 2004 Tein yksiin juhliin täyskäreitä, joiden väliin laitoin omenasosetta ja vaniljakiisseliä, pinnan "tasoitin" ohuella kerroksella omenamarmeladia ja päälle sommittelin viinirypäleitä, mangoa, persikkaa, ananasta ja kiiviä - ja vielä päälle tuo hyytelösokeri. Oli kiva tehdä vaihteeksi kakku ilman kermaa!Toinen, josta tykkään todella paljon kakun päällä, on lakka (vaikka onkin arvokas marja). Samainen vaniljakiiseli välissä on tosi nami.Suklaakakkuun laittaisin väliin aprikoosia tai vaikka hiukan happamampaa punaherukkaa tai karviaista. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiilePiile Posted February 23, 2004 Report Share Posted February 23, 2004 Suklaakakkupohja ja väliin persikkaa ja vaniljavaahtoa. Päälle tietysti suklaakuorrutus! Nam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nerys Posted February 24, 2004 Report Share Posted February 24, 2004 *kuolausta* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sininen_Gerbera Posted April 11, 2004 Report Share Posted April 11, 2004 Mä laitoin kerran suklaakakkupohjaan täytteeksi appelsiinihilloa, kermavaahtoa ja päälle persikkaa ja suklaanappeja Reunat pursotin vuorotellen valkoisella ja ruskealla (eli kaakaojauheella värjätyllä) kermavaahdolla.. Hyvää kuulemma oli, kun vieraille sitä tarjosin, en itte ehtiny maistaa, kuin pienen palan... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest TiiviTaavi Posted April 13, 2004 Report Share Posted April 13, 2004 Toinen, josta tykkään todella paljon kakun päällä, on lakka (vaikka onkin arvokas marja). Samainen vaniljakiiseli välissä on tosi nami.Lakka/hilla on täytekakun välissä mun suosikki. Sopii aivan loistavasti mansikkahillon kanssa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Char Posted September 1, 2004 Report Share Posted September 1, 2004 Mun ooltaim-feivöritti : suklaakakkupohjan (kostutetaan maidolla) väliin ekaks omppuhilloa vähäsen, sitten silputtua banskua ja sitten kerma-rahkavaahtoa.toiseen kerrokseen omppuhillon kaveriksi silputtua persikkaa ja niinikään kerma-rahkaa.kolmas väli (ellei tuu liika korkeeta..) vielä bansku-hommaa. päälle kinuski ja reunoille kermat. ja ai jet on HYVÄÄ! ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kilu Posted September 2, 2004 Report Share Posted September 2, 2004 Mä tykkään pelleillä marsipaanilla ;D Eli prinsessäkakkuja joka lähtöön, väliin vadelmahilloa ja vanilijakiisselia/kermasekotusta ja marsipaani päälle. Ei mitenkään supererikoisen makusta mutta marsipaanin kanssa kakku näyttää ihan konditoriasta haetulta.nimim. Ei se maku vaan se ulkonäkö... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Finnmarie Posted September 6, 2004 Report Share Posted September 6, 2004 Kakusta ei jäänyt murustakaan, joten maittoi muillekin:rahkaa ja himppaus kermaa siihen pehmitteeksi, makeudeksi vaniljasokeriavattuja ja punaisia viinimarjojaomena-vadelmasosetta (vauvanruokaa siis) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kilu Posted September 15, 2004 Report Share Posted September 15, 2004 Taas kakkuiltu, laitoin väliin valmista vanilijakastiketta suoraan pussista. Sekotin vähempään määrään maitoa, niin tuli sopivaa kakuntäytettä. Ihan kätevää kun ei ollu kermaa tms kotona. Herkkua tuli ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bot Posted September 27, 2004 Report Share Posted September 27, 2004 Suklaisen täytekakun (siis ihan perus munasokeripohja + kaakaota) väliin sopii huippuhyvin kaupan suklaamousse, sellanen jauho mikä vatkataan maitoon... Ei myöskään ihan hirvittävän raskas täyte, varsinkin jos käyttää rasvatonta maitoa joka ei kuitenkaan vaikuta makuun tms. mitenkään. Se on aika tummaa suklaista niin että ei myöskään äklömakea tai mitään, tosi hyvää Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaiZu Posted September 30, 2004 Report Share Posted September 30, 2004 Kas me tehhään kaikki ruuat ite ja tietenkin siten myös kakut. kerroskakkuun tulee viisi eri kerrosta. jokaiseen kerrokseen käytetään eri marjoja: vadelmaa (mun suosikki), hilloja (siis lakkoja), mansikkaa ja mustikkaa. Ylin "Hääparin kakku", joka säästetään ensimmäiseen hääpäivään tulee vadelmakakku. Saapi kaikki vieraat mieleistään kakkua ja muutenkin siitä tulee mukavan värikäs ja syyskesäinen kokonaisuus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minnijii Posted September 30, 2004 Report Share Posted September 30, 2004 Meillä oli hääkakussa (tuli ravintolasta, emme tehneet itse) vadelmia ja mangososetta, ja oli aika lailla parasta täykkäriä mitä muistan syöneeni Kotona tulee laitettua kostukkeeksi spriteä, sitten väliin mansikka- tai vadelmahilloa, sulatettuja, muussattuja mansikoita, raastettua omppua. Ja tietty kermavaahtoa. NAMI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jennika Posted October 1, 2004 Report Share Posted October 1, 2004 persikkasose+vaniljakastike(vaahdotettu)+rahka-mössöä väliin, niin on hyvää! Voi käyttää myös liivatetta, jos haluaa kiinteämmän täytteen. Tein just viikko sitten kakun, jossa tuota mössöä eka väliin ja toiseen väliin vadelma-vanilja-rahka-mössöä. Päälle kaulin kaulittavasta Icing-taikinasta kuoren ja koristelin vielä sulatetulla suklaalla. Ai kun oli hyvää!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.