Jump to content
Naimisiin.info

Kuuba


Martta

Recommended Posts

Nyt tarvitsen tietoa Kuubasta! Kannattaako lähteä sinne häämatkalle? Pitäisikö mennä Havanaan vai Varaderoon? Onko Havanassa hyviä rantoja? Emme kuitenkaan halua rantalomalle, mutta olisi kiva jos voisimme löhötä rannoilla myös välillä.

Kiitoksia,

Martta

Link to comment
Share on other sites

En ole itse ollut Kuubassa, mutta työkaverini oli reilu vuosi sitten. Sanoivat että paikka on aika kallis (toisin kuin mitä voisi kuvitella) ja sitten kun tokalle viikolle osui vielä hurrikaani, niin olipa ollut tosi jännittävä reissu!

Kuvat näin ja niistä löytyi sekä kaupunkia että rantaa, olivat kai olleet kahdessa eri paikassa samalla reissulla (viikko kaupungissa ja viikko rannalla), sekä tietysti vanhoja amerikanrautoja!

Link to comment
Share on other sites

Mä olen aivan sataprosenttisen rakastunut Kuubaan :-X :-X En kyllä oo ite käyny, mutta joskus tahon varmasti. Ihana valinta häämatka kohteeks :) Kerrothan Martta sitten kun palaat KAIKEN? ;) ::) Kuubassa käyneiden mukaan ainakin ihmiset ovat ihanan ystävällisiä ja avoimia ja musiikki on hyvää ;D Pienenä miinuspuolena kannattaa kuitenkin olla varuillaan vähän sillä rikollisuutta on kuulemma aika paljon.

Link to comment
Share on other sites

Loistava matkokohdevalinta!

Olin vuonna -97 kaksi viikkoa Kuubassa – ja olen haikaillut sinne takas siitä asti. Häämatkakohteeksi emme sitä kuitenkaan valinneet, koska olin tosiaan sielllä silloin pari viikkoa ja seuraavalla kerralla haluaisin olla vähintään kuukauden... Niin paljon nähtävää. Mulle Kuuba (ja varsinkin Havanna ja muut kaupungit, esim. Santiago de Cuba) toimivat kaikkien aistien kautta, olin ihan herkistyneessä tilassa koko matkan. Olen tällainen kirjailijanalku, ja Kuuba laittoi niin paljon ajatuksia liikkeelle, että olis pitänyt olla kirjoitusvälineet mukana ja rajattomasti aikaa istuskella puistoissa kirjoittamassa. Tästä syystä en halunnut lähteä sinne häämatkalle; se maa vie mut niin mukanaan, etten malttaisi pysähtyä nauttimaan rakkaudesta – olis pakko kokoajan tehdä uusia löytöretkiä tähän yhteen maailman omituisimmista maista... Ja Kuubaan kannattaa ehdottomasti mennä niin kauan kun Castro on vielä hengissä – pelkäämpä pahoin, että kun tuo ristiriitainen hyväntekijä-diktaattori kuolee, maa muuttuu peruuttamattomasti toiseksi. Mun kauhukuvissa siellä sitten heiluu McDonaldsin liput ja muoviflamingot :-/. Kannattaa lukea etukäteen maan historiaa ja kattoa Buena Vista Social Club. Maasta saa vielä enemmän irti kun on valmiiksi virittänyt itsensä "Kuuba-kanavalle".

Pelkälle rantalomalle Kuubaan ei mun mielestä kannata mennä, rannat on hienoja mutta on sellaisia lähempänäkin! Meidän oli pakko olla suurin osa lomasta Varaderossa (muunlaisia paketteja ei ollut tarjolla silloin), mutta tehtiin niin paljon retkiä kuin suinkin... Varaderosta ei aidosta kuubalaisuudesta ole löydettävissä oikein mitään.

Havanna on aivan käsittämättömän kaunis, omalla rapituneen runollisella tavallaan. Kannattaa lähteä paikallisen retkenjärjestäjän (esim. Cuba Tours) retkille, jos vaan on aikaa. Me oltiin vuoristossa sellaisella vesiputousretkellä, jossa käveltiin, uitiin ja hypittiin vesiputouksia pitkin alas, monen kilometrin mittainen matka – kuuluu edelleen elämäni huippukokemuksiin. Oppaat osasivat todella hyvin englantia eikä retket ollet mitenkään hirveän kalliita.

Kuuba ei todellakaan ole mikään ristiriidaton löhölomakohde – kauneutensa ja ainutlaatuisen tunnelmansa lisäksi maassa näkee myös sellaisia asioita, jotka saavat miettimään elämän tummempia totuuksia. Aivan kummallisen kaunis ja totaalisen ainutkertainen maa! Toivottavasti viihdytte ja toivottavasti muisteloistani oli jotain apua. Vastailen mielelläni jatkokysymyksiinkin, jos tarvitsen vinkkejä joissain yksityiskohtaisemmissa jutuissa. (...argh, nyt mun uinuva Kuuba-kuumeni heräs taas... Kuinkakohan pian häämatkan jälkeen olis varaa lähteä uudelle kaukomatkalle...?)

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Nostetaan tätäkin aihetta ;D.

Meillä siis Häämatka Kuubaan suunnitelmissa, niin et 6vrk Havannassa ja 6vrk Trinidadissa. Havannasta täällä onkin jo juttua, mut onko kukaan ollut tuolla Trinidadissa? Ois kiva kuulla kokemuksia.

Ollaan lähdössä, joko elo-syyskuussa tai sitten joulu-tammiskuussa. Kumpi ajakohta säiden puolesta ois parempi? Tiedän kyllä, et tuolloin syksyllä siel on sadekausi menoillaan, mut onko ne sateet kuin pahoja, vai menevätkö nopeesti ohi?

Link to comment
Share on other sites

Olin vuosi sitten Kuubassa. Ostettiin vain lennot ja hankittiin itse majoitukset. Kahden viikon aikana ehdittiin tutustua Havannaan, Varaderoon ja Trinidadiin. Varadero on tosiaan ihan turistipaikka, sinne ei jokin aika sitten kuubalaiset itse saaneet mennä ollenkaan. Eli siellä on näitä öky all inclusive-paikkoja, jotka ovat niin kaukana todellisesta Kuubasta kuin vain voi olla. Toki muutakin majoitusta nykyään löytyy Varaderostakin.

Sekä Havannassa että Trinidadissa majoituimme kuubalaisessa perheessä ja viihdyimme loistavasti. Nämä perhemajoitukset ovat täysin laillisia ja niitä on tarjolla paljon. Trinidadissa on aivan loistava ja rahallinen ranta muutaman kilometrin päässä kaupungista. Itse kaupunki on hyvin pieni mutta kaunis. Havannassa riittää katsottavaa, me sulhasen kanssa viihdyimme vallankumousmuseossa jopa kahteen otteeseen.

Kuuba on erittäin hyvä matkakohde. Todella vastakohtien maa. Hintatasosta senverran, että dollareilla ostaminen on "kallista" mutta kannattaa vaihtaa kuuban pesoja, niillä saa ostettua esim. ruokaa todella halvalla, esim. pizzapala noin 20 senttiä. Me ei lopulta saatu edes kaikkia pesoja käytettyä kun vaihdettiin niitä liikaa ja lopulta annettiin ylimääräiset siivojalle lentokentällä.

Ja meidän matka-ajankohta oli joulu. Säät oli vaihtelevia mutta suurimmaksi osaksi aurinkoista.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
Guest morsian280804

Hei!

Vietämme häämatkaamme myös Kuubassa (29.8->), ensin 3 yötä Havannassa ja sitten 7 yötä Holguinissa all-inclusive hotellissa.  Onko kellään kokemuksia Holguinista? :)

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • 2 months later...
Guest MrsS2b

Heippa!!!! Uusi tuleva kuubanmatkaaja ilmoittautuu!!! 8)

Me varattiina häämatka 13.01.05-27.01.05. Kolme yötä ollaan Santiago de Cuba'ssa ja sitten 11 yötä -all inclusive- Guardalavaca'ssa  ;D ;D

Tarkoituksena olisi myös käydä Havannassa.  8)

En jaksaisi odottaa 3kk!!!!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Guest Kuuba-fani

Olin Kuubassa 1,5 vuotta sitten tammikuussa ja rakastuin paikkaan ihan täysin! Oltiin reilu viikko Havannassa hotellissa ja kolme päivää Trinidadissa perhemajoituksessa. Havannan rappioromatiikka on aivan hurmaavaa, ja ihmiset todella ystävällisiä. Rikollisuushan Kuubassa on vähäistä, ja varsinkin turistien kiusaamisesta siellä saa niin kovat rangaistukset, että matkailu siellä on hyvin turvallista.

Perhemajoitusta voin suositella ehdottomasti! Ainakin paikka, jossa me olimme, oli todella siisti, kylpyhuone vasta rempattu jne. Ja lisäksi perheen äiti laittoi ihania ruokia; tuoreita hummereita ja kalaa jne, joita ravintoloista oli aika vaikea saada (tai on tosi kallista).

Niin siis kulinaarisesti Kuuba ei ole mikään mekka; järjestelmästä johtuen valtio omistaa ravintolat (perhevoimin toimivia pikkuravintoloita lukuun ottamatta), ja ruokatarpeet tulevat niihin keskustukuista, usein pakastettuina. Sillä kapitalismin alkuhan piilee siinä, että ravintola tekisi suoraan kalastajan kanssa sopimuksen tuoreen kalan toimittamisesta...

Eli tästä pääsemme Kuuban ikävään puoleen joka on juuri tuo järjestelmä. Meille turisteille se on tietysti eksoottista ja jännittävää, mutta tavallisille ihmisille tekee elämisen vaikeaksi, mielipidevangeista jne. puhumattakaan.

Mutta jos tämän ihmisoikeusaspektin pystyy unohtamaan, on Kuuba ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Ja varsinaista kurjuuttahan Kuubassa ei paljoa näe, koska valtio takaa kaikille perusruokatarpeet, koulutuksen, terveydenhuollon jne. Mutta on se vaan sydäntäsärkevää, kun ihmiset tulevat pyytämään sampoota tms. "luksustarvikkeita". Niinpä kannattaakin varata mukaan ylimääräisiä sampoo-, suihkugeeli- jne. hygieniatarvikepulloja; ihmiset pikkukylissä (esim. Trinidad) ovat niistä liikuttavan onnellisia.

Trinidadissa on kertakaikkisen upeat rannat, ja kannattaa myös järjestää itsensä snorklausretkelle koralliriutoille. Myös Havannan lähellä bussi- tai taksimatkan päässä on hienoja rantoja.

Varaderossa en ole ollut enkä aio mennäkään  ;) Kyllä Kuuba on koettava Kuubana eikä minään aidattuna ei-kenenkään-maana.

Salsan alkeet kannattaa opetella! Tanssipaikat ovat aivan ihania, ja ainakin meillä miehen kanssa oli aivan hulvatonta, kun veivattiin mojitojen voimalla kuubalaisten keskellä perusaskeleita  ;D

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Kuuba harkinnassa häämatkakohteeksi eli tuoreita kokemuksia kaipailisin. Tänä talvena siellä käyneet, pistäkääpä kokemuksenne jakoon! Etenkin hintataso Havannassa kiinnostaa. Paljonko suunnilleen pariskunnalta menee rahaa esim. viikossa ruokaan, liikkumiseen & huvitteluun? Rahauudistuksesta olisin myös kiinnostunut, mitäs se käytännössä tarkoittikaan? En ole oikein perillä tästä, mutta hämärästi muistan jotain rahanvaihtoon/dollareihin ??? liittyvästä muutoksesta syksyllä lehdestä lukeneeni.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 2 months later...
Guest McKoppakuoriainen

Meilläkin tällä hetkellä ykkösvaihtoehtona on Kuuba, jos lähdetään matkalle vasta talvella :-X. Joo, kokemuksia Kuubasta ja Guardalavacasta!

Link to comment
Share on other sites

Olimme häämatkalla Kuubassa viime elokuussa. Ensin 3 yötä Havannassa ja sieltä sisäisellä lennolla lensimme Holguiniin josta matkasimme taksilla Guardalavacaan Playa Costa Verden all-inclusive hotelliin.

Havanna on mielenkiintoinen kaupunki, aika ränsistynyt mutta omalla tavallaan viehättävä. Elokuu on mielettömän kuumaa aikaa..Paikalliset ovat kiinnostuneita turisteista sillä heillähän on matkustuskielto ulkomaille.. Tulevat juttelemaan kaupungilla,kyselevät sitä sun tätä. Meikäläinen välillä hermostui näihin, sillä olisimme halunneet ihan vaan kävellä rauhassa ja tutustua paikkoihin. Sikaritehtaalla kannattaa käydä! Ruoka ei ole erikoista, yllättävän mautonta. Itse kuvittelin heidän käyttävän rohkeasti mausteita!

Sisäinen lento taittui hieman pelonsekaisin tuntein vanhalla venäläisellä potkurikoneella  :) Hotellimme sijaitsi n. 1h taksimatkan päässä Holguinista.

Playa Costa Verdessä on mielettömän ihant puitteet,

valkoinen hiekkaranta, kirkas turkoosinvärinen vesi, siistit ja tilavat huoneet (kylppäri/meikkaustila aivan mielettömän kokoinen), siisti hotelliympäristö, mukava henkilökunta ja todella loistava iltaohjelma. Suurin ja oikeastaan ainoa negatiivinen asia oli ruoka buffetpaikassa (täällä tarjoillaan aamupala, lounas ja illallinen). Mieheni sai sieltä salmonellan heti alkuun joten koko viikko meni melkolailla sairastaessa..Onneksi paikallinen lääkäri antoi vähän troppeja  :)Buffet paikka on avoin, eli ei seiniä vaan katto parruista, joten oli avoimet ovet kaikille uteliaille linnuille; joita riitti. Varpuset hyppelivät jälkiruoissa yms.. Ruoka oli muutenkin aika mautonta ja kun sitä viikon söi niin alkoi jo tökkimään.. Hintaan kuuluu 3 illallista a la carte ravintoloissa ja varsinkin japanilaisessa oli ruoka tosi maukasta!

Paikkaa voin suositella lämpimästi, mutta ruoan kanssa saa olla varovainen!!

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Terveisia kuubasta! Vietamme paraikaa haamatkaa. Tulimme pari viikkoa sitten Havannaan jossa vietimme viikon ja nyt rentoudumme Varaderossa. Havanna oli hyvin mielenkiintoinen kaupunki, aika likainen tosin. Ihmiset ovat todella ystavallisia, mutta Havannassa pitaa pitaa silmat auki, koska monet ihmisista, jotka tulevat juttelemaan ja nayttamaan tieta esim. hyvaan ravintolaan haluavat aina palkkion, joka voi vaihdella parista pesosta 30 pesoon!!! USAn dollareita ei kannata ottaa mukaan, koska taalla peritaan 10% kun vaihtaa rahaa.

Varadero, vaikka onkin turisti kohde, on tosi mukava paikka. Taalla paikalliset ei kerjaa rahaa. Hotellimme on all inclusive, joka sopii meille, koska siina saastaa jonkin verran rahaa  ja ruoka on ihan ok. Ollaan snorklattu koralliriutalla ja uitu delfiinien kanssa.

Emme voi suositella Mr Travel matkatoimistoa, koska ne sotki melkeen kaiken. Kadotti liput eika varannu ajoissa hotelleja. Meille luvatut hotellit vaihtui vikalla viikolla ennen matkaa ja saatiin liputki vasta pari paivaa aikaisemmin!!!!! Vaikka olimme kertoneet etta kyseessa on haamatka, he eivat huomioineet asian tarkeytta. Emme kuitenkaan antaneet heidan pilata tata matkaa, vaan meilla on ollu todella ihanaa. Voimme suositella lampimasti kuubaa haamatkakohteena.

ps. kesakuu on ainakin matalaa sesonkia, jolloin ihmisia on tosi vahan rannalla... hinnat ovat halvempia ja saa on ollu hyva. Taal on isoja ja haijyja hyttysia.  ;)

Ottakaa offia!

Terv. vastanaineet 11.6.05

Karen ja Fredi

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Mekin lähdemme kuubaan "häämatkalle"  :-X

Matka on varattu ajankohdaksi 28.2-15.3-06 Guardalavaca.

Meidän on tarkoitus mennä Kuubassa valkoisella hiekkarannalla naimisiin vain todistajien läsnäollessa ja mahdollisesti joidenkin paikallisten soittajien soittaessa taustalla latinomusiikkia, jos saadaan kaikki paperiasiat kuntoon. Kuuba on ollut unelmanani monenmonta vuotta, olen 8vuotta tanssinut lattareita ja rakastan paikallista kulttuuria.

Lähettäkää kokemuksianne paikasta... 8)

Link to comment
Share on other sites

Heips!

Olimme Kuubassa kuukauden joulukuussa 2004 ja uuden vuoden 2005. Aluksi vietimme pari viikkoa Havannassa opiskeluporukan kanssa, ja kun muut palasivat Suomeen, kiertelimme sulhoni kanssa vielä pari viikkoa saarta. Kävimme Holguinissa, Gibarassa, Santa Clarassa, Trinidadissa ja Viñalesissa. Mukavia paikkoja kaikki, tosin Santa Clara ehkä enemmänkin historiasta kiinnostuneille.

Reissu oli todella huippu, mutta haluaisin hiukkasen varoittaa sinne meneviä... Aiemminhan Kuuba on tosiaan ollut erittäin turvallinen maa, mutta ihan viime vuoden aikana paikallisten elämä on kuulemma mennyt niin tiukaksi, että kaikki eivät jaksa enää olla niin lainkuuliaisia. Henkensä puolesta ei varmastikaan tarvitse pelätä edelleenkään, mutta omaisuutensa kyllä. Meidän kouluporukasta kahdelta repäistiin kaulakoru keskellä kirkasta päivää, yhdeltä vietiin kännykkä kädestä ja yhdeltä riistettiin kaulassa (ja osaksi vielä paidan alla piilossa!) ollut pussukka, jossa oli majapaikan avaimet ja vähän rahaa. Nuo kolme ensimmäistä olisivat olleet vältettävissä pienellä varovaisuudella, joten olkaa te varovaisia, kun he eivät olleet! Ei siis turhia koruja päälle eikä kännykkää kadulle!

Minulta tai sulholta ei kyllä viety mitään; ehkä pariskunta ei herätä niin paljon huomiota kuin iso lössi länsimaisia turistityttösiä. ;)

Kaikki ylimääräinen kannattaa jättää hotellille tai casa particulariin (perhemajoitus). Itse majoituimme casoissa, ja ne ovat kyllä luotettavia paikkoja, sillä casan pito on tuottoisaa eikä kukaan halua menettää lupaansa. Ja kannattaa tietysti katsoa, että kyseessä on laillinen casa; eli vihreä kolmiotarra ovessa/seinässä.

Espanjaa kannattaa myös osata, jos aikoo Havannan ja ökyrantakohteiden ulkopuolelle. Paikalliset ovat ystävällisiä ja avoimia ja juttelevat mielellään.

Joo. Kuubasta ois kyllä vaikka mitä kerrottavaa! Kannattaa vierailla www.pallontallaajat.net -osoitteessa keskustelupalstalla, siellä on muistaakseni useampikin viestiketju Kuubasta.

Kysykää vaan ihmeessä lisää jos jokin jää askarruttamaan! Tuolta Pallontallaajista pitäisi kyllä löytyä vastauksia käytännön juttuihin.

Hyvää matkaa kaikille Kuubaan menijöille!  8)

Salsaterkuin Magali

Lisäys: Tuo turvallisuusjuttu ei varmaankaan koske niissä "ökyrantakohteissa" lomailevia, vaan lähinnä Havannaa.

Link to comment
Share on other sites

Susette: Vastasinkin jo tuossa ylempänä, eli olimme häämatkalla Kuubassa elokuussa-04 ja viikon verran Guardalavacassa Playa Costa Verde-hotellissa. Näimme rannalla kun turisteja vihittiin! Hieman säälitti hääpari kun olivat pukeutuneet juhlapukuun ja lämpötila oli siinä 35 hujakoilla  ;) Ihan mukavalta seremonia tosin kyllä näytti!

Missä hotellissa yövytte? Kannattaa olla todella tarkkana ruoan kanssa, taisinkin kirjoittaa että mieheni sai salmonellan, ilmeisesti broilerista. Jos on jotain erityistä mitä haluat tietää niin yritän mielelläni vastata  :)

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • 4 weeks later...

Olemme lähdössä Guardalavacaan 22.11. Minua huolestuttaa nuo Katrinat ja Ritat. Ukkoa sen sijaan ei huolestuta, hänen mielestään nuo hurrikaanit menevät ohi ennen meijän matkaa.

Onko näin?  ???

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
 • Create New...