Jump to content
Naimisiin.info

Vierailla kuvauskielto vihkitilaisuudessa


<ansku>

Recommended Posts

Onko kokemuksia vieraan tai hääparin näkökulmasta?

Itse olen ajatellut rauhoittaa tilaisuuden salamanvälähdyksiltä ja ympäriinsä vaeltelevilta valokuvaajavierailta. Sekä video- että valokuvauksen hoitaisi yksin ammattilainen. Pelottaa vaan, että mitä vieraat ovat mieltä, kun heitä kielletään? Ja koska kirkko-ohjelmia meille ei tule, niin kannattaisiko asiasta mainita jo kutsun info-lehtisessä? Kertokaa ihmeessä kokemuksistanne!

Link to comment
Share on other sites

Olen ollut kerran häissä jossa bestman ilmoitti ennen vihkimisen alkua että hääpärin toiveen mukaisesti paikalla on palkattu valokuvaaja ja että vieraita pyydetään olemaan kuvaamatta. Ja se ainakin toimi hyvin ja kukaan ei vetänyt hernettä nenään :)

Link to comment
Share on other sites

Itsekin olen ollut häissä, joissa ilmoitettiin kuvauskiellosta vihkimisen aikana.

Pyyntöä kunnioitettiin kyllä, enkä kuullut mitään jupinaa aiheesta.

Ainoa pikku moka oli, että ei muistettu, että hääväessä oli myös suomea taitamaton pariskunta. He katselivat aikansa ihmeissään, kun kukaan ei kuvaa ja alkoivat sitten räpsiä kunnes vierustoverit selvensivät säännöt englanniksi. =)

Link to comment
Share on other sites

Niin, oon vaan joskus ollu häissä, joissa porukka törkeesti kuvas pitkin käytävää ja alttarin reunoja. Vieraana ei ollut kauheen kivaa, kun ei nähnyt melkein koko hääparia... Ja toisaalta, miuta morsiamena ainakin häiritsis just se salamoidenräiske.

Link to comment
Share on other sites

Niin, oon vaan joskus ollu häissä, joissa porukka törkeesti kuvas pitkin käytävää ja alttarin reunoja. Vieraana ei ollut kauheen kivaa, kun ei nähnyt melkein koko hääparia... Ja toisaalta, miuta morsiamena ainakin häiritsis just se salamoidenräiske.

Vaikka olenkin ammattilainen, niin tähän aiheeseen haluaisin kommentoida (poistettakoon teksti jos katsotaan aiheelliseksi), vieraan statuksella sen voisin kuitenkin tehdä.

Anskun mainitsemia tilanteita olen monesti nähnyt ja myönnän , että välillä on hankalaa suorittaa annettua työtehtävää, kun joutuu näitä "kaverikuvaajia" väistelemään.

Kuvaamisen kieltäminen on mielestäni kovin negatiivinen asia, kuten sana ei yleensäkin.

Kun morsiusparit ovat minulta asiaa kyselleet, olen ehdottanut, että esim. bestman tai joku muu ennen vihkimisen alkua ilmoittaisi:

Kaikki te joilla on kamera mukana täällä kirkossa, kun kerran kuvaatte, niin morsiusparin toivomuksesta

kuvatkaa ainoastaan omilta paikoiltanne. Paikalla on ammattikuvaaja joka taltioi muut kuvakulmat.

Näin vältämme turhaa häiriötä vihkitilaisuuden aikana. Kiitos.

Tällä tavoin ei ketään kielletä kuvaamasta, mutta lopputulos on sama, vältetään turha juokseminen ympäri kirkkosalia.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tämmöisen lauseen löysin täältä naikkareista enään en muista mistä ketjusta mutta minusta tässä on hyvin ilmaistu kuvaus asia ja ihmettelen jos joku loukkaantuu :girl_smile:

Valokuvaaminen

Olemme tilanneet valokuvaajan tallentamaan vihkitilaisuutemme kirkossa. Tunnelman säilymisen kannalta toivomme hääväen rajoittavan kuvaamista kirkossa. Kuvia vihkitoimituksesta saa pyydettäessä vihkiparilta.

Link to comment
Share on other sites

^ Tuo Nanean bongaama ilmaisu kuulostaa miunkin korvaan aivan hyvältä. Jotain tuollaista voisi omissakin häissä soveltaa, tiedän nimittäin että suvussamme on näitä tyyppejä, jotka menisivät kuvaamaan vaikka alttarille papin taakse jos heitä ei kiellettäisi... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
  • 1 month later...

Me ei oltu ajateltu tätä ollenkaan ennen kuin eräs valokuvaaja asiasta mainitsi häämessuilla. Ja hyvä, että mainitsi. Me laitettiin hääsivuille maininta, että toivotaan kuvaamista vain omilta paikoilta. Voi tosin olla, että kovinkaan moni ei tätä tekstiä sieltä sivuilta lue... Perheille sanotaan erikseen, etteivät kuvaisi ollenkaan, kun ovat kuitenkin siinä eturiveissä ja saavat sitten kuvat meiltä. Saavatpahan keskittyä vihkimiseen kunnolla :) Toivon siis, että mahdollisimman moni tajuaa olla hyppimättä käytävälle tai räiskimättä salamalla, jotta valokuvaaja saa tehdä työnsäja muutenkin tilaisuus pysyisi rauhallisena. 

Link to comment
Share on other sites

Minun on kauhean vaikea käsittää, että oikeasti ihmiset rynnisivät alttarille tai edes käytävälle räpsimään nykyään.. Enkä ole tätä kyllä nähnytkään kolmissa viimeisimmissä häissä, joissa olen ollut. Itse olin viimeksi niin haltioissani, että unohdin ihan kokonaan ottaa kuvia. Johan se nyt kuuluu hyviin tapoihin, ettei pompita toisten edessä ja että kirkossa käyttäydytään asiallisesti...? Lisäksi ihmiset näkevät tai tietävät, että parilla on palkattuna valokuvaaja, joten voisi päätellä, että parilta saa niitä paljon parempilaatuisempia kuvia kuin oma, kännykällä kirkkohämärässä 10 m päästä räpätty otos...? 

 

Me ei laitettu kutsuun mitään muuta tähän liittyen kuin, että meillä on juhliin palkattuna valokuvaaja, mutta vieraatkin saavat kuvata. Luotan siihen, että sukulaiset ja ystävät osaavat käyttäytyä kirkossa, jotenkin olisi tuntunut töykeältä/aliarvioivalta laittaa kutsuun, että "käyttäytykää kirkossa, istukaa omalla paikalla jne". Toinen kaasoista on kuitenkin omien sanojensa mukaan valmistautunut taklaamaan yli-innokkaat kuvaajat alttarilta :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...