Jump to content
Naimisiin.info

Sulhasten suusta


PatHe

Recommended Posts

Meillä keskusteltiin papin tapaamisesta, sanoin sulhaselle, että yrittää sitten miettiä vastauksia jos pappi vaikka kyselee minusta tms. Sulhanen sanoi, että eihän hän rupea tuollaisiin vastailemaan... Että olisko papilla sellaista yleispätevää puhetta niin ei tarttis ihmeempia hänen kanssaan haastella! Lisäksi rakkaani sanoi, että hän ei tosiaankaan tiedä esim. mikä minussa on parasta yms...

Tämä on kuin minun sulhaseni puhetta. Erittelykyky ja analyyttisyys puuttuvat hänestä täysin. Ja luultavasti hän sanoo, "mitä se niille muka kuuluu" jos pappi aikoo puheessaan kertoa hääkansalle esim. meidän suhteen alkuhetkistä... Välillä niin rasittavaa.

Link to comment
Share on other sites

Ei meilläkään sulho meinaa tajuta sitä työn ja suunnittelun määrää, jota hääpäivä vaatii. Eikä hän varmaan vieraalle ihmiselle (just esim. papille tai puheessa hääväelle) rupeaisi kertomaan mitään ajatuksistaan minusta tai suhteestamme. Sanoisi vaan, että eikö se nyt riitä, että ollaan tähän tultu  ;D Onneksi se kyllä kahdenkesken keskustelee näistäkin asioista!

Link to comment
Share on other sites

heh...ihania miehiä!

Meillä ostetaan sormukset jo hyvissä ajoin , jotta kustannukset saadaan jaoteltua häitä edeltäville kuukausille tasaisesti.... sulho siihen sitten kommentoi, että laitetaanko me ne sormukset sitten heti sormeen kun ollaan ne ostettu? Heh, minä siihen sitten, että saathan sinä laittaa jos haluat mutta mulle sormus ainakin tulee vasta sitten kun sinä sen siellä kirkossa mun sormeen laitat. Mies siihen, että ainii se juttuhan siellä kirkossa tehdään!

Toinen kirkkokommentti oli sitten, että entäs jos joku mun (siis sulhon) kavereista on niin kännissä jo kirkossa että alkaa hölöttää sitten kun se pappi kysyy et onks jollain jotain liittoa vastaan... minä siihen sitten, että älä huoli rakas sitä ei kysytä suomen vihkikaavassa. Sulho näytti aidon huojentuneelta.

Että sellasta!

Link to comment
Share on other sites

Keskustelimme tuossa rakkaan siipakkeeni kanssa jälleen kerran kesähäistämme, ja tuli puhe myös heti häiden jälkeisestä elämästä.

Mies oli ajatellut, että kun häät ovat lauantaina, niin menee sitten ma töihin!!!! (kun opiskelijan kukkaro huutaa rahaa ym.) Että voidaan lomailla sitten myöhemmin... vaikka talvella.

Lienenkö liian nipo, mutta en oikein lämmennyt tälle ajatukselle  :-/

Link to comment
Share on other sites

Tämä ei kyllä ole ollenkaan sulhon suusta... mutta kirjaanpa tähän kumminkin, kun olen jo puolen vuotta jutulle hekotellut...

Tapahtui siis kesällä Savossa:

Morsian ja hänen kaksi kaasoaan olivat kukkakaupassa tarkistamassa tilauksiaan. Kimpusta ja sulhasen vieheestä oli jo sovittu, kun morsian sitten kysäisi kaasoltaI: "Halluisitko sinä sitten sitä kalloo tukkaas?". KaasoI meni omituisen näköiseksi, oli hetken aivan hiljaa ja kysyi sitten kaasoltaII: "Halluutkos sinä?". Kun kaasoII vastasi, ettei ollut vielä päättänyt, kaasoI sanoi hentoisella äänellä morsiamelle: "Enpä taia".

Seuraavalla viikolla kolmikko tapasi uudelleen häiden järjestelyjen merkeissä. Myös kukat tulivat siinä puheeksi ja yhtä-äkkiä kaasoI sai oivalluksen: "Sillon kun sinä kysyit, että halluunko minä sitä kalloo tukkaan, niin sinä tarkotitkii sitä sammoo kukkoo, jota tulloo siihen sinun kimppuun etkä mittään kalloo!" Taisi kaasoI mennä vähän sekaisin, kun yhtäaikaa puhuttii vieheistä ja kalla-nimisistä kukista, joiden taivutusmuoto erehdyttävästi muistuttaa kala-sanan taivutusta!  :D

Link to comment
Share on other sites

Kyllä taitaa olla ylipääsemätön kuilu naisten ja meidän miesten huumorintajussa ja suhtautumisessa häihin. Kun jotkut teistä kertovat "revenneensä täysin" näitä lukiessaan ja sitä rataa, niin minun on tunnustettava, että yksikään juttu täällä (luin kaikki 9 sivua) ei edes hymyilyttänyt. Suurin osa miehistä haluaisi yksinkertaiset häät, mutta morsiamen mieliksihän ne hörhöjuhlat on pakko sietää.

En ymmärrä niitä "ooh, enää 10 kk niin minusta tulee ROUVA" -juttuja. Kun sinusta tulee rouva, niin entä sitten? Mikään ei lopultakaan muutu, ellei sitten sukunimi. Miksi sitä pitää hösätä niin hemmetin paljon? Naimisiin pääsee todella yksinkertaisestikin. Tai hösätkää rauhassa, mutta älkää ihmetelkö sulhastenne asennetta.

Ja kun täällä monella palstalla kerrotaan horror-häistä ja muista todella tylsistä leikeistä yms. hääjutuista, niin muistakaa, että kaikki ne ovat tapahtuneet jonkun omissa ihanissa maailman parhaissa prinsessahäissä. Eli teettepä häidenne eteen mitä hyvänsä, niin jonkun mielestä häänne olivat syvältä.

En tässä yhteydessä edes ota esille sitä asiaa, että suuri osa avioeroon usein piankin häiden jälkeen päätyneistä avioliitoista on solmittu "tämä maailman ihanin meidän hääjuhla on vain kerran elämässä" -hössötyksen kera. Hukkaanpa meni sekin vaiva.

Summa summarum: Olkaa innoissanne häistänne, mutta älkää odottako samaa miehiltä. Meitä ei vain kiinnosta.

Link to comment
Share on other sites

Erittäin hyvä pointti Sulkilla. Mä en myöskään ymmärrä, että miksi ihmeessä miehen pitäisi olla yhtä kiinnostunut kaikesta häihin liittyvästä kun naisen. Sitten morsian hermoilee, kun sulhanen ei toimi kuten hän haluaa. Se vaan on ero miehen ja naisen välillä.

Omat hääni ovat onnellisesti takana ja ihana päivä se oli, vaikka käytin aikaa häiden järjestelyyn "vain" neljä kuukautta. Mä olisin seonnut itsekin, jos olisin vuosi tolkulla asiasta jauhanut. Enkä uskalla edes kuvitella miten mies paralle olisi käynyt. Hyvin kerkesi neljässä kuukaudessa hoitaa tärkeimmät asiat eikä jäänyt aikaa murehtia, että onko vessapaperissa nyt varmasti häihin sopiva kuvio.

Naimisiin päästiin, se on pääasia. Juu, sori ihan OT, mut oli pakko avautua.

Link to comment
Share on other sites

Haluan nyt kuitenkin lisätä vielä seikkasen jos toisenkin aiheeseen kiinnostaako sulhasta järkätä 15 vai 150 vieraan hääkemut..

Kyllä vain, meillä sulhanen vaatimalla vaati saada suuret häät, vaikka minä olisin vallan mainiosti viettänyt juhliamme vaikka grillimakkaran voimalla jossain laavulla. Siinäpä olisi se järkkääminen ollut vähän toista luokkaa. Hmm, eivätkä olisi tokaisut "järkätään häämme sit kuukaudessa" olisi saaneet suurtakaan mielenjärkytystä aikaan.

Edelleen olen kummissani Sulkin huomautuksista, joissa mainitsi, ettei miehiä nuo häät kiinnosta. Kuulehan, hyvä mies, en ollenkaan epäile sitä, etteivätkö tänne hakeutuisi nimenomaan ne naisihmiset, jotka viettävät suuren osan kaikesta vapaa-ajastaan häähumussa. Eikä siinä sinänsä mitään pahaakaan ole, jokainen toimii tyylillään ja se voi olla yksi tapa käsitellä jännitystä..

Jos sinua, Sulkki, eivä nämä meidän sulhojen lausahdukset naurata, niin kipaisepa jollakin huumoripalstalla.. Ei se meillekään aina niin helppoa ole kuunnella komentoja hääjuhlien suuruudesta ja sitten kestää ja toteuttaa odotuksia täysin yksin, ilman tukea ja yhteistoiminnallista työskentelyä, koska "miehiä ei kiinnosta".

Yksilöllistä tämäkin!   :)

Link to comment
Share on other sites

Mä en ole Sulkki, mutta kommentoin silti tuota Cassiksen kirjoitusta. Mun mielestä on ihan ok, että morsiamet höösäävät täällä häistänsä ja kaikesta siihen liittyvästä. Siinä ei todellakaan ole mitään pahaa ja näin tein itsekin.

Omasta mielestäni täällä oli muutama ihan hauska juttu sulhasten suusta kuultuna. Mä kuitenkin pystyn täysin ymmärtämään monen sulhasen ahdistuksen, kun morsian jauhaa vuoden tai jopa kaksi servettien väristä, puvusta, koristelusta jne. Vaikka mies itse ilmoittaisikin haluavansa suuret häät niin ei hän ehkä silti ihan täysin tajua sitä, että niistä pitäisi sitten olla innostunut vuoden ajan 24/7.

Link to comment
Share on other sites

Mulle on pistänyt silmään tässä ketjussa se, että morsian jotenkin olisi aina oletusarvoisesti oikeassa, ja asiat on tehtävä hänen tavallaan. Esimerkkinä se, että täällä on parikin morsiota naureskellut sille, miten pihalla mies on, kun haluaa hääkulkuneuvoksi urheiluauton, vaikka siihen ei sovi vannehame. Miksi hitsissä on itsestäänselvästi tärkeämpää, että morsian saa vannehökötyksensä, kuin että sulho saisi sen ihana urheiluauton? Yhtä hyvinhän mies voisi ajatella naisen olevan pihalla hankkiessaan sellaisen asun, jonka kanssa ei kykene ahtautumaan hänen hankkimaansa autoon.

Toinen juttu, mitä tässä ketjussa pällistellään on hääjärjestelyjen aikataulu. Miehen pitäisi tajuta, että koko edeltävä vuosi on kohkattava yksityiskohdista, koska häitä ei voi järjestää kuukaudessa. Ja miksei muka voi. Ihan hyvin voi. Itse tunnen pari pikahäät järjestänyttä pariskuntaa, ja täältäkin voi lukea sellaisesta.

Nojoo, ihan hupaisiahan nämä hellyydellä kirjoitetut jutut on, mutta tässä ketjussa (kuten aika monesti muuallakin) minusta tuntuu, että minulla on enemmän yhteistä miesten kuin naisten kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Mulle on pistänyt silmään tässä ketjussa se, että morsian jotenkin olisi aina oletusarvoisesti oikeassa, ja asiat on tehtävä hänen tavallaan. (...) ...mutta tässä ketjussa (kuten aika monesti muuallakin) minusta tuntuu, että minulla on enemmän yhteistä miesten kuin naisten kanssa.

Ja täällä kolmas. Eikä tämä ole ainut ketju, josta minulle on tullut sellainen tunne, että morsian on aina oikeassa, mitä tulee hääjärjestelyihin, ja että tarkoitus pyhittää keinot sulhas-paran päätä käännettäessä.

Link to comment
Share on other sites

Täältä ilmoittautuu vielä yksi. Vaikka lupaankin hössöttää servettien väristä vielä moneen kertaan  :), aion silti joustaa monissa monissa asioissa, jotta häistä tulee myös miehen unelmahäät.

Viis siitä, mitä olen itse mielessäni aina haaveillut. Parasta ja täydellistähän ei kuitenkaan voi järjestää - miksi sitten ei vain yrittäisi tehdä tosi hyviä juhlia? Ei niissä yksissä bileissä voi toteuttaa kaikkia elinikäisiä haaveitaan. Joustamaan sitä pitää opetella sitten avioliitossakin, ihan yhtä hyvin voi aloittaa joustamisen jo hääjärjestelyissä!

Sitä paitsi sen tietää jo tavallisista baari-illoistakin, että liian kovat odotukset vain pilaavat illan, hauskinta on yleensä silloin kun ei odota mitään :)

Link to comment
Share on other sites

Ja täällä.   :)

Jatkuu se elo hääpäivänkin jälkeen.  ;)

Juu, mulla ja miehellä on jatkunut sopuisasti jo vähän reilu vuoden, vaikka hääsuunnitteluun käytettiin aikaa "vain" neljä kuukautta. Ihanat häät oli ja hirveesti saatiin niiden jälkeen palautetta, että miten ihanan lämmin tunnelma meidän häissä oli. Kukaan ei soittanut ja sanonut, että servetit ei käynyt yhtään yhteen pöytäliinojen kanssa.

Juu, tämä menee nyt ihan off topiciksi. Kirjoittakaa vaan ihmeessä sulhastenne kommentteja häävalmisteluista jatkossakin. Mä lupaan etten enää niitä kritisoi.

Link to comment
Share on other sites

Haluu myös kommentoida  :o  Täällä ollaan kans joustavuuden ja yhdessä tekemisen kannalla. Toisaalta rauhallinen sulhanen ymmärtää, että haluaisin monen asian olevan edes kohtuullisen viimeisen päälle ja hänelle ei servettien värillä ole juhlien onnistumisen kannalta merkitystä -> ruokaa & juomaa pitää olla riittävästi. Mutta esimerkiksi autosta keskustellessa (juuri tuo "miten hääpuvun kanssa mahtuu millaiseenkin autoon") hän keksi ehdottaa moottorikelkalla (!) siirtymistä kirkolta juhlapaikalle (talvi/tammikuu). Ja kun vielä yhdellä kaverillani on moottorikelkka, suostuin ilman muuta - toivottavasti on lunta! - vaikka ehkä sitten kampauksesta moisen ajelun ja suojahupun jälkeen saattaa olla vain pehkomainen muisto jäljellä  ;D  Rakastamansa miehen eteen sitä on valmis tekemään kaikenlaista  :-X

Link to comment
Share on other sites

Nerdinna

Mielestäni oli itsestään selvää se, ettei meidän hääbudjetista todellakaan maksettu urheiluautosta 800e vuorokausi ja bensat päälle... Ja juu en halunnut tunkea minkäänlaista mekkoa sellaseen autoon, enkä myöskään halunnut jommankumman meistä joutuvan autoa ajamaan. Kovasti aina kritisoidaan morsiamia, jotka maksavat puvustaan yhden päivän takia jopa yli 1000 euroa. Onko urheiluauton vuokraaminen sitten parempi vaihtoehto?  ::)

Link to comment
Share on other sites

Ei kai siitä ollut kyse, että kumpi on parempi vaihtoehto. Mä voisin esittää kysymyksen, että onko morsiamella yksinoikeus päättää, että se tuhat euroa käytetään juuri siihen pukuun ja sulhanen saa niellä pettymyksensä, kun ei saa urheiluautoa?

No joo, nyt tää ketju on menny ihan aiheen viereen. Ehkä tälle keskustelulle pitäisi aloittaa oma aihe tai lopettaa se kokonaan.

Link to comment
Share on other sites

Guest hienostolainen

Meillä mies halusi tarkistaa tenttiaikataulut ennen kuin pystyimme sopimaan hääpäivää. Mies ei ymmärtänyt, miksi loukkaannuin.

Sinälläänhän meillä hääjuhlaa toivoi mies, minulle se ei olisi ollut niin tärkeää. Nyt pääjärjestelyvastuu onkin siirretty hänelle (minulle tuli sellaisia projekteja, että aika kiire tulisi). Katsotaan, mitä tulee kun mies suunnittelee häät!

Link to comment
Share on other sites

Meillä mies halusi tarkistaa tenttiaikataulut ennen kuin pystyimme sopimaan hääpäivää. Mies ei ymmärtänyt, miksi loukkaannuin.

Ei millään pahalla, mutta en minäkään kyllä ymmärrä... Parempi kai on, että mieskin pystyy keskittymään täysillä häiden odotukseen ja järjestelyyn, kun ei tarvitse miettiä/stressata tärkeää tenttiä. Kyllä mä ainakin ajattelen myös tuollaisia asioita hääpäivää valitessa...

Link to comment
Share on other sites

Meillä on tullut myös kommentteja turhasta hössötyksestä, vaikka omasta mielestä ennemminkin varaudun ennalta kuin hössötän. Luulen kuitenkin että sulho on loppujen lopuksi tyytyväinen, kun mulla on asioita valmiiksi mietittynä, niin on ainakin aina ennen ollut, kun on hössötyksestä syytetty...  :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä avokki haluaa välttämättä grillata kokonaisen possun juhlapaikan takassa  ;D Kyselin varovaisesti kuka sitä possua mahtaa käännellä, niin hän kertoi itse hoitavansa  ::):P Olen päättänyt vaieta asian kuoliaaksi  ;)

Toinen huippu hilpeä juttu on, että avokki haluaa kellot soimaan hääseremoniassa. Siis kirkonkellot. Ja kirkkoahan ei ole tietenkään lähimaillakaan  ::) Olen yrittänyt vaieta kuoliaaksi myös tämän asian, mutta hän ei näytä unohtavan  :P

Kolmas juttu oli sellainen, että kun kyselin millaisen asun hän haluaa itselleen, niin hän tuumasi, että hänellähän on vallan hyvä musta puku  ::) Minä kun meinasin jotain boujour-puvun tyyppistä  :-* Yritän houkutella hänet joku päivä kokeilemaan jotakin muuta kuin sitä omaa mustaa pukua  ;)

Ja teidän olisi pitänyt nähdä sulhon ilme kun kerroin, että hänen tulee kalastaa sukkanauha pukuni alta juhlassa  :o Tuon ehkäpä passaamme...

Niin, ja hän haluaa miekkailla morsiamenryöstön yhteydessä (miekkailee harrastukseksi)... yritin hieman esittää näitä käytännönongelmia, mutta tämä asia on vielä vaiheessa  ;D

Teemavärit sen sijaan tulivat kuin apteekin hyllyltä (lila ja vihreä tietysti  ;)).

Ihana tyyppi kerrassaan, mutta välillä tuntuu että me lähestymme tätä hääjuttua hieman eri kantilta  ;)

Vaikutatte tosi vinkeeltà parilta  ;D ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...