Morsmaikku2013

Hääpalaveri

17 posts in this topic

Oletteko pitäneet kaason/kaasojen ja bestmanin/ betsmanien kanssa? Kuinka paljon ennen häitä piditte sen? Mitä asioita käsittelitte niissä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Totta kai ollaan pidetty :) Niiden avulla kaikki on ajan tasalla ja jos on jotain ongelmia tai mietteitä, nii on useampi ihminen siinä pähkäilemässä :D

Ensimmäinen palaveri pidettiin n. puol vuotta ennen hääpäivää. Mukana oli (no tietenkin hääpari..) kaasot ja bestmanit.

Ensimmäisessä palaverissa annettiin pienet infot siitä, mitä ollaan jo ostettu/askarteltu (ja näytettiin kaikki hankinnat), kerrottiin mitä pitää vielä tehdä ja mahdolliset aikataulusuunnitelmat ja että missä me tahdottaisiin heidän apua.

Seuraava palaveri tehtiin kaasojen ja bestmanien toiveesta, koska he tahtoivat vielä tarkennuksia ja päivityksiä suunnitelmista. Lisäksi heille oli tullut vielä jotain lisäkysymyksiä päivän kulusta (suurimmaksi osaksi koski hääjuhlien alkamista, että miten siinä toimitaan). Muita palavereja ei olla pidetty mutta käsittääkseni apulaisemme ovat pitäneet keskenään mm. hääleikkien ja polttaripalavereja (Kiitos panostuksesta :-X )

Nyt häihin ei ole enää montaakaan päivää ja annettiin vielä paperilla päivän aikataulut ja että mitä esim. hääviikolla vielä tehdään.

Nämä palaverit ovat olleet vapaaehtoisia ja ollaan aina tarjottu kahvittelut siinä samalla :) Hääkeskustelujen jälkeen ollaanki sitten juteltu ihan muista jutuista ja aikaa vierähtää helposti monta tuntia :D Lisäksi ollaan tiiviisti juteltu esim. facebookissa hääsuunnitelmista. Kannattaa kyl pitää edes yksi palaveri ja informoida ihmisiä suunnitelmista ja mitä odotatte heiltä. Asiat jotka hääparista saattaa tuntua ihan itsestäänselvyydeltä, ei välttämättä ole kaikille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Totta kai pidettiin palavereja, useita. Ensimmäisessä olivat mukana kaikki (morsiuspari, kaaso, bm, seremoniamestari, vanhemmat), jotka ilmoittivat halukkuutensa järjestelyihin osallistumiseen. Se oli noin 8 kk ennen häitä. Sitä ennen oli varattu kirkko, juhlatila (ja sen kautta tarjoilut), valokuvaaja, meikkaaja-kampaaja ja aloitettu puvun valmistus.

Ensimmäisessä palaverissa puhuttiin budjetista, vierasmäärästä, ruoasta (seisova pöytä vai pöytiin tarjoilu), bändistä, teemaväreistä, alustavasti hääpäivän aikatauluista ja vastuunjaosta sekä sovittiin järjestelyjen aikataulusta ja vastuunjaosta. Kaikki kirjallisesti ja jokainen sai kirjallisena vastuualuejaon, jotta epäselvyyksiä ei tule. Puhuttiin myös siitä, mitä kukakin parhaiten osaa ja mieluiten tekee, mitä joku ei missään tapauksessa halua tehdä. Tehtiin tarkka to do -lista ennen juhlia / juhlissa, johon merkittiin, mitä kukakin hoitaa ja milloin on valmista.

Kaason ja äitien kanssa aloin tämän jälkeen suunnitella ja toteuttaa koristusta ja miettiä kukkia vapaamuotoisissa häähössötysilloissa :girl_pinkglassesf:

Toinen palaveri, jossa morsiuspari, bm, kaaso ja seremoniamestari, n. 4 kk ennen häitä. Edelleen tarkennettiin hääjuhlan kulkua ja vastuualueita ja to do -listaa. Todettiin, että pääosin valmistelut olivat sujuneet aikataulussa. Sovittiin jälleen kirjallisesti, jotta ei tulisi epäselvyyksiä ja tehtiin myös to do -lista siitä, mitä pitää hoitaa häiden jälkeen ja kuka hoitaa. Joitakin avoimia kohtia ja uusia oivalluksia, joihinkin jäi vielä kysymysmerkkejä.

Kolmas palaveri vanhempien kanssa n. 3,5 kk ennen häitä. Tarkistettiin budjettia ja ratkottiin edellisen palaverin kysymysmerkkejä, tiedotettiin kaasoa, bestmania ja seremoniamestaria muutoksista sähköpostilla.

2 kk ennen häitä koko konkkarokka taas koolla vierailemassa hääjuhlapaikassa. Esiteltiin valmiita suunnitelmia ja tehtiin tarkistuksia, koemaisteltiin menu-vaihtoehtoja ja tehtiin valinnat, mietittiin tarkasti aikataulua, pöytäjärjestystä, bändin paikkaa, koristeluita ym. joissa hääpaikan hlökunnan asiantuntemus oli myös arvokasta. Tehtiin kaikki kirjalliset sopimukset ja muistiinpanot.

Hääviikon aluksi su-iltana pidettiin koko porukalla palaveri, jossa selvitettiin seikkaperäisesti, mitä vielä pitää tehdä, ma-to järjesteltiin porukalla näitä asioita siten, että joka päivä aamulla / illalla käytiin läpi, ketkä ovat paikalla, mitä tänään pitää tehdä, on saatu tehdyksi, mikä jäi kesken, vuotaako suunnitelma jostain...

Perjantaiaamuna hoidettiin viimeisiä asioita, minkä jälkeen tarjottiin koko järjestelytoimikunnalle yhteinen myöhäinen lounas ja päästettiin kaikki omiin koloihinsa valmistautumaan seuraavaan päivään. Illastettiin kaason, bm:n ja seremoniamestarin kanssa ja käytiin läpi mahdollisia ongelmia ja kauhuskenaarioita, mentiin ajoissa nukkumaan.

Hääpäivänä todettiin kaiken toimivan, kaikki tiesivät kaikesta kaiken paitsi, että morsiuspari sai nauttia yllätyksistä ja juhlasta ja toisistaan :-X

Sunnuntain purku sujui kuulemma ongelmitta pääosin, muutamia tavaroita oli hääpaikalla, joiden osoitetta ei tiedetty. Anoppi perusti löytötavaratoimiston, josta niitä sitten muutamat myöhemmin kyselivät. :girl_haha:

Kuukausi häiden jälkeen, viikko häämatkan jälkeen, kutsuimme vielä kaikki kerran koolle syömään ja kiitimme korvaamattomasta avusta ja sitoutumisesta. Muutenkin palaverit pidettiin aina vähintään kahvitarjoilun merkeissä meidän kotonamme tai muuten meidän laskuumme. Mielellään tulivat kaikki ja tekivät, kun kellekään ei koitunut kohtuutonta vaivaa tai mitään pakkopullahommia. Organisointikyky on häävalmisteluiden tärkein asia a:sta ruotsalaiseen å:hon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on pidetty vain 1 palaveri, sekin nyt äskettäin, n.1kk ennen häitä. Toinen kaaso ja kolmas BM ei päässyt palaveriin mutta heitä infottiin jälkikäteen kaikesta.

Yhdessä käytiin läpi oikeastaan vaan häiden aikataulu, vastuu alueet, puheet (kuka pitää), tienvarsikylttien paikat yms.

Meillä ei olis ollu tarpeen pitää monta palaveria... Toki käydään kaikkien kanssa häiden alusviikolla vielä juhlapaikkaan tutustumassa, koska kaikki eivät ole siellä vielä käyneet. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yhteinen suunnittelutilaisuus muutama kuukausi ennen häitä ohjelman, hankintojen, koristeiden suunnittelun ja valmistamisen, tehtävien jaon ym. suhteen. Kaasoille ja bestmaneille riittää hääpaikkaan tutustumiseksi häitä edeltävänä päivänä yhdessä juhlapaikalla tehtävät koristelut. Google docsissa on kaasoille ja bestmaneille jaettu tiedosto, jossa näkyy päivitettynä mitä hankinnoista, palveluista ja tiloista on sovittu. Tähän tapaan:

 • opasteet (kuka tekee, missä, kuka laittaa paikalleen, milloin)
 • kukat ja puvut (kuka noutaa, mistä ja mihin aikaan)
 • kauneuspalvelujen aikataulut ja paikat
 • pukeutuminen (missä, mihin aikaan, ketä paikalla)
 • hääauto (kuka hankkii ja koristelee, missä koristeet, kuka on kuljettaja, mihin ajetaan, aikataulu)
 • vihkiminen (aika, paikka, esiintyjät, kenellä sormukset, kuka jakaa vieraille hääohjelmat, kuka pitää kimppua, kuka jakaa saippuakuplat)
 • ohjelman vetäminen (kuka ohjaa vieraat onnittelemaan hääparia, ketkä pitävät puheita ja milloin, missä vaiheessa ja kuka kertoo juhlaväelle illan aikataulusta, vessojen ja lastenhoitohuoneen sijainnista jne.)
 • pitopalvelun kanssa sovitut aikataulut (alkumaljat, ruoka, kahvi, iltapala) ja tilatut palvelut (missä alkumaljat tarjoillaan, ruoka ja juomat noutopöydässä, juomalaseja vuokrattu tietty määrä ja miten toimitaan jos loppuvat kesken, kuka laittaa esille ruokailujen välillä olevat juomatarjoilut ja kertakäyttömukit, kerääkö pitopalvelu kertakäyttöastiat roskiin vai laitetaanko itse roskiksia esille, mihin aikaan pitopalvelu poistuu paikalta ja saako sen jälkeen käyttää keittiötä/kylmätiloja/astioita)
 • erikseen tilatut/itse paikalle viedyt tavarat, juomat, koristeet (missä ovat, kuka laittaa esille ja missä vaiheessa)
 • juhlapaikasta varatut tavarat, tilat, palvelut tms. (mihin aikaan tilat on käytettävissä, sisältyykö hintaan astioita/kukkamaljakoita/pöytäliinoja, riittääkö juhlan jälkeen koristeiden poistaminen vai pitääkö siivota, tuleeko vahtimestari sulkemaan ovet vai pitääkö sopia että joku ottaa avaimen)
 • vihkijän/kuvaajan/bändin kanssa sovitut asiat (mihin aikaan tulee paikalle, kuka vastaanottamassa, missä tilassa toimii/esiintyy ja millä aikataululla, ruokailuaika ja -paikka, vaatteidenvaihto-/taukotilan ja käytössä olevien virvokkeiden sijainti)
 • loppuillan juomatarjoilut (kuka tekee boolia ja huolehtii juomien viilentämisestä, missä astiat, mihin laitetaan tarjolle, missä kertakäyttömukeja ja jätesäkkejä, onko juhlapaikassa roskikset metallitölkeille vai viedäänkö roskat lajittelupisteeseen)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva lista "Snic", en ole noin pitkälle vielä päässyt joten tosta paljon hyötyä omaa listaa tehdessä :)

Eka tapaaminen tyttöjen kanssa sovittu, jätettiin pojat pois tästä ekasta häähömpötystapaamisesta ja vietetään samalla tyttöjen ilta :girl_wink: (pitänee vähän skumppaa varata illaks)

Katellaan vähän läpi mun tekemiä ideakollaaseja häiden eri osa-alueista ja varmaan tulee heiltäkin luovina ihmisinä paljon lisää hyviä ideoita!

Keskustellaan vähän millä osa-alueilla haluavat auttaa, mihin mieluiten osallistuvat jne jne.

Niin ja jatkossa tarkotus sitten pitää kaikkien osallistujien kanssa tapaamisia kun hääpäivän ohjelmat alkaa selvitä niin että kaikki tietää missä mennään ja kuka ottaa mistäkin vastuun hääpäivänä meidän puolesta.

Edited by GwenMari

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli pari hääpalaveria. :) Käytiin läpi aikatauluja ja vastuualueita, olin tehnyt to do -listat ja "kuka tekee mitäkin" -listat.

Edited by yael

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei pidetty palaveria, johtuen siitä että kaasot ja bestmanit ja me asuimme kaikki eri puolilla Suomea. Joten puhelimen kautta ja kasvokkain sovittiin asioista... Päivä meni todella hyvin ilman yhteistä palaveria! Joten ei se mikään pakko ole sellaista pitää. Tietysti jos olisi ollut mahdollisuus, oltais varmaan pidetty niitä 1 tai 2 :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me kokoonnuttiin yhteen pari kertaa, ekan kerran n. 6kk ennen häitä. Paikalla bestman, kaasot ja hääpari. Tokalla kokoontumisella oli myös yhden kaason uusi poikaystävä, koska haluttiin hänet tavata ennen häitä - istuvat kuitenkin samassa pöydässä.

Palavereissa käytiin läpi päivän ohjelmaa, polttaritoiveita, mitä on tehty/tekemättä ym. Kallisarvoisinta oli nimenomaan se, että sai muita mielipiteitä ja vinkkejä! Päivän ohjelmasta annettiin jokaiselle printti mukaan.

Palaverit pidettiin meillä (kaikki asumme samalla paikkakunnalla) ja me tarjosimme pientä ruokaa ja illan juomat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla oli kaksi kaasoa, joiden kanssa olimme tekemisissä häiden alla päivittäin viimeisen kahden viikon ajan. Meillä ei siis ollut mitään palavereja. Sovittiin asioita oikeastaan silloin, kun ne tulivat mieleen. Kaasot myös itse jakoivat tehtäviä keskenään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me annettiin bestmanille A4:n lappu, jossa luki kaikki tarvittava (hän kun ei ole sitä tyyppiä joka jaksaisi stressata turhaan :D) Lapussa oli lueteltu asiat, joista hänen kuului pitää huolta häissä.

Kaason kanssa katsottiin hääviikolla puvun nyöritys ja sen kiristäminen.

Sen enempiä palavereita ei tarvittu. Ei haluttu kuormittaa heitä liialla tekemisellä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ajatellut pitaa kassojen kanssa yhden illan ilman miehia ja sit yhden tai kaksi palaveria mihin tulee sit kaadot ja bestmanit :) tarjoilua laitan jonkin verran :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ollut muutama, tai ainakin yrittänyt olla.. Ensimmäisellä kerralla molemmat pääsi paikalle, mutta sillon se oli lähinnä sellainen alkutapaaminen jolloin en ollut kerennyt vielä suunnitella mitään. Toisella kerralla toinen puuttui, kolmannella kerralla toinen puuttui. Tapaamisia on peruttu, sovittu muita menoja päälle enkä ole saanut mitään muuta apua kun muutaman mielipiteen. Olen selvästi pyytänyt YHDESSÄ asiassa apua mutta siihen en ole mitään vastauksia saanut! Harmittaa ihan vietävästi :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me pidimme ensimmäisen hääpalaverin kaasojen & bestamanin kanssa tasan vuosi ennen häitä. Lähinnä kerroimme siellä sulhasen kanssa toiveitamme, tiedustelimme avustajilta, missä asioissa he haluaisivat auttaa, jaoimme tehtävät, herkuttelimme ja annoimme kaasoille & bestmanille selviytymispakkaukset :) Tarkoitus olisi pitää vielä toinen suunnittelupalaveri joskus lähempänä häitä, esim. pari kuukautta ennen hääpäivää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ajateltiin pitää kaason ja bestmanin kanssa ensi viikolla eka palaveri, jolloin häihin on n. 9 kk aikaa. Ei vielä hajuakaan mitä me tehdään mutta jotain luultavasti suunnitellaan :D Näitä palavereja tulee useampi ja sitten käydään myös kaikki neljä juhlapaikalla.

Edited by maarit87

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snicin lista on mahtava, kiitos! Käytänkin sitä oman muistilistani pohjana. Tarkoitus olisi pitää aloituspalaveri varmaan vuoden alussa, ja sitten myöhemmin keväällä yksi tai kaksi tarpeen mukaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ensi heinäkuussa häät ja lähinnä kaasojen kanssa on tullut juteltua häistä ja pidettyä ajan tasalla  eri varauksista ja hankinnoista. Ajateltiin kuitenkin pitää hääpalaveri toukokuussa, jossa käytäisiin läpi hääpäivän  ohjelmaa ja työnjakoa. Itse olen jo nyt pohtinut työnjakoa ja puhunutkin siitä alustavasti kaasojen kanssa. Koen kuitenkin, että olisi hyvä, että kaikki "avustajat" saisivat vielä mustaa valkoisella eli paperin hääpäivän kulusta ja mitä kukin tekee milloinkin. Hääpalaveri on myös siinä mielessä hyvä, että kaikki ovat paikalla ja kaikki saavat samat tiedot.  Itse koen, että kaasot, bestmanit  ja seremoniamestari (meillä tosin bestman toimii seremoniamestarina) ovat merkittävässä roolissa juhlien sujuvuuden ja siten viihtyvyyden suhteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now