Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Vieras_Jenna_*

Ruokana ainoastaan grilliruokaa

12 posts in this topic

Eli tarkoitus pitää rennot suht pienet kesähäät mökillä järven rannalla. Ajattelin että teemaan sopisi hyvin grillata yhdessä (tai kokin toimesta) jotakin hyvää, mitä se voisi olla? Ja eikö olisi hienoa kun paikalla olisi TOOSI ISO wokkipannu/muurinpohjapannu.. mutta mistä ihmeestä sellaisen löytäisi? :girl_impossible:

Ideoita ruuasta ja tarvikkeiden löytämisestä.. :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muurikan pannut tulee itelle ekana mieleen, tässä isoin oli 58cm mutta jollain toisella valmistajalla olen nähnyt esim. metrin halkaisijalla olevia pannuja, ehkä tollanen "pienempikin" riittäisi kun ruoka valmistuu siinä kuitenkin nopeesti, jättikokoisella ei ehkä myöhemmin ole niin käyttöä ja tavan nuotiopaikalla saattais jo jäähtyä reunoilta?

http://www.opa.fi/shop/product_catalog.php?c=47

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me haaveillaan miehen kanssa myös grillibileistä, tosin 70 hengelle... :D voi olla ettei ihan grillikokkia palkata (kun en oo löytäny mistään, google ei ollu kovin hyvä kaveri!), mut onkohan kellään mitään käsitystä onnistuisko pitopalvelu luomaan grillijuhlameininkiä? Haluttais ihan vaan makkaraa, pihvejä ja maisseja ja semmosta yksinkertasta, mut kunhan ne maistuis siltä kuin ne ois suoraan grillistä.

Vähän olen mattimyöhäinen tän ruokapolitiikankin suhteen, piruvie.

Makkaran ja pihvin ja maissin lisäks vois tietty olla tyyliin jotain vihannesvartaita ja ehkä kalaakin, ja sit tietenkin uusia perunoita ja erilaisia salaatteja kastikkeineen päivineen. Ja kesäinen jälkiruoka ois tietty jäätelö :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

.

Edited by Valpuri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Meillä oli viime kesänä häät omalla pihalla. Vieraita n 70. Miellä oli ruokana paella pannulla valmistettua pyttipannua + suolakurkkua + vihreä salaatti + leipää. Iltapalana yöllä kaasugrillillä makkaraa + perunasalaattia + vihreän salaatin jämät + patonkia. Vuokrattiin pitopalvelusta paella pannu. Pyttäri ostettiin valmiina tutun kautta tukusta raakapakasteena. Paranneltiin lisäämällä sipulia, makkaraa ja kananmunia sekaan. Ja vähän mausteita. Ruoat oli autotallissa ( joka oli koristeltu hienosti: Räsymatot + pitkät pöydät + penkit + koivuja) Paella pannu oli autotallin oven suussa, ulkopuolella.Meillä oli yksi emäntä ja vähän aikaa hänen apuna "piika". Emäntä oli aloittanut pyttärin paistamisen kun oltiin kirkossa ja sitten se oli folion alla kuumana odottamassa kun tultiin. Emäntä antoi pyttäriä pannulta vieraille. Yöpalan paistoi seremonia mestari ja kaaso kantoi salaatit pöytään. Astiat oli vuokrattu maatalousnaisilta. Kaikki meni hyvin ja vieraat oli tosi tyytyväisiä ruokaan! Masut tuli täyteen ja kaikki tykkäsi kun oli perus ruokaa.

Mukavia juhlia teille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me pidetään pienimuotoinen tupaantuliaisiksi naamioitu hääjuhla omassa kotona ja tarkoitus on

laittaa grilli kuumaksi. Grillataan possu- sekä kanavartaita sekä lohta ihan itse. Vieraita noin 20.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sellasia kaasulla toimivia isoja pannuja kannattaa kysellä urheiluseuroilta, autourheiluseuroilta varsinkin, joistain festareiden järjestäjiltä yms. Siis jos ei halua pitopalvelua sotkea asiaan. Tietysti voi kysyä pitopalvelultakin pelkkää pannua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos haluaa itse ostaa ison wok-/paellapannun, niin niitä löytyy ainakin Teuvan keitintehtaalta. Hintaa en nyt muista.

www.teuvan.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oulun seudulla toimivalla piatilla on vuokrattavana joku grillivaunu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pääajatuksena olemme suunnitelleet häihimme grilliruokaa; vuokraisimme ison grillin jostain ja palkkaamme siihen ihmisen lihoja grillailemaan.

Oletteko olleet tällaisissa häissä, miten on käytännössä toiminut?

 

Meillä ei siis tarvitse kaiken ruuan olla yhtäaikaa valmiina, vaan vieraat voivat hakea ruokaa sitä mukaan, kun sitä valmistuu.

Mutta nyt iski paniikki, että toimiikohan tuo käytännössä sittenkään, vai tuleeko siinä aivan hirveitä odotteluaikoja sitten lautanen kädessä.

Ajatuksena siis, että plekät lihat paistetaan grillissä ja sitten on esillä salaattipöyötä, missä on erilaisia salaattjea + muuta pikku purtavaa.

Muuta ruokaa ei jälkiruuan lisäksi sitten olisikaan (ei siis alkuruokaa tms.)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No ei kokemusta löydy, mutta en näe syytä miksi ei se toimisi? Tietenkin jos vierasmäärä on iso niin voi grillaajalle tulla kiire ja hiki ;)

Jos kuitenkin muutakin syötävää löytyy, kuten salaatit niin kyllä nälkäisimmätkin hetken jaksaa odottaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paljonko teille tulee vieraita? Ja kuinka iso grilli (montako piffiä mahtuu rinnakkain jne.)?

 

Mielestäni homman saa kyllä toimimaan, kun on valmisteltu (suunniteltu) hyvin. Esim.

- lihat marinoitu/ paloiteltu/ laitettu vartaisiin jne. luonnollisesti etukäteen

- kun ensimmäiset tulevat lautasten kanssa, eka satsi lihaa on jo valmis/99% valmis

- valitaan myös nopeasti kypsyviä ruokia, kuten ohut häränfilee, possu, makkara tai kasvikset:

       - tarjolle myös esivalmisteltuja perunoita/bataatteja/maissia/omenaa/paprikaa/wokkia/uunikasvissekoitus tms. jotka tulevat nopeasti grillatuiksi tai sitten valmistetaan sisätiloissa(?) uunissa lihojen kypsyessä

- salaattien kanssa voisi olla myös kylmäsavulohta, tms. "heti syötävää" (miksi niitä kylmiä "napostelumakkaroita" kutsutaan...)

 

Tässä ainakin grilliin-laitto-järjestysvinkki

Ja tässä grillausaikoja erilaisille lihoille

 

Ja hätäisimmät tosiaan voivat aloittaa niistä alkuruuista eli salaatista ja naposteltavista :) Kyllä aikuinen malttaa odottaa ruuan kypsymistä 10-15 min, ja joutuuhan melkein kaikissa juhlissa jonottamaan ruokaa joka tapauksessa.

 

Ja kannattaa muistaa, että toiset tykkäävät mediumista ja toiset kypsästä pihvistä - raaka tulee vielä nopeammin! ;)

 

Sekin kannattaa suunnitella, että miten ihmiset tietävät, että seuraava erä lihaa on valmis. Huuteleeko kokki vai pyörivätkö vieraat grillin lähettyvillä ja saavat "tilata" ruokansa ja sen kypsyysasteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0