Risto_Reipas

G: Mitä ja miten toivottu häälahjaksi?

928 viestiä aiheessa

Meillä on kanssa astioita ja tavaraa yllin kyllin, varsinkin kun asumme pienessä yksiössä, eikä vielä tietoa uudesta asunnosta, saatika kaupungissa johon aiomme asettua asumaan   :D

Eli yritämme keksiä jonkun fiksun ja hienovaraisen tavan vihjaista, että häämatkassa voi avustaa.

Joku runo varmaan keksitään ja ehkä jopa se tilinumero. liitetään viestiin...

toisaalta ne jotka haluaa laittaa tilille rahaa, niin varmaan kysyy sitä samalla, kun vahvistaa häihin osallistumisen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sanoimme molempien äideille, joilta todennäköisesti kysellään lahjavinkkejä, että otamme mielellään avustusta häämatkaamme. Kahden aikuisen talous ei välttämättä uutta tavaraa kaipaa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ei kutsuun laiteta mainintaan lahjatoiveista. Kaaso saa kysyjille vastata että mieluiten rahaa matkaa varten, ja jos joku ei ideasta tykkää...niin laitetaan varmaan minimaalisen pieni lahjalista Stockalle johon tulee 12kpl kahvikuppia tasseineen...se onkin ainoa asia joka meidän kodista uupuu. Yksi täsmälahjatoive on, eli isältä pyydetään uusi pölynimuri.  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Listalle tulee koko Villeroy&Bochin Pearl Grey -astiasto. Juhla-astiasto puuttuu ja tuo on niin törkeän kallista sarjaa ettei itse raski ostaa ::) Toisaalta yksi lautanen ei ole kallis häälahjahankinta joten siinäkin mielessä sopiva. Lasisto uusitaan kokonaan (toivottavati) ja siihen on valittu listalle Iittalan Mondo-lasit, tusina kutakin myynnissä olevaa. Lisäksi Iittalan viski- ja grogilasit (en nyt muista nimeä). Pöytähopeita tarvitaan lisää, samaten kokkipata ja muuta pientä. Iittalan Uivelot halutaan, naurettin niille kaupassa ihan ratketakseen: siis Iso Uivelo ja Pikku Uivelo ;D Aaltomaljakoista pidän, samaten Heljä Liukkosen tauluista. Loput tuokoot rahaa jos ei listalta mitään löydy enää ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häämatkaa varten rahaa ja maininta siitä oli juhlaohjesäännössä  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Stockalle lista jossa jo aloitetun teema-sarjan vielä puuttuvat osat. Lisätään ehkä jotain muuta pientä ja mukavaa kun ei nuita miljonäärejä löydy kauheen montaa vieraslistalta. Niin ja tietysti jonkunlainen tilinumero häämatkaa varten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me emme tarvitse mitään tavaraa lisää, monen vuoden yhdessä asumisen jälkeen kaikkea on jo tuplasti (itse olen vähän hamsteri...) :P

Ja koska ainoa haaveemme on ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatka, sanomme että ainoa toiveemme on unelmien häämatka ja laitamme tilinumeron. Jos joku haluaa muistaa meitä, se on paras tapa meille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Toivottavasti kukaan ei tuo mitään! Kymmenessä vuodessa ehtii tuota yhteistä tavaraa kyllä kertyä. Jos joku suoraan kysyy lahjatoivetta, keksimme ehkä jonkin isomman hankinnan kotiimme, johon halukkaat voivat sitten osallistua tiputtamalla säästöpossuun haluamansa summan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Astioita meillä on vaikka muille jakaa, kun kahta huushollia tulevaisuudessa olemme yhteen liittämässä. Sen sijaan lakanoita ja pyyhkeitä listalle ilmestyy ja mahdollisesti joitain tarjoiluastioita (niitä kun ei kumpikaan ole ehtinyt vielä haalia). Lisäksi haaveissa on muutama isompi juttu eli pyykinpesukone sekä parisänky. Niitä varten voi sitten sen tilinumeronkin laittaa. Muistelen, että viimekesänä muutamilla tutuilla oli toivelistat netissä ja sinne varmaan mekin omamme laitetaan. Tosin aina on niitä, jotka eivät osaa tai muuten vain pääse nettiin. Sellaisten puolesta saa sitten tuo kotiväki hoidella varaukset.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä myös kuppeja ja kippoja jos jonkinlaisia. Toivomme kutsussa säästöpossullemme ruokaa ja jos joku haluaa mieluummin tuoda tavaraa niin Arabian Arctica-sarjaa ollaan kerätty.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on melkein kaikkea, joten mietimme kauan teemmekö lahjalistaa. Totesimme kuitenkin, että meillä ei kunnollista astiastoa eikä aterimia, joten ne laitettiin toivomuslistalle. Tietty myös vuodevaatteita.

Meinasimme ensin laittaa lahjalistan Stockalle tai johonkin muuhun kauppaan, mutta se ei oikein ollut hyvä idea, koska vieraitamme on monella eri paikkakunnalla ja kaikissa kaupungeissa ei ole esimerkiksi Stockmannia. Laitoimme listan www.mtv3.fi/helmi/juhlaa. Sieltä jokainen voi käydä katsomassa lahjatoivomuksia, ja voi shopata missä haluaa. Mielestämme ihan loistava idea!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä toivotaan lisäyksiä keräämäämme sarjaan sekä tietysti rahaa matkakassaan.  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lahjalista on netissä. Astioita, lakanoita, pyyhkeitä...sitä tavallista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli häälahjalista (kutsussa luki, että kaasolla oli lista ja alla oli puh.nro) ja toiveena oli myös rahaa astianpesukonetta varten. Rahatoiveen sukulaiset ja tuttavat ottivat hyvin vastaan!

Muiden lahjojen kanssa olikin sitten ongelmia...osa valitsi listasta pari, kolme asiaa, joita sitten halusivat "miettiä"...moni ei kuitenkaan älynnyt ilmoittaa, että minkä olivat sitten valinneet! Olipa tosi kiva saada esim. 3 Myrna -kakkulapiota!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei listaa. Ollaan ihan reippaasti vain kerrottu, että haluamme shekin/lahjakortin. Parille ollaan sitten ehdotettu Teeman tarjoiluastioita, ne olisikin ainoat olleet meidän lahjalistalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on lahjalista tavaratalossa, jossa muutamia erihintaisia toiveita. Sitten päätoiveena rahaa parisänkyä varten, joka todellakin tarvitaan! Eli jos on esim. vanhoillisempaa väkeä jotka eivät halua antaa rahaa, niin voi hommata jonkun pienen puketin. Sukulaisilta olen saanut palautetta, että järkevästi järjestetty. Mekään ei haluta kolmea silitysrautaa tms. kun kuitenkin jo vuosia ollaan asuttu yhdessä ja molemmilta on sinkkuajoiltakin laitettu röykkiöt tavaraa kiertoon :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä lista, tosin aika lyhyt. Äiteelle listan laitoin, joka sitä ns. huushollaa. Meillä oli kutsuissa selkeästi että ÄLKÄÄ tuoko ASTIOITA, koska olemme asuneet niin kauan yhdessä että sitä puolta löytyy. Joten keräämme lähinnä rahaa uuteen TV:hen ja nojatuoliin sekä kirjahyllyyn. Joitain yksittäisiä toiveita listalla on, katotaan miten käy...

Olen uhannu, että jos joku tuo joitan astioita, niin voi olla, että joutuu kuljettamaan ne mennessään... ;D ei vaiskaan, katotaan kuinka moni on sisälukutaitoinen

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla ei ole mitään vaikeuksia keksiä lahjoja. Kaikkea ihanaa on ja varsinkin uusi Arabian Koko-sarja on upea! Vaikka astioita on, niin voihan ne siirtää uusien ihanien tieltä pois vaikka kirpparille tai antaa jollekin joka on muuttamassa omaan kotiin esim. pienemmät sisarukset/serkut.

Se kyllä harmittaa, että aina kun alkaa keräämään jotain, niin kohta on joku uus ihanampi sarja, johon haluis vaihtaa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Laitamme suppean lahjalistan tavarataloon. Aluksi ajattelimme, ettemme pyydä lahjoja ollenkaan, mutta kun ihmiset kuitenkin haluavat tuoda jotain, niin lienee parempi, että tuovat sitten sellaista, mille on käyttöä, kuin turhaa tavaraa. Laitamme kyllä kutsuun, että emme halua lahjoja, mutta jos joku haluaa meitä lahjoa, niin vinkkaamme siinä tapauksessa lahjalistasta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ajattelimme laittaa lahjalistan nettin naimakaupat sivuille. JOs jollakulla ei ole mahdollisuutta päästä nettiin niin pyytäköön äideiltä tietoja, mitä vielä uupuu ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan mietitty, että haluttais häämatka-avustusta ja laitettais kutsuun tilinumero sekä teksti, jotenkin kivasti muotoiltuna.

Kuitenkin meille tulee n.puolet ystäviä, joista monet opiskelee jne. ja uskoisin, että he eivät ehkä oikein innostu antamaan rahaa (tosin mun mielestä tässä tapauksessa ois hyvä idea kerätä esim.joku 'kolehti' ja laittaa kimpassa joku pikkusumma; meillekin on tietysti tärkeintä, että ystävät pääsevät itse paikalle meidän kanssa juhlimaan!)

Eli siis: olimme miettineet, että kutsuun laitettavan tilinumeron lisäksi antaisimme äideille listan muutamista kivoista koti- ja sisustusjutuista, joita haluisimme. Nyt kuitenkin huomasin mannulin viestistä, että on ilmeisesti jokin naimakaupat-sivusto, jota en ole aikaisemmin tiennyt - täytyy käydä kurkistamassa... :)

Edit: kävin www.naimakaupat.com -sivuilla ja tosiaan: sinne voi tehdä kaupasta riippumattoman lahjalistan. Sulhanen ei oo kovin innostunut lahjalistaideasta, mutta yritän puhua ympäri perustellen...  :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee kutsun mukana lähtevään juhlaohjesääntöön teksti:

LAHJUKSET

Koti yhteinen hääparilla on, kaapit täynnä kattiloita, monen sortin astioita, sekä varastollinen tarpeetonta tavaraa. Hääparin ylin toive on, että omatoimisen lahjain hankinnan sijaan heitä muistettaisiin lahjashekeillä, jotta he saisivat myös häämatkansa paluuliput. Mutta mainittakoon että lahjus ei ole velvollisuus, tärkeintä on että pääset juhlimaan kanssamme.

Varmuuden vuoksi tehdään myös pienimuotoinen lahjalista jos joku tavaralahjaa kyselee.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on pyydetty nettisivuilla pelkkää rahaa ja hyvin perusteluin. Me ei olla yhdessä käyty kertaakaan ulkomailla joten se täytyy testata heti uuden liiton kunniaksi ;D eli toivottiin matkarahaa, kun lähdetään las vegasiin. Me ollaan oltu yhdessä 6v joista 5,5v asuttu yhdessä joten kaikkea on jo. Se on paras lahja mitä kukaan voi meille antaa ja toivomme että vieraat ymmärtää kuinka onnellisia me ollaan jos he osallistuvat matkan toteutumiseen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Toivoimme lahjaksi rahaa matkakassaa varten tilinumeron kanssa. Saattaahan siitä joku sukulainen loukkaantua, mutta kun emme todellakaan tarvitse kaiken maailman tavaraa jo ennestään ahtaita kaappeja täyttämään.

Rahattomia opiskelijoita ym. (näihin kuulun itsekin) ajatellen ei ole mitenkään noloa lahjoittaa vaikka vain ihan pientä summaa. Eihän kaikkien oleteta tuovan kallista lahjaakaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään