Jump to content
Naimisiin.info

Vähähiilihydraattinen menu?!? Hyväkarpin ongelma


Eekkeri

Recommended Posts

Terve. Olen jättänyt puhdistetut jauhot, tärkkelyspitoiset ruoat (peruna, maissi) ja sokerin pois. Syön paremmin kuin koskaan ennen ja paino on pudonnut :) Pizzaakin voi syödä laihdutusprojektin aikana, kunhan välttää hiilareita. MUTTA. Häämenuissa ei ole valinnanvaraa. Onkohan joku muu karppaaja törmännyt tähän ongelmaan...?

Link to comment
Share on other sites

En ihan käsittänyt, että mikä tässä on ongelma. Laihdutusprojektia tuskin kaataa yksi hääateria, ja jos tarkka haluaa olla, niin voihan buffastakin valita karppiruokia. Ymmärrän toki, että yhtäkkiset hiilarit turvottavat. Mielestäni noutopöytään on helppo valita vähähiilarisia ruokia ja jokainen voi vielä poimia sieltä mieleiset, ja vaikka alkupalapöydässä olisi perunaa, niin eihän sitä ole pakko ottaa.

Jos ajattelee perinteisiä häämenuja, joita useimmat cateringit tarjoavat niin tuskin on ongelmaa, lähes kaikki on karppiruokaa (ei nyt ihan 0% hiilareita)

alkupalat:

graavikalaa

kylmäsavukalaa

lämminsavukalaa

sillejä

leikkeleitä

lihapullia

paahtopaistia

ankanrintaa

vihersalaattia

juustosalaattia

papusalaattia

sienisalaattia

kananmunanpuolikkaita mädillä

marinoituja kasviksia

pateita

katkarapuja

mätimoussea

marinoituja oliiveita

juustoja ja pähkinötä

Pääruoka:

possun/kanan/kalkkunan/naudan file

paahdetut kasvikset

kermakastike

Edited by helina
Link to comment
Share on other sites

Kiitoksia vastauksista. Ongelmana on se, että itse pitäisi olla tekemässä, että tietää, mitä kastikkeisiin ym laitetaan ;) Lihapullissakin käytetään korppujauhoja, sillin kastike ei ole kovin karppia, tai ei ainakaan kaupan. Suurusteet, esim. vehnä- tai maissijauhot kun on pannassa, samoin sokeri, jota useassa ruoassa käytetään maun parantajana.

Eikä vatsa tiedä, että häitä tässä vietetään, ja tämän illan vain: hh-pitoiset ruoat se heittää salamana ulos vatsakivun kanssa. Eli ei se turvotus... Morsmaikkuna voi olla noloa rampata vessassa jatkuvasti. ;) Katsotaan, mitä pitopalvelun listoilta löytyy!

Edited by Eekkeri
Link to comment
Share on other sites

No, jotain sillin kastiketta lautaselle päätyy ehkä teelusikallinen ja suurustetta siinä lienee tuskin silmällä havaittava määrä joten tuosta en olisi huolissani. Onhan niitä hiilareita kasviksissakin, jos niitä voit huoletta syödä niin tuskinpa vatsasi jostain lihapullien korppujauhoistakaan (joita hyvissä "juhlalihapullissa" muuten käytetään tosi vähän) äkääntyy.

Edited by LauraLaura
Link to comment
Share on other sites

Saahan sillejäkin muuten kaupasta nykyään jos jonkinmoisissa ranskankerma- ja smetanasooseissa, jos ne paremmin ruokavalioosi sopivat. Esimerkiksi mätisilli on tosi hyvää. Lasimestarin silli ei sooseja edes kaipaa. Meillä oli häissä venäläistä silliä, siihen tulee suolakurkkua, punajuurta, smetanaa ja kananmunaa.

Link to comment
Share on other sites

Jos on ollut induktiolla pitkään ja humpsahtanut ketoosiin, niin varmasti hiilaripommit turvottaa.

Tässä ei tosiaan puhuttu turvotuksesta vaan kivuliaasta ripulista, ja kuten LauraLaura sanoi ei myöskään hiilaripommeista vaan pienistä määristä lihapullissa tai kastikkeessa. Ajattelin vaan että niistä klassista hiilaripommeista voi saada sen käsityksen että nimen omaan hiilarit ei sovi, vaikka kyse olisikin viljoista. Tosiaan melkein missä hyvänsä kasviksessa hedelmistä puhumattakaan on enemmän hiilareita kuin jossain jauholla suurustetussa kastikkeessa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Itse karppaan (karpannut vuodesta 04) eli voin ymmärtää jossakin määrin aloittajan huolet. Mutta varsinkin noutopöydästä löytyy hyvin vähähiilarisia vaihtoehtoja kuten onkin jo tullut ilmi eli ei syytä huoleen :)

Itse en juurikaan enää syö muitakuin omatekemiä lihapullia, koska ne muut tuntuivat olevan aina jatkettu reilulla kädelle korppujauhoja. Lihapullien teko ei todellakaan vaadi korppujauhoja mutta onhan se lihaa halvempaa!

Riippuen karppauksen suuntauksesta hiilari määrä vaihtelee mutta saattaa olla ehdottomia nou-nou tuotteita kuten viljat kaikissa muodoissa. Varsinkin pidempään karpanneena vatsani ei kestä ollenkaan vehnää - hirveä vatsakipu ja sen seurauksena ripuli ja mistä tiedän tämän - valitettavasti on ihmisiä jotka unohtavat mainita nämä mitättömät suurukset :angry:

Mutta aloittajalla sanoisin ettei syytä huoleen ollenkaan. Häämenu karppina on täysin mahdollinen ja otetaan mukaan perunat ja leivät sinne pöytään (muttei omalle lautaselle) niitä haluaville.

Link to comment
Share on other sites

hyviä pointteja. itsekin yritän karpata, ja olo pysyy paljon parempana ilman hiilarien turvotusta ja vatsavaivoja.

häämenu on varmasti kohtuu helppo työstää sellaiseksi että se sopii myös vähähiilarista noudattaville. esimerkiksi välimerelliset alkupalat (kreikka, italia..) ja salaatit runsaalla oliiviöljyllä sopii hyvin. pääruoaksi protskua ja esimerkiksi jotain ihanaa kukkakaaligratiinia tai muuta vihanneshöystöä, ei tarvii aina olla vaan höyrytettyjä kasviksia ja päälle voita, vois olla joku ihana kasviskiusauskin perunan tilalla. tai sitten höyrykasvikset ja kastiketta.

jälkkäri voi olla hiukka haastavampi, koska ehkä juhlapalvelusta tilattaessa ei ehkä saa karppia kakkua. aina tietty voi ottaa lähes pelkkää kermareunaa ja mansikoita..

ja hyviksi havaittuja reseptejähän löytyy osoitteesta: http://www.karppaus.info/resepti/

esimerkiksi kastikkeita ja jälkiruokia, myös kakkuja löytyy runsaasti.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest Vieras
Riippuen karppauksen suuntauksesta hiilari määrä vaihtelee mutta saattaa olla ehdottomia nou-nou tuotteita kuten viljat kaikissa muodoissa. Varsinkin pidempään karpanneena vatsani ei kestä ollenkaan vehnää - hirveä vatsakipu ja sen seurauksena ripuli ja mistä tiedän tämän - valitettavasti on ihmisiä jotka unohtavat mainita nämä mitättömät suurukset :angry:

Tuleeko nämä hirveät vatsakivut ja ripulit tosiaan myös muista hiilareista kuin vehnästä? Riisistä, hedelmistä tai puhtaasta sokerista? Piilevä keliakia on hyvin yleistä, ja varmasti sen epämääreiset oireet innostavat helposti karppaamaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Täälläkin karppi-morsio...Meille tulee sellainen pitopalvelu, joka tekee kaiken alusta asti eli ei käytä puolivalmisteita. Haluaisin, että menussa ovat kaikki osaset erillään, joten sekä karpit että gluteenittomat voivat valita helposti. Sokeria on tosiaan myös joka paikassa...mä en myöskään uskalla ottaa sitä riskiä, että tulee vatsaoireita tärkeänä iltana, joten valkkaan lautaselleni lihaa ja kasviksia ilman kastikkeita.

Link to comment
Share on other sites

Entäs jos kakuksi ottaisi jonkinlaisen marenkikakun? Pohjassa ei juuri olisi sokeria, sisään voi laittaa melkein mitä tahansa (kermaa / vaniljakreemiä, suklaata, marjoja, hedelmiä...) Tai ainakin keksien tilalla voisi olla marenkeja ym., ja niitäkin voi tuunata vaikka pähkinöillä ja kaakaolla...

Link to comment
Share on other sites

Guest yks vieras

Minä kyllä sanoisin, että kannattaa tilata ns. normaali mutta laajahko menu pitopalvelusta. Jokainen voi buffetpöydästä valita mitä tahtoo, eikä vieraiden tarvitse karppailla juhlissa jos eivät tahdo.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...