Jump to content
Naimisiin.info

Pienissä asioissa voi säästää - niin missä???


Recommended Posts

Eli opiskelijabudjetilla mennään ja alustava budjetti näyttää silti niin hurjalta, että pakko alkaa kerätä säästövinkkejä! :) En löytänyt varsinaisesti mitään tällaista keskustelua täältä, mutta ideana olisi, että jaetaan konkreettisia säästövinkkejä.

Ensimmäinen keksitty säästö meillä on askarrella itse hääkarkkirasiat, appiukkoni harrastaa origameja ja hän on aivan innoissaan tästä. :) Vielä ei ole kokeiltu, mutta jos tämä onnistuu ja jaksaisimme muutaman (LUE: 130 kpl) papereita taitella, niin päästäisiin n. 10 eurolla. :D Onneksi tykkään askarrella!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hääjärjestelyissä kyllä huomaa, miten pikkusummista saattaa kasvaa iso menoerä. Olen viimeisen vuoden aikana tutkinut tarkkaan Tiimareiden yms. askartelukauppojen ale-laareja ja löytänyt vaikka mitä kivaa! Lisäksi olen sitä mieltä, että sen sijaan, että ostaa Ikeasta 20 samanlaista lasimaljakkoa, kannattaa kysellä tuttavapiiristä sellaisia lainaksi. Ei maljakoiden yms. tuikkutelineiden tarvitse ihan samanlaisia olla, vaikka niitä kuinka halvalla saisi Ikeasta. Tässä säästää rahan lisäksi ympäristöä, kun käy omat ja tuttujen kaapit läpi. Yllättävän nopeasti mekin ollaan saatu kokoon maljakoita ja pöytäliinoja.

Link to comment
Share on other sites

Joo, tuo on ihan totta! Ja keksin tuossa itse asiassa äsken, että yhdeltä ystävältä saisin varmasti pilttipurkkeja, joista vois askarrella "pikkumaljakoita" tai muita koristeita. Niistä saa varmasti tosi nättejä, jos jaksaa nähdä vaivaa. Kohta on vaan aika monta juttua jota saa askarrella mut onneks tätä aikaakin vielä on. :D

Link to comment
Share on other sites

Kiva aihe - minä säästämisen experttinä olen hyvinkin tarkkaan miettinyt tämän... Tosin olen hieman vähemmän häähullua sorttia joka selittää osin käytökseni - en näe mitään syytä upottaa tonneja yhteen päivään (vaikkakin tonneja siihen kuluu siltikin). Toki avioituminen on minulle tärkeää, mutta pienillä asioilla saa varmasti aikaan viihtyisän juhlan. Ainoastaan ruoka ja juomapuoli saa meidän häissä maksaa, sillä ne ovat juhlavieraita varten - kaikki muu on oikeastaan meille aika mitättömässä mittakaavassa. Meille tulee vieraita yli sata, joten penninvenytys on oleellista, kuitenkin terveellä tavalla. Varsinkin, kun maksamme häät kokonaan itse.

Ostin ensimmäiset häihin liittyvät tavarat jo viime vuonna. Meillä on ollut ajatuksena, että kaikkea hankitaan pikkuhiljaa, niin kaikki kulut eivät rysähdä loppumetreille. Kengät ovat alennuksesta, kutsumateriaalit poistokorista... Kuitteja emme säästä, miehen pyynnöstä, sillä emme kuitenkaan halua nähdä kuinka paljon loppujen lopuksi kuluikaan rahaa hankintoihin. Varmasti enemmän mitä oli tarkoitus, joten siksi menevät roskiin :) Toisaalta itse olisin kiinnostunut, mutta eipä noita lippusia ole säästelty.

Meillä oikeastaan kaikki tärkeimmät asiat hoituvat suhteiden kautta. Se on iso säästö. Kaikilla ei näin valitettavasti ole. Heitän muutamia esimerkkejä: Enoni luotsaa bändiä, äitini ompelee puvut, pitopalvelu on entinen työpaikkani, kampaus ja ripsienpidennykset hoituvat ystävän hoivissa, alkoholit tulevat Saksasta naapurin mukana...

Pöydistä saadaan juhlavat väreillä kikkailemalla. Töistäni saan tilattua tukkuhintaan kaiken oleellisen, mitä kattaukseen tarvitaan - poikkiliinat, servetit, yms... Kukkia eikä muitakaan roskia tule pöytiin, sillä vieraina on paljon lapsia. Pilttipurkit ovat meilläkin käytössä - ajavat namipurnukoiden asiaa, tosin sisältävät jotain muuta - eli kynttilöitä ja SYTKÄRIT painatuksilla (tää on oikeastaan ainoa hairahdus mikä on mun osalta tullut, jotenkin vaan tuntuu että on PAKKO saada, vaikka lastiin uppoaa pari sataa).

Meillä alustava budjetti oli 6000€ ja nyt näyttäisi siltä että alle mennään ja reippaasti - ellen sitten sekoa loppuvaiheessa... Äkkiä sitä kustannusta tulee jos alkaa höyryämään. Ollaan vielä kahden vaiheilla, varataanko hotellihuone hääyöksi, mutta pari sataa ei tunnu enää siinä vaiheessa missään.

Mietitäänpä tarkkaan:

- Onko oleellista, että morsian on vimpan päälle tällätty juhlapäivänä eri näköiseksi kuin yleensä. Miksei tekisi itse meikkiä?

- Tarvitseeko joka pöydässä olla 20 punaista ruusua? Eikö noutopöytään riittäisi? Tarvitseeko kaasot kukkakimppuja?

- Pitääkö morsiamen kenkien maksaa 300€ vain sen takia, että alelaarin vastaavissa kengissä on väärän värinen strassiraita? Kengät eivät näy mekon alta juurikaan...

- Tarvitseeko noutopöydässä olla kaviaaria? Kukaan ei tykkää siitä kuitenkaan. Pitääkö hääkakun olla sydämen muotoinen marsipaanihirvitys? Eikö perinteinen mansikkakakku maistuisi paremmin?

- Onko kaasojen ja bm:n pakko olla identtisiä? Eivätkö he voisi itse valita vaatteensa - ja maksaa ne itse?

- Onko se hotelli hääyöksi järin viisas valinta? Eihän sitä tarvita muuhun kuin nukkumiseen?

- Onko tuoleihin pakko saada teeman väriset päälliset? Niihin isketään vain ahteri.

- Pitääkö hääauton olla Rolls Royce? Sehän syö älyttömästi ainetta sillä kilometrin matkalla kirkolta juhlapaikalle?

- Miksi kahvin kanssa on avec, kun muutakin viinaa on litratolkulla tarjolla ihan vieressä?

Mä todellakin olen hieman apaattinen näiden hömpötysten suhteen. Yksinkertainen on kaunista minun mielestäni, ja liika on siis liikaa.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos ihanasta rohkaisusta Limepiipertäjä - oon miettinyt ihan samanlaisia juttuja. :D Äitiäni tosin eilen hieman huvitti, kun aloin selittää puhelimessa että jos kasvattaisin itse pöytien kukkaset täällä kerrostaloasunnossa... No ehken nyt kuitenkaan - mutta koska kukkia haluan pöytiin, niin aion kyllä kehittää jonkun hyvin yksinkertaisen koristelun niistä, en tosiaan mitään 20 tulipunaruusua per pöytä. :D Ja hei ihana idea tuo sun pilttipurkki-idea!

Askartelin muuten eilen ekan karkkirasian malliksi ja siitä tuli oikeastaan ihan kiva! Tuohon päälle se kyllä tarvitsee jonkun koristeen, ajattelin laittaa meidän nimet ja päiväyksen siihen kanteen jotenkin hienosti niin taittelun rypyt menee piiloon. Tosin ensin vähän aliarvioin työn, niitähän pitää tietenkin tehdä tuplamäärä, jos haluaa kannetkin kaikille... No, mikäs siinä, taitellaan 260 paperia sitten mutta säästetään! :D

Mä ajattelin säästää kengissä jopa niin että laitan vanhat uskolliset wanhojen tanssi ja yo-kengät, ne ovat usein palvelleet mutta niissä ainakin jaksan päivän seistä. Ja meillä kaasot eivät ole identtisiä ihan näin säästösyistä eikä nyt muutenkaan oo kiva pukea heitä johonkin wanhaan roosaan, josta toivon mukaan tulee meidän teemaväri omien mieltymysteni mukaan (mutta ei varmasti olisi mun kaasoille mieluista olla sellaisissa puvuissa :D)

Link to comment
Share on other sites

^^Sinäpä sen sanoit! :girl_cleanglasses: Miksei täällä ole sellaista kumartavaa hymiötä? No, annan ruusuja siitä hyvästä että muotoilit omat ajatukseni sanoiksi :give_rose:

Minä olisin kovasti halunnut koko päivän dokumentaarisen kuvauksen, mielellään Janne Miettisen kuvaamana. Mutta sitten aloin miettiä, että kuinka usein minä katson vanhoja valokuva-albumeita. Ehkä kerran puolessa vuodessa... Tietty kivaa hääalbumia katsoo vähän useammin, ehkä. Mutta kuinka paljon minä yleensäkään otan valokuvia, en juurikaan. Ja haluanko minä oikeasti että joku ammattilainen on kuvaamassa sitä kun meikäläinen on aamukahdeksalta hermoromahduksen partaalla kun mitään ei löydy mistään ja kampaaajalle ja meikkaajalle pitäisi lähteä?! Ehkä minä kuitenkin uskallan luottaa valokuvausta harrastavaan kaveriin sen verran :) Tästä asiasta en ole vielä päässyt sopuun itseni kanssa, että miten tullaan asia hoitamaan ja kenen kanssa. Hyvät valokuvat on kuitenkin ainoa asia mitä päivästä jää aviomiehen ja sormuksen lisäksi käteen ;)

Link to comment
Share on other sites

Kyllpä sulla Adelheid` riittää taiteltavaa! Tsemppiä puuhaan! Ja muihinkin hääjärjstelyihin. ^_^

Kiinnitti muuten huomiota teidän kihla- ja hääpäivät. Ihanasti menevät nuo numerot niissä tavallaan ristiin. :rolleyes:

Mä suosittelisin säästämään koristelussa. Esim. kukat voivat maksaa paljon. Jos on mahdollista saada itse kasvatettua kukkia, tai saada niitä joltain tutulta, kannattaa käyttää niitä. Tai jos luonnosta löytyy jotain itseään miellyttävää, miksei käyttäisi myös niitä? Ja jos tulee kukkia, ne ovat itsessään jo niin kauniita, että turha sitä pöytää on muulla roinalla liikaa täyttää.

Myös mainitsemasi kengät ovat hyvä säästökohde. Jos on pitkä puku, ne eivät kuitenkaan juurikaan näy. Lisäksi voi säästää vaikka alusvaatteissa, ei häitä varten ole pakko ostaa uusia alusvaatteita. Korut voivat olla "jotain lainattua". Meikin ja/tai kampauksen voi tehdä itse, tai jos joku ystävä tai tuttu on hyvä meikkaamaan/laittamaan hiuksia, voisit päästä edullisemmin. Entäs kynnet? Itse lakkaamalla säästää, jos vertaa laitatettuihin rakennekynsiin.

Edited by Lauraliini-
Link to comment
Share on other sites

Hih joo, tuolloin 8.3. kun mua kosittiin en tietenkään meinannut millään päästä nukkumaan illalla ja mietin häitä ja sit keksin et hei mikähän viikonpäivä on 3.8. ensi vuonna - JA SE OLI LAUANTAI! Eli oli sanomattakin selvää et se on meidän hääpäivä. :) Onneks saatiin kirkko ja juhlapaikkakin siihen varattua.

Häät on kyllä niin vaaralliset kun jotenkin näitä suunnitellessa menettää järkensä ihan täysin ja yhtäkkiä on valmis käyttämään hirveät määrät rahaa johonkin mihin ei muuten ikinä käyttäis. Tuo tämän foorumin kirpputori on muuten aivan loistava tapa säästää - oon bongaillut sieltä jo nyt ties vaikka mitä!

Link to comment
Share on other sites

Tuohon Limepiipertäjän tekstiin on ihan pakko kommentoida, että on niitä kakkuvaihtoehtoja muitakin kuin sydämenmuotoisia marsipaanihirvityksiä ja kermakakkuja ;) Ja ei, meille ei todellakaan tule kermakakkua (koska se ei myöskään maistu paremmin), muttei kakku silti maksa penniäkään enempää.

Meillä säästetään mun kengissä, tilaamalla kutsut valmiina netistä ja hääauto lainataan sukulaiselta. Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, kutsutaan vaan ne ihmiset, jotka on meille oikeesti tärkeitä. Ei siis kestitä koko sukua.

Link to comment
Share on other sites

Moikka! Meillä on häät vasta alkuvalmisteluvaiheessa, kesällä 2013 juhlitaan, mutta tarkoitus säästää melkein joka ainoasta asiasta - ja niin, ettei kuitenkaan tarvitse pihistellä mistään. Katsotaan miten onnistuu, mutta tällaisia ideoita:

- tehdään koristeet itse. Vähemmän kukkia, enemmän käsintehtyä. Itse olen huono käsitöissä, mutta sulhanen osaa kaikenlaista. Tehdään paljon paperikoristeita: esimerkiksi 1000(+) origamikurkea, jotka uskomuksen mukaan tuottavat sitten hyvää onnea.. :) teemme niistä taustaverhoja ja muita näyttäviä asetelmia. Paperina emme käytä origamipaperia, mainittakoon, liian kallista!

- käytämme paljon nauhoja koristeina, mm. hääpaikan tuolien (jos on rumat tuolit, katsotaan mikä paikka saadaan :D) selkämys koristellaan teemavärien mukaisilla nauhoilla. Simppeliä ja yksinkertaista!

- muitakin diy- koristeita on tulossa.

- aiomme käyttää maljakoina tavallisia lasipurkkeja, joita olemme jo nyt alkaneet kerätä. Samoin karkkibuffettiin tulee tavis-lasipurkkeja, ilman etikettejä tietenkin. Mietittiin, että ne voisi sävyttää teemavärin mukaiseksi

- teemme itse kaiken kutsuista paikkakortteihin. Kaikki mahdollisimman simppelisti, mutta tyylikkäästi. Materiaaleja pyrimme saamaan alennuksella, ollaan jo nyt alettu tsekkailla alekoreja ja kirppiksiä :P Esimerkiksi karkkibuffetin pussit teemme itse niin, että ne taitellaan (ja sävytetään wanhaksi) vanhoista kirjoista ja itse tehdyllä leimasimella laitamme linnun kuvan päälle (lintu on tavallaan teemana). Tällaisia pikkuälynväläyksiä löytää kun surffailee tarpeeksi netissä

- sulho tekee itse hääkakun, osaa sen. Kahvitarjoilut ja iltapalan hoidamme muutenkin itse, ruokailuun tulee pitopalvelu

- vuokraamme halvan mutta kauniin paikan, jonne saa tuoda omat juomat ja juhlia koko illan.

- hääkimppukin sidotaan itse - en halua tai tarvitse ruusupallokimppua, vaan keräämme kieloja luonnosta (sulhasen pyyntö :). Hääpäivän valitsimme niin, että kielot kukkivat. Pöytäasetelmat tulevat olemaan spreijattuja oksia (kuulostaa kauhealta, näyttää kivalta!) ja lintuorigameja muutamilla kukilla - ei mitään hillitöntä, sesonginmukaisia kukkia

- kaaso hankkii/vuokraa itse pukunsa, saa olla just niin halpa kuin huvittaa. Kaiken ei siis tarvitse olla viimeisen päälle, ei varmasti kukaan kiinnitä huomiota!

- kirkko on niin kaunis jo valmiiksi ettei sitä mitenkään koristella

- hääauto on ihan tavallinen auto, kummallekaan meistä EI ole tärkeää saada jotain sikakallista pirssiä kuskaamaan meitä 9 km..

- morsiamen kengät tulevat olemaan suhteellisen halvat (mutta mahdollisesti vähän muokkaillut) korottomat ballerinat. tarkoitus on tanssia koko ilta, siihen ei koroilla pysty :D!

- juurikin ne suhteet: saamme todennäköisesti äänentoiston ja videotykin ilmaiseksi kaverin vanhemmilta. Valokuvaaja on mietinnän alla, mutta mahdollisesti etsimme suhteilla jonkun puoliammattilaisen joka ottaa sitten myös puolet vähemmän kuvauksesta..

Eli käytännössä: kaikki mahdollinen ja mahdoton tehdään itse.

Kun aloittaa näpertelyn ja suunnittelun jo reilusti ennen häitä, ehtii saada aikaan tarpeeksi ilman kauheaa stressiä! Näin ainakin toivon. :D

Link to comment
Share on other sites

Totta, totta! Suhteilla kyllä meilläkin moni asia menee - lauluesitykset, valokuvaaja (saadaan häälahjaksi), kaasoni laittaa ainakin mun kynnet, auto toivottavasti tulisi toiselta bestmanilta... Ja musta on niin kiva vaan suunnitella kaikkea!

Hei nessla saan sulta varmaan vertaistukea noissa origamien taitteluissa! :D Täytyy varmaan pian mennä ostamaan papereita, jotta sais ne rasiat valmiiksikin joskus. :D

Link to comment
Share on other sites

Adelheid, tiedän teidän vihkimisenne aikoihin saa toreilta kehäkukkia ja muita normaaleja puutarhakukkia isoina satseina edullisesti.

Edited by Vanha Häijy Nainen
Link to comment
Share on other sites

Tuohon Limepiipertäjän tekstiin on ihan pakko kommentoida, että on niitä kakkuvaihtoehtoja muitakin kuin sydämenmuotoisia marsipaanihirvityksiä ja kermakakkuja ;) Ja ei, meille ei todellakaan tule kermakakkua (koska se ei myöskään maistu paremmin), muttei kakku silti maksa penniäkään enempää.

:) Tekstin oli tarkoitus vain hahmottaa, onko tosiaan valmis maksamaan "erikoisesta" kakusta enemmän, kun perinteiset yleensä irtoaa halvemmalla. Kakkuhan kuitenkin vain syödään. Mutta teidän etu on se, jos "erilainen" kakku on samanhintainen kuin normi kermakakut ;)

Link to comment
Share on other sites

Hei nessla saan sulta varmaan vertaistukea noissa origamien taitteluissa! :D Täytyy varmaan pian mennä ostamaan papereita, jotta sais ne rasiat valmiiksikin joskus. :D

Haha :D Kyllä, meille on tulossa niin maan montaa origamia että! Mutta jos kymmenen kurkea taittelee päivässä niin kyllä niitä vuoden päästä jo aika monta on.. :D

Link to comment
Share on other sites

Meillä säästetään lähinnä siinä, että paikkaan saa tuoda omat ruuat ja juomat. Pitopöytä laitetaan itse, kun osataan, ja juomat haetaan Tallinnasta. Minulle ei tule uusia koruja tai kenkiä, kimppu on Tiimarin alesilkkikukista, huntu on tehty itse, hääpuku (ei valkoinen, eli voi käyttää myöhemminkin), bolero ja alushame tilataan Kiinasta (yht. n. 200 euroa), morsiusviitta tilattu netistä, ja sen aion myydä häiden jälkeen, kukka-asetelmat tehdään tulppaaneista ja vanhempien takapihan tuija-aidasta leikatuista oksista, sulhasen sukulainen (ammattilainen) hoitaa valokuvauksen häälahjana, koristeita ja kutsujen materiaaleja on tilattu halvalla nettikaupoista jne.

Eli vähän joka paikassa yritetään vähän säästää. Suurimmat menoerät ovat juhlapaikka, ruoka ja juomat. Helsigissä on aika vähän kivoja juhlapaikkoja, jonne mahtuu 120 henkeä ja saa viedä oman cateringin, ja mielestäni viihtyisästä paikasta kannattaa maksaa.

Link to comment
Share on other sites

Minä olen tässä miettinyt että säästäisimmekö niinkin isossa asiassa kuin ruoka! Eli jättäisimme sen pois..

Kaasoilin 2v sitten häät joissa oli näin ja hyvin meni!

Eli juhlapaikalle saavuttaessa oli kakkukahvit ( siihen voisi jotain suolaista keksiä, rieskarullia tms mitkä helppo tehdä etukäteen ) ja iltapala ( salaatteja, paistia, savulohta, patonkia, voileipäkakkua mitä itse en ottaisi omiini ) laitettiin tarjolle noin klo 19.30 muistaakseni..

Vihkiminen oli klo: 15.30 kahvitus sijoittui sinne klo: 17 tienoille

Olisi nimittäin oikeasti iso säästö jos sitä päivällistä ei laittaisikaan!

Ajan puolestakin se mielestäni voisi jäädä pois. Esimerkki aikatauluna

vihkiminen 16:00

maljat 17:00

kahvitus 17.15 - 18.15

vapaata seurustelua, kuvausta, ohjelmaa

19.00 juomatarjoilu käyntiin

20.30 häätanssi ( tämän aikana iltapala tarjolle ja piiatkin pääsisi pois töistänsä )

22:00 sukkanauhan ja kimpun heitot jonka jälkeen vapaata biletystä ;)

ihan vain hatusta heitetty aikataulu ( ei hullumpi? ) joten mihin väliin tuossa edes ujuttaisi kunnon ruokailun??

Link to comment
Share on other sites

Minä olen tässä miettinyt että säästäisimmekö niinkin isossa asiassa kuin ruoka! Eli jättäisimme sen pois..

Kaasoilin 2v sitten häät joissa oli näin ja hyvin meni!

Eli juhlapaikalle saavuttaessa oli kakkukahvit ( siihen voisi jotain suolaista keksiä, rieskarullia tms mitkä helppo tehdä etukäteen ) ja iltapala ( salaatteja, paistia, savulohta, patonkia, voileipäkakkua mitä itse en ottaisi omiini ) laitettiin tarjolle noin klo 19.30 muistaakseni..

Vihkiminen oli klo: 15.30 kahvitus sijoittui sinne klo: 17 tienoille

Olisi nimittäin oikeasti iso säästö jos sitä päivällistä ei laittaisikaan!

Ajan puolestakin se mielestäni voisi jäädä pois. Esimerkki aikatauluna

vihkiminen 16:00

maljat 17:00

kahvitus 17.15 - 18.15

vapaata seurustelua, kuvausta, ohjelmaa

19.00 juomatarjoilu käyntiin

20.30 häätanssi ( tämän aikana iltapala tarjolle ja piiatkin pääsisi pois töistänsä )

22:00 sukkanauhan ja kimpun heitot jonka jälkeen vapaata biletystä ;)

ihan vain hatusta heitetty aikataulu ( ei hullumpi? ) joten mihin väliin tuossa edes ujuttaisi kunnon ruokailun??

Tuosta varmaan kannattaa mainita kutsussa (niin varmaan teettekin :)), perinteisesti kun ihmiset odottavat että häissä on ruokatarjoilu. Tuossa voi kyllä olla sekin että sitten porukka kiskoo kaksin käsin sitä tarjolla olevaa ruokaa kun on nälkä. Vaan haitanneeko tuo...

Link to comment
Share on other sites

No toivoa täytyy että näin ei käy :D

ja tottakai tuo tulee ilmi juhla-infossa..

Mukavasti meni ainakin silloin järjestämissäni häissä, juuri tuo ylensyömisen pelko oli itselläni koko päivän mutta ruokaa jäi valtava määrä!! :o

Lohileipää ja esim paistileipää laittaisin kahvin kanssa, jo ihan sillä että ei siinä itse pysty syömään koko päivänä kuitenkaan mitään nii itse tarvitsee jo jotain suolaista :)

Jäi viime kesältä hieman ähky olo eräiden häiden jälkeen missä olimme.

Siellä oli vihkiminen 15.00 , ruokailu heti siinä 16 jälkeen jonka perään oli välittömästi kakkukahvit ( kello varmaan noin 17.30 siinä vaiheessa)

Iltapala olikin sitten tarjolla jo 19.00 eikä siinä vaiheessa kukaan jaksanut syödä lainkaan! :o

Kello kun alko lyömään 21 niin jo alkoi lohi yms maistumaan vieraille.

Eli turhan aikaisin laittoivat mielestäni sen..

No katsoo sitten mitä tekee, toisaalta tahtoisin kyllä sen ruoan tarjolle mutta taitaisin vaihtaa sen lohisopaksi mikä on mielestäni herkullista eikä mitenkään arkinen ( paaaljon kermaa :P ) ja melko edullinen ruoka isolle väelle!

Edited by elo2013
Link to comment
Share on other sites

Meillä on kahdet häät tälle keväälle/kesälle + kahdet polttarit + omat kihlajaiset x 2, joten aika paljon juhlimista. :D

Loppujen lopuksi tärkeintähän on, että juhlista tulee omannäköiset, ei varmaan kannata turhaan miettiä sitä, mitä toiset niistä ajattelee! :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on kahdet häät tälle keväälle/kesälle + kahdet polttarit + omat kihlajaiset x 2, joten aika paljon juhlimista. :D

Loppujen lopuksi tärkeintähän on, että juhlista tulee omannäköiset, ei varmaan kannata turhaan miettiä sitä, mitä toiset niistä ajattelee! :)

No menee kesä juhliessa kyllä!! Toisaalta mukavaa se on, joskus on monta kesää peräkkäin ettei minkäänlaista juhlaa missään.

Link to comment
Share on other sites

Guest TuomiK

Meillä suurin säästö on koristeluissa. Hääjuhlapaikkamme kierrättää häistä toiseen ikea-maljakoita, koristekiviä yms. krääsää joten en aio ostaa mitään sellaista itse. Myös lautasliinat, menujen/ohjelman + pöytäkartan painatus yms. kuuluu pakettiin. Hääjuhlapaikka on ravintola, joka hoitaa kaikki järjestelyt joten se säästää myös meidän hermoja! Pöytäkukat heiltä saisi 10€/asetelma, mutta tuskin otetaan niitäkään. Kutsut tilaan valmiina ettei tarvitse ostaa jälkeenpäin tarpeettomia askartelutarpeita eikä mitään tarvikkeita jää varmasti yli. Hääkarkkeja en askartele. Ruokatarjoilut eivät ole mitkään erikoiset, menu maksanee jotain 20-25 euroa (tosin paikan hintatasokin on aika edukas). Jotain pitäisi vielä keksiä kirkon portaille -en halua saippuakuplia enkä tähtisadetikkuja, hääriisikään ei nappaa kun isosisko sai aikoinaan riisiä korvaan ja se piti terveysasemalla käydä putsaamassa kesken häiden. Ehkä jotain kilikelloja tai bestman töräyttämään sumutorvea.. :D

Mitähän sitten.. Kirjekuoret kutsuihin ja kiitoskortteihin pitäisi bongata jostain tiimarin alelaarista. Hääauto on vintagea mutta hankitaan suhteilla ilmaiseksi. Kengät ja viitan saan lainaksi. Hääpuku on niin laadukas etten tarvitse hienoja muotoilevia alusvaatteita. Kaasot ja bestman saavat pukeutua omiin vaatteisiin. Sopivat kultakorvakorut pitäisi löytää vielä jostain lainaksi, kun rihkama alkaa kutittaa muutamassa tunnissa..

Link to comment
Share on other sites

Guest Hytti

Eniten rahaa palaa niihin välttämättömimpiin eli ruokaan, bändiin, juhlapaikkaan (tämä kylläkin edullinen verrattuna moneen muuhun), mun pukuun, valokuvaajaan (jota ei vielä valittu, koska sille ei löydy budjetista enää rahaa, murrr..), sormuksiin ja häämatkaan. Nuo kun ynnäsi yhteen, niin sain sydämen tykytyksiä. Olen sitten yrittänyt "säästää" niissä pienemmissä jutuissa. Kutsut tilataan osittain ja niihin tehdään itse se välilehti kutsutekstineen. Näin saamme sellaiset kuin haluamme, mutta huokeampaan hintaan kuin valmiiksi tilattuna. Onneksi kukkasuunnitelmani tykkää yksinkertaisesta eli yksittäisiä germiinejä maljakoihin (2 per pöytä) ja mun kimppu on ehkä halvimmasta päästä (60 €). Mä en osta kenkiä, laukkuja, alusvaatteita, enkä kalliita koruja morsiusluukkia tekemään, vaan niissä mennään joko halvalla rihkamalla tai jo omistetuilla. Hääkarkit eivät tulekaan olemaan yleellisiä vaan ehkä ostamme muutaman paketin after eight-suklaita kahvin kanssa. Valokuvaajasta todennäköisesti joudutaan tinkimään juhlan osalta. Ostan kangasta, josta teen itse kaitaliinat. Tämä tulee maksamaan noin 30 € ja myyn ne häiden jälkeen. Emme maksa kaasoille/bestamaneille pukuja tai kampauksia, mahdollisesti saavat kukat rinnuksiinsa/käteen.

Me haluamme nauttia ja se täytyy hyväksyä, että ruoka ja musiikki maksaa. Omassa puvussani olisin voinut pihistellä, mutta olen myös sitä mieltä, että kyllä naisen tulee tuntea itsensä erittäin kauniiksi sinä päivänä. Se on osa sitä taikaa..

Link to comment
Share on other sites

^Hei tuo olikin hyvä idea tuo kaitaliinojen tekeminen itse. En ole vielä ihan varma, tuleeko meille kaitaliinoja, tai muutenkaan hirveästi pöytäkoristeita. Kolmen (tai viiden) ruokalajin kattauksella saadaan pöytä jo melkoisen täyteen ja kun käytetään hienoja ja tyylikkäitä astioita tulee pöydästä tyylikäs ilman sen kummempia hörsellyksiä. En ole vielä mitannut meidän juhlapaikkamme pöytiä mutta ne näyttivät sen verran leveiltä että jotain voi olla pakko keksiä ettei pöytä näytä liian tyhjältä. Kaitaliinojen kanssa voi myös säästää käyttämällä tapettia.

Me säästettiin lopulta juhlapaikassa. Unelmoin ensin Majvikin jugenlinnasta ja Espoon kartanosta, mutta kun Jugendlinnassa pitää ottaa tarjoilut ja juomat Majvikista niin jo pelkät alkumaljat maksoivat halvimmillaan liki 300e, puhumattakaan paikasta jonka hinta oli 1100e. Espoon kartanon vuokra taas oli 1700e ja sinne olisi sentään saanut viedä omat juomat.

Me kuitenkin päätettiin pitää opiskelijateemaiset häät (yllättäen kun opiskelijoita ollaan) ja näin ollen juhlitaan rennosti mutta juhlavasti Helsingin Otaniemessä, Servin mökissä (Smökki), jonka vuokra on teekkareille (sulho on teekkari) tällä hetkellä 80e ja ulkopuolisille jotain viiden sadan luokkaa.

Edited by tephanis
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...