Jump to content
Naimisiin.info

Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun vol. 2


Recommended Posts

Kiitos vastauksista kaikille :) Vielä kyselisin, että mikä on tämänhetkinen tilanne vaadittavien rokotusten kanssa? Olen etsinny listoja vaadittavista rokotuksista, mutta ne vaihtelee.. Ja tarviiko influenssa rokotus tosiaan olla myös? Hepatiittirokotukset taitaapi olla ainut, joka ei normaaliin rokotusohjelmaan kuulu. Hirvee stressi kaikista näistä hoidettavista asioista, kun tuntuu että venyy prosessi hirveen pitkäksi, jos jotain unohtuu :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 663
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Vaadittavat rokotukset.. odotas kun katson tosta paperista mitä siinä on

 

DT/DTP/DTaP eli tetanus, difteria, pertussis

Polio

Mmr (eli meillä nimellä mpr) measles, mumps, rubella

Hib (influenza type B )

hepA

hepB

Meningococcal 

Varicella (useimmilla siis sairastettu, josta merkintä)

Pneumococcal

Influenza (eli kausi-influenssa)

 

Jokaiseen kohtaan on merkittävä jotakin, käytännössä aikuisella ihmisellä hepA ja -B ei pakollisia eikä pneumococcal, näihin tulee merkintä "not age appropriate", jos näitä ei ole siis pistetty. Meningococcal tulisi varmaan myös "not age appropriate", mutta itselleni on pistetty, joten en sano varmaksi.  Pakollisia rokotteita, jotka on oltava, on tuolta ylläolevalta listalta neljä ylimmäistä, jotka alleviivasin (kuuluvat rokotusohjelmaan, ja on pistetty ainakin lapsuudessa, mutta tehosteet saattavat puuttua.) Kausi-influenssa pistetään influenssakautena. Tämä tosin hämää kyllä minuakin, koska eikös nyt ole syksy ja influenssakausi, mutta multa ei vaadittu, ja lapussa lukee, että ei ole influenssakausi, joten ei tarvita. Tosin tämä on muutenkin ihan kumma vaatimus, koska viisumin käyttöön on kuusi kuukautta aikaa, niin matkustaa voi juuri silloin pahimpaan flunssa-aikaan, vaikkei lääkärissä sitä tarvittukaan, koska ei ollut "sesonki". Kummallisia sääntöjä...

 

Nyt jos sitten ihmettelet, että mitkä sulta saattaisi puuttua, niin mpr-rokotetta saa elämänsä aikana vain kaksi kappaletta, joten jos ne on sulle lapsena annettu, ja dokumentti löytyy, niin ei huolta. Tetanus ja polio pitäisi molemmat tehostaa 10 vuoden välein, joten voit katsella milloin olet viimeksi pistoksen saanut. Kurkkumädän (difteria) osalta en osaa varmaksi sanoa, että pitikö se nyt tehostaa vai ei, mutta mä otin varmuuden vuoksi yhdistelmätehosteen (tetanus+difteria), joka piti maksaa itse, mutta maksoi vain 26 euroa, joten ei vienyt vararikkoon. Ja onpahan nyt suoja sitäkin vastaan :D

 

Toivottavasti nämä nyt meni oikein, ainakin tähän käsitykseen itse jäin, kun lääkärin kanssa keskusteltiin. Joku paremmin tietävä voi toki aina korjata :)

 

edit. alleviivasin tuon vesirokon kanssa, kun käsittääkseni se pitää olla joko sairastettu tai rokotettu

Muokattu: , käyttäjä: BanAnna
Link to comment
Share on other sites

Hommat ovat rullanneet ihan hyvin uudessa kotimaassa. Naimisiinkin pääsin parisen kuukautta sitten. Nyt tuli kuitenkin kirje viranomaisilta, että virkatodistus ei kelpaa "birth certificatena". Lähetin pitkänä versiona englanniksi ja apostille oli myös mukana. Eivät vaan ymmärrä sitä, koska siinä ei lue BIRTH CERTIFICATE. Minulla oli takaraivossa, että jollekin täällä oli käynyt sama juttu. K-1 umpeutuu ihan kohta, mutta tuossa kirjeessä sanottiin, että minulla on 87 päivää aikaa toimittaa uusia todisteita eli puuttuva dokumentti. Sitä ei voi enää selitellä, että siellähän se jo on, vaan täytyy lähettää uudestaan.

 

(USCIS:n puhelinpalvelu on ihan paska. Sieltä saa jonkun ihmisen langan päähän, mutta ihan sama kuin puhuisi jollekin automaatille. Mitään tietoja sieltä ei saa eikä omaan tapaukseen liittyvää selvitystä voi tehdä.) 

 

Kannattaa niitä papereita toimittaessa siis laittaa mukaan erillinen selitys, että englanninkielinen virkatodistus (jos sellaisen toimittaa) on "birth certificate". Säästyy ongelmilta.

 

Kauanko työluvan saaminen on yleensä kestänyt biometrics appointmentin jälkeen? Itselläni on tuo aika tällä viikolla. 

Muokattu: , käyttäjä: f-stop
Link to comment
Share on other sites

^ tylsa juttu :( meilla myos marriage certificatesta tuli RFE. Tajuttiin sitten pyytaa laittamaan siihen tietojen käyttötarkoitus kohtaan teksti "marriage certificate for U.S immigration", niin meni lapi. Samanlailla varmaan hoituu birth certificate, luulisin.

 

Ja aivan samaa mielta olen USCIS:n puhelin"palvelusta." Tuntuu, etta suurin osa on tyohonsa taysin kyllastyneita kettuilijoita, heittavat mita tahansa lappaa paastakseen soittajasta eroon. Vaaraa tietoa jaellaan ihan surutta myos NVC:n puhelin"palvelusta." 

Link to comment
Share on other sites

Meillä näyttää että ainakin jotain tapahtuu, jos ei muuta niin Case Statuksen teksti on muuttunut siitä tiedosta että ovat vastaanottaneet hakemuksen ja aloittaneet käsittelyn tähän tämän hetkiseen "On September 23, 2014, your Alien Registration Number was changed relating to your I129F, PETITION FOR FIANCE(E). Please check our website at www.uscis.gov for further updates on your case. Please wait until the end of normal processing time before calling customer service at 1-800-375-5283 for live assistance."
Eli ilmeisesti ainakin ovat ottaneet asian käsittelyyn.

Mitään enempää tietoa ei ole vielä miehellekään mennyt, mutta kait ne sitten jossain vaiheessa jotain tiedottavat. Tuntuu vaan että kun tässä on jo viisi vuotta odoteltu, niin enää ei millään malttaisi odottaa yhtään. Puolisen vuotta kuulostaa kuitenkin realistiselta, tuskin mitään kuitenkaan aikaisemmin tapahtuu. Olen vain miettinyt että onkohan tuo Teksasin puolen vuoden käsittelyaika se mikä kuluu siellä, vai onkohan siinä myös mukana jo terveystarkastukset ja haastattelut (eli siis kokonaiskesto).

 

Häiden järjestely on täydessä vauhdissa ja minua pommitetaan lähes päivittäin jollain yksityiskohdalla :) Onneksi minulla on aivan ihana Maid of Honor (tulevan mieheni sisar), joka on tosissaan innostunut häistä ja järjestelyistä.  

 

Link to comment
Share on other sites

EIpä ole tullut hetkeen täällä vierailtua. Viisumi laitettiin 29.7. ja NOA1 ollaan jo saatu ajat sitten. Ei olla saatu sen tarkempia tietoja, esim ilmoitusta missä hakemusta käsitellään. Olisiko siitä pitänyt tulla jokin ilmoitus? Nyt sitten odotellaan. J on ollut Suomessa nyt kuukauden, viikon päästä jään taas tänne yksinäni. Kihlatkin tuli maanantaina, tosin sormus oli kokoa liian suuri. Nyt pitäis kai jotain häitä suunnitella? Eipä taida ehtiä.  :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ninahi: Siinä teidän NOA1 lapussa on... hmm... receipt number.. kolme kirjainta ja loput numeroita, ne kolme ensimmäistä kirjainta kertoo missä service centerissä teidän petition on. Jos on WAC niin kyseessä on Kalifornia, Teksasin kirjainkoodia en kuollaksenikaan muista, mutta k-1 ilmeisesti käsitellään vain Kaliforniassa tai Teksasissa, niin asiahan on helppo ratkaista. Ei sieltä muita ilmoituksia tulekaan ennen NOA2, ellei sitten tule RFE.

 

Mulla on lennot varattu lokakuun puoliväliin, alle kolme viikkoa vielä Suomessa ja sitten muutto ulkomaille. Tuntuu aika jännälle ajatella, että tässä on ihan oikeasti nyt lähdössä pysyvästi pois. Olen yrittänyt selvitellä kaikenlaista ja tuntuu ainakin, että asiat on ihan hanskassa jo, toivottavasti ei sen suurempia yllätyksiä tule. Kiitos muuten kaikille, jotka olette tuosta virkatodistuksesta maininneet, pitääpä älytä laittaa "todisteita" sen liitteeksi. Hämmentää vaan miten voi olla mahdollista, että ne ei muka sitä hyväksyisi ilman että itse laittaa mukaan liitteitä, että kyllä tämä nyt on se paperi minkä te haluatte.

 

Vielä kysyn, niiltä jotka ovat jo USA:ssa ja menneet naimisiin ja kenties vaihtaneet nimeä, että miten tuo nimenvaihdos käytännössä toimii? Olen siis ottamassa miehen sukunimen, ja ymmärrän kyllä miten tuo nimenvaihdos USA:n puolella toimii, mutta mitenkäs Suomessa? Avioliittohan pitää rekisteröidä Suomeen, ja siihen lomakkeeseen voin varmasti kirjoittaa uuden nimeni, mutta mitenkäs passi, ajokortti, pankkikortit jne? PItääkö nekin erikseen vielä uusia? Kun en nyt vaan oikeen ymmärrä :D Että jos joku vähän voisi valaista mitä kaikille mun "dokumenteille" käy nimenvahidoksen jälkeen.. 

 

Niin joo, mulla on virkatodistuksia nyt neljä kappaletta, joista kolmelle tiedän jo tarpeen.. Mutta eikai se haittaa, että virkatodistuksessa lukee tyttönimi ja "single", jos sitä kuitenkin käyttää sen jälkeen, kun on menty naimisiin ja nimi vaihdettu?

 

Ärsyttää kun missään ei ole selkeitä ohjeita.

Link to comment
Share on other sites

kiitos BanAnna, tuota käsittelypaikkaa mekin ihmeteltiin. Hakemus lähetettiin Teksasiin (niin kuin ilmeisesti ne kaikki) ja olimme jo varautuneet siihen puoleen vuoteen. Nyt sitten mies oli jo saanut NOA1:sen postissa ja se oli tullut Kaliforniasta. Tosiaan meidän receipt numberin alku on juurikin tuo WAC, eli voidaan saada minulle viisumi hyvinkin jo viidessä kuukaudessa, Odottelemme nyt kärsimättömästi sitä NOA2:sta, joillekin se on kuulema tullut hyvinkin pikaisesti kun tuo case statuksen teksti on vaihtunut ja toiset taas ovat saaneet odottaa vaikka kuinka.

 

Nimenvaihtoa olen itsekin pähkäillyt, joten odotan vinkkejä myös siitä.

Link to comment
Share on other sites

Nimenmuutoksesta, tosiaan siihen marriage licenseen kirjoitetaan uusi nimi (riippuen kai osavaltiosta tosin?), joten siihen sitten apostille ja se toimitetaan Suomeen maistraattiin (tai voi varmaan täällä lähettää suurlähetystöönkin) niin vaihtavat nimen. Mä tosin vaihdoin nimen vasta pari vuotta naimisiinmenon jälkeen, joten jollain saattaa olla tästä parempi tieto.

 

Mulla on kaikki Suomi-henkkarit ja kortit vielä vanhalla nimellä. En ole varma, mutta olen kuullut että ajokorttia on vaikea vaihtaa uudelle nimelle jos asuu vakituisesti ulkomailla. Passin kanssa odotan kunnes se menee umpeen ja vaihdan vasta sitten uudelle nimelle, se kun maksaa tehdä aika suolaisesti suurlähetystön kautta. Mulla on edelleen yksi pankkikortti Suomeen, ja ajattelin että jos lähettävät itse uuden uudella nimellä niin ok, jos eivät niin ei se haittaa. Ainakin on se ajokortti sitten vanhalla nimellä myös jos korttia käytettäessä kysyvät henkkareita :) . Oli muuten hassua Suomessa käyttää vanhaa, suomalaista nimeä yhtäkkiä  :P

 

Asiasta pahvilaatikkoon, tervetuloa myös juttelemaan kulttuurieroista ja vähän kaikesta sekä saamaan vertaistukea American Housewives -ketjuun: http://www.naimisiin.info/yhteiso/topic/118885-american-housewives-club-vol-2/

Link to comment
Share on other sites

Itse vaihdoin kans nimen USA:ssa naimisiin mentäessä. Saimme sitten ylimääräisiä marriage certificateja(itseasiassa niitä piti tilata jälkeen päin), ja olin Suomen suurlähetystöön yhteydessä, piti täyttää joku lappu maistraattia varten ja lähettää se, sekä marriage certificate apostilla suurlähetystöön ja he toimittivat sen tiedon Suomeen. Sen myötä sit mulla vaihtu itestään nimet mm. pankkiin, ja he lähettivät uuden pankkikortin. Mutta en vielä ollut muuttanut osoitettani USA:aan, asuin USA:aa ennen vanhemmillani ni se oli virallisesti vielä osoitteeni. Sain myös uuden kelakortin postissa, koska osoitteeni oli vielä Suomessa.

 

Kun sain Advance Parolen, menimme mieheni kanssa suomeen pitämään kirkkohäät ja kunnon hääjuhla, hommasin siellä sit uuden ajokortin uudella nimellä sekä uuden passin, joka ois mennyt jo siitä puolen vuoden päästä vanhaksi. Ja sit kun lähdimme takasin USA:aan tämän reissun jälkeen, vaihdon osoitteeni USA:an. 

 

Stressasin vähän tuota passi asiaa, koska lentolippuni oli ostettu vanhalla sukunimellä, kun minulla oli vielä vanha passi tai siis passi vanhalla nimeläni kun menimme suomeen. Nehän ei sit kuitenkaan ottaneet vanhaa passia pois kun sain uuden, ja se kaikeksi yllätykseksi vielä toimi lentokentällä niin ei tarvinut alkaa säätämän että lentolipussa/passissa eri sukunimi, vaikka siihenkin olimme varautuneet kaikenlaisilla dokumenteilla/lapuilla. :)

Link to comment
Share on other sites

Äääh, nyt alkoi stressaamaan, että tuleekohan RFE, kun kihlattuni oli laittanut I-129F paketin mukana yhteen paperiin syntymäkuukauteni väärin. Korjattiin se soittamalla, kun saatiin postissa NOA1. Mutta riittääköhän, saa nähdä. Kuinka nopeasti olette saaneet RFE:n I-129F paketin lähettämisen jälkeen, jos sellainen on siis tullut? Jotainhan tässä prosessissa piti keturalleen mennä :girl_cray2:

 

No ei auta, kun odotella. Texasissa meidän hakemus käsittelyssä.. Ilmeisesti vielä pisimmät odotteluajat siellä tällä hetkellä. Huh.. :huh:

Link to comment
Share on other sites

Salmo, ainakin meilla RFE tuli vasta siina vaiheessa, kun olivat ottaneet casen kasittelyyn eli NOA2 sijaan tuli RFE. Onko teidan NOA1 pitka aika? Jos ei, laittaisin ehka viela saman korjauksen paperimuodossa eli cover letter, jossa selitatte tilanteen ja korjattu dokumentti. Mita mielta muut ovat?

Kavin tanaan haastattelussa ja tassa on lykaisesti mita kysyttiin:

-why are you moving to the U.S?

-how long have you been married?

-where did you meet? Which university?

-do you have kids? How many? Is he already a citizen?

-where are you moving?

-when are you moving?

Soittavat kuulemma, kun voin hakea viisumin :)

Link to comment
Share on other sites

Onnea Ellinora! :)

 

Ja kiitos *Eve* ja vendar nimenmuutosvinkeistä.. pitää varmaan miettiä onko järkevämpää tulla Suomeen vaihtamaan passia vai tehdä joku kiva pikku reissu New Yorkiin. Ei tuokaan nyt heti ole ajankohtaista kun passi on vielä kolme vuotta voimassa. Lähinnä mietin tuota, että pitääkö heti olla vaihtamassa joka paikkaan nimeä, mutta asialla ei ilmeisesti ole kiire, kerta asuu ulkomailla.

Muokattu: , käyttäjä: BanAnna
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Heipähei kaikille,

 

Enpä ole aikaisemmin kirjoitellut tänne ja olen jo ehtinyt muuttaa tänne Yhdysvaltoihin. Tuli vaan mieleen tuosta birth certificate -asiasta; kun kävin maistraatissa hakemassa virkatodistuksen mainitsin tästä asiasta virkailijalle. Kun sen ottaa englanniksi, siinä lukee oletuksena Person and family relationship information, mutta tuo virkailija lisäsi pyynnöstäni siihen perään tekstin Birth Certificate. Joten sellaista ehkä kannattaa pyytää. 

Link to comment
Share on other sites

Moi taas! Muuttolaatikko, mullakin siihen virkatodistukseen laitettiin "birth certificate" joten toivottavasti kelpaa AOS-vaiheessa!

Kävin siis kuukausi sitten K1 haastattelussa joka menikin jännityksestä huolimatta hyvin (mitä nyt toki sekoilin sillä väärällä hissillä ylös ja alas enkä kuullut kun nimeäni huudettiin ensimmäisen kerran) ja saavuin Yhdysvaltoihin 2,5 viikkoa sitten, päivä sen jälkeen kun sain viisumin käteeni. :D Kerkesin jo ahdistua kun viisumia/passia ei kuulunutkaan viikon sisällä niinkuin luvattiin vaan meni noin 10 päivää, mutta ei mulla kyllä ole varaa valittaa. Ollaan oltu niin onnekkaita että esim NOA2 tuli alle 6 viikossa, mitä nyt mulla meni muiden kiireiden takia 2,5 kuukautta sen jälkeen saada kaikki valmiiksi haastattelua varten. Iso-Britannian poliisitodistuksen hankkiminen oli kyllä varmaan se hankalin osuus haha.

Haastattelussa ensin siis kysyttiin ne perusdokumentit (passi, passikuva, DS-160 confirmation, poliisitodistukset, virkatodistus, affidavit of support), sitten otettiin sormenjäljet ja odottelun jälkeen oli haastattelu amerikkalaisen konsulinaisen kanssa joka kysyi miksi olen muuttamassa Yhdysvaltoihin, miten ja missä tapasimme, milloin aloimme seurustelemaan, milloin menimme kihloihin, mitä minä/mieheni tekee työkseen, monta kertaa minä olen vieraillut Yhdysvalloissa/ja mieheni Suomessa, ja sitten hän sanoi että viisumini on hyväksytty. Todisteita ei kysytty (ja mulla oli niitä iso pino mukana).. Koko haastattelutilanne odotteluineen kesti vajaa 40min. Oli hieman epätodellinen fiilis jälkeenpäin!

Point of entry oli siis Seatac ja kun tulin maahan menin normaaliin turistijonoon, rajavirkailija katsoi viisumikirjekuortani ja kysyi milloin olen menossa naimisiin ja sen jälkeen eräs nainen ohjasi mut eri immigrationtoimistoon tms jossa virkailija alkoi käydä niitä papereita läpi ja muutaman minuutin päästä hän laittoi passiini leiman ja pääsin lähtemään. Nyt pitäisi hakea social security number kunhan saan aikaiseksi ja naimisiin ollaan menossa joulukuussa. En ole vielä ihan sisäistänyt että en ole täällä tosiaan enää vain vierailemassa :)

Onnea kaikille viisumiprosessiin!

Link to comment
Share on other sites

Moi kaikille :) Oon uusi täällä foorumilla ja olen lukenut kaikki nämä ketjut moneen kertaan läpi, oon todella onnellinen että löysin tämän paikan koska olin niin hukassa aikaisemmin enkä oikein tiennyt mistä olisin voinut kysyä neuvoja tai kokemuksia (harkitsimme miehen kanssa jo lakimiehen palkkausta, mutta kun en oikein luota niihin  :D ). Kiitos siis että ootte siellä!

 

Oon siis ollut amerikkalaisen poikaystäväni kanssa yhdessä nyt pari vuotta ja seuraava askel olisikin siis mennä naimisiin että saataisiin viimeinkin olla pysyvästi yhdessä. Meidän oli tarkoitus mennä täällä naimisiin (olen nyt siis täällä lomalla ESTA:n avulla) ja palattuani Suomeen oltaisiin aloitettu viisumiprosessi eli siis IR-1. Mutta nyt näitä ketjuja luettuani olen alkanut miettimään olisiko K-1 kuitenkin parempi vaihtoehto? Emme ole siis vielä naimisissa, joten meillä olisi vielä mahdollisuus valita. 

 

Kuulisin mielelläni mielipiteitä, että onko teitä kaduttanut tai olisitteko esim IR-1:stä hakeneet toivoneet että olisittekin lykänneet naimisiinmenoa? Tai toisinpäin? :) Onko ylipäätään toinen helpompi tai toinen vaikeampi (tai ajallisesti pidempi? Ellinorako se oli joka kirjoitteli että K-1 menisi nopeammin läpi? Viimisin tieto ekassa viestissä vuodelta 2007.. :)). Kiire olisi tietysti kova saada olla yhdessä taas nopeasti. Lisäksi olimme aikoneet mennä nyt naimisiin vain tätä byrokratiaa helpottamaan ja pitää sitten kunnolliset häät myöhemmin kun ollaan vähän säästetty ja pystytään pitämään kunnolliset juhlat rahallisesti. Joten miksei siirrettäisi koko naimisiinmenoa siihen asti? Ei sitäpaitsi varmaankaan näyttäisi hyvältä prosessin kannalta että esim. meidän sukulaiset ei vielä tiedä meidän olevan naimisissa (emme halua kertoa ennen kuin pystymme pitämään oikeat häät, koska se loukkaisi miehen puolta suvusta, heille nuo hääjuhlat on niin tärkeät).

 

Mulla ei ole nyt sen kummemmin kysymyksiä (ainakaan vielä!), täältä löytyy niin paljon tietoa, tulin vain vähän ajattelemaan ääneen ja esittelemään itseni, sekä ehkä kuulemaan mielipiteitä jos kenelläkään on aikaa tai kokemuksia :) Alkaa kyllä tuntua siltä että se olisikin toi K-1 meille parempi! 

Muokattu: , käyttäjä: Vanya
Link to comment
Share on other sites

Jaiks, mulla taitaa sittenkin olla vielä yksi kysymys! Noissa K-1 tiedoissa pyydetään selitykset viimeisen kahden vuoden ajan tapaamisilta, onko siinä joku määrä mitä vaaditaan? Olemme olleet tämän ajan kuluessa fyysisesti tavattu vain kahdesti, hän on vieraillut minun luonani ja minä nyt hänen, molemmat matkat on kyllä ollut 3:n kuukauden pituisia, mutta alettaisiinko siellä epäillä että tämä ei ole tarpeeksi? Pitäisikö vielä ympätä tähän pari lomamatkaa ensin...?  :girl_smile:

Muokattu: , käyttäjä: Vanya
Link to comment
Share on other sites

Vanya, kylla ma uskoisin, etta ne 2 3 kk:n mittaista lomaa riittaa. Ne on tosi pitkia jo sinansa. Ja jos sulla on paljon valokuvia niista, etenkin sukulaisten kanssa jne, sen parempi.

 

Tassa muuten mielenkiintoinen uusi sarja, joka tulee TLC'lta.

 

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2795924/true-love-used-green-card-season-two-90-day-fianc-follows-six-americans-prepare-marry-foreign-spouses-hardly-know.html

Link to comment
Share on other sites

Ollaan sitten Salmo ihan samassa aikataulussa. Nyt kyllä jännittää että voiko se NOA2 tulla noinkin nopeasti kuin vain kuudessa viikossa, toivottavasti. Toisaalta sitten kyllä alkaa paniikkia pukkaamaan kun täällä kotimaassakin on vielä niin paljon järjesteltävää.

 

Tänään sain hääkengät ostettua :)

Link to comment
Share on other sites

Heippa kaikki! Minäkin olen viimein USAn puolelle :) itseasiassa, prosessin aloittamisesta maahantuloon taitaa olla melko tasan 6 kk. Joten Vanya, mun käsittääkseni K-1 on huomattavasti nopeampi kuin puolisoviisumi, mutta kihlatun viisumilla pitää viellä täältä käsin tehdä AOS, kun puolisoviisumulla AOS tehdään jo viisumihaku vaiheessa.

Mun POE oli Minneapolisissa, kaikkiaan aikaa taisi mennä noin 20 minuuttia. Hieman mua kyllä jäi harmittamaan, kun mua ei toivotettu tervetulleksi maahan, käsittääkseni olisi pitänyt, mutta sou not :D

Joo, ja pää ei tosiaankaan vielä ymmärrä että täällä ollaan ja tänne jäädään. No, kaikki aikanaan. Naimisiin mennään kunhan ehditään, ensi kesänä on sitten kunnon juhlat, joihin tulee Suomestakin vieraita.

Tsemppiä kaikille viisumia odottaville! Loppujen lopuksi musta ainakin tuntuu, että aika nopeasti meni koko prosessi, vaikka odottavan aika on aina pitkä.

Link to comment
Share on other sites

Ai niin, piti Vanyalle vastata, että se K-1 vaatimus noista tapaamisista on se, että olette tavannut viimeisten kahden vuoden aikana fyysisesti ainakin kerran, ja voitte sen todistaa. Joten sillähän ei sitten ole käytännössä enää väliä oletteko te asuneet yhdessä koko kuluneet kaksi vuotta, vai oleilleet yhdessä esimerkiksi viikon loman ajan. Meillä oli kanssa tilanne, että fyysisesti oltiin oltu yhdessä kaksi kertaa 3 kk ja kaksi viikkoa. Eivät kyselleet mitään.

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan elokuun puolella saatu NOA1, internet arvailee, että ens viikolla saattaisi kuulua NOA2:sta. Itse en ole niin optimistinen. Tähän mennessä aikaa tuhrautunut siis osimoilleen 11 viikkoa. Eipä meillä sinänsä kiire ole, kun tää kakkospaketti tuottaa meille pieniä finanssiongelmia, kun J ei ole ehtinyt vielä saada linsessiä harjoittaa työtään, eikä täten ole kerryttänyt tuloja. Työllisyysnäkymät on kuitenkin hyvät ja meillä on co-sponsori. Olen tuossa pienessä mielessä pohtinut säästötilin varojen siirtämistä J:n tilille, mutta ei meidän säästöt taida siinä vaakakupissa paljon painaa.

 

Vähän hirvittää tuo muuttoajatus, kun tietää, ettei vastaanottava suku ole minuun mitenkään suuresti ja palavasti rakastunut. Että jenkkilässä tukiverkostoon kuuluu sitten puoliso ja siinä kaikki. Ja vähän samanlaista järjestelypaniikkia täälläkin: polkupyörä pitää myydä ja auto myös, kaikki tavarat pitää läpikäydä, selvittää pankkiasioita ja verotusasioita ja huh huh!

 

Ja mehän ollaan tapailtu vain lyhyitä jaksoja viimeisen kahden vuoden aikana molempien töiden ja opiskelujen sallimissa rajoissa. En kuitenkaan usko sen olevan ongelma, tärkeintähän on todistaa, että on tavattu kasvotusten.

Link to comment
Share on other sites

emms, millonka te ootte saanut NOA1? Mulla on vähän haaveissa, että pääsisin muuttamaan maaliskuun lopussa/huhtikuun aikana jenkkeihin. Saatiin siis NOA1 syyskuun puolessa välissä..

 

Jännittää, kun ei yhtään tiedä voiko se NOA2 tosiaan tulla parissa kuukaudessa, vai meneekö viisi tai kauemmin.. Meijän hakemus on käsittelyssä Texasissa, ja ilmeisesti käsittelyajat on hieman pidempiä siellä, joten saattaa hyvinkin mennä kauemmin saada.. Hölmö olo tässä odotellessa, kun ei voi mitään tehdä edistääkseen prosessia!

 

Onneksi tämän viikon lopussa nähdään viikon verran, ja jouluna vielä oma matka jenkkilään ^_^ Tästä tulikin mieleen, että onkos kellään mitään kokemuksia matkustamisesta jenkkilään prosessin aikana? Täytyyköhän tässä alkaa toivomaan, ettei NOA2 saavu ennen joulua, ettei käännytetä rajalta pois? :huh: Tosin saan kyllä töistäkin pomon allekirjoittaman todistuksen, jossa hän vannoo mun tulevan takasin töihin joulun jälkeen :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...