Jump to content
Naimisiin.info

Shakespearen Midsummernight's dream


*Titania

Recommended Posts

Tässä on nyt hyvää aikaa suunnitella tällaista pähkähullua ideaa:

Häät on 2010 helmikuun lopussa. Paikkana trooppinen puutarha. Teemana tällainen keijukaismetsä-kesäyön unelma. Toivotaan, että tulee kamalan kylmää ja talvista, niin kontrasti toimii mahtavasti.

Tämä viesti on vähän niinkuin placeholder, kirjoitan tänne juttua sitten, kun saan tätä asiaa hissuksiin eteenpäin.

Link to comment
Share on other sites

Oho! Heeeei, tänne on jotkut kommentoineet minun ideaani! Lämpimät kiitokseni teille, en ihan yksinäni huutele tätä bittiavaruuteen :)

Lauantaina käydään ensimmäistä kertaa katsomassa juhlapaikkaa "sillä silmällä", olenhan puutarhaharrastajana käynyt tuolla jo aiemminkin, mutta... nyt voi jo vähän haaveksia pöytäjärjestyksistä ja semmoisesta hölmöstä.

Sen verran jo tiedän, että (siviili)vihkiminen tapahtuu paikan päällä, vieraita ei varmaan saada sullottua paljoa kahdeksaakymmentä enempää ja joku hyvä hääbändi on nyt haussa.

Me molemmat luetaan paljon, joten jotain kirjallisia viitteitä voisi viljellä. Mutta tähän "teemaan" on kyllä tarkoitus suhtautua suht löyhästi, vähän niinkuin ohjeellisena. On meinaan aika helppoa mennä kornin puolelle (varsinkin siviilivihkimisessä!)

Palaan varmaan asiaan ensi viikolla, ja kerron jotain juhlapaikasta.

Link to comment
Share on other sites

Kas niin, potentiaalinen hääpaikka tarkastettuna.

Pistää vähän miettimään! Olen nimittäin sen verran kranttu, että tahdon vihkitoimituksen tapahtuvan jossain muualla kuin ruokapöytien lomassa. Kaikkein edustavin paikka tuolla on juuri se sali, jossa on tarkoitus myöhemmin syödä.

Onkohan mahdollista mennä nauttimaan kuohuviinit esimerkiksi viereiseen huoneeseen, ja sillä aikaa jotkut ennalta määrätyt tai palkatut henkilöt nostelevat pöydät 80:lle vieraalle ja levittävät pöytäliinat...?

Asia vaatii aika paljon järjestelyä. Mutta on kaiketi kuitenkin mahdollinen!

Link to comment
Share on other sites

Aikaa kannattaa sitten alkumaljoille varata jonkin verran, koska ruokapöydät pitää siirtämisen lisäksi vielä kattaa. Ainakin joku puhe voisi olla siinä välissä ja kenties ottaa jo siinä ryhmävalokuvia, jos sellaisia haluaa. Monilla se jää loppuiltaan, ja sitten huhuillaan ihmisiä kasaan joka puolelta.

Link to comment
Share on other sites

Kävin vielä toiseen kertaan paikalla.

Nuo pöydät on kyllä tosi raskaita, eli ei varmaan auta muu kun pitää pöydät samassa tilassa... voi rähmä! Tila on kyllä muuten aivan täydellinen.

Vitist jos keksis jonkun paikan missä vihkimisen vois suorittaa erikseen... ulkoilma ei käy, kun kerta on helmikuu. Missään kauhean kaukana juhlapaikasta ei viittis olla, kun sitten tulee ne kuljetushässäkät aina vastaan.

Tätä pitää nyt vähän pureskella.

Käyn katsomassa vielä muita mahdollisia juhlapaikkoja, mutta en kyllä usko että löydän mitään näin hienoa...

Link to comment
Share on other sites

Vitist jos keksis jonkun paikan missä vihkimisen vois suorittaa erikseen... ulkoilma ei käy, kun kerta on helmikuu.

Miksi ei ulkona?? Minun isäni meni vuosia sitten naimisiin helmikuussa omalla kotipihalla. Oli talven mittaan rakentanut pihalle, koivujen katveeseen "alttarin" ja sen ääressä pappi sitten vihkaisi heidät. Lumesta saa rakennettua vaikka mitä, toki sääolot pitää olla sillai sopivat että on paljon lunta ja lämpötila pakkasen puolella.

Isän morsiamella oli kaunis pitkä villakankainen takki ja juhlavat ulkokengät, sitten sisällä oli tietenkin hääpuku ja tanssikengät. Pakkasta oli hääpäivänä parinkymmenen hujakoilla, mutta vihkiminen sinänsä kun ei kestä kamalan kauan niin senhän kärvistelee vaikka alasti.

Link to comment
Share on other sites

Huh, ulkona :)

Helsingin säät ovat niin arvaamattomat, eikä noista helmikuista tiedä, usein sataa kissoja ja koiria.

Mutta olette kyllä oikeassa: kontrasti olisi upea, ja helmikuun pimentyvässä illassa loistavat ulkotulet houkuttelevat... vitsit, nyt tarvitsen kristallipallon josta voin katsoa hääpäivän sään!

Ja kyllä, Gardenia on kyseessä. Onhan siinä Vanhankaupunginkosken tuntumassa monia hienoja tiloja, joita voisi mahdollisesti tunnin verran käyttää -olin viime keväänä juhlissa siinä tekniikan museon turbiinihallissa, mikä oli paikkana tosi vaikuttava. Harkitsin sitäkin ohimennen, mutta akustiikka on siellä kehno, ja tarkemmin asiaa selvitettyäni havaitsin, ettei sitä edes talvella vuokrata.

Mutta edes tunniksi, ilman tarjoiluja? Vihkaisua varten? Siitä sitten joku bussikuljetus sen kilometrin mikä matkaa on.

Varasin muuten juhlapaikan. Alkaa vähän sydän tykyttää.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...