Jump to content
Naimisiin.info

Miehelle vihkisormus?


Guest Tytti

Recommended Posts

  • Replies 689
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Niin minäkin mietin, että on kovin naisellinen. Pitäisi siis hommata ilmeisesti kaksi täysin erilaista sormusta.

Jos haluatte kuitenkin mahdollisimman samanlaiset sormukset, niin voittehan hankkia miehelle yhtä leveän ja saman värisen sormuksen. Minusta näyttävät parilta, vaikka sinulla timantteja olisikin. Minusta se ei ole olleenkaan hassua, vaikka molemmilla olisi ihan erilaiset sormukset, niin meilläkin on. On niissä sentään sama päivämäärä kaiverrettu  ;) Jotkut tykkää, että molemmilla on täysin samanlaiset sormukset ja onhan sekin ok. Itse en vaan pidä sitä tärkeänä.

Muoks. Minä siis höpötän omalla kohdallani kihloista.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä on kihlasormuksina Kalevala Korun 4 milliset keltakultasormukset - omassa sormuksessani on yksi timantti, miehen sormuksessa ei. Vihkisormusta mieheni ei halua, koska se yhdessä kihlasormuksen kanssa olisi jo liian leveä sormeen. Itse haluan vihkisormuksen useammalla timantilla, mutta niitä en ole vielä tarkemmin katsellut.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Oon tainnut tänne jo joskus kirjoittaakin että meillä eka asia jonka mies ilmoitti häiden suhteen oli se, että hänkin sitten vihkin haluaa.... meillä on kummallakin ideanttiset sulhon valitsemat kihlat ja nyt on kummallekin jo vihki sepältä tilattu.... ´jossain vaiheessa sulho alkoi miettiä haluaako sitten kuitenkaan kahta sormusta, mutta tähän nyt päädyttiin..... olen kyllä ilmoittanut, että jos siltä tuntuu, niin en yhtään laita pahakseni jos vaikka huomenlahjaksi saisin tuon sulhon kihlan..... se kun niin mukavasti sopisi vihkini toiselle puolelle ;) Eli oli miten oli, jokatapauksessa tullaan jotain tapaa rikkomaan, joko niin että sulhollakin on kaksi sormusta, tai sitten niin, että minulla on kolme..... ::)

Link to comment
Share on other sites

Mulla on kihlana aivan tavallinen sileä keltakultainen sormus. Vihkisormukseksi tulee tälläinen - tosin Tillanderin mallistosta.

t64bigzy8.jpg

Sulhaselle on myös kihlana aivan tavallinen sileä keltakultainen sormus. Ja saa vihkipäivänä sen viereen sileän valkokultaisen sormuksen. Eli meidän sormukset ovat siis aika pitkälti samaa tyyliä.  :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on hääpäivä nyt vihdoin varmistunut ja sormusasiatkin tulivat puheeksi. Emme siis ole sormuksia vielä vaihtaneet kihlojenkaan merkeissä aikaisemmin. Nyt kun hääpäivä on tiedossa, on minulla mahdollisuus hakea itselleni haluamani kihlasormus. Mies ei sormusta tässä vaiheessa halua enkä voi/halua pakottaa, sillä hän ei käytä muitakaan koruja. Niinpä päätimme, että teetämme eräällä korusepällä molemmille samanlaiset vihkisormukset ja se riittää miehelleni. Mutta nyt pitäisi  vain päättää, minkä sormuksen ottaisin itselleni tässä vaiheessa vai ottaisinko minäkään kihlaa. Onko ihan hullut kuviot meillä?

Link to comment
Share on other sites

Meillä miehelle tulee myös vihki. Kihla on keltakultainen, vihkiksi tulee joko täysin identtinen, tai saman levyinen valkokultainen sormus.

Toinen vaihtoehto olisi vaihtaa kihla leveämpään valkokultaiseen, jolloin meidän sormukset olisivat edes vähän samaa tyyliä. Mies vain ei suostu luopumaan kihlastaan.  ;D

Link to comment
Share on other sites

Emme oikein kumpikaan ole mitään korujen ystäviä ja minulla on vielä kaiken lisäksi nikkeliallergiakin, joten taidamme jättää kihlasormukset kokonaan väliin ja antaa sitten vihittäessä toinen toisillemme yksinkertaiset titaanisormukset. Kihlasormusten ostaminen tuntuisi muutenkin jotenkn omituiselta tässä vaiheessa, kun olemme jo sopineet hääpäivästä mutta kumpikaan ei ole varsinaisesti kosinut toista.  ;D

Itse pidän sormuksia pikemminkin muistoina kihlaus- ja/tai hääpäivästä kuin merkkeinä siviilisäädystä.

Link to comment
Share on other sites

Mekin olemme tätä miettineet ja olenkin kysellyt liikkeissä onko sellaisia vihkisormuspareja, kuten kihlasormuksia on. Mistään ei ole löytynyt, mutta ilmeisesti miehelle voi ostaa minkä tahansa sormuksen, tai sit samantapaisen. Joku on kuitenkin ostettava, kun mies on hukannut kihlasormuksensa!! :-?

Link to comment
Share on other sites

Nyt kun hääpäivä on tiedossa, on minulla mahdollisuus hakea itselleni haluamani kihlasormus. Mies ei sormusta tässä vaiheessa halua enkä voi/halua pakottaa, sillä hän ei käytä muitakaan koruja. Niinpä päätimme, että teetämme eräällä korusepällä molemmille samanlaiset vihkisormukset ja se riittää miehelleni.

Me teemme samalla tavalla. Minulle timanttikihla ja molemmille samanlaiset vihkisormukset (tai ainakin mahdollisimman samankaltaiset). Näin on miehen kulttuurissa tapana eikä minulla ole mitään tätä käytäntöä vastaan. Tietysti kihlaa varten säästäminen kestää opiskelijabudjetilla aika kauan, mutta itsepä mies tahtoo kalliimman hankkia ja sen yksin maksaa. Ja eiköhän timanttikihlasta aika paljon ihmettelyäkin seuraa, kun kuitenkin Suomessa asumme. Mutta ihmetelkööt, eihän se meiltä pois ole.

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin kummallekkin ostetaan kihlasormuksien lisäksi myös vihkisormukset. Kihlasormuksina meillä on yksinkertaiset keltakultaiset 3mm sormukset. Minulle tulee vihkisormukseksi timanttisormus, jossa on timanttirivin lisäksi kultainenkin "rivi" niin että sopii kihlasormuksen kanssa...eli kahden kultaisen renkaan väliin jää timantti rivistö. ;D ja sulholle keltavalkokultainen sormus. Sulho saa sitten päättää kumpaa sormustaan milloinkin pitää. Koska tuskin haluaa kahta pitää. Esim.Töissä voi pitää kihlasormusta(kun siellä se on jo nyt vähän rähjääntynytkin) ja muuten sitten vihkisormustaan.

                                                    :-X :-X :-X :-X :-X

Link to comment
Share on other sites

Meillä taisi olla ensin ajatuksena, että minulle tulee vihkisormus ja mies menee pelkällä kihlasormuksella. Mies katseli netistä sormuksia -ja päädyttiin lopulta siihen, että miehelle hommataan myös uusi vihkisormus (kihlasormus naarmuuntunut jo töissä).

Kihlapäivä kaiverretaan vihkisormuksiin ja vihkimisen jälkeen kihlasormukset jäävät molemmilta pois. Niistä teetetään sitten aikanan mahdollisille tuleville lapsillemme ristiäis-/rippikorut tms.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest temmitimmi

Meillä ei sulho halunnut missään nimessä kihlansa viereen vihkiä  :-/, vaikka minä olin sitä mieltä, että myös sulhaselle ostetaan uusi sormus. Taitaa olla kultu vanhanaikaista mallia!  :-X;)

Link to comment
Share on other sites

Kun siskoni meni naimisiin, hänen miehelleenkin tuli toinen sormus. Kivalta näyttää !

Meillä tulossa uudet sormukset molemmille, siis sekä kihla- että vihkisormukset ! Maku muuttunut vuosien varrella niin paljon, että kultaiset kihlasormukset joutavat muistojen arkistoon ja tilalle tulee uudet kiiltävät valkokultaiset timanteilla kuorrutettuna  ;)

Link to comment
Share on other sites

Miehelle ostettiin valkokultainen 4-5 mm leveä (en muista kumpi :-[) flakka vihkiksi. Kihlaa hän ei vihkimisen jälkeen käytä. Itselleni tulee myös keltakultaisen kihlan pariksi 4 mm leveä valkokultavihki, mutta eri tyylinen kuin miehen sormus.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...