Sign in to follow this  
Followers 0
Guest leydy

parisuhteen siunaus---apua hölmölle :)

17 posts in this topic

Hei auttakee nyt hölmöä : :girl_sigh:

ollaan rekisteröimässä meidän suhde reilu vuoden päästä ja ollaan myös mietitty suhteen siunausta.

Mutta en tiedä,että miten tossa siunaus asiassa pitäis edetä??!?!?! pitääkö soittaa seurakuntiin ja kysyä,löytyykö kyseisestä seurakunnasta pappia,joka sitä tekisi? vai mitä meiän pitää tehdä??

Kiitoksia jo etukäteen jos joku viitsii meitä sivistää tässä asiassa :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ei mitään hajua, mutta jos itse olisin tuosta siunauksesta kiinnostunut, niin varmaan soittelisin seurakuntiin suoraan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Soitatte suoraan papille, jonka haluaisitte suorittamaan siunauksen, tai seurakunnan toimistoon. Sieltä osaavat varmaankin auttaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laittakaa setalle sähköpostia asiasta, sitä kautta me asiassa onnistuneesti edettiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yhteys seurakuntaaan kannattaapi ottaa joo. Mä laitoin yhdelle oman seurakunnan papeista s-postia. Ilmoitti että heillä on selvitys menossa että mikä on kanta tähän siunaamiseen. Että ensi kesälle ei onistu vielä. EI sitten ei..

Semmoista........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä vähä samaa ongelmaa. Haluttaisiin suhteelle siunaaja mutta papit taitavat (ainakin täälläpäin) Olla varovaisia asian kanssa ja eivät ota kantaa. Meillä ainakin pappi vielä toistaiseksi hakusessa. Toivottavasti lykästää :girl_impossible:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nannamari, laittakaa ihmeessä Setalle sähköpostia, sieltä saatte mahdollisten pappien yhteystietoja. Pappi yksityisenä henkilönä saa siunata, kuhan ei oo kirkon tiloissa. Ja ihan kokemuksen syvällä rintaäänellä :) voin sanoa, et kyl ne papit lähtee kauempaakin siunaamaan jos lähistöltä ei löydy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ollut pappia, vaan maistraatista "vihkijä" juhlapaikalla. Kyllä se minusta oli ihan yhtä juhlallista ja virallista. Meille sattui ihana ihminen joka oli täpöllä asiasta innostunut ja veti homman hienosti. Laitettiin toki meidän srk:n papille s-postia. Hän vastasi ettei voi siunata kun kirkon kanta on selvittämättä. En tiedä ovatko kannan selvittäneet 2010 kesää varten. Epäilen.... olis siitä uutisoitu. Mutta AINA on olemassa pappeja jotka siunaa silti! Kannattaa kysyä=)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on parisuhteen reksiteröintijuhlat edessä ensi kesänä (juridinen puoli hoidettu siis jo aiemmin, nyt vaan juhlat edessä) ja meille tulee pappi toimittamaan siunausseremonian.

Me löydettiin meidän pappi ystävän kautta, oli siis siunannut myös ystävien liiton muutamia vuosia sitten.

Niitä, jotka ovat parisuhteensa siunaamisesta kiinnostuneita EN kyllä kehottaisi kääntymään oman seurakuntansa suuntaan (ellette sitten tiedä varmasti että joku seurakuntanne papeista suhtautuu kyseisiin toimituksiin myönteisesti ja käänny suoraan ks. papin puoleen) sillä ev-lut. kirkon virallinen kanta on että rekisteröityjä parisuhteita ei siunata. Julkisuuteen tulleista siunaustapauksista (esim. sen tv:n hääohjelmassa ollut lesboparin rek.parisuhteen siunaus) kun usein on tehty harhaoppisuuskanteluita tuomiokapituleille (ne tosin kaikki hylätty ja tilaisuudet tulkittua yksityisiksi rukoushetkiksi/sielunhoidoksi), mutta virallisien kanavien kautta pappia tuskin siunaamiseen saa, ainakaan suoraan kirkkoherranviraston kautta. Monet papit suhtautuvat asiaan nim. hyvinkin kielteisesti ja "suostuvaisista" papeista ei todellakaan ole olemassa julkista listaa seurakunnissa, joten sellaisen papin löytäminen, joka siunaamiseen suostuu on usein onnen kauppaa. Valitettavasti.

Seta tietysti varmaankin auttaa, kuten joku jo mainitsi aiemmassa viestissä, mutta helpommin ehkä luulisi sopiva pappi löytyvän ottamalla yhteyttä Yhteys-liikkeeseen (ks. http://www.yhteys.org/ ->yhteystiedot), he varmasti osaavat ja ovat halukkaita saattamaan yhteen pareja, jotka haluavat rekisteröidylle suhteelleen siunauksen ja pappeja, jotka ovat halukkaita siunauksen toimittamaan. Ja oman kokemuksen mukaan ks. seremonian toimittamiseen myönteisesti suhtautuvat papit ovat yleensä valmiita matkustamaan hieman kauemmaksikin virkaansa hoitamaan ja rek.suhteita siunaamaan, vaikka kirkko "virallisesti" ei tällaista harrastakaan. :D

(Ja löytyy sieltä Yhteys-liikkeen sivuilta myös Liisa Tuovisen sposti, siis sen papin, jotka toimista kanneltiin kun hän siunausi naisparin liiton ja telkkarissa vielä kaiken lisäksi :D:D:D)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tällainen valitettava uutinen ev. lut. seurakunnan toimesta:

http://ranneliike.net/teema/piispat_eivat_...=2&aid=3698

Eli parisuhteen siunaamista taitaa olla enää turha toivoa.

Tuo piispainkokouksen päätös on kirjoitettu niin epämääräisellä muotoilulla, että sen voi kukin pappi tulkita ihan miten haluaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu kyllä niitä pastoreita siunaamaan riittää, mutta ei niitä seurakunnalta kannata kysellä, setalla on yhteystietoja ja osoitteesta www.yhteys.org löytyy sellaisten nimiä jotka olisivat valmiita siunaamaan parisuhteita, siellä myös alustava kaava jonka yhteys järjestön jäsenet ovat laatineet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juurikin tästä aiheesta oman pappimme kanssa puhuttiin, siitä kuinka turhauttava nykytilanne on. Piispojen päätös vs. se miten piispat tietävät että jotkut papit tulevat kuitenkin vieläkin toimimaan, kun on ihmisiä, joilla on tarve saada suhteelleen siunaus ja siitä millaista harmia ja ahdistusta aiheuttaa jos se kielletään.

Kun vaikka piispat nyt sitten ovat päättäneet ettei ole tarvetta erilliselle kaavalle rek.parisuhteiden siunaamista varten, koska parisuhteita ei periaatteessa siunata (=eli siis ei ole mahdollista saada esim. siviiliavioliiton siunaamisen kaltaista tilaisuutta kirkkoon) vaan että pelkkä rukoushetki parin puolesta on riittävä, mutta että se ei saa/saisi sisältää kysymyksiä/sormusrukousta/sormuslupauksia, niin piispojen on ollut pakko päätöksensä sanamuodoissa ottaa huomioon, että useat papit tulevat siltikin sisällyttämään ks. asiat toimittamaansa siunaukseen, josta tosin saivartelun vuoksi tulee käyttää nimitystä rukoushetki rekisteröidyn parisuhteen solmineiden puolesta. Siksi siellä on niin paljon puhetta, että siunaamiselle on olemassa periaatteessa myös teologiset perusteet ja pappien tulee toimia kuunnellen ja sielunhoidollisesta lähtökohdasta lähtien jne. Eli että periaatteessa ei siunata, mutta eihän niin ole PERIAATTEESSA tehty aikaisemminkaan. (Käytäntö on sitten toinen asia ja tässä astuu kuvaan se teologinen hiusten halkominen että mitä on siunaus ja mikä taas on vaan rukoushetki)

Piispat toteavat myös, että kirkkotilojen käytöstä ks. rukoushetkeä varten tulee noudattaa sitä mitä kirkkojärjestys sanoo, eli että kirkkotilojen käytöstä päätetään paikallisesti seurakunnissa keskustellen ja yhteisesti päättäen, eli PERIAATTEESSA voisi olla jopa ihan mahdollista että joku seurakunta jossain vaiheessa päättää että rekisteröidyn parisuhteen osapuolten puolesta pidettävät rukoushetket voisi pitää kirkossa. Periaatteen tasolla piispojen päätös siis sisältää mahdollisuuden tähän. :P (Mikä on kyllä aika epätodennäköistä että tätä optiota olisi seurakunnilla pokkaa käyttää, mutta se on silti olemassa, tulevaisuudessa ehkä...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

yhteys-liikkeeseen vaan yhteyttä ja sitä kautta kyllä saa varmasti papin siunaan. meillä näin ainakin, häät syksyllä 2010

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me löydettiin juurikin tuolta yhteys-sivuilta meidän parisuhteen siunaavan papin tiedot. Minä en hoitanut asiaa, joten en osaa antaa tarkempia tietoja. Ensin oltiin suoraan yhteydessä Vantaan seurakuntaa, mutta sen verran oli hiljaista yhteydenpito sieltä suunnasta, että päädyttiin sitten etsiä pappi toista kautta. Lohjan suunnalta on tulossa naispappi, jonka nimeä en kyllä nyt muista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei.

Nyt kun on häät takanapäin, niin voi kai kertoa julkisestikin, että meillä tosiaan oli tilaisuus ihan kirkossa (Vantaalla), tosin kyseessä oli virallisesti toimitus nimeltä "Rukoushetki rekisteröidyn parisuhteen solmineiden puolesta". Kuten piispojen kannanotosta selviää, rukoushetken viettäminen on mahdollista ja kirkkotilaakin voi siihen saada käyttää jos siitä paikallisesti on sovittu (kirkkoherra puoltaa ja myös seurakuntaneuvosto äänestänyt asian puolesta). :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me rekisteröimme suhteemme jo keväällä, mutta syksyllä esikoisen syntymän jälkeen pidämme ystäville ja sukulaisille yhdistetyt ristiäis-parisuhteen siunaamisjuhlat. Pappi tuohon tilaisuuteen oli helppo löytää, ja hänen kanssaan tästä siunaamisasiasta keskustelimme, ja hän "naureskeli" kirkon tiukalle kannanotolle. Juhlat siis pk-seudulla ja pappi samoin täältä päin. Tietysti asiaan voi vaikuttaa myös se että kastajaiset on kuitenkin se "pääasia".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0