Punky

DJ kokemuksia

86 posts in this topic

Minulle tuottaa hieman päänvaivaa tämä oman musiikin soitto häissä. :( Meinaamme itse polttaa läjän CD:tä. Ensimmäisenä voisi olla hieman valssia, humppaa... siis tällaista lava meininkiä, seuraavalle ehkä hieman suomipoppia, ja parille viimeiselle sitten CCR, Eagles, Barry White, Covereita, Discoa, Poppia ja Rockia.

Ongelma numero yksi on: mistä löydämme kaikki nämä levyt joilta voisimme kappaleet valita ??? Eritoten kokoelmaa Covereista en ole kyllä aiemmin nähnyt.

Ongelma numero kaksi: onko järkeä vuokrata DJ soittamaan valmiita levyjä ???

Ongelma numero kolme: jos ei vuokrata DJ:tä mistä voi itse vuokrata kaiuttimet, CD soitin (vaiko tietokone) ja osaako ne kuka tahansa juippi asentaa ???

Ja viimeiseksi: kenelle nakittaa levyjen vaihto jos ei sitä itse viitsi pitää huolta ???

Onko teillä kellään vastaavanlaisia kokemuksia häistä missä ei bändiä ole ollut mutta edellä mainitun tyyppistä musiikkia olisi soitettu ja ihmiset siitä olisivat jopa nauttineet ja tanssineet.

Siinähän sitä taas oli. Auttakaa kiltit naikkarilaiset!!! Syvä niiaus ja kiitos!! ;D ;D ;D ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi Marina!

Itselleni taitaa tulla bändi, mutta muutamalla kamulla on ollut levyjä ja dj. Kun polttaa mp3 tietokoneelta cd:t, niin ei tarvii löytää mitään levyjä, kuhan osaa hakea yksittäisiä biisejä koneelta.

Kysy onko sun juhlapaikassa mahdollisesti cd soitinta ja isoja kaiuttimia. Et ees tarvii mitään ammattilais dj:tä. Rekrytoit safkapalkalla jonku frendis vaihtaan plattaa lautaselle. Sit, ku ne levyt on sekalaisia, niin sen tyypinkään ei tarvii koko aikaa seistä soittimen vieressä. Pitää vaan huolta, et levyt vaihtuu ajoissa, ettei tuu katkoja väleihin.

Ihan snadit kotistereot voi olla vähän tehottomat, mut käsittäkseni jostain voi ainakin vuokraa isompia soittimia kunnon kaiuttimilla, jos juhlapaikalla ei oo. Tsiigaa keltasilta sivuilta.

Nää kamut, joilla on ollut levyjä ja kunnon sterkat on olleet tyytyväisiä valintaan. Saa haluamansa musan alkuperäsmuodossa, eikä jonkun humppapoppoon tulkitsemana. Ja sit tietty kauheesti halvempi, ku bändi  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja tarkotin siis tietty, et polttaa cd:lle ämpeekolmosia sieltä koneelta. Huonon kirjotusmuodon takii saa sen kuvan, et höpisin jotain mp3 tietokoneesta ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Emily!! :-X :-X

Helpottaa heti kun saa vähän vinkkejä ja kokemuspohjaisia kommentteja asiasta. ;D Niiden kustannusten takiahan mekin kallistuttiin noiden levyjen kannalle. En nähnyt järkeä maksaa vanhassa valuutassa 6000 kun vieraitakin on tulossa vain 50. Tulee aika kalliiksi/nenä. Ja näin ollen saadaan kuunnella koko ilta sitä mitä halutaan ja niin kauan kun halutaan ;D. Pitää vain toivoa että vieraat nyös innostuisivat tanssimaan.

Minähän otan puhelin luettelon kauniiseen käteen ja rupean selailemaan. Kiitos kaunis!! :-X :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulee myös cd:t, ilma DJ:tä.

Kirjastoissa on paljon cd:tä. Me ollaan kopsattu niitä viime aikoina. Ongelmana on vain se, että ne ovat aina menossa ja monet ovat kovasti naarmuilla. Kopioitaessa näistä naarmuista (joista alkuperäiset jäävät jumittamaan) tulee cd:lle pieni tauko.  :-/

Itse olen ajatellut pyytää pikkuveljeä tai seremoniamestaria levynvaihtajaksi. Juhlapaikalla on valmiiksi äänentoistolaitteet, jos ei olisi, veisimme sinne varmaan omat stereot. Lisäkaiuttimia osaavat nuo miespuoliset asennella (isällä ja pikkuveljellä on pohjakoulutuksena sähkömiehen tutkinto). Sitä en tiedä, onko muidenkin kuin sähkömiesten turvallista tehdä liitoksia, vai onko kajareissa valmiiksi jo reiät lisäkajareita varten.  ::)

Jospa joku muu tietäisi mistä valmiita äänentoistolaitteistoja voisi vuokrata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajattelin itsekin niitä MP3:sia ja kirjastosta lainata levyjä mutta niissäkin on aina muutamia ongelmia. Niin kuin jo sanoit annas että levyt on aika naarmuisia välillä ja MP3 äänenlaatukin heittelee joskus aivan laidasta laitaan. ::)

Tuli tosta edellisestä mieleen että appiukolla on myös sähköpuolen koulutus ja sulholla sähköturvallisuus tutkinto suoritettu (tietokone puolelta kumminkin) joten eiköhän he osaisi ylimääräiset kaiuttimet ainakin asennella. ;)

Voisihan sitä yrittää nakittaa ton levyn vaihdon toiselle bestmanille. Paras tietysti jos olisi stereot jossa olisi esim 5 levyn vaihtaja. Näin ei siitäkään asiasta tarvisisi paljon huolta kantaa. Toivottavasti näiden laitteiden vuokraus vaan ei ole hirveän kallista. ???

Kiitos jälleen :-X :-X :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille ei tule bändiä eikä edes DJ:tä! Parasta aikaa kopsailen täällä cd:itä kovalevylle, josta sitten poltan ne taas CD:ksi! Meillä itsellä onneksi levyjä n.200 ja aika laaja skaala ihan tyylinkin suuntaan. Juhlapaikassamme onneksi on kajarit kaikkiin huoneisiin + 5 levyn cd-boxi! Yhdellä latauksella saa siis n.6 tuntia musaa joka riittääkin meille aikas hyvin :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole asiantuntija, mutta sulhoa kuunnellessa olen saanut sen kuvan että esim. meidän koti cd -soitin käy (se on kai kyllä aika hieno kun sulho on niiden suhteen hiukan friikki... :)) ja lisää saadaan sulhon kavereilta. Koska meille tulee dj (ainakin näillä näkymin) niin tarvitaan hiukan paremmat kamat, jotka saadaan sulhon musiikkibisneksessä pyöriviltä kavereilta. Eli ehkä teilläkin on tuttuja jotka harrastaa musiikkia/soittaa jossain bändissä tms. Tuollainen 5 levyn cd-soitin löytyy ehkä helposti? Jokainen stereoista kiinnostunut nuori mies osaa varmasti hoitaa kytkennät, eli ei vaadi sähkömiestä...

Itse surffailin myös joiden äänentoistofirmojen kotisivuilla, jotka löysin ihan googlen avulla. Myös keltaisilta sivuilta löytyi apua. Hinnoista en valitettavasti tiedä...

Levyjä kannattaa lainailla myös kavereilta, ja kotikotoa löytyy niitä vanhoja humppalevyjäkin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulee dj, joka kehui omistavansa kaikki mahdolliset levyt mitä on :D. Emme halunneet nakittaa ketään kaveria tähän hommaan, koska halusimme, että saavat rauhassa nauttia juhlasta. Dj lupasi vuokrata vehkeet jos hääpaikalta ei sellaisia löydy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä DJ:n vuokraus on se yksi mahdollisuus mitä olemme ajatelleet. Vanha lapsuuden kaverini on DJ joka tekee keikkaa pääkaupunkiseudulla. Ei varmaa tulisi maksamaankaan hirveästi ja varmasti saisi myös oikeanlaiset vehkeet hankittua niin ettei tarvitsisi niillä päätänsä vaivata. :) Tässä tapauksessa tietysti olisi helpointa että hän itse valitsisi ohjelmiston mutta kuitenkin haluaisimme itse muokata musiikin omille levyillemme. Siksi tuntuukin jotenkin turhalta pyytää ammattilaista vain vaihtamaan levyjä paikan päälle. :(

En tiiä. ??? ::) >:( :'(

On jotenkin hirveän monimutkaista. Häneltä tuskin löytyy mitään valssi/humppa levyjä kun edustaa tyyliltään enemmän HC ja Rave meininkiä kun tälläista 50/60/70/80 luvun tyylejä. :-/

Tämä ystäväni kuuluu lapsuuden kavereideni porukkaan joita en meinannut häihin kutsua koska yhteyksiä ei olla pidetty kuin ehkä kerran vuoteen. Siksi tuntuu jotenkin epäkohteliaalta kutsua vain yksi heistä. On tässäkin päänvaivaa kerrassaan. ??? ::) >:( :'(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joillakin on varmasti ollut DJ eikä bändiä. Kertokaa kaikki.

Minkä tyyppistä musaa vailitsitte. Itse ajateltiin hyvinkin sekalaista valssista teknoon. Kaikkea, mikä saa meidät kahdet hyvälle tuulelle  :-X Mutta miten sukulaiset, varsinkin hieman varttuneemmat suhtautuvat?  :o Tietenkin häät tehdaan meidän ehdoilla, mutta olisi kiva kuulla, minkä tyyppistä musaa valitsitte.

Entä mitä DJ -palvelua käytitte? Mitä kaikkea ne teki? Vaihtoi vain musiikkia, miksas, juonsi, mitä?

Kertokaa kaikki.  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ammatti DJ:t soittavat teidän valitsemaanne musiikkia, joko listaatte mitä haluatte kuulla tai kerrotte vain minkä tyylistä esim. syödessä kevyttä tausta musiikkia, häävalssi (sen minkä haluatte) sen jälkeen kannattaa varmaan toivoa yleistä musiikkia valssista teknoon  ;D DJ:t on ammattilaisia he tietävät mitä tekevät, ja osaavat soittaessaan suunnata soitettavan musiikin yleisön mukaan. (tietenkin siis jos palkkaa ammattilaisen)

Punkyn kysymykseen vastatakseni: DJ.t tekee sitä mistä etukäteen sovitaan, soittavat levyt, miksaavat ja jopa juontavat jos näin on etukäteen sovittu. Tilatessa esim. ohjelmatoimiston kanssa kannattaa asioista keskustella, jotta saatte häihinne oikean tyyppisen ihmisen soittamaan. Kaikki yleensä kuitenkin maksaa, mutta en ole ikinä kuullut DJ:stä joka olisi kalliimpi kuin bändi. (siis ns.normaali DJ, ei näitä "huippuja")

(en halua alkaa mainostamaan täällä foorumissa mitään, lisätietoja tarvittaessa viestillä)

Muoks: vaikka vuosia on kulunut monta  :o niin silti tällä palstalla pyörin, vastailen mielelläni edelleen viesteihin, jos joku apua kaipaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli Dj ja karaoke samalla. Ja sama tyyppi juonsi ja veti muutaman leikinkin meidän yllätykseksi :) Ensin kun saavuttiin juhlapaikalle hän toivotti kaikki tervetulleiksi ym. ja ruokailun ajan soitti ihan hiljalleen rakkauslauluja levyltä. Todella hyvin oli valinnut musiikkia laidasta laitaan meidän toiveiden mukaan (myös lapsille).  Tyyppi jopa itse lauloi meille kahdelle laulun!! Aivan mahtava tyyppi.

Oikeastaan mun piti sanoa että meillä vanhemmatkin viihtyi ihan hyvin, aluksi häähitaan jälkeen tuli humppaa ym., sen jälkeen lasten karaoke jonka jälkeen tuli lisää näitä humppia ym.  Sit vasta kun vanhimmat olivat lähteneet pois niin ruvettiin oikeen discoilemaan :) Vaan eivät ne vanhemmat sieltäkään malttaneet pysyä poissa :) Anoppikin yllätti tanssimalla yksin lavalla 99 luftballoons:in (meillä ei ollut lavaa muuten käytössä karaoken takia) ja oma mutsini oli vähän väliä jammailemassa nuorten kanssa  ;D

Ei kannata stressata etukäteen siitä että viihtyvätkö vieraat vai ei :) tehkää niistä omanne näköiset juhlat niin varmasti onnistutte ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli omissa häissä dj hoitamassa tuota musiikkipuolta.

Homma hoitui loistavasti, kiitos tutun levynpyörittäjän. Toiveet musiikkilinjasta esitimme jo hyvissä ajoin etukäteen tyyliin "Ensin pakolliset humpat ja sitten paljon kasari ja ysäri hittejä "

dj hoiti hommansa erittäin hyvin, sillä hääjuhla venähti 2 tuntia aiottua pitemmäksi  ;D

Ns " oikean" dj:n kanssa homma kyllä sujuu ongelmitta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän ratkaisu:

Nykyään voi ostaa netistä laillisesti biisejä, maksaa yleensä euron per kipale. Lisäksi meillä on laaja CD-valikoima ja voimme lainata kavereilta.

Laitetaan kaikki musiikki tietokoneelle tiettyyn järjestykseen, kytketään juhlapaikan CD-soittimeen ja painetaan play. Tietokone soittaa biisit valitsemassamme järjestyksessä, kenenkään ei tarvitse vaihtaa levyjä emmekä tarvitse DJ:tä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

paljonko maksaa ja mistä sellaisen dj saa hommattua

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän DJ löyty ohjelmatoimistosta ja hinta on laitteineen koko päiväksi 300e.Hinnasta en osaa sanoa onko tuo halpa vai kallis.Otettiin se mikä saatiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä linkki yhteen  ;) www.sevenhappystars.fi

Nostanpa tätäkin ja haaveilen lisätiedoista pääkaupunki seudun Dj-valikoimasta. Olisiko linkkiä tai tietoa jonka kautta löytyisi useampia mahdollisia levyn pyörittäjiä (valotkin hän saisi tuoda :) )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä osoite meidän käyttämäämme ohjelmatoimistoon:

www.subsonic.fi , 09-3423871

Share this post


Link to post
Share on other sites

Up! Kertokaa lisää kokemuksia! Entäs millainen valaistus teillä on ollut? Ihan kunnon disco vai...? Pyysin itsekin tarjouksen paikallisesta äänentoistofirmasta ja hínta oli kohtuullinen verrattuna bändiin(tarjouksessa mainittiin, että se on luottamuksellinen,joten en kehtaa mainita tarkkoja tietoja). Kun nyt sais sulkinkin innostumaan! ;D Valaistusmahdollisuudet olivat: ei valaistusta(halvin), kevyt tunnelmavalaistus (tästä haluaisin tietää) ja discovalaistus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kertokaa lisää DJ-kokemuksia! Onko kunnon DJ hyvillä laitteilla varustettuna saanut tunnelman nousemaan samalla tavalla kuin bändi vai jopa paremmin? Mitä muuta eroa tunnelmassa ym. verrattuna bändiin tai itse soitettuihin levyihin? Tietysti riippuu bändistä ja valitusta musiikista sekä vieraista, mutta toivottavasti ymmärrätte mitä tarkoitan...

Itse voisin kuvitella että ammattitaitoinen DJ, joka myös välillä juontaa, saa ihmiset tanssimaan niin kuin bändikin, mutta tunnelma olisi rennompi ja esim. haluamiaan kappaleita olisi helpompi pyytää? Ja tietysti musiikki voi muutenkin olla enemmän laidasta laitaan kuin bändillä, jolla on tietty ohjelmisto. Jotenkin tuntuu että jos on bändi, niin ihmisten on "pakko tanssia" ja keskittyä bändiin, DJ voi olla tarvittaessa "oheisohjelmanakin" eikä ole noloa jos kukaan ei tanssi. Kuitenkin uskoisin että DJ saa ne ihmiset tanssimaan, jotka sitä haluavat, eri tavalla kuin itse stereoista soitettu musiikki. Mutta onko näin?

Soittavatko DJ:t muuten vain omia levyjään, onko asiakkaan levyjen soittaminen laillista teostomaksujen kannalta? Ei varmaan ainakaan jos levyt ovat piraattikopioita tai netistä imuroituja...  ;D

En ole koskaan ollut häissä joissa olisi ollut DJ, joten olisi kiva kuulla kokemuksia. Ja kertokaa ihmeessä suosituksiakin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuo mainitsemani sevenhappystars on liikkuvainen  :) Tekevät mielestäni keikkoja koko pääkaupunkiseudulla..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaakonkulman DJ:stä voin toimia infolähteenä, jos niitä vielä kaivataan. ja heitä ihan oikeasti on, ja monta...  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille varattu DJ Lumo-nimisestä ohjelmapalveluyrityksestä, Helsingin seudulta. Hinta 550 €...sisältyy DJ, äänentoistolaitteet sekä valot ja matkakustannukset. Meillä häät Hämeenlinnan seudulla. Löysin heidät näiltä sivuilta viime vuoden lopulla ja otin heti yhteyttä, asiantunteva palvelu jne.  ;D

[email protected] olisi osoite, kannattaa kysyä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kanssa dj hakusessa! Pk seudulta.... Lumo on kuulemma tosi hyvä, mutta toisaalta hyviä saa halvemmallakin kun vaan osaisi etsiä...  :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now