Jump to content
Naimisiin.info

G: Mitä ja miten toivottu häälahjaksi?


Risto_Reipas

Recommended Posts

"Lahjan kanssa ei tarvitse huokailla, koska säästöpossumme tahtoisi ruokailla. Jos kuitenkin mielummin lahjan tuot, kaaso voi auttaa" tai jotain tuon tyylistä tulee meidän kutsuun. Suoraan tilinroa en halua laittaa, koska se ei oikeen sovi kutsuun!

Juhlapaikalle sitten viemme jonkin ison possun tai muun kirstun jonne kuoret voi laittaa. Oikeasti toivomme vaan rahaa, koska mitä kummaa me teemme niillä kaikilla kipoilla sun muilla, kun jo nyt kaapit on täynnä :(

Mutta toki muuan lahja toive laitetaan jos joku ei halua rahaa antaa ja ne liittyy suoraan meidän harrastukseen. (ja luulen, että suurin osa, ainakin naiset ei ala niitä ostaan, kun on miehinen harrastus)

Jos joku tästä loukkaantuu niin ei mahda mitään, koska turhaan tuoda sellaista tavaraa mitä me emme tarvitse ja joutuisimme sitten ne pois laittamaan. Ja meidän hääthän ne on?? Miksi siis tässäkään miettiä mitä muut ajattelee, kun kaikki muukin on meidän näköistä?! :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 928
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me luultavasti pyydämme rahaa mutta laitamme myös internettiin lahjalistan jossa joitakin huokeita taloustavaroita kuten pyyhkeitä jne. Kaikki eivät kuitenkaan kehtaisi laittaa niin pientä summaa kuin mihin heillä olisi vara ja joitan pyyhkeitä saa erittäinkin huokeasti.

Itseäni ainakin harmittaa mennä kesällä puolitutun ihmisen häihin joissa on pyydetty vain rahaa. En kehtaa olla menemättä alle satasen shekin kanssa vaikka puolituttuun ihmiseen ei millään huvittaisi satsata niin paljoa.

Link to comment
Share on other sites

Mielestäni nuo summat ovat todella suhteellisia, esimerkiksi minä ja mieheni emme pystyisi antamaan sataa euroa edes sukulaiselle tai läheiselle ystävälle, puolitutusta puhumattakaan. Sukulaiselle antaisimme jotakin 70-80 euroa, joten mielestäni puolitutun ollessa kyseessä on mielestäni 50 euroa ihan hyvä summa. Toki tähän vaikuttaa myös oma taloudellinen tilanne ynnä muut asiat, meillä vain mies käy töissä ja minä opiskelen, joten kovinkaan moniin kesän juhliin ei tuolla satasen lahjuksella pystyttäisi osaa ottamaan. Omissa häissämme emme myöskään vastaavasti oleta opiskelevien ystäviemme tuovan ainakaan tuota 50 euroa enempää, sukulaisiin kohdistuu luonnollisesti ne suuremmat odotukset.

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin minä käyn töissä ja mies on vasta valmistunut, eli ei vielä töissä. Vaikka tuossa äsken sanoinkin, että en haluaisi satsata puolituttuun ihmiseen niin paljoa niin olen silti todella otettu ja iloinen saamastamme kutsusta ja haluan kattaa ainakin ruokailustamme tulevat kulut. En tiedä paljonko he ovat pulittaneet ruokalisusta per naama joten otan varman päälle.

Link to comment
Share on other sites

Minun anoppinihan antaa sukulaislikalle lahjaksi matkan jolle ei itse sitten halunnutkaan. Varmaan ihan kiva ajatus muuten mutta lahja kattaa vain majoituksen kohteessa. Lennot jäävät morsiusparin itsensä maksettaviksi ja tottakai matkan ajankohdan anoppi on lyönyt lukkoon jo silloin kun oli itse sinne lähdössä. Morsiuspari oli toivonut vain rahaa... Nyt anoppi koittaa saada meitäkin osallistumaan tähän matkalahjaansa, pitäisi joku siirtomaksu maksaa, että matkan voisi siirtää toiselle nimelle. Ollaan sanottu, että rahaa annetaan kun rahaa kerran haluavat.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä on vielä vähän auki, tuleeko lahjalistaa vai ei..

Aluksi ajattelimme, että laitamme tyyliin "Lahja ei ole velvoite osallistumiselle juhlaan, tärkeintä on se että, tulette paikalle. Mikäli haluatte jollain meitä muistaa, toivomme keittiöön täytettä ja kirjahyllyyn koristetta".. Mutta äitini ja anoppi on sitä mieltä että, lahjalista olisi välttämätön..

Kun ajattelee, niin lahjalista on sinäänsä oikeasti hyödyllinen että, hän joka haluaa jotain ostaa osaa ostaa jotain tarpeellista.

Kyllä itse ostaisin mieluummin listasta, kun omasta päästäni :D

Listaa sitten ajatellessa ukkoni kanssa, emme oikein keksi mitään sellaista mitä edes toivoa - muuta kun onnittelukorttia :D

Itsestäni tuntuisi hieman hassulta pyytää lahjaksi rahaa johonkin (vaikka meidän haaveilemaan ruokailyryhmään tai tulevaan asuntoon).. Ehkä nyt sitten kuitenkin tehdään se lista mukisematta, ja säästetään vanhempamme kutsuttujen piinaavilta kysymyksiltä "mitä nuoripari toivoo häälahjaksi"? :D

Link to comment
Share on other sites

Tässäkin on vanhemmilla ihmisillä verrattuna nuorempiin ehkä vähän näkemyseroja. Kun kerroin, ettei me haluta mitään tavaraa, oli ihmetys aika suuri joillakin vanhemmilla sukulaisilla. Mutta me ei yksinkertaisesti tarvita mitään, enkä väkisin halua mitään tarpeellista keksiä. Meille parhaat muistot häistä jää mieliin ja valokuviin, ei materiaan. Laitettiin siis ihan vaan toiveeksi, että jos jotenkin haluaa muistaa niin voi auttaa meitä pienellä kuorella häämatkaa varten.

Täytyy kyllä sanoa, että suurimmassa osassa niistä häistä, joissa olen vieraana ollut, on lahjatoiveena ollut pelkästään raha. Tai sitten lahjalista+raha. Joten mun mielestä aika yleistä on tuo käytäntö nykyään :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me pyydetään mahdolliset häälahjat rahana, mutta kutsussa kyllä painotetaan, ettei lahja ole todellakaan edellytys juhlaan osallistumiseen. Naisparina meille ei lapsenteko onnistu perinteisellä kaavalla, joten syksyllä alkavia hedelmöityshoitoja silmälläpitäen muotoilemme tilinumeron kutsuun.

Link to comment
Share on other sites

Löysin tämän yhdeltä nettisivulta selaillessani hyviä kutsukorttiesimerkkejä - meidän kutsussamme on esitetty häälahjatoive. Kutsu kokonaisuudessaan menee osapuilleen näin:

Tietokoneessa tavattiin,

emme tiedä miten sinne mahduttiin.

Yhteen muutettiin,

sydämiimme molemmat luotettiin.

Nyt on avioliiton aika,

yhdessä kokea ikuisen rakkauden taika.

Elämämme avioparina alkaa xx.xx.xxxx

xx kirkossa.

Hääjuhlia vietämme vihkimisen jälkeen

xx (paikassa).

On kauan jo yhdessä asuttu

ja paljon tavaraa hankittu.

Joten ettehän pidä pahana,

kun toivomme lahjamme rahana.

Neiti & Herra

PS. Juhlien luonteesta ja tilan rajallisuudesta

johtuen juhlimme tällä kertaa ilman lapsia.

Vp. xx mennessä puh xx – nimi xx

Kerrottehan ilmoittautuessanne myös

mahdolliset erityisruokavaliot.

Tumma puku

-edit: me ainakin järkeilimme sen niin, että ihmiset toisivat joko shekkejä tai sitten ihan perinteistä kahisevaa.

Muokattu: , käyttäjä: sprsilly
Link to comment
Share on other sites

Minun mielestäni (huom.! minun mielestäni) tilinumeron ilmoittaminen kutsussa tai lahjalistan yhteydessä on mautonta :-/ ja on tavallaan osoitus siitä, että vieraiden täytyy varautua häihin ja juhlaan tietyllä rahasummalla, joka sitten laitetaan tilille. Ensin tietysti vieraat kotona miettivät päänsä puhki, että mikä olisisopiva rahasumma minkä kehtaisi laittaa.Ei tietenkään liian vähää tai liian paljoa. Inhoan itse tuota rahasumman miettimistä! Liian vähää, kun ei ilkeä laittaa! Jos joku haluaa tuoda rahaa tai suoria lahjatoiveita ei ole laitettu/ilmoitettu niin monet varmastikin älyävät tuoda rahaa tai lahjakortteja niin halutessaan, mutta rahan pyytäminen eli tilinumeron ilmoittaminen on minusta mautonta!

Itse emme laittaneet kutsun mukana mitään lahjatoiveita tai laittaneet lahjalistaa. Kutsussa luki, että mikäli lahjan haluaa tuoda niin vinkkejä voi kysyä bestmanilta ja kaasolta, joille olimme antaneet "lahjalistan". Toivoimme muutamaa astiasarjaa tai pyyhkeitä ja pussilakanoita. Meistä jokainen saa tuoda lahjan niin halutessaan ja lahja saa olla juuri sen arvoinen kuin on eli mihin vieraalla on varaa. Kun ilmoitetaan tilinumero niin harva kehtaa laittaa sinne 30 euroa pienempää summaa.

Enpä kanssa ymmärrä miten niin lahjatilin numeron laittaminen on mautonta. Sehän on hyvin kätevää, kun voi pankissa asioilla käydessään laittaa hääparin tilille rahaa. Ei tarvi miettiä mitään shekkejä tai että onko käteistä mukana lahjaksi, kun lähtee juhliin. Kun sinne tilille voi laittaa rahaa milloin vain.

Ja itse en ainakaan kyttäisi, että kuinka paljon kukin on laittanut rahaa. Ihmiset varmasti laittavat sen verran rahaa tilille, kuin pystyvät ja kokevat, että hääpari tarvitsee. En ymmärrä myöskään sellaista 'kehtaamista'. Varmasti hääpari ymmärtää eri ihmisten eri tilanteet (esim jos tullaan kaukaa ja ollaan hotellissa yötä, tai jos on opiskelija) ettei sitten enää välttämättä ole niin paljoa antaa rahaa.

Kyllä mielestäni hääparin toiveita pitää sen verran kunnioittaa, että jos lahjalistalla ei ole tavaroita, ettei sitten väkisin tuo niitä tavaroita. Kukaan ei varmasti tarvi kahtaa pölynimuria kahden hengen taloudessa, jossa neliöitäkin on alle 80. Tai uutta settiä astioita, jos pari on asunut jo kauan yhdessä ja 'hyvät' ja 'huonot' astiat on jo hankittuna.

Link to comment
Share on other sites

Onko täällä monella toiminut tuo rahan toivominen tavalla tai toisella lahjaksi, vai tuliko kuitenkin paljon tavaralahjoja? Toki usein aivan lähimmät perheenjäsenet ja ystävät saattavat joka tapauksessa haluta antaa jotain erityistä, aikaa kestävää häälahjaksi (meillä ainakin näin, mutta haluavat hankkia siis jotakin meidän erikseen toivomaa), mutta noin muita vieraita ajatellen? Entäpä te, joilla oli vaan tilinumero kutsussa, mutta ei sen enempää mainintaa rahalahjatoiveesta, mikä oli lopputulos?

Link to comment
Share on other sites

Onko täällä monella toiminut tuo rahan toivominen tavalla tai toisella lahjaksi, vai tuliko kuitenkin paljon tavaralahjoja? Toki usein aivan lähimmät perheenjäsenet ja ystävät saattavat joka tapauksessa haluta antaa jotain erityistä, aikaa kestävää häälahjaksi (meillä ainakin näin, mutta haluavat hankkia siis jotakin meidän erikseen toivomaa), mutta noin muita vieraita ajatellen? Entäpä te, joilla oli vaan tilinumero kutsussa, mutta ei sen enempää mainintaa rahalahjatoiveesta, mikä oli lopputulos?

Muakin kiinnostais tää aihe, et miten sit ihan oikeesti on hääpareilla menny, ketkä on toivonu pelkkää rahaa? Toisaalta ihmiset on erilaisia ja ei voi kyllä toisen parin vieraita välttämättä suoraan verrata omiin vieraisiin. Ite oon ainaki aatellu sillai, et jos oisin menossa häihin, minne hääpari toivoo pelkästään rahaa, ni veisin rahaa, mutta myös jonkun pienen persoonallisen lahjan, joka sit muistuttais heitä minusta :) toisaalt se persoonallinen 'lahja' vois olla ihan vaan vaikka persoonallinen onnittelukorttikin.

Link to comment
Share on other sites

Tosi monessa kutsussa kyllä nykyisin toivotaan rahaa lahjaksi. Mikä nyt sinänsä on ihan ymmärrettävää, koska nykyään yhteinen koti on monesti jo "rakennettu", eikä astioita tms enää tarvita. Tylsäähän rahan antaminen on, mutta onko yhtään sen jännempää valita lahjalistalta ne punaiset pyyhkeet? Tai vaihtoehtoisesti kierrellä kauppoja ja miettiä, että mitähän ne nyt tarvitsisi.

Olen nähnyt kutsuja, joissa on sekä toivomus rahasta, mutta myös pieni lahjalista niille, jotka haluavat tuoda jotain konkreettista. Lahjapöydissä olen monesti nähnyt laatikon, purkin tms. vastaavan suljetun boksin, jonne setelit voi tipauttaa nimettömänä. Eikä sitten kukaan voi laskea, että kuka antoi minkäkin verran. Tälläinen järjestely tulee sitten varmaan meillekin.

Itse olemme kaveriporukalla toteuttaneet rahalahjat jollain jipolla, esimerkiksi täyttäneet hienon tyhjän pullon viiden euron seteleillä tai koristelleet rahapuun seteleillä. Pankista saa sileitä seteleitä helposti, ja porukalla on jotenkin kivempi antaa isompi könttäsumma. Ainakin itselle tuli kivempi olo, kun lahjaa oli sentään vähän mietitty, eikä vain viety tylsä kirjekuori... En sitten tiedä mitä hääparit ovat ko. lahjoistaan pitäneet, mutta lahjapöydissä ne ovat ainakin herättäneet positiivista huomiota :)

Link to comment
Share on other sites

Tosi monessa kutsussa kyllä nykyisin toivotaan rahaa lahjaksi. Mikä nyt sinänsä on ihan ymmärrettävää, koska nykyään yhteinen koti on monesti jo "rakennettu", eikä astioita tms enää tarvita. Tylsäähän rahan antaminen on, mutta onko yhtään sen jännempää valita lahjalistalta ne punaiset pyyhkeet? Tai vaihtoehtoisesti kierrellä kauppoja ja miettiä, että mitähän ne nyt tarvitsisi.

Olen nähnyt kutsuja, joissa on sekä toivomus rahasta, mutta myös pieni lahjalista niille, jotka haluavat tuoda jotain konkreettista. Lahjapöydissä olen monesti nähnyt laatikon, purkin tms. vastaavan suljetun boksin, jonne setelit voi tipauttaa nimettömänä. Eikä sitten kukaan voi laskea, että kuka antoi minkäkin verran. Tälläinen järjestely tulee sitten varmaan meillekin.

Itse olemme kaveriporukalla toteuttaneet rahalahjat jollain jipolla, esimerkiksi täyttäneet hienon tyhjän pullon viiden euron seteleillä tai koristelleet rahapuun seteleillä. Pankista saa sileitä seteleitä helposti, ja porukalla on jotenkin kivempi antaa isompi könttäsumma. Ainakin itselle tuli kivempi olo, kun lahjaa oli sentään vähän mietitty, eikä vain viety tylsä kirjekuori... En sitten tiedä mitä hääparit ovat ko. lahjoistaan pitäneet, mutta lahjapöydissä ne ovat ainakin herättäneet positiivista huomiota :)

Meilläkin noita vieraita tulee merten takaa, niin varmaan heillekin mukavampi antaa lahjaksi rahaa kuin raahata mukanaan (tai kierrellä Suomessa kauppoja, joista ei välttämättä mitään ymmärrä) lahjoja.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli ensin tarkoitus toivoa lahjaksi (vain) rahaa, mutta tämän palstan keskustelussa aiemmin mainittu asia sai miettimään. Kaikilla ei välttämättä ole rahaa ja mietimme, että näiden ihmisten on aika tylsä antaa jotakin pikkusummaa. Halusimme siis antaa mahdollisuuden myös taravalahjaan. Hyvällä mielikuvituksella kympilläkin saa jo kivan lahjan, mutta 10€:n laittaminen tilille tai kuoreen tuntuisi varmasti vieraasta ikävältä. Enkä toivoisi, että kukaan joutuu ottamaan paineita lahjastamme. Muutaman pikkupaketin saaminen olisi varmasti ihan hauskaakin. Sen verran kuitenkin halusimme vinkata makuamme, että emme saisi mitään Marimekko-hirvityksiä, joten muotoilimme lahjatoiveen seuraavasti:

Hääparin mahdolliset muistamiset

Jos et halua suuremmin pähkäillä meille sopivaa lahjaa, ilahdumme kovasti matkakassamme kartuttamisesta. Tavaralahjoissa makumme on lähempänä Alessia kuin Marimekkoa. Yhteinen häämatkatilimme: xxxxxxxxxx

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin aikomuksena pyytää lahjaksi vain rahaa. Asian muotoilu kutsukorttiin/infolappuseen vielä mielessä, yritän miettiä sitä niin jotta tekstistä tulee ilmi, että pienempikin summa on aivan tosi ookoo. Kaikissa häissä missä olen ollut ja on toivottu rahaa niin lahjaksi on tullut myös vähän tavaraa ja näin se kuulemma menee melkein aina. Eli jos/kun joku tuokin pientä, persoonallista kivaa tavaraa niin ei haittaa todellakaan mutta lahjalistaa emme halua laatia koska meillä ihan oikeasti on KAIKKEA! Viimeisen vuoden aikana ollaan laitettu paljon tavaraa pois kierrätykseen ja myyty kirppareilla. Aikaisemmin ollaan oltu varsinaisia tavaranhamstraajia ja nyt ollaan tyytyväisiä tähän tavaramäärään, joten lisää ei haluta eikä tarvita =). Sehän on kaikkien tiedossa että tuskin juuri kukaan osaa tulla häihin ilman rahaa joten toivomme siis rahaa häämatkaa varten.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee kanssa rahatoive.. Yhdessä jo perhekin perustettu niin eipä tässä tavaraa osaa kaipailla, pari paistinpannua tarvittaisiin mutta ei ihan pariakymmentä, joten sitä ei tosiaan kutsuihin laiteta. :girl_haha: Lähinnä mietin nyt sitä miten sen muotoilisi kutsuun.. Eli tili tulee toki, todennäköisesti "remonttirahasto", siihen ne rahat varmaan pistetään. Mutta jos kaikilla ei ole varaa antaa kuin vaikka se 5€, niin olisi kiva että juhlapaikalla olisi se lipaskin mihin voisi nimettömänä laittaa.. Hmm.. En tosiaan ala kyllä syynäämään tiliä kuka on antanut ja mitä, mutta enpä kehtaisi itsekään kenenkään tiliä parilla eurolla kartuttaa.. Ja kutsuun kyllä tulee tiedoksi sekin että ilman lahjaakin saa tulla. Äh kuinka hankalaa miettiä näitä..

Link to comment
Share on other sites

Guest syysmorsian2012

Meillä tulee juhlapaikalle postiloota, johon voi muistamiset laittaa.

Olimme molemmat heti sitä mieltä että kutsuun emme tilinumeroa tunge. Ja tämä oli siis vain meidän mielipide ja kaikkien mielipiteet on ihan saman arvoisia :)

Emme ole laskeneet mitään sen varaan että lahjarahoja tulisi paljon. Tai ollenkaan, vaikka kyllähän sen tietää että sukulaiset ainakin näin tulee muistamaan.

En pahoittaisi mieltä jos joku vieraista ei meitä lahjalla muistaisikaan, meille kyllä riittää se että ovat paikalla. Emme vietä häitä sen takia että ihmiset toisivat meille lahjoja ja rahaa.

Link to comment
Share on other sites

...

Mutta jos kaikilla ei ole varaa antaa kuin vaikka se 5€, niin olisi kiva että juhlapaikalla olisi se lipaskin mihin voisi nimettömänä laittaa..

Hei mutta tuohan on loistava idea! Voihan sen vaikka kutsuun laittaa vaikka jotekin että 'lahjapossu ottaa mielellään vastaan avustukset seinien maalaukseen' tms :)

Link to comment
Share on other sites

...

Mutta jos kaikilla ei ole varaa antaa kuin vaikka se 5€, niin olisi kiva että juhlapaikalla olisi se lipaskin mihin voisi nimettömänä laittaa..

Hei mutta tuohan on loistava idea! Voihan sen vaikka kutsuun laittaa vaikka jotekin että 'lahjapossu ottaa mielellään vastaan avustukset seinien maalaukseen' tms :)

No näinhän sen voisikin laittaa! Kiitos! :girl_smile: Kävi jo mielessä että jättäisikin sen tilinumeron laittamatta, mutta onhan se niin helppoa vieraille jos saa kotoa käsin, tietokoneella istuen näpyteltyä lahjansa. Eli ehkä paras antaa kumpikin vaihtoehto, kukin päättäkööt itse kummalla tavalla toimii, ja tosiaan ilman lahjontaakin on oikein tervetullut juhlaan, sekin pitää muistaa kutsuun laittaa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...