Jump to content
Naimisiin.info

SAA LUKITA! Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun K-1 (kihlattu)


Recommended Posts

Joo mäkin aattelin, et mä mieluummin haen sen itse, kun en kans halua, että mun passi huitelee tuolla pitkin poikin :) Ja kun tässä pk-seudulla asustelen, niin ei oo mikään vaiva.

Ei oo haastatteluaikaa vielä, sanoivat lääkärissä, että se konsulaatin paketti ei oo valmis ennen 16.10, niin aattelin et venaan checklistin kanssa tohon ens viikon alkupuolelle, enne kuin laitan sen menemään.. Ja sitten ne toivottavasti pian laittavat haastattelukutsua. Kuinka pian itse sait sen tiedonannon haastatteluajasta?

Niin niillähän on kait siellä odottamassa jo se alkuperänen I-129f-.paketti, mut me ei ainakaan siihen tosiaan mitään noita support-juttuja laitettu vielä, eli se paketti mulla on tossa odottamassa konsulaattiin menoa myös.

Ilmeisesti Suomen konsulaatti on kyllä melko helppo tapaus, eikö ne sitten ottanut sulta ees niitä rikosrekisteriotteita/virkatodistuksia ym? Mä otin niistä alkuperäsistä kopiot myös, ja molemmat on mukana. Oon järjestänyt kaikki niiiiiin hienosti sellaseen kansioon muovitaskuihinkin oikein :D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

kappas, eihän meidän petition mihinkään oo vielä lähteny. lakimies tossa mailas et niin annoitkos sä mulle syntymätodistusta, et skannaa ja mailaa se. kihlattu soitti sinne sit heti, ja tää tyyppi oli selittäny jotain kuinka DHS on nyt alkanu delay ylimääräset kolme kk hakemuksia joissa ei oo syntymätodistusta. niin että what the...? eipä siis tyyppi ollu mitään lähettäny vielä, eikä näköjään oo mitään tehny muutenkaan kun nyt vasta huomas tommosen. eikä näköjään paljoa auta vaikka kuinka sanoo, et kun sitä ei tarvita multa. ajhfjhjfhksfhkh koitan tässä rauhottua vähän ennen kun mailaan sille ite mitään, ei meinaan oo mitään hyvää sanottavaa juuri nyt!

Link to comment
Share on other sites

kappas, eihän meidän petition mihinkään oo vielä lähteny. lakimies tossa mailas et niin annoitkos sä mulle syntymätodistusta, et skannaa ja mailaa se. kihlattu soitti sinne sit heti, ja tää tyyppi oli selittäny jotain kuinka DHS on nyt alkanu delay ylimääräset kolme kk hakemuksia joissa ei oo syntymätodistusta. niin että what the...? eipä siis tyyppi ollu mitään lähettäny vielä, eikä näköjään oo mitään tehny muutenkaan kun nyt vasta huomas tommosen. eikä näköjään paljoa auta vaikka kuinka sanoo, et kun sitä ei tarvita multa. ajhfjhjfhksfhkh koitan tässä rauhottua vähän ennen kun mailaan sille ite mitään, ei meinaan oo mitään hyvää sanottavaa juuri nyt!

No eikä!! Noi lakimiehen luikurit on kyllä sellasia........!!!!!!!! Onneks sillon tehtiin se itse, vaikka olihan se hiukan pain in the a**... Mut ainakin pystyttiin varmistamaan, että kaikki oli niin kuin piti. Visajourneyltä sai kyllä tosi kattavan ohjeistuksen... Toivottavasti se nyt saa ne asiat järkkään tai potkasette sen pellolle!! Ihan kun ei tässä nyt olis sitten jo teillä muutenkin ressiä... :/

Mä laitoin eilen mun checklistin menemään, että nyt oottelen haastattelukutsua... Pelottavaa! :)

Link to comment
Share on other sites

Jee, toivottavasti pääset haastatteluun pian! En nyt muista ootko maininnu, milloin sulla ois tarkotus lähtee jenkkeihin?

Onneks kihlattukin alkaa nyt tajuaan, et ei oo ihan kunnon jätkä toi meidän lakimies. Se jo mietti lakimiehen vaihtamista, kun sille ei edellenkään kelpaa et tehtäis kaikki ihan vaan ite.. Mun ois vaan pitäny pysyy kovana kuukaus sitten, et ite tehdään ja jos tulee ongelmia, sit voidaan palkata joku.

Sain onneks skannattua sen virkatodistuksen aamulla, pitää mailata se ja laittaa kihlattu aamulla soittaan ja kovisteleen et joko sais tänään lähettyä. Tää tyyppi vielä kehtas sanoa, et meinas viikko sitten lähettää, mutta ei ollu löytäny mun syntymätodistusta, et kaikki muut paperit on ok (eli jos se ei saa liitettyä yhtä paperia kaikkien muiden joukkoon ja lähetettyä niitä, niin on ihme touhua). Ihan kiva, meni sitten viikko siihen, että se tajus mailata mulle ja kysyä sitä? Aaargghh.

Link to comment
Share on other sites

Minulla on kanssa mennyt luotto noihin immigration lakimiehiin. Sain yliopistolta Nebraskassa pari nimea, joita oli kehuttu loistaviksi lakimiehiksi ja hoitaneet muiden ulkkareiden asioita. No varasin tunnin ajan talta toiselta konsultaatioon, joka maksoi $100. Sain kylla silla rahalla neuvoja ihan kivasti, mutta sitten ajan loppupuolella han sanoi, etta pitaisi tehda kaikenlaisia petitioneja yms, joista en ollut ikina kuullutkaan. Pyysi $500 etukateen ja sitten katsottaisiin tarvitseeko maksaa lisaa. Sanoin, etta juttelen vahan miehen kanssa yms. naista kuluista, jolloin lakimies ilmeisesti tuskastui ja sanoi, etta "niin, ei tama mitaan hyvantekevaisyystoimintaa ole". Sanomattakin selvaa, etten mennyt enaa takaisin. Ja tosiaan parjasin konsultaation jalkeen ihan ilman hanen apujaan taman immigration jutun kanssa eli selvaa rahastustahan tuo. Ja tama siis oli ihan yliopiston suosittelema lakimies!

Link to comment
Share on other sites

Babyhanna, nyt multa meni ihan kokonaan yksi juttu ohi, ainakin luulen...:) Eli siihen ensimmäiseen I-129F-pakettiin ei tarvita sun syntymätodistusta, virkatodistusta tms! Siihen tarvitaan vaan sen jenkki-puoliskon syntymätodistus... Se virkatodistusjuttu tulee vastaan vasta täällä Suomen päässä. Tai siis, korjatkaa joku, jos olen väärässä pliis, etten jakele täällä väärää tietoa nyt. Mutta me ei laitettu mitään semmosia. Meen paketti koostui seuraavista:

-Kopio maksetusta shekistä

-Cover letter

-I-129F-lomake, jonka täyttää jenkki-osapuoli

-G-325-lomakkeet molemmilta osapuolilta, sis. passikuvat kummastakin

-Intent to marry-kirje kummaltakin osapuolelta

-Jenkki-osapuolen syntymätodistus, kummaltakin puolelta kopio

-Todisteet parisuhteesta (Meillä "tarina" kuinka ollaan tavattu, passileimoja, lentolippuja, hotellikuitteja, valokuvia, kopio mun J1-viisumista jne...)

Ja siinä kaikki :) Iik nyt äkkiä siitä lakimiehen retaleesta eroon! :) Visajourneylläkin oli just joku keskustelu petollisista lakimiehistä... Ja vaikka ei ne niin petollisia oliskaan, ei niillä sydän oo näissä jutuissa samalla tavalla mukana... Eli virheitä ja kömmähdyksiä sattuu, mikä maksaa sitten taas teille harmaita hiuksia ja viivästymisiä.

Ja niin, tossa marraskuun puolenvälin paikkeilla koittaa take-off, ainakin toivon niin! En uskalla ajatella mitään ennen kuin haastattelu on ohi ja tuomio annettu ;)

Link to comment
Share on other sites

... Kävin nyt vielä muutamalla sivulla kattomassa, enkä kyllä löytänyt mitään infoa, että se ulkomaalaisenkin osapuolen syntymätodistus vaaditaan heti. Kannattaa ehkä pistää viestiä tuonne Visajourney.com:n K1-foorumiin, sieltä ylees saa hyvin (ja nopeesti) infoa, että miten asian laita on. Siellä on kuitenkin paljon niitä, jotka on just laittanut hakemuksen myös ja niitä jotka on saanut NOA1:n juuri...

Link to comment
Share on other sites

Joo, ei tarvikaan mun virkatodistusta, tiesin sen kyllä silloin heti alussa. Tää lakimies pyysi sitä meiltä kun listas kaiken mitä se meiltä haluaa, mutta en tajunnu asiasta sen kans keskustella ennen kun lähdin. Kuvittelin, et kihlattu ois puhunu asiasta, ja kun kukaan ei mulle mitään sitten maininnu, tietty kuvittelin et asia on ok, eikä se sitä haluakkaan. Eilen tuli sit tää maili, et scannaa mulle syntymätodistukses, ja ilmotinki heti kihlatulle et meinaako tää, et mitään ei oo lähteny viikko sitten, vaikka piti.. Se soitti lakimiehelle, joka oli sitten heittäny tätä ihme bullshittiä kuinka caset on yhtäkkii alkanu myöhästyyn "up to 3 months" jos ei oo syntymätodistusta hakemuksessa. Jos asia tosiaan ois näin, niin eiköhän visajourney ois täynnä juttua asiaan liittyen!

Mä mailasin lakimiehelle eilen, et en oo kovin impressed ja sain vastauksena et oon kovin harsh ja insulting, et seuraavalla kerralla he will drop our case. Jahas. En mä ees sanonu mitään pahaa, kunhan vaan ilmaisin, et en oo kovin tyytyväinen kun tässä nyt kestää ihan turhan takia. Johon tää myös totes, et se syntymätodistus todellakin vaaditaan, mut voi kyllä lähettää ilman sitäkin jos haluun et kestää ylimäärästä... Koitapa siinä sitten jankata sen kanssa, et kun ei sitä edelleenkään tarvita vaikka sanoisit mitä! Kelasin siis, et parempi vaan heittää sille sitä kehiin, sen sijaan et pyytäis vaan lähettään ilman, koska se kuitenki keksis jonkun feikin "no niin, nyt sitä kysytään, olisko kannata uskoa mua buahahahah" -jutun...

Rahoja ei paljoo takas kuulu jos nyt sanotaan, et kiitti hei. Pitää vielä keskustella asiasta kihlatun kanssa, kun se meinas aamulla tiedustella tota rahojen takas saantia. Mä koittaisin mielelläni tehdä jonkun diilin, et halutaan nyt hoitaa asiat loppuun asti itse, mut jos tulee ongelmaa myöhemmin niin sitten voidaan saada apua kun kerran ollaan maksettu prosessin loppuun saakka. Kihlattu kun on edelleen ihan varma, et joku ongelma tulee johon tarvitaan lakimiehen apua... Mua ei yhtään nappaa antaa tän tyypin hoitaa enää mitään. Kihlattu ei ihan hirveesti taitais arvostaa sitä, et tuhlas rahat ihan turhaan, joten mä en tiedä voinko sitä pyytää luopumaan tästä lakimiehestä. Asia ois eri, jos tässä ois myös mun rahoja kiinni, mutta koska mä en oo penniäkään maksanu lakimiehestä, niin se on vähän epäreilua sanoo, et joo me ei sen palveluksia enää jatketa. Siitä tulee semmonen oli et oisin kiittämätön p***a, vaikka kuinka tässä vaan ajaisin meidän etua.

Ellinora, joo enpä oo kyllä paljoo positiivista kuullu lakimiehistä, rahastustahan ne pitkälti vaan harrastaa niin kun sanoit. Ja sit aletaan törkeeks kun ei tipukaan rahaa, huoh.

Link to comment
Share on other sites

Huoh, mitä "drop your case", olis nyt tyytyväinen , että ootte kuitenkin sille maksavia asiakkaita!! Toki, jos ootte maksanut sille koko prosessista, niin tiettyhän se kannattaa pitää varalla, jos tarvitsette jotain konsultointia. Mut oon kyllä itse huomannut, että tuo Visajourney toimii mainiosti ilmaisena konsultaatio-paikkana, ja siellä jengi jakaa mielellään infoa ja apua, jos vaan pystyy/osaa. Kurja juttu, että teidän lakimieheks sattu tommonen ääliö.. Mut ymmärrän kyllä, että sulla on tunne ettei ole paljon varaa valittaa... :/ Toivotaan, että se saa nyt sen asian kuntoon ja teidän paketin kunnialla lähetettyä. Se tuntuu kyllä aluks aika loputtomalta suolta lomakkeita ym, mutta loppujen lopuks se oli kyllä aika helppo juttu itsekin hoidettuna. Ja jeps, jos oikeesti ton sun syntynätodistuksen puuttuminen olis joku ongelma, niin kyllä olis Visajourney täynnä sitä tarinaa. Kun maasta riippumatta sen ekan paketin kokoonpano noudattaa kuitenkin ihan samaa kaavaa, eroja tulee vasta siinä kohtaa kun se tulee kohdemaan konsulaatteihin.

Pysy vaan vahvana, ja koita saada vaikka se sun kihlattu viä tsekkaamaan kaikki matskut läpi, jos mahdollista!

Tsemppiä! Meen pitäs varmaan pitää joku tsemppaava viini-iltama täällä Suomessa, että voitas jakaa kokemuksia ja tsempata toinen toisiamme! :)

Link to comment
Share on other sites

Miehen ja mun puolesta osanotot juristin kanssa painimisesta. Pure hammasta, jatka miehelle jankuttamista juristin aiheuttamista ongelmista, ja muista, etta juristi ei paata kasittelyaikoja, DHS:sta ne on kiinni.

Link to comment
Share on other sites

Iik mulle tuli haastattelukutsu! Laitoin checklistin menemään keskiviikkona, torstaina se oli perillä ja tänään tuli kutsu, että ens torstaina 18pv aamusti sinne! Onneks oon käyny sen lääkärin jo, olis voinu ihan pieni hoppu tulla nyt ;) Mä luulin, et se vois olla ehkä joskus parin-kolmen viikon päästä ja et tässä ehtii ihan rauhassa valmistautumaan ja asennoitumaan, mutta vielä mitä. Hui :)

Link to comment
Share on other sites

Kiitti tytöt! Mailasin virkatodistuksen niin et se sai sen heti aamulla, ja vastaskin viiden minsan sisään takas, et lähettää samana päivänä. Eli toivottavasti se nyt on eilen lähteny...

Mahtavaa Heidi, vitsit toihan tuli tosi nopeesti! Oon jo monesti kiittäny onneeni, et ollaan Suomessa jossa ei ihan mahdottomaks veny ton haastatteluajan saaminen.

Link to comment
Share on other sites

Pidän peukkuja teille, että pääsette viimein alkuun!! Ja että saatas kohta alkaa järkkäämään jotain suomi-meetingiä Vegasiin :P

Joo onneks ollaan Suomessa. Oon lukenu Visajourneyltä, kuinka monissa maissa (jopa UK:ssa jne "länsimaissa") haastatteluajat on jossakin vasta marras-joulukuun tienoilla... Mä just laskeskelin, että jos oltas saatu kaikki tehtyy heti, kun se mun paketti saapui Suomeen, niin mulla olis jo nyt ollut viisumi kädessä kuukauden päivät... Kun mun pakettihan saapui Suomen konsulaattiin muistaakseni 20.8 ja mulle se packet3 oli saapunut 23.8, mutta kun olin siel jenkeissä viä syyskuun puoliväliin, niin en pystynyt oikein tekemään mitään sen viisumin hyväks. Mut parempi myöhään kuin ei millonkaan :)

Huh, mutta ei tosiaan varoaikaa paljon jää haastatteluun valmistautumiseen, 6 päivää! Onneks mulla on kaikki muuten valmiina, haen vaan sen lääkärin kirjekuoren tiistaina. Mulla on paksu kansiollinen kaikkia niitä lomakkeita, todistuksia ja todisteita ym. :) Onneks mulla on se päivä vapaana, niin saa sen jälkeen mennä sitten joko juhla/suru-lounaalle, riippuen päätöksen laadusta. Haha :)

Link to comment
Share on other sites

Pahoittelut munkin puolesta asianajajatasteluista, babyhanna. Tosi ärsyttävää touhua tomonen.

Ja onneks olkoon haastattelukutsusta, Heidi! Ja tosiaan wautsi, tosi nopeesti tuli tuli kutsu. Sä ehdit just ja just hakea sen sun lääkärintodistuksen :) . Haastattelua on aika turha jännittää, se on ihan läpihuutohomma. Tai siis turha (pelko)jännittää sitä että saako viisumin vai ei, koska kyllä sen saa varmasti (ellei papereissa oo joku huolimattomuusvirhe tms.). Mä menin mun haastatteluun superväsyneenä ja jopa inan verran krapulaisena (vkonloppuna oli työpaikan läksärit ja kasa kaikkia pippaloita ja haastattelu oli maanantaina), ja olin ihan hikinen kun olin kammennut mun iiiiison ja painavan matkalaukun ne viis kerrosta ylös (hissi oli rikki). Mut tietty sitä jännittää kun se on jännä kokemus! Samasta syystä mä olisin halunnut että meidät olis haastateltu GC-anomusvaiheessa ja olin aika pettynyt kun ne hyppäs meidän haastattelun yli... Tyhmää sinänsä harmitella tommosta koska haastattelu ois venyttänyt GC:n saantia muutamalla lisäviikolla, mut oishan se ollut tosi hauska ja mielenkiintonen kokemus!!

Ootteko te muuten nähneet sitä vanhaa leffaa Green Card, missä Gerard Depardieu menee oliko se Andy McDowellin kanssa naimisiin jotta saa GC:n? Mä näin sen joskus aikaa sitten ja muistan siitä vielä sen haastattelukohtauksen. Pitäs varmaan kattoo kyseinen leffa uusiks :grin:

Link to comment
Share on other sites

Onnea haastatteluun HeidiShawn :) :) Ei kannata liikaa jännittää, siellä on mukavia ne ihmiset, mä ajattelin sieltä lähtiessä, että oliko se oikeasti näin nopeeta. Ainoa miinus oli se, että siellä ne virkailijat on lasin takana ja niiden kanssa puhutaan kovaäänisen kautta ja kaikki puhe kuuluu sinne odotustilaan. Mulla on nyt viisumi hyppysissä :girl_dance: Meidän on kyllä ehdottomasti järjestettävä tapaaminen Vegasissa

Eve mä oon nähny sen leffan joskus vuosia sitten, muistaakseni oli aika tiukka se haastattelu niillä

Link to comment
Share on other sites

Joo, ei se mun taannoinen J1-haastattelukaan ollut kovin vaikea.... Vaikka jännitti, niin meni aika kivuttomasti :) Mut iik, Eve nyt tuli kyllä kylmä renkula sydämen ympärille tosta huolimattomuusjutusta, koska mullahan nimenomaan ON yks huolimattomuusvirhe. DS-230:sta täyttäessa laitoin nimittäin siihen asumispaikkakysymykseen nykyiseen paikkakuntaan vahingossa väärän vuoden (piti olla 2010,mut numerot pomppi jo niin silmissä et laitoinkin sitte 2011).. Mulla on mukana tulostettuna jo päivitetty versio, jonka voin vaihtaa siellä, jos on tarvis mut kyl mua pelottaa, että syyttääkö ne mua nyt jostain valheellisen tiedon annosta tai jotain :/

Puuuuh. Kyllä on niin monta asiaa mietittävää ja muistettavaa, onneks tää on pian toivottavasti kunniallisesti ohi!

Onnea Mrs.Cat, saitko siis passin ja sen jonkun suljetun kirjekuoren, joka sun pitää antaa rajalla? Koska oot aatellut lennähtää valtamerten toiselle puolen?

Link to comment
Share on other sites

^Heidi, siis ei ne tietenkään voi tollasten pikkuvirheiden takia alkaa hylkäämään hakemusta! Voi ei anteeks kauheesti, ei ollut tarkotus saada sua säikkymään! Lähinnä siis ehkä jotain suuremppa "huolimattomuusvirhettä" tarkotin, esim. passi ei olekaan voimassa vähintään 6kk viisumin myöntämisestä tms., käsittääkseni kun se oli yks vaatimuksista.. Tyhmästi valkkasin sanani, sorry :-( Mutta joo, noi asuinpaikkavuodet ja muut, en usko että niitä kiinnostaa ne oikeesti yhtään. Ota se päivitetty paperi vaan haastatteluun mukaan niin se varmasti kelpaa. Jos sua asia häiritsee, niin voithan sä toki pistää mailia konsulaattiian ja kysyä asiasta?

Mahtavaa saada lisää suomi-amerikka -pareja tänne - harmi tosin kun kukaan teistä ei asu täällä mun huudeilla. Vaikka täällä onkin suomalaisia kohtuullisen paljon, niin suurin osa aika klikkiytyineitä omissa porukoissaan, melkein kaikki kun on tulleet tänne muutaman vuoden työkomennukselle. Tilanne on kuitenkin aika eri kun sillon kun koko perhe lähtee yhdessä määräaikaselle ulkomaanreissulle ja on tiedossa että palataan vielä Suomeen, kun sillon kun lähtee yksin ja loppuelämäksi.

Link to comment
Share on other sites

Hih ei se mitään Eve, mä oon jo tässä viimisen muutaman viikon aikana tottunut olemaan sellanen ressi-erkki jo muutenkin :D Tästä on tullut jo ihan mun toinen luonne ;) Emmäkään usko, että se on mikään hirveen paha juttu, mutta on mulla kumminkin nyt tosiaan uusi versio mukana ja voin sen näyttää ja selittää.. Ja siinä virkatodistuksessahan se lukee kumminkin oikein.

Joo eipä tuolla Springfield/Kansas City, MO-alueellakaan liikaa noita suomalaisia asu. :( Harmi sinällään, kun olis tosiaan kivaa joskus järkkäillä jotain meetingiä. Täälläkin joskus kirjoitellut Juha-Pekka asustelee nyt Louisvillessä, Kentuckyssä ja siellä on kuulemma jonkinlainen suomi-yhteisö, jotka järkkääkin jotain.

Huoh, mutta oon kyllä niin ilonen kun tää kaikki on ohi ja oon matkalle KOTIIN! :) Sinne missä sydän on :) Hei sellasta piti kysymäni, että lähden todennäkösesti matkaan kahdella ruumaan laitettavalla matkalaukulla... Sanotaan, että lennän vaikka BA:lla (sillä on ollut toistaseks parhaat diilit), eli lennän BA:lla Lontooseen, sieltä Dallasiin ja sieltä sitten AA:lla Springfieldiin. Miten ylimääräisen laukun maksu hoituu? Jos maksan sen kerran Helsingissä, niin pitääkö mun uudelleen maksaa siitä siellä Dallasissa, kun vaihdan AA:lle? Vai meneekö viimiseen määränpäähän asti samalla hinnalla? Oon aina matkannut vaan yhdellä ruumaan menevällä plus yhdellä cabin-laukulla, niin on vähän epäselvää :)

Link to comment
Share on other sites

HeidiShawn kyllä sain takaisin passini, jota koristaa kerrassaan hieno viisumi sekä sen kuuluisan DO NOT OPEN kirjekuoren. En ole vielä aivan varma lähdöstä, mutta tottakai mahdollisimman pian, mieheni ainakin odottaa jo innolla. Onneksi meillä on tämä internetin ihmeellinen maailma, on kiva keskustella samassa veneessä olevien kanssa :) Mä olen miettinyt, että pitääköhän viisumista mainita jo lentoa varatessa, kun meidänhän ei kai tarvitse täyttää sitä estaa

Link to comment
Share on other sites

Mä pistän pääni sisään vanhana tätinä ja yritän esittää tuimaa... Ja sitten kun on K1, niin meikäläiset on yrittäneet (mukamas) siirtyä jutustelemaan muita ryhmäpäikkyyn, joka näkyy jäsenille, jotka on hakeneet itselleen morsian-, herra-, rouva-, tai muun statuksen seuraavasta ketjusta. http://www.naimisiin.info/yhteiso/index.php/topic/73740-ilmoittautumisketju-erityisryhmiin-tll-pyydt-morsian-titteli-tms/

Ollaan jo sivulla 41. Eli kohta saadaan jo aloitettua uusi K1-ketju tännekin. Pitää varmaan ottaa linkit talteen ketjun alusta kohta, ja päivittää. On kivaa nähdä, että löytyy "vertaistukiryhmiä" myös suomalaisille. :)

Link to comment
Share on other sites

PennyV, kyllä vaan, ihan loistavaa!! Mä ainakin sitten enempi kun mieluusti jutustelen kokemuksia sitten siellä valtamertenkin toisella puolen.. :) Ei ne kysymykset varmaankaan tuohon muuttoon lopu, päinvastoin :D

Mrs.Cat, lentoja varatessa ei tarvitse mainita millä statuksella lentää. Lentokentällä lähtöselvityksessä kysyvät sitten.. Lentoyhtiöstä riippuen, jotkut kysyvät tarkempaa infoa kun toiset. Mulla on kyllä vielä ESTA:kin voimassa tässä nykysessä passissa...

Mä oon miettinyt lentoja ehkä noin 12-15.11 aikoihin. BA:lla on näkynyt nyt edukkaita diilejä, mutta en uskalla varata ainakaan ennen haastattelua, jos jokin meneekin mönkään! :P

Link to comment
Share on other sites

HeidiShawn, tuli vaan tuosta KC:sta ja suomalaisista mieleen, etta sen lahistolla asustelee ainakin Happiness is... blogin Anni.

Veljeni asui joskus vuosia sitten KC;ssa ja itse tosiaan asuin 3h ajomatkan paassa. Las Vegasissa taitaa muuten myos asua muutama suomalainen bloggaaja.

Link to comment
Share on other sites

Päivitystä omaan tilanteeseen. Juuri kun saatiin liput tilattua Nicaraguaan, laatikosta tipahti kutsu valanvannojaisiin perjantaina, kun lento lähtee sunnuntaina! (päänseinäänhakkaamishymiö)

Ei siinä muuta, mutta kun ne ottaa valanvannojaisissa Green Cardin pois, eikä mulla ole mitenkään aikaa hankkia passia lauantain aikana! Grrrr :skilletgirl: No, ei auta kun ottaa uus valanvannomispäivä. Ainakin tietää, että on kansalaisuus nyt taskussa, eikä tartte siitä muuta kun valanvannojaisiin vaan menna :)

Link to comment
Share on other sites

Heippa!

Sain green gardin tässä joku aika sitten ja nyt on edessä ensimmäinen Suomessa käynti. Osaako kukaan neuvoa, että kun tulen takaisin Usaan, niin onko jotain erityistä mitä pitää olla mukana, tai sanoa? Sen olen ymmärtänyt että kun ennen olen maahan tullessa mennyt visitors lineä, niin nyt pitää mennä sinne jossa lukee 'US citizens and permanent resident card holders'. Onko jotain muuta, mitä pitäisi tietää? Tuleeko kenellekään green cardin saaneelle mitään mieleen? Miten teillä on eronnut se aiemmista maahan tuloista? Kaikki neuvot ja vinkit otetaan vastaan :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...