belle*

Iänikuinen avec-käytäntö!

188 posts in this topic

Meille on tulossa todella pienimuotoiset häät ensi vuoden lokakuussa. Olen kertonut tästä ystävättärilleni, mutta yksi heistä inttää vaan kovasti, että avec PITÄÄ saada tuoda häihin, että avecit kuuluu häihin ja hääetikettiin! Olemme itse kustantamassa pirskeemme 25 aikuiselle, joihin lukeutuu vain lähin perhe ja molempien puolelta kaksi kaveria. Emme halua kutsua kenenkään mies-/naisystäviä, koska tämä lisäisi henkilöiden määrää viidellä = lähes 300 eurolla. Emme myöskään pidä mitään perinteisiä prinsessahäitä, missä ystävättäreni on tottunut ravaamaan...

Meillä ei ole mitään suhdetta avec-ehdokkaisiin, emmekä haluaisi pippaloihin ketään joka ei ole "sisäpiirissä". Nämä juhliimme kutsutut ystävämme ovat olleet myös minun vanhempieni kanssa paljon tekemisissä aiemminkin, sekä tuntevat toisensa hyvin = eivät joudu olemaan juhlissa yksin.

Mitä mieltä olette? Olenko täysi bitch, kun sanon että ei onnistu nyt meille puolituttujen aveccien tuonti, pieneen ja intiimiin sukujuhlaan (sen lisäksi että rahaa ei ole..)? Olenhan asiasta nyt ilmoittanut lähes vuoden ennakkoon, ennen kuin kutsut on edes postitettu. Valitettavasti emme voi myöskään sietää tätä ystäväni poikaystävää (joka harrastaa elämåssään pelkkiä laittomuuksia), mutta tätä ystäväni ei tietenkään tiedä...

Edited by lokakuunmorsian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei mun mielestä ole kohtuutonta olla kutsumasta aveceja häihin. Mutta itse varmaan sanoisin ystävälleni että tulee joko yksin tai on tulematta kokonaan. Tylyä, myönnän kyllä. Mutta kuitenkin maksatte itse häänne, ja silloin teidän pitäisi saada myös itse päättää kenet tahdotte juhlimaan suurta päiväänne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Et todellakaan ole bitch jos sanot, että se ei sovi. Ilmoitat vaan, että ketään muukaan ei ole tuomassa avecceja. Ettekä ole tekemässä poikkeusta. Jos ystäväsi tästä suuttuu niin eipä hän kovin kummoinen ystävä ole.

Tottakai hääpari saa aivan itse päättää ketä häihin kutsutaan. Ihmetyttää tälläiset ihmiset jotka niitä ei kutsuttuja väkisin mukaansa raahaa. Jättäköön sitten tulematta.

Ensi kesää odotellessa.. Tiedän että meidän suvussa tulee sama ongelma. Yrittihän ne avecceja jo ristiäisiinkin. :girl_mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse koitan kanssa jo henkisesti valmistautua äitini puolen sukulaisien ärhentelyihin. Meillä ei aveceja olla pakolla tuputtamassa, mutta en kutsu äitini isää uuden naikkosensa kanssa ja tästä saattaa tulla kränää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

miksi ihmeessä avecit pitäisi kutsua? en ainakaan huomannut että avecin puutteesta kukaan olisi kärsinyt meidän alle 30 hengen häissä. sinkut olivat myös ymmärtäneet tilanteen hienosti kun kirjoitettiin kutsuun "kutsumme Sinut..." ja pareille "..Teidät", ja viimeistään menuja valitessa homma ois selvinnyt jos ongelmia ois ollut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sinä et todellakaan ole bitch, vaan lähinnä ystäväsi touhu ihmetyttää!! Kyse on teidän häistä ja rahoista ja hänen pitäisi se ymmärtää. Minäkään en henk.koht. ymmärrä tuota avec touhua ja jos joku ei meidän häihin voi tulla yksin, niin on sitten tulematta:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehkä voisit ystävällesi ilmaista, että joko hän yksin tai ei ollenkaan ja samalla esittää toiveen, ettet haluaisi ylimääräistä stressiä ja riitaa häiden alla asiasta ja toivot tärkeän ystäväsi osallistuvan tärkeään juhlaan. Ja että ymmärrät kyllä, jos hän päättää jättää tulematta, mutta että tulet surulliseksi jos hän ei osallistu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näin se varmaan on tehtävä, kyllä harmittaa tälläinen! En tiedä mikä ihmisiin välillä menee?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tämä avecittomuus on myös ollut melko arka aihe. Hääpaikallemme mahtuu sata ihmistä ja nämä sata ihmistä koostuvat jo ystävistämme, tädeistämme ja sedistämme sekä serkuistamme. Kavereille ilmoitimme heti, että häihin ei tuoda tyttö-,poika-,avo- eikä aviopuolisojakaan, vaan kutsut on henkilökohtaisia. Kavereille tämä oli ok, sillä suurin osa heistä kyllä ymmärtää opiskelijabudjetin rajoitteet, mutta sukulaisten osalta jännitin hieman. Lasken kuitenkin serkkujen puolisojen ja lasten kuuluvan ehdottomasti perheeseeni, mutta jos kutsuisimme heidän kaikki, veisivät he jo kahdeksankymmentä paikkaa.. Tämä ei siis ollut meillekään helppo päätös.

Keräsin kuitenkin rohkeutta ja käytin hyväkseni rakasta facebookia! Liitin samaan keskusteluun kaikki serkkuni ja heidän puolisot ja selitin tilanteen, sekä pahoittelin päätöstämme. Meidän suvussa on ollut tapana vetää herneet joka asiasta, mutta yllätyksekseni jokainen vastasi viestiin oikein lohduttavasti ja ymmärtävästi, eivätkä nähneet tässä omasta mielestäni oudossa järjestelyssä mitään pahaa. Luulen, että tässä suurimpana tekijänä oli se, että he näkivät saman viestin menneen kaikille ja ymmärsivät, että sama sääntö koskee todellakin kaikkia. Viestin aloittama keskustelu helpotti stressiäni todella paljon! Joten mielestäni sinun kannattaa vaan korostaa, että jos antaisit ystäväsi tuoda avecin, sinun täytyisi antaa sama lupa muillekin, eikä sellaiseen ole mahdollisuutta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarkoittaakohan avec nyt tässä tapauksessa todella ns. vapaavalintaista seuralaista vai ystäväsi poikaystävää vai jopa avo-/aviopuolisioa..??

Saan varmasti monen (tähän ketjuun osallistuneen) veren kiehumaan, mutta... Minun mielestäni riippumatta siitä järjetetäänkö häitä etiketin mukaan vai ei niin hyviin käytöstapoihin, jo ihan perus kohteliaisuuteen, kuuluu se, että samassa taloudessa asuvat henkilöt (=avo- ja avioparit) kutsutaan ehdottomasti molemmat! Mieluummin sitten vaikka karsisin vieraslistaa, jotta pariskunnat voitaisiin kutsua pariskuntina. Avec-kutsujen (eli ns. vapaavalintainen seuralainen) ja tyttö-/poikaystävien kutsumisen suhteen voi minusta käyttää enemmän omaa harkintaansa eli se ei ole "pakollista". Itse ainakin kummastelisin todella kovasti sellaista tilannetta, että minut kutsuttaisiin mutta puolisoani ei tai jos puolisoni kutsuttaisiin häihin ilman minua. Saattaisi siitä jopa loukkaantuakin... Ainakin se olisi oiva keino pilata innostukseni kyseisiä jihlia kohtaan! Itse asiassa voisin mielelläni jopa luovuttaa "oman paikkani" juhlasta, jotta joku muu saisi sitten juhlia suurta rakkauden juhlaa, häitänne, yhdessä oman elänkumppaninsa kanssa.

Mutta! Toki kyseessä on Teidän häänne: Te järjestätte ja teillä on oikeus/mahdollisuus toimia juuri niin kuin itse parhaaksi koette. (Älkää muuten sitten ihmetelkö jos postiluukustanne tipahtaa muutaman vuoden kuluttua ystäväsi hääkutsu, joka onkin osoitettu vain yhdelle...)

Ihmettelen kyllä hieman myös ketjun aloittajan ystävää. Eipä taida hänelläkään käytöstavat olla ihan halussa. Siis jos joku ilmoittaa, että meidän häissä toimitaan asian suhteen näin niin silloin kunnioitetaan toisen päätöstä eikä aleta inttämään asiasta. Toki myös hänellä on sitten oikeus tehdä omat valintansa ja jättää esim. kokonaan osallistumatta häihinne mikäli kokee asian niin merkittäväksi.

Tämä menee jo vähän OT:ksi, mutta ylipäätäänkin minua on alkanut ihmetyttämään tämä nykymorsianten asenne: minun-häät-minä-maksan-minä-päätän-!!!. Joo, näinhän se periaatteesa on. Mutta miksi ihmeessä sitten edes kutsutaan vieraita, jos tavoitteena ei ole heidän viihtyminen ja (myös) heidän kannaltansa onnistunut juhla!? Tämä aikuisten ihmisten kaikki-mulle-heti-nyt ja mä-en-haluu-sitä-ja-tätä -asenne ihmetyttää minua! Miksei sitten saman tien voi sijoittaa sitä koko hääbudjettia vain ja ainoastaa itseensä!? Minäkään en ymmärrä mikä ihmisiin välillä menee! :girl_cray2:

ps. lokakuunmorsian tarkoitukseni ei ole kodistaa tätä "kritiikkiäni" mitenkään henkilökohtaisesti vain Sinuun tai sinun tapaukseesi. Enemmänkin ihan yleisellä tasolla asiaa pohdiskelen... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä ainakin uskon, että viihtyminen syntyy myös muista tekijöistä kuin siitä, että saa elämänkumppaninsa ja lapsensa paikalle. Juuri kaksi serkkuani laittoi minulle viestin, että onpa ihanaa kerrankin lähteä juhlimaan suvun (olemme hyvin läheisiä) kanssa ja jättää lapset miehen hoiviin! Itse en myöskään tällaisesta loukkaantuisi ja meidän suvussa on tällaisia päätöksiä jouduttu ennenkin tekemään. Ehkä jos sukuun oikeasti kuuluisi vain kaksikymmentä ihmistä, niin olisikin mahdollista kutsua kaikki paikalle. Näissä asioissa ei siis kannata olla liian ehdoton. Tottakai haluaisin kutsua häihini kaikki myös läheisilleni läheiset ihmiset, mutta se nyt ei vaan näin ison suvun kanssa ole mahdollista. Ystävien kanssa en nää tässä ongelmaa. Eihän nämä puolisot ole mukanamme missään muissakaan juhlissa, vaikka kutsuttuja olisivatkin. Miksi heidän pitäisi siis päästä siihen tärkeimpään juhlaan, jos seuramme ei muutenkaan kiinnosta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vieraileva_tähti: Kyseessä on nimenomaan avopuolisot, joita en juhlaan haluaisi, siksi mietityttääkin. Tässä tapauksessa on puhtaasti kyse rahasta, ei siitä, että kun minä maksan minä päätän. Olen kokopäiväinen opiskelija ja minulla on ensi kesänä mahdollisuus säästää siitä pienestä lähihoitajan palkastani mitä pystyn syksyn häihin.. Juhliin on tosiaan tulossa vain PAKOLLISET, sillä nämä lisät=puolituntemattomat avecit, tulisivat maksamaan niin paljon, että rahaa ei yksinkertaisesti ole! Olen myös valitettavasti joutunut rajaamaan ison osan hyviä tyttöystäviäni juhlien ulkopuolelle, ensisijaisesti kutsuisin heidät (en puolituttuja aveceja), jos rahaa taivaalta tupsahtaisi ;) Lainaa emme halua ottaa, maksukykyni on mitä on seuraavat 5 vuotta. Pääasia kuitenkin olisi, että saisimme perheellemme ja parille lähimmille ystävillemme hyvät juhlat, jotka me oikeasti pystymme TARJOAMAAN (ettei sitten mummuilla ja isillä tarvitse alkaa maksattamaan)..

Itse en koe, että avo-/avioparit on aina kutsuttava yhdessä. Meillä on mieheni kanssa myös omat ystävämme, joihin toisella ei ole välttämättä mitään kontaktia. Tuntuisi hassulta mennä jonkun tuntemattoman häihin tai muihin juhliin... Uskon, että avecit eivät välttämättä koe juhlia niin mielekkäiksi, jos pari on tuntematon, ja näinhän se on! Miten voit iloita muusta kuin ilmaisesta viinasta ja ruoasta jos et tunne ihmisiä ;)

Edited by lokakuunmorsian

Share this post


Link to post
Share on other sites
Miksei sitten saman tien voi sijoittaa sitä koko hääbudjettia vain ja ainoastaa itseensä!?

Henk. koht. olen luopunut jo morsiuspuvustanikin, että saan edes ne harvat vieraat kestitettyä ;) Kohta pitää varmaan olla morsian au naturel, ilman meikkiä ja tukkaa että saa pari aveccia mukaan :D

Edited by lokakuunmorsian

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ja hei, jos jättäydytte ite pois niin saatte jo kaksi avecia mukaan :-X:-X Simple as that!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos olisi isommat haat kyseessa niin sanoisin etta ystavasi on oikeassa. (pois laskettuna tyo ja harrastelijaporukat jotka voi kutsua ilman puolisoja). Mutta teidan haiden pienuuden ja luonteen puolesta olette ihan oikeutettuja kyseiseen rajanvetoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Miksei sitten saman tien voi sijoittaa sitä koko hääbudjettia vain ja ainoastaa itseensä!?

Henk. koht. olen luopunut jo morsiuspuvustanikin, että saan edes ne harvat vieraat kestitettyä ;) Kohta pitää varmaan olla morsian au naturel, ilman meikkiä ja tukkaa että saa pari aveccia mukaan :D

Heh, jees!! Ihanaa, kun osaat suhtautua asiaan huumorilla! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minun mielipiteeni on, että et ole täysi bitch :D Ymmärrän täysin näkövinkkelin.

Itse mietin kanssa sitten omalta kohdalta näkövinkkeliä, koska häät paisuu ja paisuu, johonkin on vedettävä raja. Meille tulee kummankin sukulaisista yhteensä n. 90 hlöä, ja sitten ajattelin että kai sitä pari kaveria voi kumpikin kutsua, mutta entäs sitten en avecit.. Sitten jos minä kutsuisin 2, se tarkoittaisi 4 ja siipan puolelta kans... Siipan kavereita on häidemme bändissä, ja mielestäni siinä kohtaan ei ainakaan tule avecit kysymykseen kun sitten tulis taas 5 ylimääräistä... En tiedä olenko törkeä, mutta tätä on nyt harkittava tarkoin.

Edited by Sesilia88

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me tultiin nyt tälläiseen omaperäiseen ratkaisuun. Tämä nyt ei niiden avecien takia, vaan muiden ystävien joita emme voi kutsua.

Kirkon varaamme varmaan kello 12, jolloin pääsemme aloittamaan juhlimisen aikaisin. Kello 18-19 pyydämme, että lapset poistuvat juhlista, jotta "aikuisten juhlat" voi alkaa. En halua että lapset on seuraamassa ryypiskelyä. Tässä vaiheessa on varmaan jo muodollisuudet (ja kalliit syömiset) hoidettu alta. Illaksi ajattelimme kutsua ihan ketä vaan mieleen juolahtaa: juomaan ja syömään pikkusuolaisia ja pitämään hauskaa. Sisältäen avecit, työkaverit etc. Häät olisivat sitten loppuillasta bileet meille missä muutkin bileet on ollut, itse nyt satun huitelemaan siellä morsiuspuku päällä ;) Kuulostaako hölmöltä?

Meille tälläinen käytäntö tuntuu aika luontevalta, olemme varsin nuoria ja elämme kuitenkin vielä nuoruuttamme. Hääyöstä ei odoteta mitään maagista tapahtumaa. Ajateltiin mennä yöbussilla ihan kotiin kun päästään juhlapaikalta ulos :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Me tultiin nyt tälläiseen omaperäiseen ratkaisuun. Tämä nyt ei niiden avecien takia, vaan muiden ystävien joita emme voi kutsua.

Kirkon varaamme varmaan kello 12, jolloin pääsemme aloittamaan juhlimisen aikaisin. Kello 18-19 pyydämme, että lapset poistuvat juhlista, jotta "aikuisten juhlat" voi alkaa. En halua että lapset on seuraamassa ryypiskelyä. Tässä vaiheessa on varmaan jo muodollisuudet (ja kalliit syömiset) hoidettu alta. Illaksi ajattelimme kutsua ihan ketä vaan mieleen juolahtaa: juomaan ja syömään pikkusuolaisia ja pitämään hauskaa. Sisältäen avecit, työkaverit etc. Häät olisivat sitten loppuillasta bileet meille missä muutkin bileet on ollut, itse nyt satun huitelemaan siellä morsiuspuku päällä ;) Kuulostaako hölmöltä?

Meille tälläinen käytäntö tuntuu aika luontevalta, olemme varsin nuoria ja elämme kuitenkin vielä nuoruuttamme. Hääyöstä ei odoteta mitään maagista tapahtumaa. Ajateltiin mennä yöbussilla ihan kotiin kun päästään juhlapaikalta ulos :D

No ei kuulosta hölmöltä! :D Meilläkin on ajatuksena bilettää ihan juhlien loppuun asti eikä "poistua hääyötä viettämään". Minusta on järkevämpää viettää se pitkä romanttinen yö (tai useita ;)) sitten vaikka häämatkalla eikä hääpäivän jälkeisenä yönä. Olen varmasti niin puhkipoikki juhlien jälkeen, että haluan vaan nukkumaan. :) Voi muuten olla, että saatte yöbussissa vähän ihmetteleviä katseita! :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei tuo mitenkään harvinaista ole, yleisempää tosin taitaa olla juhlien jakaminen kahdelle päivälle, mutta menee tuokin. Kannattaa kenties tiedustelevalle selittää alkukekkereiden olevan lapsiperheille ja lähisukulaisille tms., joku jälkimmäisen kattauksen vieras saattaa muuten kokea olevansa kakkosluokan vieras (joku saattaa ajatella tuollakin tavalla, vaikkei niin normaalijärjen olettaisikaan toimivan).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ei tuo mitenkään harvinaista ole, yleisempää tosin taitaa olla juhlien jakaminen kahdelle päivälle, mutta menee tuokin. Kannattaa kenties tiedustelevalle selittää alkukekkereiden olevan lapsiperheille ja lähisukulaisille tms., joku jälkimmäisen kattauksen vieras saattaa muuten kokea olevansa kakkosluokan vieras (joku saattaa ajatella tuollakin tavalla, vaikkei niin normaalijärjen olettaisikaan toimivan).

Lapsiperheet ovat oma äitini pikkusiskojeni kanssa, isoveljeni ja isosiskoni. Heille ei onneksi tarvitse selitellä, sen verran yhtä perhettä ollaan! :) Mitä tähän "kakkosluokan" vieraisiin tule.. Hmm, sille ei voi varmaan sitten mitään? Uskon kuitenkin, että ystäväpiirissämme ei näin ajatella. Mietin myös mahdollisuutta pitää toiset juhlat, mutta kun tila on meillä yömyöhään asti ja vain lähin perhe on vieraina, niin menee 500e vuokrat kankkulan kaivoon kun suku poistuu paikalta kello 20!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös puheenaiheena tämä avec-käytäntö. Me hoidamme tämän naimisiinmenon ja juhlimisen näin, että heinäkuisena torstaina sanomme toisillemme tahdon vain todistajien läsnäollessa (luultavimmin 2 kaasoa ja 1 tai 2 bestmania, mies ei vielä ole valinnut bestmaniaan). Eli esim. vanhemmat eivät ole vihkimistä todistamassa.

Varsinaiset hääjuhlat pidämme sitten tätä vihkipäivää seuraavana lauantaina. Tällä tietoa juhlapaikkamme on tulevan appiukkoni mökki/huvila ja sen piha-alue, jos sen käyttö heille on ok. Juhlat järjestetään teltassa pihalla. Telttaan mahtuu max. 80hlöä, mutta pöytien asettelun kannalta on sopiva vierasmäärä noin 60-70hlöä, että kulkutilaa jää tarpeeksi. Sen vuoksi kutsumme kakkukahveille (tarjolla runsas kahvipöytä (noutopöytä) jossa suolaista ja makeaa tarjolla) sukulaisia ja vain ne lähimmät sukulaiset kummankin puolelta. Näistä tulee jo se 60hlöä, joista 10 on lasta. Tässä päädymme siihen, että kutsu osoitetaan isovanhemmille, vanhemmille (meillä myös vanhempipuolet), sisaruksille puolisoineen, tädeille ja sedille puolisoineen ja lapsineen sekä kummeille puolisoineen. Serkuista osa on nuoria aikuisia/teinejä ja heistä kun kukaan ei tällä hetkellä ole kihloissa, asu vakituisesti kenenkään kanssa, olemme jo nyt budjettisyistä tehneet päätöksen, että serkut kutsutaan ilman aveceja, vaikka tässä vähän yli vuodessa (ennen kuin kutsut lähtee) tilanne muuttuisikin. Serkuille tämä on varmasti ok.

Sukulaiset kahvitetaan esim. klo 15-19 ja sitten illalla klo 20 saapuu kaverit. Kavereiden kanssa olemme päättäneet pitää tiukemminkin kiinni siitä, että kutsutaan vain ne pariskunnittain, joiden kanssa ollaan kummatkin tekemisissä ja tunnetaan. Eli suurin osa omista kavereistani kutsutaan ilman aveceja (vaikka osa naimisissakin) koska mieheni ei ole heidän puolisoitaan välttämättä koskaan edes nähnytkään tai ei ole tekemisissä. Samoin ei kutsuta miehen niitä kavereita avec-kutsulla, joiden tyttöystäviä minä en ole koskaan nähnyt (eikä välttämättä mieskään).

Tämä auttaa taas tuon väkimäärän rajaamisessa, koska yli 50 henkilöä emme missään nimessä voi iltabileisiin kutsua. Lisäksi iltabileistä olisi tarkoitus tehdä mahd. rennot ja "helpot" kun jäätäisiin päinsä kaverivieraidemme kanssa mökille, eli esim. tarjoiluapua ei enää olisi (kaasot vain auttamassa) ja mitä vähemmän väkeä, sitä paremmin bileetkin varmasti onnistuu.

Ajattelimme tiedottaa tästä käytännöstä kavereita jo sitten hyvissä ajoin ja kutsun mennessä laitamme siihenkin pienen maininnan, että miksi kutsu on yhdelle. Jos joku ei halua yksin tulla (jokainen kutsuttu varmasti tuntee jonkun muun kutsutun) niin ei tarvitse pakosti tulla. Ennemmin haluamme juhliimme niitä, jotka haluavat ilolla tulla juhlimaan eikä niitä naama väärin päin mököttäviä vieraita :)

Jos kaveribileiden osalta olisi kyse muodollisista ja hienoista ruokailubileistä, varmaan tulisimme karsimaan vieraslistaa, että jokainen voitaisiin kutsua avec-kutsulla, mutta koska kyse on rennoista ja epämuodollisista bileistä, en usko, että tämä on niin kauhea moka :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kyllä komppaan niitä tässä ketjussa vähemmistöön jääneitä, joiden mukaan vakiintuneita pareja ei voi kutsua ilman puolisoa! Eihän avo- tai avopareja edes tarkoiteta silloin, kun avec-kutsuista puhutaan. Avec-kutsu osoitetaan sinkulle, joka siten saa luvan tuoda seuralaisen jos sellaisen haluaa. Vakiintuneet parit kutsutaan kyllä molemmat nimellä! Eli olen sitä mieltä, että sinkut voi jättää ilman avec-kutsua, mutta kyllä pariskunnat kutsutaan pariskunnittain!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on häät helmikuussa ja avecit on tulleet meillekin ajankohtaisiksi. Eräs ystäväni (joka seurustelee) saa vain hen.koht. kutsun, koska seurustelukumppania emme ole edes tavanneet. Mieheni puolelta eräs vieras (kihloissa) saa henk.koht. kutsun, koska hänen puolisonsa kanssa meillä kummallakaan ei kemiat kohtaa, en voisi nauttia meidän juhlasta jos kyseinen naikkonen olisi paikalla. Vieraslistaa laatiessa, päätimme että molempien tulee tuntea kutsutut. Jos jotain ei olla edes tavattu, ei kutsua heltiä.

Häät ovat pienet, paikalla vain molempien lähiperhe (isovanhemmat, vanhemmat, sisarukset perheineen) sekä lähimmät YSTÄVÄT. Minulle sukuni on todella rakas, mutta kun miettii ketkä ovat olleet tukenani ja kuunnelleet huoliani, niin kyllä ne ovat ne ystävät eikä tädit ja enot/sedät. Totta kai rahakin vaikuttaa asiaan. Jos tulisi kutsua kaikki sedät/enot, tädit ja serkut puolisoineen ja lapsineen, niin jo pelkästään minun puolelta pelkkää sukua tulisi reippaasti yli 100. Tiedän, että rutinaa tulee aiheesta, mutta ne ketkä eivät meidän päätöstä ymmärrä, saavat itkeä ihan rauhassa.

Jokainen kutsuu häihinsä juuri ne ihmiset, keidän toivoo olevan todistamassa sitä suurta päivää. Ne, jotka ovat ns. "ansainneet" (paremman sanan puutteessa) paikkansa toisen elämässä.

Ja lokamorsian, meilläkin pienen budjetin biletykset, tarkoituksena loppuillasta olla villasukkasillaan ja verkkarit jalassa ja vaan nauttia seurasta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samaa mieltä kansssasi, vieras_hmmm. Meiltä lähtee kaikille seurusteleville avecillinen kutsu, koska en halua ottaa häissäni kantaa siihen kenen avopuolisosta pidän ja kenen en. Muutama tapaus tulee kutsuttua vaikka mieluummin olisin jättänyt kyseisen henkilön kutsumatta. Koska kyse on tosiaan ihan muutamasta tapauksesta, niin ei meidän hääpäivämme siitä pilalle mene. Ymmärrän avecien rajauksen todella pienissä ja intiimeissä häissä (sekä työporukat tms), joissa paikalla tosiaan ovat vain ne hääparille läheisimmät ihmiset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now