Jump to content
Naimisiin.info

Ilmailuhenkiset häät, ideoita?


hansula

Recommended Posts

Hei,

Onko täällä ketään harrasteilmailu henkistä menossa naimisiin tai onko häiden teemana jotenkin ilmailulajit?

(Meidän perheessä hypätään, purjelennettään ja moottorilennetään.)

Häihin saadaan varmaan pienehkö "ilmailunäytös" lentokavereiden lentämänä

ja kirkosta poistutaan vesitaso koneella sään näin salliessa, mutta olisiko muita ideoita asian suhteen?

Link to comment
Share on other sites

Lennokas teemaidea!  :) Miten olisi kaksi pientä lelulentokonetta kakun päällä, musta ja valkoinen? Tai entäpä "lentävät kukat", ruusuja tms. siiman varassa katosta roikkumaan pöytien yläpuolelle? Tai mitä jos laittaisitte ne perinteiset häärekvisiittakyyhkyset kerrankin "lentelemään"?

Link to comment
Share on other sites

Lentokoneen kuvia sevietteihin! (jos on pienet häät niin niitähän voi vaikka itse piirtää) ja kukka-asetelmissa voi olla mukana pieniä lentskareita. Hääkarkit tulitukkiaskeihin, missä päällä aiheeseen sopiva kuva...

Sukkanauhaa morsion hameen alta etsiessä sieltä voisi ensin löytyä kaikkea aiheeseen liittyvää tavaraa (laskuvarjo?)

Itse en tiedä ilmailusta paljoakaan, mutta jos on olemassa jotkin ohjeet siitä miten esimerkiksi laskuvarjohyppy tehdään oikein, niin nuo säännöthän voisi muokata koskemaan avioliittoa ja esittää puheena. Tai muokata niistä hääohjesäännön?

Häävalssiksi "minä olin lentäjän poika" :)

Kilpailu, missä taitellaan paperilennokki ja katsotaan kellä se lentää parhaiten?

Link to comment
Share on other sites

Löydään sitten vähän viisaita päitä yhteen. Minunkin tuleva mies purjelentää ja myös opettaa purjelentoa. Molemmat hypätään ja Antti vielä mopu-ja moottorilentääkin. Eli lentokenttä on muodostunut aikas tutuksi paikaksi.

Kävin tänään ostaa sen Sinooperin uuden lehden ja siinä oli kutsuihin ihan kivat painanta ideat. Varmaan pitää sellainen leimaisin hankkia.

On vähän suunniteltu myös jos tehtäis ne tienvarsi opasteet esim lentokoneen kuvana jossa olis meidän nimikirjaimet ja se koneen nokka osoittais sitten minne suuntaan käännytään. Saa nyt nähdä miltä se sitten valmiina näyttää.

Vielä otettas ideoita vastaan jos joku on aiemmin ollut ilmailupainotteisissa häissä tai sitten suunnittelee kenties sellaisia...

Link to comment
Share on other sites

Ensin olin sitä mieltä, että meidän häihin ei tule mitään kummempaa teemaa...mutta olishan se hienoa, jos meidän harrastukset jotekin näkyis hääjuhlassa. Taitaa painottua ainakin ilmailun puolesta lähinnä kuviin esim. kutsukorteissa. Eihän kaikki tiedä edes meidän ilmailuinnostuksesta, joten se voisi olla vaikka arvoitusleikki. Ja jos vielä ottais jonkun muunkin harrastuksen teemaan mukaan, siitä sais kokonaisen tietovisa-ohjelmanumeron! No joo, tää nyt tuli yhtäkkiä mieleen...  ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Itsellä ei tullut otettua ilmailuideaa teemaksi. Taitaisi tulla liikaa työt mieleen siipalle, jos joutuisi tekolentokentälle tarpomaan omissa häissään, kun suihkii taivaalla ihan työkseen. Mutta, mutta... tästähän saattaa saada vaikka mitä irti.

Täytyyhän siis ilmailuhäitä auttaa, joten miten olisi...

*kaivelee älynystyröitään*

1)  Paikkakortit

a) Lentokoneiden pienoismalleja paikkakorteiksi. Tiedäthän, ne sellaiset standissä kiinni olevat, joita on monilla firmoilla.

 * kutsuttujen nimet tulostetaan läpinäkyvälle liimapaperille (kontaktimuovin tapaan) sopivan sävyisellä ja kokoisella fontilla

 * leikataan nimet irti ja liimataan lentokoneen runkoon

Noista jäisi todella mukava muisto häistä. Sopii ilmailuharrastajille. Voi skipata koko hääkarkitkin, ellei...

2) Hääkarkit

a) Laskuvarjot

Pieniä laskuvarjoja huntutyllistä, joihin sidotaan muovi-ihmisen tilalle jokin laskuvarjoreppua muistuttava suklaakonvehti. Suklaan voi päällystää sopivan värisellä foliolla. Varjon voi sitten laittaa roikkumaan lentokoneesta, esimerkiksi takaa. Epäonnistunut hyppääminen varjolla siis.

B) Kiitorata

- Tulosta paperille kiitoratoja x määrä, leikkaa irti

- Kietaise/liimaa/tms kiitorata tasaisen karkin ympärille (vaatii tosin jo geisha-levyn luokkaa olevan karkin, ennen kuin sopii yhteen koneen kanssa)

- aseta lentokone kiitoradalle

3) Tabletti

- valmista kiitorata kankaasta, mutta ei yksittäisenä, vaan pitkänä ratana: jos pöytä on esimerkiksi 4 hengen neliöpöytä, siihen valmistetaan kaksi pitkää kiitorataa

- kiitoradat asetellaan ristikkäin, jolloin näyttää siltä, istuja on kiitoradan päässä

- aseta lentokone kiitoradalle

Pitkässä pöydässä yksi kiitorata asetellaan vastakkaisilla puolilla istuvien ihmisten välille

Nyt täytyy välillä kipaista saunaan, mutta yritän keksiä lauteilla maatessani jotain muuta mukavaa -ja vähemmän vaivalloista :) Vaihtoehtoisesti ideat vain laajenevat... ;)

Irti leikkaukset kannattaa muuten aina suorittaa mattopuukon tapaisella leikkurilla ja metalliviivottimella, ei saksilla. Saksilla ei tule suoraa. Näkyy muuten häiritsevästi.

Link to comment
Share on other sites

...ja jatkuu:

4) Kaaso+bestman, pöytä

Mikäli kaikilla vierailla on lentokone, täytyy kaaso+BM yhdistelmällä olla tietysti lennonjohtotorni pöydällänne. Nehän sitä illan orkesteria johtavat. Vaihtoehtoisesti torni voisi olla teidän pöydässänne

5) Hupailua

Ennen ja jälkeen lentoonlähtöhän luetaan melkoinen määrä checklisteja, joten niistä voisi vääntää vaikka mitä irti.

Esimerkiksi "Emergency check list", jolla voidaan ohjata matkustamoa (juhlaväkeä) toiminnoista hätätilan sattuessa = mistä löytyy WC, tupakointitilat (tupakointi lennollamme on kielletty, siihen tarkoitettu tila löytyy...) jne. Jos joku vielä samaan aikaan demonstroi lukijan taustalla pantomiimina, mihin sitä WC:ta voi tarvita, siitä voisi tulla melkoisen hauskaa. Purjelentokoneen saniteettitilathan ovat melkoisen.. hmm.. *censored*

6) Ohjelma

Samaa teemaa: Ohjelmalehtiseen voisi painaa/tulostaa otsikoksi "In-flight entertainment" ja kutsua juhlaa lennoksi:

"Tervetuloa "juhlatilan nimi"-airin lennolle saattamaan sulho+morsian turvallisesti ensimmäiselle yhteiselle lennolleen. Tänä iltana konetta ohjaa kapteni"bestmanin nimi" ja VIP-matkustajasta, morsiamesta huolehtii päälentoemäntä "kaason nimi" jne.

Tästä voisi taas revittää vaikka mitä.

7) Menu

Samaa rataa idealtaan. Riippuu ihan siitä, mitä on tarjolla & ennen kaikkea siitä, sopivatko nämä häiden tunnelmaan.

Menun voi tyylitellä ilmailuaiheiseksi esimerkiksi tulostamalla menun yläosaan lentäjän siivet.

Menun sisällönkin voi tyylitellä, esimerkkinä:

Alkupalat

"Purjelentäjän palttoonapit"

Jälkiruoka

"Himohyppääjän hääkakku"

Booli

"Purjenlentäjän ponusekoitus"

8.) Paikkakorteista vielä: niiden kanssahan voisi menetellä vielä lisäksi siten, että jokaiselle vieraalle jaetaan ovella oma "matkalippu", jossa lukee nimi ja istuinnumero. Vieraat ohjataan "tästä käystävästä eteenpäin ja oikealle" Tämä istuinnumero on sitten merkitty joko tuoliin.

Lentokoneisiin voisi tietysti lisätä vielä toiselle puolelle teidän nimenne ja hääpäivän.

Siinä nyt aluksi jotain. Et tosin maininnut, millaisista ideoista sinulla on puutetta (koristelu, ohjelma..?). Toivottavasti noista on edes vähän apua.  

Kaikki ehdotukset riippuat tietysti siitä, minkä tyyliset häät teille on tulossa. Humoristisiin häihin sopivat kyllä, mutta jäykempiin eivät kaikki ideat sovi.

Link to comment
Share on other sites

Ollos hyvä vaan. Minulla taas ideoita tuntuu riittävään liikaakin, jos vain joku huomaa esittää kysymyksen ongelman muodossa :-[ Toisaalta.. siksihän sitä onkin alalla, jossa ratkaistaan pääsääntöisesti kaikenlaisia ongelmia  ;)

Luin viimeksi ketjun vähän huolimattomasti, olithan maininnut tarpeistasi ja näköjään jollakin oli jo vähän vastaavia ideoita kanssani.

Mukava  kuulla, jos noista oli apua. Jos lisää ideoita tarvitaan, niin vinkkaa vain vähän tarkemmin, mihin tarvitset.  Jos kolistelee noita kolmea aivosolua yhteen, niin eiköhän niitä lisääkin löydy ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 years later...
  • 9 months later...

onkohan kukaan nähnyt missään mitään lentämiseen liittyvää koristelua tai olisiko muita ideoita..? löysin netistä Mikki ja Minni -kakunkoristeen, mutta Minnin täytyisi tässä tapauksessa olla tuossa kapun paikalla :P

tn_lx6215982.jpg

Muokattu: , käyttäjä: Sinelmä
Link to comment
Share on other sites

Heips!

Oltiin kerran yksissä lentäjähäissä ja siellä oli tuota ammatinvalintaa tuotu esille mm. sillai, että opastekylteissä oli jokaisessa yks lelukone ja nokka osottamassa suuntaa niinkun nuoli. Vihkimisen jälkeen hääparia ei heitelty riisillä vaan paperilennokeilla. :)

Meilläkin oli lentäjähäät mutta se ei tosin näkyny sen enempää juhlateemassa kun että häävalssina oli lentäjän valssi.

Ei muuta kun ideanystyryät jylläämään! Varmasti löytyy paljon kaikenlaista teemaan sopivaa. :grin:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...