U-K

Meriteema (yhdistetty)

141 posts in this topic

Hei!

Olemme suunnittelemassa häitä meriteemalla. Hääjuhlapaikkamme on Kulossaaren Casinon Sun Marine puoli, jossa on kauttaaltaan isot, lattiiaan asti ulottuvat ikkunat ja lisäksi iso kuisti ja pieni piha-alue.

Asumme itse hienolla merenrantapaikalla, ja haluamme ehdottomasti teemaksi merellisyyden. Olemme innokkaita veneilijöitä mutta emme kuitenkaan ole "purjehtijoita", joten purjeveneet yms... eivät sovellu teemaksi.

Jos teillä on vinkkejä, kokemuksia, ideoita tms.... mitä vaan tietoa merellisestä teemasta, niin olisimme todella iloisia kuullessamme niitä!

Kiitos jo etukäteen!

morsian&sulhanen 2003

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Ainakin meriaiheisia häämarsseja löytyisi kolme.

Eräs ystäväni on säveltänyt marssit nimeltään

- Merikappelin kellot

- Tahdon satama

- Myötätuuleen

Nuo kaksi ensimmäistä on soitettuna mulla myös kasetilla. Tuo viimeinen on ihan uusi, mutta senkin saa varmaan kasetille ja nuotit löytyy kaikista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten olis koristeiks jotain simpukoita ja rannalta kerättyjä pienehköjä kiviä?

Ja valsseistahan löytyy Lokki, Kalastaja Eemelin valssi ja Mikki merihädässä.  :D  ;D  ;D  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

No puheeseen sopisi ainakin tämä jo vanha tuttu teema pariskunnasta joka "purjehtii avioliiton satamaan myötätuulessa" :D :D

Onko niistä isoista ikkunoista merinäköala? Jos ei ole, niin niihinhän voisi ajatella jotain lasimaalausta, aallokkoa tai jotain...

Ja leikkeihin jotain merimiessolmujen tekemistä yhdessä ja soutamista tai huopaamista. Jos nyt leikkejä haluaa.  

Meri-aiheisia runojakin on paljon, voisiko sellaisen esittää juhlassa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kultasuklaalla on ihania silakkasuklaita, ne sopisivat hääkarkeiksi! Ovat n. 10 cm pitkiä, päällystetty silakka-look -foliolla ja styroksilaatikossa esillelaitettuna ovat aivan kuin oikeita!  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Meillä on hääjuhla samaisessa juhlapaikassa! Varsinkin kauniilla ilmalla näköala on UPEA! :)

Itsekin olen miettinyt jotain hauskaa meriteemaa.  Helsingin keskustassa Forumin kulmassa on sellainen kauppa kuin Sinelli. Siellä oli kaikenlaisia ihania merihenkisiä kynttilänjalkoja (esim. majakanmallisia), merilokki"patsaita" yms. Sittenhän voi miettiä merikuvioisia servettejä...

Sitten olisi vielä yksi idea...Sinooperista saa jotain sellaisia kyniä, joilla piirretään ensin kalvoon joku kuvio. Kun kuva on kuivunut, sen voi siirtää vaikka ikkunaan, lasiin, lautasenreunaan, maljakkoon tai johonkin sellaiseen. Eikä siitä pitäisi jäädä irrottamisen jälkeen mitään jälkeä. Kalvoonhan voi piirtää pieniä simpukoita, meritähtiä yms. sinisellä tussilla ja sitten laittaa niitä vaikka mihin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on häävastaanotto myöskin merenrannalla, Haikon Kartanossa ja kirkkomme sijaitsee pikkuruisessa merenrantakylässä. Meri on meille tärkeä juttu, sillä molemmat rakastamme purjehtimista. Pappi varmasti voisi viitata purjehtimiseen puheessaan ja itse olen ajatellut tuoda meriteemaa esille ainakin kutsuissa. En ole vielä ihan varma millaiset niistä tulevat... mutta ajattelin sitoa kutsut kiinni esim. paperinarulla käyttäen jotain merimiessolmua. Kutsuihin tulee myös meriaiheinen englanninkielinen runo.

Pidän yksinkertaisesta tyylistä, joten en ala yltiöpäisesti koristelemaan juhlapaikkaa ja kartanon sisustus ja ympäristö eivät mielestäni koristeita kaipaakaan. Valkoiset liinat, kynttilät ja valkoiset ruusut mielestäni riittävät. Paikkakorteissa, menuissa ja häälehdessä merellisyyyttä voimme sitten tuoda esille... niitä emme ole vielä suunnitelleet. Koitan myös löytää Helsingistä sokerileipurin, joka osaisi tehdä pienen purjeveneen jossa olisi kaksi ihmistä kyydissä hääkakkuamme koristamaan. Teemme myös häänettisivut ja siellä tulee varmasti olemaan merellisiä kuvia jne. Kiitoslahjaksi vieraille ajattelin pieniä Ocean-tuoksuisia kynttilöitä lasisine kynttilänjalkoineen (Mokossa olen nähnyt).

Paikkakortteina olen nähnyt käytettävän erilaisia kiviä, joka oli kiva idea. Kiviin oli vaan kirjoitettu tarttuvalla tussilla. Kätevää ja helppoa. Hurrikaani "kynttiläkuvut" ovat myös kauniita ja helppo toteuttaa meriteemalla... pohjalle vaan hiekkaa ja simpukoita. Jos ette halua kauheasti askarrella, voisitte myös jakaa pöytiin pieniä veneenkelloja (venemessuilla on usein messinkitarvikkeiden myyjiä ja siellä olen nähnyt kaikenlaisia) puheiden pitämistä varten.

Nuo meriaiheiset musiikit olivat mielestäni hauska idea. Täytyykin kuunnella valssit läpi...  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koristeiksi; simpukoita ja kuivattuja meritähtiä hiekalla Ostaa ison paketin simpukkasekoitusta ja "lainaa" hiekkaa joltain rannalta. Sitten levittää pahvin tms. päälle liimaa ja hiekka perään. Simpukat voikin sitten liimailla yksitellen. LAsin päälle laitettuna voi jätää lasiosaa näkymään ja maalata sen lasivärillä siniseksi.

Paikkakortit voisi tehdä kartongista ja käyttää tuota hiekka/simpukkaideaa.

Alkumaljoiksi vaikka tervasnapsit joissa on tervanaru kierretty lasin ympärille.

Osmankäämiä korkeaan maljaan, ja jos ei ole heinäallergisia niin meriheinää. Noi käy tosin hyvin koristeeksi.

Kaikenlaiset pikkukivet, lamput, köydet...

Paikkakortit voisi myös olla littanoihin kiviin tussilla kirjoitettu, pieniä veneenmuotoisia kortteja, simpukoita...

Airoihin hiukan köyttä ympärille, kalaverkko seinälle ja airo/köysi höskä nojamaan sitä vasten. Tämä hoitaa morsiuspöydän takana olevaa koristeen virkaa...

Mereen liittyviä asioita mitä mulle tuli mieleen on: vesi, meriheinä, osmankäämit, kalastus ja siihen liittyvät asiat kuten onget, virvelit, verkot, katiskat...,lokit, kalat, simpukat, hiekka, veneet, laivat, jollat, aallot, tuoksu (jotkut tuoksukynttilät voisi olla jees), terva, merimiesten laulu...

Eiköhän noista jo jotain kehittelisi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kutsut, paikkakortit, ohjelmalehtiset yms mitä sattuukaan olemaan kannattaa todellakin tehdä samaan tyyliin ja niissähän voi olla vaikka mitä merellisiä elementtejä. Edellä mainittu merimiessolmulla solmittu naru kutsussa on erinomainen idea ja värityksellä, kuva-aiheilla, tekstillä ym saa ajatuksia vietyä kohti merta.

Eräissä meriaiheisissa häissä morsianystävälläni oli sininen puku, joka oli IHANA. Ehkä tekin voisitte valita asut / asusteita meriteeman mukaisesti. Samoin morsiamen kukkakimpun suunnittelussa voisi floristin antaa käyttää vapaasti mielikuvitustaan eli siinäkin voisi olla merimiessolmuin solmittu naru koristeena tai muuta hauskaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

kutsujen, paikkakorttejen ja ohjelmalehtisten kannethan voisivat olla merikorttia (merikartta). se on makeen näkoistä, sisustin juuri yhden toimiston ja laiton niista tauluja!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ystäväni häissä oli teemana myös meri.

Heillä oli pöydillä pari kaunista ja pöyreää merikiveä, luonnonkukkia ja köysisolmut. Sulhanen teki solmut paksusta köydestä ja ne olivat hienon näköiset pöydissä ja herättivät paljon keskustelua. Muutama verkko oli seinällä. Seinille teimme myös paperista isoja purjeveneitä, tyyliteltyjä sellaisia. Musiikkina oli tietysti meriaiheisia lauluja.

Napu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli myös havaittavissa meriteema, ei mitenkään kautta linjan, mutta jotain oli kuitenkin.

Meidän pöydässä sekä noutopöydässä oli kauniita kiviä koristeina (haettu saaresta, jossa mies mua kosi :-X) kynttilöiden ja kukkien lisäksi. Kutsua ja kiitoskorttia sekä muuta materiaalia (kirkko-ohjelma, menukortit) koristi netistä löytämäni vanhanajan kompanssikuvio ja kutsussa oli Nazim Hikmetin runo "Meristä kaunein". Kutsun postimerkkinä oli meriaiheinen suomenlahden merkki.

Jos olisimme tehneet paikkakortit, olisin tehnyt niistä purjeveneen näköiset. Malli oli jo valmiina. Selailin myös solmukirjoja ja mietin esim. sitä että olisimme tehneet sellaisen solmupallo-avaimenperän jokaiselle vieraalle lahjaksi, mutta luovuin lopulta ajatuksesta. Sitten tietty itse vihkikirkkomme oli merimajakka, joka loi upeaa symboliikkaa juhlaamme.

Simpukoita olen nähnyt muun muassa Stockmannilla. Hintaa ei ollut kovin paha, mutta en tiedä löytyisikö esim. Tiimarista halvemmalla. Meillä on kotona tällä hetkellä koristeena laakea lasimaljakko, jonka pohjalla on muutama kivi ja matkalta keräämiämme simpukoita. Tuikun kera todella kaunis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse sain meriaiheisia ideoita kukkakauppa Living Roomista. He sanoivat, että heiltä saisi vuokrata kiviä, simpukoita yms. meriaiheista rekvisiittaa. Itse on älynnyt vielä kysyä hintoja, mutta kannattaa kysellä heiltä suoraan, jos ei halua ostaa www.livingroom.fi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös häät saaressa, vaikka kutsukorteista ei nyt ihan meriaiheiset tulekaan (siniset). Pöydät olemme ajatelleet koristella tummansinisellä kaitaliinalla ja siihen päälle meren hiomia kiviä. Kivet toimivat sitten myös paikkakortteina. Ehkä joitain orvokin kukkia siroteltuna siihen lisäksi..

Kukkana jokaiseen pöytään tulee mariskoolissa orvokkeja ja sitten kaks menu/ohjelma korttia per pöytä (eli molempiin päihin). Muita koristeita ei sitten tulekkaan.

Itse juhlatilaan ajattelimme viedä meidän veneen juhlaliputuksen (ja lainata vielä toisen setin) sekä oman purjeen yhdelle seinälle. Ulko-oven pieleen ehkäpä kaisloja.. :) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on mahdollisesti tulossa Mariminttejä. Ovat sinivalkoisia (niinkuin kaikki meidän koristelut), eivätkä sula helteessä kun meillä ei ole mahdollisuutta pitää karkkeja kylmässä kunnes ne jaetaan. Ne kait laitetaan pieneen organza pussiin..

Jos jollain on hyviä vinkkejä niin otetaan mielellään vastaan. :) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Karkit eivät ole vielä selvillä, mutta ajateltiin, että tehdään pienet kohot joista sitten siiman päässä roikkuu karkki. Pitää vaan kokeilla, että minkälainen siitä tulee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten ois Fisherman's friend-karkit? Ois ainakin erilaisia ;D Ja sopis hyvin aiheeseenkin, kun kotelossa on laiva!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitäkin ajateltiin karkkina, mutta maultaan ei ole kuitenkaan mikään "hyvä" vaihtoehto. Vaikka itse niistä pidänkin.

Yksi vaihtoehto on simpukka suklaat, mutta kesä on aika huono aika niille, ja ne pitäisi tehdä vasta ihan viime tipassa, jotta eivät sula.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli myös meriteema, häät olivat satamassa olevassa vanhassa puisessa hotellissa jonka ikkunoista näkyi auringonlasku merelle. Karkkeina oli simpukkasuklaat, ei ne alkuperäiset belgialaiset jotka olis maksanu maltaita isoissa häissä, vaan kaason jostain Karkkipussista löytämät "kopiokarkit" jotka näytti ihan samoilta ja maistui hyviltä. Suklaat oli sitten kääritty sellofaanyyttiin joka oli solmittu sinisellä paperinarulla jota oli kutsuissakin.

Vaikka häämme olivatkin lokakuussa, veimme karkit jääkaappiin siihen asti kunnes ne pienistä pärekoreista jaettiin vieraille. Ajattelin niin, että jos sen jälkeen sulaa niin ei ole meidän ongelma  ;D, sellofaanien läpi kuitenkin näki että oli sisältö oli suklaata.

Muuna koristeluna jokaisessa pöydässä oli kaksi kaislakimppua (kerätty viereiseltä rannalta) jotka oli solmittu sinisillä paperinaruilla. Niiden vieressä pöydälle  oli ripoteltu pieniä veden sileäksi hiomia kiviä. Jokaisen pöydän keskellä oli pieni valkoinen lautanen, jossa oli hiekkaa, sen keskellä iso valkoinen kynttilä jota ympäröi pienien simpukoiden rivi (kuten Muumimamma laittoi aina kukkapenkkien ympärille). Noutopöydässä oli hotellin oma puinen purjelaivapienoismalli ja vähän suurempia simpukoita. Paikkakortit oli printattu veden väriselle paperille, liimattu marmorikartongille ja nimen viereen liimattu paperista leikattu piirretty valkoinen simpukka.

Ohjelmalehtisen kannessa oli se "Kuka lohduttaisi Nyytiä"-kirjan lopussa oleva kuva, jossa Nyyti ja Tuittu istuvat ison simpukan sisällä. Sama kuva oli ollut vähän pienempänä kutsussa, ja runona oli ote saman kirjan lopusta:

"niin lähtivät he heti matkaan Vilijaanan myötä/

ja kaikki Homssut hurrasivat heille pitkin yötä/

nyt juhlavalot valaisevat meren mustaa selkää/

nyt lohdutamme toisiamme, emme koskaan enää pelkää".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja tosiaan, meillä ei ollut mitään kukkia koristeena, ainoastaan ne kaislakimput. Vaikka muuten kukista pidänkin, en jotenkaan halunnut niitä häihin koristeiksi. Eikä lokakuussa enää mitään kukkia muutenkaan luonnossa ole.  :)  Itse kerätyt kaislakimput eivät maksaneet mitään ja saatiin kerättyä ja solmittua muutamassa tunnissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulee merihenkiset häät. Koska sulhanen on pienestä pitäen ollut merellä ja myös minä meren lähellä.

Meillä tulee ruokapöydän koristeiksi vanhoja verkkoja ja myrskylyhtyjä ja kiviä.

Pöydille tulee hiekkaa (pieniä kiviä) ja niiden päälle simpukoita. Paikkakortit tehdään kivistä, ja lautasliina renkaat tehdään tervanaruista. rinkulat merimiessolmuilla.

Isoihin ruukkuihin laitetaan kaislaa.

Meillä kirkko-ohjelman kannessa on kuva Nyytistä ja Tuitusta ison simpukan sisällä.

Suunnittelu on vielä joltain osin kesken, joten ideoita otamme mekin vastaan.

Aloitin aiheen myös joskus monta kuukautta sitten, ja siellä on myös vastauksissa kaikenlaista ideaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veneilytarvikkeista saa kaikkea kivaa: styroksilepuuttimista hamppunarulla, hiekalla ja simpukoilla somisteita, avainkellukkeita, pelasturenkaita, puisia airoja, äyskäreitä...

Verkkoja seinille ja ikkunoihin tai pöydille sykkyrämakkaroille simpukoiden ja kivien kera.

Siniset tai etenkin turkoosit pöyäliinat vaaleiden simpukoiden, hiekan yms. kanssa on hehkuvia.

Merikortti-idea on mahtava! Myös merimerkit koristekuvioina tai pienoismalleina (puutikkuja ja mustaa ja keltaista maalia vaan)...

Merkinantoliput on on raikkaita koristeina tai kuvioina.

Täytyy vaan miettiä haluaako meri-romantiikkaa vai sini-puna-valko sailing-tyyliä, ettei tule sillisalaattia...

Niin ja merelliset ruuat! Saaristolaipöytä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Simpukoista saa kauniita erilaisia koristeita esim.kynttilöitä, kransseja, asetelmia. Niitä voi yhdistää moneen paikkaan. Omissa häissä simpukat oli teemana ja hiuksistakin niitä löytyi ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei ja kiitokset ihanista ideoista!

Yhtä asiaa vielä mietin eli millaiset riisipussit tekisin?! Kaikki koristeet ovat purjehdus-teemalla toteutettuja, joten pitsihörhelöt (vaikka ihania ovatkin) eivät oikein sovi kuvaan. Onko teillä ideoita? Itse olen miettinyt jo pääni puhki :P ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

mistä ootte löytäny kuvitusta kutsukortteihin? joku kirjotti nyytistä ja tuitusta ison simpukan sisällä? millainen kuva siis ja mistä löysit??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now