Jump to content
Naimisiin.info

Onko kihlasormuksen oltava "kivetön"?


Guest kosittu

Recommended Posts

Guest kosittu

Tässä olen jo viikon ajan pohtinut minkälaisen sormuksen haluaisin. Sormuksen pitäisi tietty olla sellainen, joka sopisi sitten vihkisosrmuksen kanssa. Haluaisin molempiin sormuksiin timantteja ja tätä ajatusta ovat varsin monet pitäneet outona ja olleet sitä mieltä, että kihlasormuksen pitäisi olla "kivetön".  ::)

Onko muilla kihlasormuksessa timantteja ja millaisia kihlasormuksenne ovat?

- -

otsikkoa muokattu

t: wee :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Minäkään en halua kivetöntä sormusta. Sormuskaupassa yrittävät tyrkyttää sinulle kivetöntä selittäen,  että kaikki muutkin yms. ,mutta pidä oma "pääsi"  ;D ;D ;D

Olemme käyneet katsomassa sormuksia, mutta kivellisen hinta oli pikkasen kovempi entä ns."normaalin" sormuksen, joten päätimme kerätä summan kokoon tässä syksyn aikana.

Link to comment
Share on other sites

Guest paivi27

Jostain olen kuullut sanonnan, että "kivellinen kihla ei kestä". :o (Joo joo, olen taikauskoinen, myönnetään...) Mutta onpa kokemus osoittanut, että eipä se välttämättä kivetönkään kestä sen kummemmin, joten se siitä uskomuksesta.

Valitse siis juuri sellainen sormus kuin itse haluat, oli siinä kiviä tai ei. :-X

Link to comment
Share on other sites

Minulla on kihlasormuksena kivellinen valkokultasormus, jossa on yksi kruunuistutettu briljanttihiontainen timantti. Sormus on aivan upea ja juuri sellainen kuin olen aina toivonutkin, minä nimittäin ehdottomasti halusin jo kihlasormuksen kivellisenä. Aluksi hieman mietitytti, miten vaikeaa tulee olemaan sopivan vihkisormuksen löytäminen, mutta turhaan huolehdin. Malleja löytyy kyllä, eikä mielestäni näytä lainkaan huonolta, että molemmissa sormuksissa on timantteja, päinvastoin. Kun vihkisormuksen valitsee tyyliltään elegantiksi ja yksinkertaisen tyylikkääksi, on yhdistelmä todella upea. Minulla vihkisormukseksi on kaavailtu jotain allianssisormuksen tyyppistä, saapas nyt nähdä.

Eli pidä oma pääsi, jos timantteja kihlaan haluat, niitä myös hankit! Loppujen lopuksi, sinähän sormuksesi maksat (tai miehesi  ;)) !  :-X

Link to comment
Share on other sites

Guest Pikkulilli

Onneksi olkoon kihlauksen johdosta!!

Mun kihlani on kivellinen. Siinä on yhdeksän rubiiniä rivissä.  :-X Tosi ihana :-X

Vihkisormus sen sijaan onkin tavallinen puolipyöreä rinkula ja samanlainen ostettiin miehelle, hänellä kun ei ollut kihlaa ollenkaan. Hän on vähän lupaillut, että viiden vuoden välein saisin timantin vihkisormukseen. Kaksi vuotta vielä ja nähdään, haluanko edes sitä timanttia. Sopivat näin yhteen kivasti.

Link to comment
Share on other sites

Mun kihlasormuksessa on 6 timanttia rivissä ja ne on upotettu sormuksen rungon sisälle. se on sellanen yksinkertaisen tyylikäs ja kaunis sormus :) Silloin kun menimme kihloihin halusi mieheni ostaa mulle nimenomaan timanttisormuksen :-X Tänään käytiin sitten ostamassa vihkisormus ja siinä on yksi vähän isompi timantti. Ovat yhdessä tosi kivan näköset. Eli valitse juuri sellainen sormus kun mielesi tekee ja anna muiden ajatella mitä haluavat ;)  

Link to comment
Share on other sites

Guest Nti Tupuna

Höpö höpö! Miksi kihlasormuksessa ei muka saisi olla kiviä? Jos haluat sormukseesi vaikka melonin kokoisen timantin niin sehän on sinun asiasi ja sinun sormessasihan se sormus on. ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest MiPa2004

Omassa kihlasormuksessani on 9 timanttia. Onhan se erilainen kuin yleensä kihlasormukset, ja on sitä joku kommentoinutkin että eikös tuo ole jo vähän niinkuin vihkisormuksen tyylinen... Minä pidän sormuksestani erittäin paljon ja se on mielestäni pääasia  :)

Link to comment
Share on other sites

Omassa kihlasormuksessanikin on kolme timanttia. Pidän kivistä, mutta sileän kihlan hyvävä puolena on se, että niihin sopii useammanlainen vihkisormus. Eli jos ei tiedä ollenkaan millaisen vihkisormuksen haluaa ja haluaa pelata varman päälle, niin sileä on hyvä vaihtoehto.

Link to comment
Share on other sites

Tärkeintä on, että itse pidät sormuksestasi ja tunnet sen omanlaiseksesi. Tulethan kantamaan sitä loppuelämäsi!  :) Enkä murehtisi vihkisormuksen yhteensopivuudesta kihlan kanssa, naimisiin mennessä kihlasormuksen voi vaikka vaihtaa oikean nimettömään niinkuin tiedän monen tehneen.

Link to comment
Share on other sites

Timanttirivi löytyy kihlasta täälläkin. Eikä kukaan sormuskaupoilla edes ihmetellyt kun halusin jotain muuta kuin sileän. Tosin olen saanut muutamia uteluita "ei niin tutuilta" että olenko kihloissa vai naimisissa kun nimettömässä on (toistaiseksi) vain yksi sormus mutta siinä on kiviä... :)

Vihkisormukseen en ehkä kiviä halua muttei ne ole poissuljettukaan vaihtoehto.

Link to comment
Share on other sites

Valitse itsellesi juuri sellainen kihlasormus, jonka itse haluat! Se on yksi elämäsi tärkeimmistä koruista ja tulet pitämään sitä sormessasi toivottavasti koko lopun elämäsi, joten on tärkeää että itse pidät siitä. Kai se perinteinen sormus Suomessa on ollut sellainen sileä, mutta kyllä nykyään näkee ihmisillä kivellisiäkin sormuksia. Itse asun Pohjois-Amerikassa ja siellä tämä sormusjuttu menee yleensä juuri toisin päin, kihlasormus on todella komea ja isokivinen, ja vihkisormus on sitten sellainen "wedding band", eli sileä sormus (mutta myös siinä on usein timantteja ja jenkkiläiseen tyyliin tietysti paljon!  ;) )

Eli älä kuuntele mitä muut sanovat, vaan valitse itsellesi sellainen sormus, jonka sinä haluat!  :)

Link to comment
Share on other sites

Mun kihlasormus on kelta-ja valkokultaa ja siinä on yks pieni timangi. Olen kokeillu erilaisia sormuksia vihkisormukseksi, ja kyllä sen heti huomaa mikä siihen kaveriksi sopii.

Kommentteja on kyllä kuulunu:" Ai, sä olet kihloissa, luulin että se on joku tavallinen sormus, kun siinä on kivi.."

Sulhasella ei ole kihlasormusta lainkaan, mutta vihkisormuksen "lupas" ottaa..

Link to comment
Share on other sites

Guest Blueberry

Mulla kihlasormuksena keltakultainen sormus, jossa on

viisi sinisafiiria. Kun ystäväni näki sormukseni ensimmäisen kerran hän tokaisi, että ai, te teette noin kuin Jenkeissä, että ensin ostatatte vihkisormuksen ja sitten sen tavallisen kihlasormuksen.

No, tällä hetkellä suunnitelmissa on myös kivellinen vihkisormus (tod. näk. yhdellä kivellä). Silloin kyllä mietin, että ollaanko me nyt toimittu jotenkin "väärin" kun ei otettukaan mulle pelkkä sileää sormusta. Kaikesta sitä ihminen ottaakin stressiä.   ::)

Nyt melkein kahden vuoden jälkeen olen täysin tyytyväinen valintaani ja sormus on minulle hyvin rakas.

Link to comment
Share on other sites

Guest kosittu

No niin, sormus on sitten ostettu :-X. Päädyin puolipyöreään kultasormukseen, johon riviin upotettu 7 pientä timanttia. Mielestäni tosi nätti ja siihen löytyy varmasti aikanaa kaunis vihkisormus rinnalle :). Kiitos kommenteista!

Link to comment
Share on other sites

mulla on timantti kihlasormuksessa. vihkisormukseenkin tulee mutta upotettuna.

musta ei ole väliä onko timantti vai ei, onko kummassakin timanttia vai...

kunhan itse tykkäät. niin ja sormukset sopii yhteen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Höpöpupu

Niin, eipä sillä taida olla mitään kummempaa väliä. Itellä on ihan vaan sileä rinkula, ostettiin sulhon kanssa samannäköset sormukset. Ja vielä opiskelijana ei niin hirveästi kehtaa sijottaa heti kättelyssä, nyt voi sitten ruveta säästämään sitä timanttiriviä varten...  ;D

Link to comment
Share on other sites

Mä tilasin kihlasormukseni eilen *tärisee innosta* Mulle tulee yhteensä kuusi timanttia kihlaan. Niistä muodostuu kaksi pientä sydäntä sormukseen. Miehelle tulee tavallinen valkokultainen rinkula ilman kiviä. Mun sormuksen kuva löytyy muuten white-yellow.com:n sivuilta. Se tuplasydänsormus valkokultasena.  ;D

Mä halusin ehdottomasti näyttävän kihlan. (miehelle ois kyllä kelvannut halvempikin  ;D) Mutta esim. yhdessä paikallisessa kultasepänliikkeessä sain melkein riidan myyjän kanssa aikaiseksi, kun ei se suostunut näyttämään mulle rivitimanttisormuksia lainkaan, ku totes vaan et ne on sit vihkisormuksia. Mä jouduin pikkasen pidättelin raivoani ja totesin et a) sormus tulee meikäläisen sormeen ja B) ihme palvelua kun ei haluta kauppaa tehdä! Myyjä sit vielä jotain vänkäs vastaan, ni mä kävelin ulos.. Et kyllä näitä ennakkoluuloja kivellisiä kihloja kohtaan löytyy..  ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Onnea kihlauksen johdosta, kosittu!

Olen myös valitsemassa sormusta, enkä uskonutkaan, kuinka pitkä ja raskas urakka se voi olla  ;)

Haluan sormukseen ehdottomasti timantteja. Rungoltaan se saa olla samanlainen kuin miehellä. Vielä pitäisi miettiä, miten ne timantit siihen istutetaan ja minkälainen vihkisormus aikanaan asetetaan viereen niin, ettei vaikutelma ole liian kiiltelevä... Vaikeaa ;D

Ettei asia ihan näin helpoksi mene, on sulhokandidaattikin alkanut osallistua tähän sormussuunnitteluun ponnekkaasti ja kertonut, millaiset sormukset HÄN suostuu sormeeni pujottamaan. Vihkisormuksessa esimerkiksi pitää ehdottomasti olla vain yksi, mutta iso kivi, koska mielestään pienet timantit näyttävät vaatimattomilta. No, en valita  ;D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...×
×
  • Create New...