Jump to content
Naimisiin.info

Vanhempien kättelyt kun toisella ei ole vanhempia? / Uusperhe (yhdistetty)


LeisKuu

Recommended Posts

Tulemme molemmat uusperheestä ja se näköjään tuottaa ongelmia rutkasti "perinteiden" noudattamiseen. Minun molemmat vanhempani ovat löytäneet rinnalleen uudet kumppanit, äitini on naimisissa. Sulhaseni ei taas ole ollu isänsä kanssa tekemisissä pariinkymmeneen vuoteen, mitä nyt joskus kaupungilla törmänneet. Äitiinsä, joka on myös uusissa naimisissa, hänellä taas on läheiset välit.

Ensinnäkin tuo vanhempien kättely: minulle on itsestäänselvää että äitini uusi mies on äitini rinnalla kättelemässä vieraita enkä usko että sulhasellanikaan on mitään sitä vastaan että hänen äitinsä mies on siellä vaikkeivät he niin läheisiä olekaan keskenään. Minä haluan myös isäni sinne, mutta mitenkäs mieheni isä sitten? Kutsumme hänet muutenkin pelkkänä vieraana häihimme mutta en haluaisi "syrjiäkään" häntä mitenkään jättämällä ulkopuolelle. Sama koskee siis pöytäjärjestystäkin (vanhemmat ja sisarukset istuvat samassa pöydässä).

Helpointa olisi tietenkin jättää kaikki tuommoiset kättelyt ym pois. Äitimme kuitenkin osallistuvat järjestelyihin sen verran tiiviisti että tuntuisi loukkaukselta heitä kohtaan jättää heidät sitten "ulkopuolelle". Meillä todennäköisesti tulee hääkuvaus olemaan kirkon jälkeen jonka aikana vieraat siirtyvät juhlapaikalle ja vanhemmat "isännöisivät" juhlia siihen asti kunnes me saavutaan.

Link to comment
Share on other sites

Uusperhe tuottaa täälläkin vaivaa... muidenkin asioiden kanssa kuin kättelyiden osalta (kutsut, istumajärjestykset jnejne...). Ymmärrän kyllä hyvin, ettet halua syrjiä ketään, mutta mahtaisiko tuntua oudolta, että käytännössä ventovieras ihminen on kättelemässä vieraita teidän kanssa? Kun ymmärsin tuosta, että sinä et tunne sulhasen isää ollenkaan ja sulhokaan ei häntä koskaan tapaa...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Uusperhe tuottaa täälläkin vaivaa... muidenkin asioiden kanssa kuin kättelyiden osalta (kutsut, istumajärjestykset jnejne...). Ymmärrän kyllä hyvin, ettet halua syrjiä ketään, mutta mahtaisiko tuntua oudolta, että käytännössä ventovieras ihminen on kättelemässä vieraita teidän kanssa? Kun ymmärsin tuosta, että sinä et tunne sulhasen isää ollenkaan ja sulhokaan ei häntä koskaan tapaa...

Olet ihan oikeassa. Hän liittykööt vain muiden vieraiden joukkoon. itsepähän valintansa aikoinaan teki.

Link to comment
Share on other sites

Mietityttää tällääkin.

Olemme päättänyt että onnitteluja otamme ainoastaan minä ja mieheni vastaan ja uudet ja vanhat vanhempien kumppanit istuvat samassa pyödässä. Mutta äitini ja sen mies halusivat maksaa ruuat eli on nekin maksajia että toisaalta ethkä nekin voisi olla siinä ja isäni halusi maksaa pukuani ja muita juttuja että kait niittenkin siinä kuuluisi olla. Miehen vanhemmat ei ole vastannut edes kutsuun vielä.. Että en tiiä tuleeko vai ei mut onnitteluja vastaan ne ei tule ottaa se on varma.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Miksi se muka olisi tyhmää? Eihän kaikissa häissä muutenkaan enää nykyisin onnitella vanhempia, vaan ainoastaan hääparia.

Kyllä se musta tossa tapauksessa olisi paras vaihtoehto. Turha on alleviivata vieraille sitä, ettei toisella ole vanhempia ja asettaa mahdollisesti heidätkin kiusalliseen tilanteeseen. Vieraat osaavat kyllä halutessaan onnitella vanhempia myös myöhemmin juhlien aikana heihin törmätessään tms.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Mulle tuli nyt kyllä ihan yllätyksenä, että vanhempia pitäis onnitella. Siis mistä niitä onnitellaan? siitäkö että ovat saaneet tyttärensä/poikansa naimisiin eikä siitä tule ikisinkku? :girl_wink:

Meillä ei ainakaan tule vanhempien onnittelua (ja en todellakaan aikasemmin edes tienny että tällainen käytäntö on olemassa :girl_haha: ). Meitä saa kyllä onnitella, koska, öhöm, mehän menemmä naimisiin ja häissä juhlistetaan MEITÄ, mutta jos muita vieraat haluavat onnitella niin tehkööt sen sitten huomaamattomasti :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

Mä oon kans ihmetellyt, että miksi nykyaikana vanhempia onnitellaan tai ylipäänsä kätellään. Viime kesän häissä en tiennyt mitä niille käteltäville vanhemmille sitten pitäisi sanoa, kun kohdalle tulevat. Hääparille toivotetaan onnea, mutta... taisin vaan tuntemattomille vanhemmille esitellä itseni ja tuttuja tervehdin.

Meillä siis käteltävänä olemme vain me, koska tuon kättelyn tarkoitus on kai nimenomaan onnittelu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jos toisella ei ole vanhempia, ehkä parempi, että kätellään vain morsiusparia. Mielestäni vanhempien on hyvä olla käteltävänä jos he osallistuvat hääkustannuksiin tai toimivat kutsujina. Näin he saavat huomiota ja "kunniaa". Saavat tuntea itsensä tärkeiksi ja onhan se iso asia kun oma pienokainen meneekin naimisiin :)

Meillä toisen vanhemmat maksaa ruoat ja pöytäkukat, mutta toisen vanhemmat ei osallistu mitenkään. Miten siinä tapauksessa tulisi tehdä? Varmaan onnitellaan vain morsiusparia, vaikka hääjärjestelyihin ja -kustannuksiin osallistuvat vanhemmat todella ansaitsisivat onnittelut ja kiitokset.

Link to comment
Share on other sites

Minusta ei ole mitenkään välttämätöntä, että vanhemmat ovat käteltävänä vaikka maksaisivat koko juhlat. Erityisesti jos toisella ei ole vanhempia (tai vaikkapa eivät pysty olemaan paikalla samassa juhlassa) olisi kättely mielestäni hyvä jättää vain morsiusparille. Jos kaikki vieraat eivät ole tietoisia toisen puolen vanhempien puuttumisen syistä, aiheuttaa se varmasti turhaa ihmetystä ja ehkä jopa kiusallisia kysymyksiä kun se erityisesti korostuu "kättelyrivissä".

Jos hääparille on tärkeää, että vanhempia kiitetään juhlista ja onnitellaan muutenkin, eikös sen voi tehdä myös puheen muodossa tai muuten vaikka ruokailun yhteydessä? Paremmin se siinä tulee kaikille kerralla selväksi ja voivat sitten paistatella ylpeinä ja iloisina vieraiden keskellä. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest MorsianR

Entäpä voisko kättelyn jättää kokonaan pois!?

Me ei olla kumpikaan "kättelijä-tyyppiä" ja muutenkin tuntuu liian "asetellulta" ja väkinäiseltä se jonossa kätteleminen.

Ajattelin, että jos vieraille annettaisiin maljat valmiiksi vähän ennen meidän saapumista, jotka sitten kohotettaisiin onnittelu-huutojen kera kun nousemme autosta. Sitten tämän jälkeen voisi spontaanisti halailla ja kätellä ystävien ja tuttavien kanssa, samalla kun siirrytään sisälle juhlatiloihin.

Muutenkaan emme halua/pidä mistään perinteisistä tavoista, eli meillä ei mm."poljeta kakkua", eikä häätanssi jatku appiukkojen ja anoppien kanssa, niinkuin yleensä tehdään. En vain tiedä, että pitäisikö asiasta jollakin tavalla tiedottaa juhlaväkeä etukäteen, ettei tuisi niin paljon ihmettelyä..Mun käsityksen mukaan nämä tietyt tavat on aika pinttyneitä ihmisten mieliin ja yleinen käsitys on ettei muulla tavalla edes voi toimia.

Link to comment
Share on other sites

Meillä jää kättely kokonaan poissa, on nykyään ihan yleistä. Kyllä ne vieraat voivat onnitella meitä juhlan aikana jos niin haluavat. Itse inhoan kaikennäköistä "pönöttämistä" juhlissa eikä vanhempanikaan välitä kättelyjonosta. En myöskään ala tanssimaan appiukon tai isän kanssa, hyvä jos häävalssin suostun tanssimaan sulhon mieliksi. En kuitenkaan ole ajatellut näistä asioista mitenkään tiedottaa vieraille, eiköhän kaaso ja bestman pidä huolen että juhlat menevät omalla painollaan kuten on suunniteltu.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Minulla ei ole äitiä eikä sulholla isää. Joten kättely voisi tuntua hassulta kun ei ole kuin kaksi käteltävänä (siis toki sukulaiset tajuavat mutta muut "vieraammat" ihmiset ei). Ja entäs jos isäni ottaa avecin? Hän sitten tönöttää jossain nurkassa kättelyn ajan? Tämä kuvio pitää miettiä, mutta onhan tässä aikaa...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...