Sign in to follow this  
Followers 0
Guest johanna27

ULOS leikkejä/ohjelmaa

14 posts in this topic

neuvokaa vanhemmat jäsenet jos jossain on paikka erilaisille ulkoleikeille yms. Niitä kaipailisin. Eikä välttämättä leikkejä vaan, myös erilaiset ulko-ohjelmanumerot ja tehtävät ja ohjelma jonka voisi toteuttaa ulkona. Ideoita siis kehiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pihalla voi tietty vaikka heittää saapasta/kännykkäÄ tai mitÄ tapansa  ;D mikÄ nyt sopii mihinkin häihin.

Vaikka renkaanheitto (pullon ympÄrille?) sopisi myös ulos(kin).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän häissä otetaan kehiin mölkky, petanque, tikat ja kroketti. :)

Aiomme korvata perinteisiä hääohjelmanumeroita näillä.

Saavatpahan suvut sitten mitellä paremmuudestaan. Minun savolaisia, sulkin turkulaisia... :D

Lapsetkin ovat varmasti mielissään. Heille on luvassa myös heppa-ajelua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on aivan alustava ajatus laittaa vieraat kiertämään rasteja talonympärille. Rastilla voisi olla kysymyksiä morsiusparista, joihin tulisi heti vastata, tai pieniä tehtäviä esim. kirjoittakaa runo morsiusparille. Ryhmät arvottaisiin vieraista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

minkälaisia leikkejä kilpailuja tms. voisi järkätä ulkona? hevosenkengän heittoa jne? vihjeitä!!?? :-* :-*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kanssa on lasten iloksi järkätty pihalle jotain. Ei siis mitään ihan järjestettyä ohjelmaa, vaan esim. juuri mölkky peli, petnque jne :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Köydenvetoa suvun miesten kesken! Hauska juttu, vaikka tylsältä saattaa kuulostaakin.

Meillä ainakin äijät otti vedon aivan tosissaan ja kädet rakoilla ähkivät  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisiko hyviä ideoita mitä ohjelmaa voisi ulkona järkkäillä näiden rengaspelien, mölkkyjen jne.lisäksi?Välttämättä ei tarvitsisi olla mikään kilpailu...mutta mitä ihmettä sitä keksisi? Ilmapallojen vapauttaminenkin on jo listalla... :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Letkajenkka joukkueissa taloa ympäri/pihamaalla, morsiuspari toimii tuomaristona ja diskaa väärässä tahdissa hyppelehtijät. Liikuntaa vieraille.  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä muutama idea, joiden käytännöllisyyttä kannattaa miettiä tilan, vieraiden ja ilmapiirin mukaan.

Puun kaato

Ihmiset kävät jonoon puun taakse. Kädet kiedotaan edessä olevan ympärille. Jonon ensimmäinen kietoo kätensä puun ympäri. Merkistä kaikki vetävät yrittäen kaataa koko puun. Se, jolta ote lipeää, putoaa pelistä. Jatketaan kunnes jäljellä yksi, puun kaadon mestari.

Kiva, mutta ei välttämättä sovi kaikille vieraille pukujen takia.

Halon kaato

Juhlijat muodostavat ringin pitäen toisiaan käsikynkässä. Heidän keskelleen laitetaan halko, joka on tarkoitus kaataa koskematta siihen itse. Liikuttamalla rinkiä on saatava joku muu kaatamaan halko. Se, joka siihen osuu, tai menettää otteensa, putoaa pelistä.

Hääolympialaiset

Toimii kuten leiriolympialaiset. Keksitään erilaisia lajeja. Lajit valitaan aiheen sekä sen perusteella, halutaanko osallistujien osallistuvan yksilöinä vai joukkueena. Lajeiksi kävisi esimerkiksi kukkakimpun heitto, arvaa monta riisiä on pussukassa, eukon (morsiammen) kanto, rakkausrunon luonti ja kakun syönti.

Rakkausrastit

Rastirata. Sirotellaan itselle sopiva määrä rasteja lähiympäristöön. Rasteille laitetaan kysymyksiä. Kysymykset voisivat liittyä hääpariin, tai häihin ja rakkauteen yleensä. Esim. 1. Näet edessäsi kaksi vauvakuvaa. Kumpi on morsian, kumpi sulhanen? 2. Missä morsiuspari tapasi? a) ravintolassa B) ystävän häissä c) risteilyllä. 3. Mikä näistä kuuluu perinteiseen hääjuhlan viettoon? a) saappaan B) morsiuskimpun c) kännykän heitto? jne.

Se, kuka saa eniten oikeita vastauksia, voittaa esim. viinipullon, suklaarasian, suukon morsiammelta tmv.

Parihippa

Tähän leikkiin tarvitaan parillinen määrä leikkijöitä. Valitaan yksi joka jahtaa ja toinen joka juoksee pakoon. Loput leikkijät asettuvat piiriin pareittain (reiluilla väleillä). Kiinniottaja lähtee ajamaan pakenijaa takaa ringin sisäpuolella ja tiettyyn rajaan asti myös ulkopuolella. Turvaan voi mennä tälläytymällä jonkun parin kylkeen kiinni, jolloin se "parin" jäsen jonka kylkeen pakenia EI tarttunut joutuu irrottautumaan ja ottamaan hipan roolin. Näin juoksijat vaihtuvat koko ajan. Jos kiinniottaja saa karkuunjuoksijan kiinni, osat vaihtuvat.

Aatami ja Eeva (tai vaihtoehtoisesti Sulhanen ja morsian ;))

Leikkijät laitetaan rinkiin. Ringin keskelle laitetaan kaksi ihmistä (esim. morsiuspari) joiden silmät peitetään. Aatami lähtee etsimään Eevaa, joka pyrkii pois päin. Aatami huutaa Eevaa, ja Eeva vastaa täällä. Rinki turvaa sokkona olevia pelaajia. Peli päättyy, kun Aatami löytää Eevansa.

Jos tämä järjestetään Sulhaselle ja Morsiammelle, toiselle voisi tehdä jekun. Eli jos sulhanen etsii morsianta, vaihdetaan morsian johonkin toiseen kun sulhasen silmät on peitetty. Morsian antaa yhä äänivinkkejä, mutta sulhasta odottaakin yllätys saatuaan toisen kiinni.

Siinä muutama. Niiden sopivuutta ja järjestelyjä kannattaa miettiä juhlakansan ja ulkotilojen mukaan.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kanssa vuokrataan iso juhlateltta pihalle.Ajattelin kisauttaa porukkaa just tikkataululla,ihan jokin pullo illan parhaalle palkintona.Mutta,jotakin muuta pitäisi myös keksiä?Ideoita otetaan täälläkin avosylin vastaan.Lisäksi taitaa morsiammen puolelta tulla aika vähän vieraita joten,kaikki suku vastaan suku leikit pois suljettuna.Karaoke laitteen vuokrausta harkitsemme ainakin yhdeksi ohjelmanumeroksi.Jos jotakin vaikka laulattaisi boolin myötä.Mutta,ideoita siis kaivataan...Lapsia n.20,aikuisia ~100...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aamu-uniset silmäni eivät kyenneet löytämään tälle sopivampaa topicia, joten tekaisen taas uuden. Siirtäkää, jos niikseen tulee.

 

Minun olisi siis tarkoitus heittää kimppu, ja tämän olisi tarkoitus tapahtua pihamaalla. Mietittiin kuitenkin miehen kanssa, että pihalle voisi keksiä muutakin ohjelmaa jotta porukka ei joutuisi lähtemään sisätiloista ulos vain kimpunheiton vuoksi. 

 

Olisko teillä siis ideoita, millaista ohjelmaa pihalla voisi olla? Kyseessä on häät, jotka ovat toukokuun lopulla eli kevät on toivon mukaan jo tullut ja ilmakaan ei ainakaan pakkasen puolella ole... :D Siitä hääleikistä meillä on ollut puhetta, jossa morsiuspari istuu selät vastakkain ja parilta kysellään sitten kysymyksiä, johon vastataan morsian/sulhanen- symboleilla (esim. kengillä tms.) ja tämänhän voisi totta kai toteuttaa pihallakin, joskaan en jotenkin tätä osaa kuvitella pihaleikiksi kuitenkaan :D 

 

Ajatuksia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0