Jump to content
Naimisiin.info

Kelluvat kynttilät


Guest syysmorsian

Recommended Posts

Guest syysmorsian

Hei!

Kerättäisiinkö kuvia kynttiläasetelmista, joissa on käytetty nimen omaan kelluvia kynttilöitä. Mitä on laitettu pohjalle, millaisissa astioissa kynttilöitä on poltettu?

Kokeilemani kynttilät palavat noin 5h eli ne pitäisi illan aikana vaihtaa. Kuinka olette organisoineet kynttilöiden vaihdon häiden aikana? :gpari:

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
Guest tyttönen

Minä ehdottaisin että kynttilät kannattaa laittaa palamaan vasta kun ilta on jo hieman hämärtymään päin, näin niitä ei tarvitse vaihtaa ja ne pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Päivän valolla eivät kummemmin edes erotu, ja ovathan esim. värilliset kynttilät päivän valossa sellaisenaankin kauniita. :) Kelluvia kynttilöitä on muuten olemassa isompiakin kokoja, jotka palavat pitempään. Ne ovat sitten selvästi isompia, eli tarvitsevat enemmän tilaakin.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli kelluvat kynttilät tarjoilupöydässä, kiviä maljakon pohjalla, valkoisia ruusuja veden alla ja kynttilät kelluivat pinnalla! Koristeet saivat todella paljon kehuja :-X Kaasolle oli annettu tehtäväksi vaihtaa kynttilät uusiin kun paloivat loppuun.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Mistä olette löytäneet noita kelluviä kynttilöitä, löytyykö ihan normi kaupoista vai pitääkö tilata jostain?

Pysyykö ne kukat (esim ruusut) veden alla kun ne sinne upottaa, ettei pulpaha pintaan? :)

Link to comment
Share on other sites

Mistä olette löytäneet noita kelluviä kynttilöitä, löytyykö ihan normi kaupoista vai pitääkö tilata jostain?

Pysyykö ne kukat (esim ruusut) veden alla kun ne sinne upottaa, ettei pulpaha pintaan? :)

mulla ei ainakaan pysyny kun kotona kokeilin, minäkin olisin kiinnostunut tietämään millaisia painoja olet Saana82 käyttänyt, ideani kuulosta kovin samalta kuin sinun, ongelma on vain kelluvat ruusut

Link to comment
Share on other sites

Finnmarilla on kellukynttilöitä valikoimissaan. Lahden eteläpuolella on Finnmarin tehtaanmyymälä ja Lahdessa on Kodin Terrassa ainakin samoja kynttilöitä ollut myynnissä. Sokoksella oli muutama kellukynttilä, värivalikoima ei ollut kummoinen ja kynttilätkin aika hinnakkaita. Mutta tuolla tehtaanmyymälässä kannattaa käydä, jos asuu jossain 100km säteellä. Siellä on paljon muutakin, mitä voi käyttää häiden koristelussa. Kävin itse kaksi viikkoa sitten ja värivalikoima oli todella iso. Ja halpaa, kun vertaa jälleenmyyjiin. Joitakin kynttilöitä myivät eurolla 5kpl jne.

Myyvät myös erilaisia tuikkuja, lyhtyjä, maljakoita...jne.

Meille tulee kellukynttilöitä isoihin lasipurkkeihin ja pohjalle kiviä tai semmoisia "koristekiviä" tai hiottuja lasinpaloja, mitä nyt ovatkaan. Kukat ei pysy veden alla muuten, joten laitetaan vartta sen verran kivien alle, että se pitää sen upoksissa. Kaveri sanoi, että kukkakaupat itse käyttää semmoisia metallilevyjä joissa on piikkejä ja kiinnittää kukat niihin, mutta uskoisin tuon kivisysteemin tulevan halvemmaksi ja nätimmäksi.

Finnmarilla on omat nettisivut ja sieltä löytyy myös niiden katalogeja.

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...
 • 8 months later...

Meille tulee kelluvat kynttilät korkeisiin kapeisiin maljakoihin. Meil kun on vihreä yksi väreistä, niin pohjalle laitetaan vihreää koristekiveä, vihreät orkidean oksat upoksiin ja vihreät kynttilät pinnalle. Tarjoilupöytiin sitten tulee vielä isommat matalat maljat samoin koristelun,mutta enemmän kynttilöitä.

Link to comment
Share on other sites

Meille on myös tulossa kelluvat kynttilät korkeisiin kapeisiin maljakoihin ja niihin pohjalle "sekalaisen" värisiä luonnonkiviä. Vielä kun keksisi, minkä kukan/oksan sinne maljakkoon lykkää kynttilän alle... Kynttilöinä on vihreitä ja ruskeita (teemavärit), n. 7 tuntia palavia kynttilöitä. Sitten jos/kun nämä loppuvat, on siirryttävä Ikean 4 h palaviin valkoisiin. Yhden kaason tehtävänä onkin toimia kynttilävahtina... Täytyy laittaa kuva tänne, kun on saatu tehtyä "harjoituskappale" tästä pöytäkoristeesta!

Edited by piupiu
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
 • 1 month later...
 • 2 weeks later...

Ajattelin ostaa maljakon pohjalle valoista akvaariosoraa, koska koristekivet maksavat aika paljon ja meille tulee n. 30 maljakkoa, johon laitetaan kelluvat kynttilät pinnalle. Ikeassa myydään valkoisia kelluvia kynttilöitä (24 kpl 3,95€) jotka ajattelin laittaa Ikean Mjöd-olutlasiin (suurempi koko, 6 kpl 4,95). Maljakon ympärille, kynttilän alapuolelle, tulee hopeisesta kuitusilkistä leikattu nauha joka kiinnitetään vaaleanpunaisella pienellä ruusulla (Tiimari, 4 kpl 1,99€). Zooplussassa on just nyt tarjouksessa valkoinen akvaariosora 3x5kg 21,90€ ja toivon että yksi erä riittää. Kokonaiskustannukset 30 maljakkoa hiukan päälle 80,-. Otan kuvan kunhan ehdin saada ne kivet :)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Osaatteko sanoa, ovatko kelluvat kynttilät millainen paloturvallisuusriski? Meidän juhlapaikassa saa polttaa tuikkuja vain heidän omissa, paloturvallisiksi tarkastetuissa tuikkukupeissaan. Jos käytössä olisi iso, paksuseinäinen lasivaasi täynnä vettä, niin olisikohan se mahdollisesti tarpeeksi paloturvallinen kelluvaa kynttilää varten? Toki vain 1 kynttilä/astia, etteivät pääse leviämään toisiinsa.

Tahtoo kelluvia kynttilöitä :lol: Mut voipi jäädä väliin juhlapaikan takia, jos eivät jousta säännöistään.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
Guest Matokainen

Siikis: Kiitos vastauksesta!

Meillä oli sitten varmaan joku outo kukka. Veti meinaan vesi sameaksi. :girl_sad: Täytyy testata uudelleen, mutta nyt on sentään edes toivoa! :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Testikappale tehtiin, mutta kuvaaminen siinä askartelutohinan keskellä unohtui kokonaan... Mutta tosiaan käytössä on Ikean isommat Mjöd-lasit ja lasin pohjalle laitetaan pieni määrä niitä Ikean koristekiviä. Perään laitetaan luonnonvaalea tekoruusu (tilattu nettikaupasta, näyttää lasissa aivan oikealta isolta ruusulta ja tuli halvemmaksi kuin ostaa eläviä kukkia!), täytetään vedellä ja laitetaan kelluva kynttilä päälle. Nämä voi tehdä jo monta päivää aikaisemmin valmiiksi ja sitten edellisenä päivänä täyttää vedellä ja laittaa kynttilä valmiiksi. Helppoa! Josko sitten häiden jälkeen saisin kuvan näytille... :)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
 • Create New...