Jonna060702

Bali

148 posts in this topic

No me olemme nyt sitten päättäneet sulhon kanssa, että Balille on päästävä häämatkalla. Maksoi sitten vähän enemmän, mutta eihän enää myöhemmin tehdä tämmöistä reissua  D)D.

Onko kukaan ollut balilla häämatkalla tai muuten vain lomalla? Olis kiva kuulla kommentteja hyvistä ja huonoista puolista.

Olen pyytänyt yhden tarjouksen Helin Matkoista ja tarkoitus on pyytää tarjouksia monista paikoista, että voi vertailla hintoja.

Yksi syy miksi haluamme Balille on shoppailu. Olemme molemmat aika hurjia shoppailemaan ja Balilla on huhujen mukaan aika halpaa. Toivottavasti vaan löytyy vaatteista sopivia kokoja, koska en ole ihan langanlaiha tyttönen.

Niin ja lähtömme tulee olemaan heinäkuussa 2002.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla ei ole henkilökohtaista kokemusta Balista, mutta ne jutut, mitä olen kuullut ja lukenut eivät ole olleet kovinkaan positiivisia (likaista, roskaista, paljon turisteja, jne.).  :(Siellähän on ollut myös levottomuuksia. Kannattaa ehkä tutustua tarkemmin vielä kohteeseen...

Kannattaa kysyä tarjoukset ainakin Kohdematkoilta, Töölön Matkatoimistosta ja Suomen Matkatoimistosta. Mielestäni myös Balille tehdään myös ainakin jonkinlaisia pakettimatkoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heissan!

Me olimme häämatkalla Balilla pari viikkoa sitten. Paikka on ihan ok, mutta pieni pettymys kuitenkin. Hotellialueella on oikein siistiä ja kaunista, mutta niiden ulkopuolella todella rähjäistä. Nusa Dua on alueena kiva, Kata beachin alue ei lainkaan. Katassa kadut olivat auki ja likaista + paljon aussituristeja, joille Bali on samaa kuin suomalaisille Kanarian saaret... siitä varmaan voitkin päätellä jo jotain ;)

Meidän hotelli oli Tanjung Benoassa, Nusa Duan vieressä ja nimi on Grand Mirage. Sellainen kiva aktiivinen hotelli; hydrobic, lentopalloilu jne. Snorklailu on oikein kivaa, käytiin tunnin venematkan päässä Nusa Peniduassa ja oli todella sen matkan (aika pelottava, kun aallot oli välillä melkein talon korkuisia) arvoinen.

Itse olen kuullut kovasti kehuja Koh Samuista, joka on Thaimaassa. Kannattaa miettiä sitäkin yhtenä vaihtoehtona.

Mitään levottomuuksia ei Balilla ollut, eli sitä ei tarvitse pelätä. Jakartaan on kuitenkin todella pitkä matka ja nythän siellä on uusi presidentti valinnut jo kabinettinsakin, joten levottomuudet lienevät ainakin vähäksi aikaa taas historiaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, ne levottomuudet oli Jakartalla, Balilla on tyystin toinen meininki. Ovat Balilla hinduja. Olimme sulhon kanssa Balilla vuonna 98 juuri Jakartan levottomuuksien jälkeen ja sen kyllä huomasi. Balikin oli turisteista aivan tyhjä.

Kuta oli iso turistikeidas rantoineen, kauppoineen ja amerikkalaisine ravintoloineen. Lähdimme sieltä nopeasti sisämaahan kohti taiteistaan kuulua Ubudia. Aivan ihana pikku kylä. Yövyimme pienessä bungalovissa palmujen katveessa muutamalla markalla. Yöllä mökkimme katossa vartioi harmittomia gekkoja. Ubudissa näimme mm. balilaista tanssia ja varjoteatteria, korean hautajaissaattueen ja apinoita metsässä. Söimme paikallisissa ravintoloissa muutamalla markalla aivan ihania aterioita. Tulistakin tulisempi curryherkku oli mukava huuhtoa tuoreilla hedelmämehuilla. Ubudista menimme vielä ylös pohjoiselle Lovina Beachille snorkkeloimaan. Värikkäät kalat olivat käsittämättömän hienoja.

Balin matka oli paras koskaan tekemäni matka. Ihmiset pikkukylissä olivat ihania ja ystävällisiä. Likaisuus-kommentteja en käsitä. En kiinnittänyt sellaiseen huomiota. Ruoka oli ihanaa, eksoottiset hedelmät ja jättikatkaravunpyrstöt, hmmm!

Ainoa mihin rahat sillä matkalla meni oli lentoliput, kaikki muu oli puoli-ilmaista. Tulimme lähes täyden matkakassan kanssa takaisin, vaikka shoppailtuakin tuli hopeakoruja, varjoteatterinukkeja, naamioita ym. paikallista taidetta.

mia X/Z    

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi Jonna!

Kerroit, että haluaisit shoppailla Indonesiassa. No, siellähän on todella halpaa ja siellä kannattaa ostoksia tehdä. Mutta meikäläinen ei sieltä kyllä paljoa kostunut. Olen näet 178 cm pitkä naisimmeinen, joten vaatteita ei oikein löytynyt. Kengän kokoni on 39, joten niitäkään en löytänyt. Sääli! Oikein harmitti, kun pienemmät kaverini ostivat 5 - 6 paria kenkiä ja vaatteita laukut täyteen. Siis varaudu siihen, jos olet "suurikokoinen".

Muuten Jakartassa olo oli kuin filmitähdellä.... tällainen pitkä vaaleaverikkö... Kyllä herätin huomiota.   ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kaikille vastauksista.

Olemme edelleen menossa Balille ja varaus tehdään heti lokakuun alussa kun kirkko saadaan varattua.

Mielipiteitä on tästäkin paikasta tosi paljon erilaisia, mutta olemme sen verran mukavuuden haluisia, että ihan primitiivisiin oloihin ei haluttaisi edes mennä. Hotellien alueet on lukeman perusteella aika rauhallisia ja tykkäämme olla enemmän uima-altaalla kuin meren rannassa. Ja meidän mielestä on tosi kiva jos hotellissa on ohjelmaa.

Olemme miettineet matkasuunnitelmaa niin, että olemme ensin 5 vrk All Inclusive-hotellissa hemmoteltavina ja sitten vähän halvemmassa 5 vrk ja kotimatkalla pysähdymme Kuala Lumpuriin muutamaksi päiväksi shoppailemaan ja tutustumaan kaupunkiin.

Mulla on kova laihdutusprojekti ollut jo tammikuusta lähtien ja kiloja pitäisi saada pois niin paljon että täyttäisin ihannepainon kriteerit. Eli olen vain 160 cm pitkä ja toivottavasti ensi kesänä painoa olisi vain 60 kg tienoilla  D)D Kengän koko on vain 37 eli ehkä mulle löytyisi niitä kenkiä ja vaatteita  ostettavaksi tuliaisina.

Onko kukaan muuten teettänyt vaatteita reissullansa? Pitääkö olla oma malli mukana, vai löytyykö niitä paikan päältä?

Ah, kun on ihana suunnitella reissua, voikun olis jo ensi kesä X(B

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaipaan lisää mielipiteitä BALISTA?

Olen kuullut niin paljon ristiriitaista tietoa, joidenkin mukaan ruoka on halpaa syödä, toisissa oppaissa on jopa 17 euroa lähtien ruoka ravintoloissa...

Miten nyt on? Jos jollain on jotain esimerkkihintoja, oluesta, ruuasta tms?

Olen aikaisemmin matkustanut Thaimaassa, josta tykkään tosi paljon. Siis mietinkin nyt, että jos Bali on paljon kalliimpi kuin Thaimaa, mennään varmaankin Thaimaaseen, TAAS.  Onko kukaan, joka olisi käynyt kummassakin, niin osaisi hieman vertailla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me olemme menossa Balille heinäkuun lopussa. Sulhon mielestä (joka meillä vastaa matkan finapuolesta) Balilla on kalliimpaa kuin Egyptissä, mutta halvempaa kuin Jenkkilässä ja Fidjillä. Riippuu ilmeisen paljon majoituksista. Thaimaahan on älyttömän edullinen maa, joten siihen voi olla paha vertailla. Sukeltaminen on ainakin sangen kohtuuhintaista. Hawaijilla, joka on retkemme varrella myös, hinnat vähintäänkin huippasivat.

Me saimme sangen järkevän hinta-laatusuhdekombinaation viikon visiittiämme varten. Viikon majoitukset, sukeltamiset (sukellamme joka päivä) ja jonkun verran paketteihin kuuluvia aterioita maksaa 1450 taalaa meiltä kahdelta. Hommasimme nämä omin päin nettiä läpi kahlaamalla. Lennot kuuluvat OneWorld explorer-pakettiimme. Me lennämme Balille Australiasta ja jatkamme matkaa Hong Kongiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Indonesiassa eläneenä ja Balilla oltuani lomalla noin 10 kertaa voin antaa teille hieman näkemystä Balilaisesta elämästä. Ensinnäkin, unohtakaa kaikki kuulemanne likaisuudesta/levottomuuksista yms. Bali on kuin koru. Se ei ole edes helmi vaan mielettömän värikäs jalokivi. Näin kaunista paikkaa et helposti löydä. Kulttuuri/uskonto on uskomattoman rikasta ja mielenkiintoista. Asukkaat ovat hirmu ystävällisiä ja he ovat hyvin kiinnostuneita myös sinusta. Bali on todella vanha turistikohde. Yrittäkäähän muistaa, että tämä pieni saari on ollut kauan olemassa ennen kuin suomalaiset matkatoimistot liittivät sen esitteisiinsä. Näin ollen on ymmärrettävää, että sieltä löytyy myös niitä Australialaisia. Bali on Aasian portti Ausseihin ja toisin päin. Tässä on myös hyvä todeta, että ne Aussit ketä siellä on, on suurelta osin surffareita. Who could resist a surfer?!  :o Surffareita on Balilla taas sen takia, että esim. Kutalla on hyvät vaahtopäät. Yrittäkää nyt nähdä vähän niiden Thaimaan tusinabiitsien ohi ja tehkää hyvä päätös: valitkaa Bali. Niin minäkin tekisin ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Heissan!

Me olimme häämatkalla Balilla pari viikkoa sitten. Paikka on ihan ok, mutta pieni pettymys kuitenkin. Hotellialueella on oikein siistiä ja kaunista, mutta niiden ulkopuolella todella rähjäistä. Nusa Dua on alueena kiva, Kata beachin alue ei lainkaan. Katassa kadut olivat auki ja likaista + paljon aussituristeja, joille Bali on samaa kuin suomalaisille Kanarian saaret... siitä varmaan voitkin päätellä jo jotain ;)

.

Itse en ole juuri Balilla käynyt, mutta tuo vertaus aussien Kanariansaariin on tuttu  ;). Ja juuri tuo, että turistialueet ovat siistejä, mutta muuten on todella ankeaa ja rähjäistä, on totta myös monien muiden ns. paratiisikohteiden kohdalla! Valitettavasti niitä paratiiseja, missä kaikki on koskematonta mutta palvelut ja ostospaikat ovat hyvät, eikä muita turisteja ole, ei ole olemassakaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olemme lähdössä Balille muutaman viikon kuluttua ja olisi mukava tietää niiltä jotka ovat Balilla matkailleet, että onko Balilla vaatteiden teetätys edullista? Nimittäin missään esitteissä ei mainita asiaa samalla tavoin kuin esim. Thaimaan kohdalla. Ja että kannattaako ostoksia tehdä mielummin Kuala Lumpurissa kuin Balilla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun on pakko itse juuri Balilta (ja Lombokilta) saapuneena kertoa omat kokemukseni Balista. Ymmärrän hyvin nämä ristiriitaiset kommentit. Jos menee turistialueille eikä näe saaresta muuta, kuin mitä matkalla lentokentältä hotellille näkee, on hyvin ymmmärrettävää, että saaresta jää suttanen ja epämielyttävä maku suuhun. Mutta miksi lähteä Balille asti, jos haluaa vain maata biitsillä tai uima-altaalla? Hienoja rantoja ja hotellikomplekseja löytyy lähempääkin.

Me kiersimme sekä Balin että Lombokin saarta reilut kaksi viikkoa ja näimme ja koimme saaren ihmiset ja kulttuurin ja kulinaristiset nautinnot. Mutta turistialueet Kutassa ja Legianissa (Senggigissä Lombokilla) olivat sitä, mitä tursitialueilta nyt voi odottaa. Kaikki tarjonta turisteille suunnattua turistihinnoin. Vertailuna voin todeta, että Kutassa kulutimme rahaa yhdellä aterialla melkeinpä enemmän kuin yhteensä koko viikkon aikana Ubudissa, Seidemanissa, Lovinassa ja Lake Baturilla. Lombokilla ruoka oli vielä edullisempaa. Lombok on saari Balin vieressä. Se on Balia köyhempi ja alkeellisempi saari, mutta ehdottomasti vierailun arvoinen, jos matkalle lähtee oikealla asenteella.

Jos lähtee Balille, kannattaa kiertää saarta eikä jäädä yhteen kahteen turistipaikkaan. Me kiersimme saarella pienen ryhmän kanssa minibusseilla, välillä ajoimme pyörillä ja kävelimme paljon riisipelloilla ja kylissä. Paikalliset oppaat kertoivat meille kulttuurista ja uskonnosta ja elinkeinoistaan. Tapasimme kylien ihmisiä ja huomasimme yhtäkkiä muuttuneemme heille nähtävyydeksi. Aika tervehdyttävä kokemus sekin.  

Kiertomatkan Balilla ja Lombokilla oli järjestänyt Intrepid Travel niminen australialainen matkatoimisto. Kävelyjen ja pyöräilyn lisäksi kiipesimme tulivuorelle, kävimme sukeltamassa ja snorklaamassa ja vain nautimme olostamme. Kävimme katsomassa paikallisissa pienissä kylissä ruukkujen tekoa ja kankaiden kutomista, vierailimme temppeleissä, paikallisilla ruokatoreilla ja söimme uskomattoman ihanaa paikallista ruokaa paikallisin hinnoin.

Intrepidin nettisivut ovat tällä hetkellä remontissa, mutta ohessa osoite:

http://www.intrepidtravel.com

Suosittelen ehdottomasti heitä, jos haluatte kokea Balista (ja Aasiasta yleensä) muutakin kuin rantaelämää ja shoppailua, mutta ette ole kuitenkaan tottuneet liikkumaan itsenäisesti. Meille kyseinen tapa matkustaa oli tosi hyvä. Tykkäämme matkustaa omatoimisesti, mutta emme ole Aasiassa aikaisemmin käyneet. Saimme Intrepidin kautta erinomaisen opastuksen matkustaa Aasiassa paikallisten ihmisten ehdoilla.

Tosin, jos haluaa häämatkalle luksusta, ei tämä ole oikea vaihtoehto. Asuimme melko vaatimattomissa asumuksissa, joskin uskomattoman kauniilla paikoilla. Kaikissa majapaikoissa ei ollut lämmintä vettä eikä edes suihkua, vaan kauhalla heitettiin vettä päälle, ja välillä söimme ruokamme sormin. Mutta kokemuksena matka oli unohtumaton ja tasapainoksi majoituimme sekä ennen että jälkeen kiertomatkan hienoissa hotelleissa. Tulomatkalla Kuala Lumpurissa ja lähtiessä Gili Menolla Lombokissa ja Port Dicksonissa Malesiassa.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huomenta, nostetaan tätä kun olisi matka tulossa (jos kaikki menee hyvin) ja viimeiset tiedot vuodelta 2002 ... ??? Suuntana meillä Sanur.

Eli vinkkejä otetaan vastaan kiitos etukäteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iloista ystävänpäivää!

Kokeillaan nostaa vielä kerran, matka lähestyy. Eikö todellakaan ole käviöitä  ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

On kävijöitä! Olin Balilla v. 2000 ja tykkäsin kovasti! Kuten edellä onkin jo sanottu, niin kannattaa ehdottomasti kierrellä saarta mahdollisimman paljon. Siellä on todella paljon mielekiintoista nähtävää, ja maisemat riisiterasseineen on henkeäsalpaavan kauniita. Myös joku traditionaalinen teatteriesitys kannattaa käydä katsomassa. Lisäksi kannattaa käydä käsityöläiskylissä, tulivuorella, lake Baturissa, jossain temppelialueella jne.

Ihmiset on todella ystävällisiä ja sydämellisiä ja Balin kulttuuri on aivan ihanaa ja eroaa ympäröivistä saarista. Hindulaisuus näkyy kaikessa ja paikallisten uskonnolliset tavat ovat tosi viehättäviä (pieniä kukka-asetelmia laitetaan joka aamu talojen edustalle jne.)

En ymmärrä ollenkaan noita rähjäisyyteen viittaavia kommentteja; heti kun menee vähänkin halpojen turistialueiden ulkopuolelle, kaikki on todella siistiä ja kaunista.

Varsinkin nuoret puhui usein jonkin verran englantia, ja oli todella innokkaita juttelemaan, kyselemään ja kertomaan.

Ainakin v. 2000 ruoka oli kaikkialla (myös Kutalla) todella edullista; n. kolmea Suomen markkaa vastaavalla summalla sai mitä vaan ihania merenherkkuja tms. Hygieniapuoleen tietty pätee sama kuin kaikkialla muuallakin siellä suunnalla; kaverini erehtyi yhden kerran tilaamaan mehua, jossa oli jääpaloja, ja makasi seuraavan päivän "Bali-bellyn" kourissa hotellihuoneessa  :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bali on nousemassa häämatkakohdelistalla ykköseksi... Lisää mielipiteitä kaivataan!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt siellä käyneenä voin kyllä suositella. Me pidimme todella paljon Balista, ihmisistä ja hintatasosta.

Emme olleet häämatkalla (josko se nyt eroaa normaalista kahdenkeskeisestä, ansaitusta lomamatkasta  :D)

Asuimme Sanurissa joka oli pieni ja rauhallinen verrattuna esim Kutaan, me "keski-ikäiset" viihdyimme hyvin, menoa kaipaavalle Kuta on parempi.

Saari on aivan ihanan vihreä (olimme tosin maaliskuussa siellä sadekauden jälkeen). Ruoka on hyvää ja edullista. Harvoin olemme olleet paikassa jossa aivot lepää niin totaalisesti kun siellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nosto

Share this post


Link to post
Share on other sites

NYT IHMISET... LISÄÄ TIETOA BALISTA!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
NYT IHMISET... LISÄÄ TIETOA BALISTA!!!!

Mitä haluat tietää?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miiru - jos olet ko. paikassa käynyt niin:

- mitä pidit?

- oliko se paratiisi mitä joka paikassa hehkutetaan?

- missäpäin olit siellä?

- vinkkejä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cathi: Mä olen kirjoittanut kokemuksistani Balista tuolle tämän ketjun ekalle sivulle ja häämatkakertomus löytyy häämatkakertomus-osiosta. Mun ehdoton suositus on, että jos Balille menette, kierrätte saarta, ettekä jää pelkästään rannalle. Voisitte vaikka yhdistää jonkinlaisen kiertomatkan ja löhöilyloman. Balista jää aika valju kuva, jos loman viettää jossain rantaresortissa.

Meidän näkemämme Bali oli paratiisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miiru: Valitettavasti se sun matkakertomus on poistettu, kun en ainakaan Etsi -toiminnolla löydy.

Mitä mieltä olit hotellien tasosta?

Minkä matkatoimiston kautta olitte matkan järjestäneet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now