Guest inkku74

Pro-seremonioiden palvelut

111 posts in this topic

otsikko sen kertoo.

Haaveilen häistä, mutta (yllättäen) mies ei kuulu kirkkoon. Itse olen tyypillinen tapakristitty, joten uskosta ei voi puhua joten siunauksia ei tarvitse suvun odottaa..

Kun sitten joskus menen naimisiin, niin haluan kuitenkin jotain muuta kuin maistraatissa piipahtamisen. Prometheus-seuran tyylinen palvelu voi olla ihan paikallaan. Nyt kaipaisin vain kovasti tietoa ja kokemuksia. Tosin aikaisintaan 2005 meidät vihitään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja nyt kaikki kokemuksia jakamaan!! Innolla odottelemme!

Täytyy tutkailla vielä, mitä muihin ketjuihin on aiheesta kirjoitettu, mutta tämän otsikon alle voisi nyt kerätä ajatuksia ja kokemuksia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin tuossa joulukuussa kyselin samasta aiheesta, mutta vastauksia ei tullut. Joten siitä voisi päätellä, ettei kellään ole kokemuksia.  :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

kävin huhuilemassa tuolla yleiselläkin puolella, kun tuntui että jossain ketjussa luin jonkun kommentin ko. palvelusta, mutta vihittynä ei taida niin paljoa enää käydä surffaamassa...

käykääs joku vielä huhuilemassa....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei ole kokemuksia, mutta oletko lukenut heidän kirjan? Löytyy kuulemma kirjakaupoistakin, ja saa tilattuna suoraan heiltä. (www.pro-seremoniat.fi) Itse ajateltiin kyllä juhlia ilman pro-palveluja, mutta suht. juhlavasti ja n. 100 vieraan voimin. Eihän kirkkohäissäkään se uskonnollinen osa niin tavattoman paljon tilaa loppujen lopuksi vie, etteikö olisi helppoa aika pitkälle seurata samoja perinteitä. Siitä vaan kirkollista juhlintaa "maallistamaan", niin kuin pakanallisista perinteistä aikoinaan tehtiin muka kristittyjä...  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainoa, mitä olen kuullut Pro-seremonoista, on puhujapalveluiden kova hinta. Itse olin ennen häitämme heihin yhteydessä ja kyselin jotain yleistä siviilijuhlan järjestämisestä. Tosi kivoja vinkkejä sain heiltä ja melko nopeasti sähköpostiini vastattiinkin. Ja ilmaiseksi ;) Häämessuilla oli ainakin tuolloin v. 2002 heidän oma osastonsa, luultavasti on tämänkin vuoden messuilla (tosin ne tais jo olla tuossa alkuvuodesta, mutta ensi vuonna taas). Heidän nettisivuillaan on myös tosi paljon infoa ja vinkkejä uskonnottomista juhlista.

katti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla ei ole häissä kokemusta (valitettavasti vain hautajaisista, ja siitä voi sanoa, että pelkkää hyvää), mutta kommentoin tuohon hintaan sen verran, että minusta se ei ole paha hinta. Jos kuuluu kirkkoon, maksaa veroina suunnilleen saman verran vuodessa, eli minä ainakin ajattelen niin, että maksan tietyn verran palvelusta, ja se on ihan ok. Ei sitä naimisiin kuitenkaan kerran vuoteen mennä (ainakaan toivottavasti ;)) Lisäksi jos kuuluu vaikka Vapaa-ajattelijoihin, saa hinnasta 20% alennuksen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarkennettakoon sen verran, että en tiedä, millainen tuo puhujapalvelun hinta on. Jostain olen lukenut/kuullut kommentin 'kallis'. Muttakun sekin on aika suhteellinen käsite ::) Toi kirkollisverovertaus oli aika hyvä, ihis ;)

katti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siitä hinnasta sen verran, että taitaa olla nykyisin 150 e. Sisältää suunnittelua 8 tuntiin saakka, olikohan sen jälkeen 10 e tunnilta. Lisäksi siihen kuuluu tietysti seremonia ja siihen kuuluvat kaikki todistukset, puhe painettuna, ja matkakulut, ja voi olla että jotain muuta vielä. Tarkemmat tiedot löytyy heidän sivuilta http://www.pro-seremoniat.fi/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan tilannut tuota vihkitodistusta, joita ko. sivuille esitellään? Siis se 4€ hintainen. Minkälainen paperi se mahtaa olla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu, mielestäni ei millään tapaa paha hinta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on alustava varaus ProSeremonialle, ja tuntuvat todella välittävän asiakkaistaan, ainakin ensituntuma on sellainen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kertoilehan järjestelyjen edetessä kuinka homma toimii ym. kokemuksia. Mielenkiinnolla odotan kokemusta, ja rauhassa saan odottaakin. Ainakaan vuoteen ei häitä tule.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyyh, eikö tosiaan löydy pro seremonian käyttäjiä  :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heipsan!

Mä en kovin paljoa vielä osaa sanoa, sillä meidän häät on parin viikon päästä. Pro-Seremonioista kuitenkin puhuja varattiin, ja hän kävikin meidän kotona jo juttusilla ja vähän tutustumassa. Tosi mukava rupatteluhetki olikin. Sen käynnin ja niiden juttujen perusteella hän kirjoittaa meille puheen, jonka pitäisi ihan näinä päivinä ilmaantua sähköpostiin meidän "tarkastettavaksi", ettei puheessa ole sellaisia elementtejä, mitä ei haluta.

Hääpäivän kuvioista sovittiin ja varmaan vielä ainakin sähköpostilla keskustellaan tässä ennen häitä.  Puhujan puolelta tuli tosi hyviä ehdotuksia ja kommentteja meidän suunnitelmiin, ja tuntui tosiaan, että juhlasta saadaan ihan meidän näköinen tällä tavalla. Parin viikon päästä voin siis kertoa, miten kaikki sujui. En tosin hetkeäkään epäile, eikö homma sujuisi.

Me tilattiin myöskin vihkitodistus, ja sen puhuja kai tuo tullessaan. Siihen voi sitten kaikki häävieraat laittaa nimensä ja "todistaa" meidän tahtoneen olla toistemme aviopuolisoita. Kaunis ajatus.

Toivottavasti muillakin olis kokemuksia tästä palvelusta. Sattumalta minäkin siitä kuulin, mutta onneksi ennen häitä, kuin häiden jälkeen.  :D Ei mun mielestä tuo hinta ole paha, 150 € se tosiaan on. Se kuitenkin ryhdistää ja juhlistaa kummasti tällaista tilaisuutta, missä kirkkovihkimistä ei ole. Muussa tapauksessa juhla ei ehkä pääsisi kunnolla alkuun. En tiedä, tällaisia minä kuitenkin olen ajatellut.

Talviomena

Share this post


Link to post
Share on other sites

Talviomena, onpa mukava sitten kuulla seremoniastanne! Nyt jo etukäteen toivottelen ihanaa hääpäivää ja ihanaa häänalusaikaa  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heipähei!

Nyt on sitten hääjuhla takana ja rouvan päivät edessä. :-X

Kirjoittelinkin tuossa aiemmin järjestelyistämme häitä varten. Nyt on siis ihan oikeita kokemuksia jaossa.

Mitään negatiivista en pysty sanomaan. Puhe tuli etukäteen sähköpostilla tarkastettavaksi, kuten oli sovittu, ja miehen kanssa korjailimme siitä joitakin kohtia, jotka eivät ihan menneet yksiin omien käsitysten kanssa ja lisäiltiinkin pari juttua sinne sekaan. Kaikki omat muutokset olivat puheessa mukana, kun sen sitten juhlassa kuulimme.

Tottakai tilaisuus oli liikuttava. Monet itkivät, mutta myös monia naurunremahduksiakin kuultiin, sillä oma toiveemme oli, ettei puhe olisi yltiövakava. Ja tositarinat suhteestamme kevensivät aina kummasti tunnelmaa. Jälkeenpäin vieraat kiittelivät järjestelyä meille, ja tuntuivat kiitelleen puhujalle itselleenkin. Olemme todellakin iloisia, että tilasimme tuon puhujan. Nyt häihimme saatiin mukava alku. Ja ne vanhemmat sukulaiset, ketkä olivat salaa pettyneitä siihen, ettei kirkolla ollut mitään tekemistä häittemme kanssa, sanoivat suoraan, että olihan nämä sittenkin oikeat häät.

Puhuja piti jossain vaiheessa juhlaa vielä puheenvuoron, jossa kertoi "vihkitodistuksesta", ja eräänlainen ohjelmanumero oli sekin, että me allekirjoitimme sen itse. Minä tietenkin uudella nimelläni ensimmäistä kertaa. Illan aikana todistuksen lisäsivut täyttyivät nimikirjoituksista, ideana se, että vieraat todistivat meidän tahtoneen toisemme. Meillä ei ollutkaan häissä mitään muuta vieraskirjaa.

Toivottavasti näillä eväillä muutkin uskaltautuvat käyttämään Pro-Seremonioiden puhujapalvelua. Meidän päivämme se kruunasi. ;)

Talviomena

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heip  :D tässä ketjussa sitten suuren suuren suuret onnittelut rouviintuneelle!! Oikein ihana kuulla, että olitte tyytyväisiä pro seremoniaan ja päivänne sujui hyvin  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

*bumps*

Huomenna tapaaminen puhujan kanssa, arvatkaa jännääkö morsian täällä  :D :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

noniin, menemällä mun päiksyyn saatte tarkemman kuvauksen, mutta ei voi muuta sanoa kuin että asiantuntemuksella ja ystävällisellä otteella on meiän puhuja mukana menossa. On oikeasti innoissaan siitä, että me uskomattomat ( ;D) tyypit saamme ikimuistoiset häät  :-X

Odotellaan vaan puheen ensi versiota. Teemoja siinä on mm. uusi vuosi, meidän yhteiset harrastukset jne, ja hienoa on sekin, että puheessa mainitaan ikään kuin kiitoksin meille tärkeät ihmiset, kuten halusinkin   :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva nähdä täällä keskustelupalstalla, että olette olleet tyytyväisiä Pro-Seremonioiden järjestämiin häätilaisuuksiin, sillä olen menossa naimisiin toukokuun lopussa 2005 ja olen aikani yrittänyt hommata vihkijää, joka tulisi lauantaina paikalle. Kun tuo näyttää kovin vaikealta lähdin kysymään Pro-Seremonioista, että onko heillä kokemusta ns. liiton siunaamisesta ilman uskonnollisia kuvioita. Sain heiltä hyvin nopeasti vastauksen sähköpostiin. Ovat jo kuulemma kuudetta vuotta mukana järjestämässä tällaisia tilaisuuksia ja parit ovat olleet hyvin tyytyväisiä.

Sain oikein kivan kuvan siitä, että mitä tuollainen tilaisuus olisi. Itse asiassa ennen yhteydenottoa ko. paikkaan ajattelin, että haluan ns. oikean vihkimisen lauantaille enkä niin, että ensin mennään maistraatissa naimisiin ja sitten juhlapaikalla olisi tuo Pro-Seremonioiden puhujan vetämä tilaisuus. Nyt alkaa kelkka kääntyä, kun tuli sellainen kuva, että heidän avullaan saamme hääjuhlasta juhlavan ja juuri meidän näköisen. Nyt jo mietin, että vaihtaisimme suunnitelmia ja unohdamme lauantaina sen "aidon" vihkimisen ja tilaamme tuon puhujan vetämään seremonian  :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sellainen kysymys heräsi, että te joiden häissä Pro-Seremoniat ovat käyneet vetämässä vihkimisseremonian juhlapaikalla, niin tiesivätkö juhlavieraat siitä, että teidät on virallisesti vihitty eri päivänä maistraatissa? Kävittekö kaksin maistraatissa?

Entä kumpaa päivää pidätte hääpäivänänne, sitä ns. virallista vihkimispäivää maistraatissa vai juhlapäivää, jossa Pro-Seremoniat olivat vetämässä vihkimisseremonian?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No siis meillä ihmiset tietää, että meiät on tuntia aiemmin vihitty maistraatissa. Osui siis samalle päivälle kivasti.

Kukaan ei tiedä pro seremoniasta yhtään mitään, tuntuu,  >:( joten hieman selittämistä on ollu. Bestman vielä juhlissa sitten ennen seremoniaa selittää, että meidät on hiukan aiemmin vihitty, nyt vaihdetaan sormukset ja sytytetään kynttilät ja niin edelleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now