Jump to content
Naimisiin.info

Nuoret jatkoille, mitäs vanhukset??


RoosMoos

Recommended Posts

Selasin kaikki hääparin poistumista koskevat ketjut, mutta en löytänyt tälläiseen ongelmaan ratkaisua..

Eli mitä tehdä seuraavassa tilanteessa: Meille ei tule bändiä soittamaan hääjuhlaan, vaan uskotaan ruokailun, yleisen rupattelun, kahvittelun ja taustamusan sekä jonkin kivan ohjelman voimaan. Ideana on, että n. klo 20:00 "nuoriso-osasto" ja siis myös hääpari siirtyy jatkoille juhlapaikan saunapirtille. Mutta mitä ihmettä ne paikalla vielä siinä vaiheessa olevat "vanhukset" jäävät tekemään?? Kuuntelemaan Morcheebaa levyltä? Not... Kun ei ole sitä bändiä (ei se mihinkään mahtuiskaan..) niin ei jää mitään tekemistä sinne juhlatilaan.  Ei kai niitä poiskaan voi potkia? Jos olisi tyly, niin narraisi, että "nyt me lähdetään hääyön viettoon" mutta ei se ole oikein korrektia. Varsinkaan, kun osa vieraista varmasti käyttää hyödykseen juhlapaikan majoitusmahdollisuuksia. Kuitenkin me siirrytään eri paikkaan viettämään hääyötä, mutta vasta sitten vähän myöhemmin, ehkä puolenyön maissa.

Saunapirtillä on tarkoitus vetää ihan rennolla meiningillä, ehkä pelata jotain seurapeliä, saunoa, syödä juustoja jne. Eli ei sinne oikein kaivata muita kuin kavereitamme. Mutta kuinka ilmoittaa tämä, loukkaamatta osaa porukasta?  :-/

Link to comment
Share on other sites

Me pidettiin niin pienet häät kivalla porukalla, että koko hääseurue oli tervetulleita jatkamaan ihan niin pitkään kuin vain jaksoivat... en olisi kyllä osannut tai edes halunnut jakaa porukkaa osiin, että esim. "yli 40 vuotiaat älkööt vaivautuko juhlimaan ja nauttimaan illasta".. meillä pippaloitiin "vauvasta vaariin" aamutunneille saakka, enkä olisi halunnut tehdä toisin  :-X

Link to comment
Share on other sites

No sepä tässä nimenomaan ongelma onkin, kun tiedetään jo nyt, että sille jatkojen rennolle meiningille saa heittää hyvästit jos esim. meidän vanhemmat änkäytyvät mukaan. Ei sillä etteikö "vanhukset" voisi käväistä saunalla, mutta hoksaako ne oikeasti lähteä sieltä kohtuullisessa ajassa nukkumaan tms? Me ei niitä jatkojakaan voida loputtoman kauaa pitää, koska vieraana on paljon lapsiperheitä ja lapsukaisia on jossain vaiheessa mentävä nukuttamaan. Ja meidän pitää lähteä viettämään hääyötä!  :)

Onko ihan törkeästi ilmaistu, jos ohjelmalehtiseen kirjoittaa, että "n. klo 20:00 Morsiuspari tanssii häätanssin, jonka jälkeen juhlien virallinen osuus päättyy. Nuoriso-osasto siirtyy relailemaan jatkojen merkeissä." Ja sitten: "klo 22:00 juhlatalo suljetaan ja kartanon väki (tällä tarkoitetaan paikan omistajia) siirtyy yöpuulle." Haen tässä sitä, että jos joku haluaa vielä jäädä juhlasaliin niin siihen on mahdollisuus siihen saakka kunnes paikka menee kiinni (vaikkei me siellä enää ollakaan).

Link to comment
Share on other sites

No tuokin on yks vaihtoehto. Minä kyllä kuitenkin tekisin vähän niinku joko tai -tyylillä, elikkä joko pelkästään rennot kaveribileet alusta asti, tai sitten juhlitaan kaikkien halukkaiden, nuorten ja "vanhusten" kanssa iltaan asti. Minä melkeimpä mieluiten saunoisin kavereiden kanssa vaikka joku toinen ilta, sen kun voi periaatteessa järjestää melkein mistä syystä hyvänsä (synttärit, tuparit tms.), ja juhlisin häät häinä.

Link to comment
Share on other sites

Minun mielestäni olisi periaatteessa ihan ok pitää juhlat tavallaan kahdessa osassa, itse voisin laittaa kutsuun jotain tyyliin "kello kahdeksan jälkeen juhlat jatkuvat saunomisen ja rennomman juhlimisen merkeissä". Tämän voisivat hieman vanhemmat ihmiset ymmärtää vinkiksi siitä, että loppuilta juhlitaan nuorison kesken ja omille vanhemmillehan voi tuon asian varmaan ilmoittaa ihan suoraan.

Jos nyt kuitenkin onnistuin rivien välistä oikein lukemaan niin teidän juhlat ilmeisesti juhlitaan jossain vähän kauempana vieraiden asuinpaikoista (päätellen tuosta, että vieraat käyttävät majoitusmahdollisuutta hyväkseen)? Tämä mielestäni muuttaa tilannetta hieman, jos ihmiset ovat nähneet sen vaivan, että lähtevän häihinne pitkän matkan päähän ja uhraavat juhlaan koko illan niin olisi mielestäni kohteliainta järjestää kaikille vieraille tekemistä koko illaksi tai vähintäänkin venyttää saunalle siirtymistä johonkin kymmeneen saakka.

Link to comment
Share on other sites

P.K.K:n ehdotus pitää kaveribileet joku toinen kerta ei käytännössä onnistu, ainakaan tuolla kokoonpanolla. Meidän kaverit kun asuu kuka milläkin ilmansuunnalla, eivätkä suinkaan samalla paikkakunnalla meidän kanssa. Joten häissä kaikki ois kätevästi paikalla! (Tietysti ei voi olettaa että ihan kaikki pääsee, mut enivei).

Agnes olet ihan oikeassa, että tuntuu epäkohteliaalle jättää ihmiset vähän oman onnensa nojaan illaksi, kun ovat matkojen päästä tulleet paikalle. Toisaalta, meidät vihitään jo klo 13, että on siinä useita tunteja ehditty häitä viettää iltakahdeksaan mennessä. Ja toden totta, asianhan voi myydä omille vanhemmille niin, että se iltahetki on heidän erityistehtävänsä vieraiden viihdyttämisen suhteen  ;D

Ehkä stressaan aivan turhaan etukäteen, asia alkaa selkiintyä sitten siinävaihessa, kun aletaan saada ilmoittautumisia ja nähdään jääkö ylipäätään kukaan yöksi, vai lähtevätkö pitkämatkalaiset ajelemaan iltaa myöten kotiin päin.

Link to comment
Share on other sites

Saisitko vaikka vanhempasi järjestämään jotakin ohjelmaa "vanhusten puolelle"? Vanhemmat ihmiset saattaisivat hyvinkin haluta jatkaa iltaa keskenänsä vaikka vain jutustelun merkeissä, varsinkin jos on paljon sellaisia sukulaisia jotka asuvat kaukana toisistaan eikä tilaisuutta kunnon kuulumisten vaihtoon ole paljon. Innostuisivatko vanhempasi pitämään huolta vanhemmista vieraista sitten kun nuoret ovat siirtyneet toiseen tilaan?

Link to comment
Share on other sites

Mä olin kesällä häissä, joissa jatkot oli vain nuorille..

Ilmeisesti jokunen vanhempi oli kysellyt, että pääsisikö sinne mukaan. Olivat kai vastanneet, että nuoriso vain jatkaa. Vanhempi väki lähti kai sitten kotiin (?).

Tosin morsiuspari halusi tämän siksi, että heidän lapsilleen ei ollut muita hoitajia, kun isovanhemmat. Niinpä he ei sit halunnu sinne muutakaan vanhempaa väkeä, kun omat vanhemmat ei päässy..

Mutta olipahan kyllä rennot jatkot..  ;D

Link to comment
Share on other sites

Kaverin häissä asia oli järjestetty seuraavasti: Kaikille lähetettävässä hääkutsussa oli maininta juhlien päättymisestä n. klo 23.00, jolloin hääpari poistuu. Erillinen kutsu jatkoille liitettiin vain niiden kirjekuoreen, jotka paikalle haluttiin, eli hääparin kaverit. Toimi oikein hyvin ja pääjuhlapaikka tyhjentyi kohtapuoliin hääparin poistumisen jälkeen. Vanhemmalle väelle ei aiheutunut mielipahaa, kun eivät jatkoista varsinaisesti edes tienneet.

Link to comment
Share on other sites

Tajusin just, että suurimman ongelman tässä asiassa muodostaa meidän aikataulu; varsinainen juhlatila on meidän käytössä klo 22 saakka ja jatkopaikka klo 23 saakka. Jos oltaisiin kymmeneen saakka kaikkien vieraiden kanssa (mikä mahdollistaisi tuon "hääpari poistuu ja vain osa tietää, että jatkoille"-idean) niin tunti jatkoja on kyllä erittäin liian vähän!  ;D Eihän siinä siis edes kunnolla ehdi saunassa käydä, mistään muusta puhumattakaan.

Täytynee tosiaan alkaa myydä omille ja appivanhemmille sitä ideaa, että jäävät pitämään seuraa juhlapaikalle jääville. Tai, voihan olla että ns. vanhempi väki lähteekin jo kotimatkalle hyvissä ajoin. En ala tästä enää enempää stressaamaan  ;D

Link to comment
Share on other sites

Kuinka kaukaa nämä teidän pitkänmatkan vieraat tulevat? Jos matkaa ei heillä ole muutamaa tuntia pidempää niin olisiko mahdollista jättää kokonaan mainitsematta tuosta majoitusmahdollisuudesta ja ilmoittaa kutsussa sitten vaikka, että juhlat loppuvat noin kello kahdeksan. Mun mielestä muutaman tunnin ajomatka ei ole mitenkään paha erityisesti jos juhlat loppuvat jo noinkin aikaisin ja silloin ei tarvitsisi tuntea huonoa omatuntoa siitä, että on jättänyt vanhemmat vieraat yksinään majoitustiloihin. Loppupeleissä harva tuollaisen matkan takaa tuleva varmaan edes käyttäisi majoitusta vaan ajaisi mielummin suoraan kotiin. Tietysti asia on eri jos matkaa on vähän enemmän.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mukava, että muillakin on samoja ongelmia/mietteitä..

Näin alustavasti vihkiminen meillä olisi n. 13.30 tai  14. ja sieltä sitten juhlapaikalle, jossa oltaisiin klo 21 saakka. Siitä sitten olisi tarkoitus ainakin kaveriporukalla jatkaa toisaalle saunomaan ja siellä saa olla aamuun asti ja aivan omasssa rauhassa.

Kait sitä voisi kutsuun kirjoittaa, jotenkin että juhlat jatkuvat paikassa X klo 21 asti ja siitä halukkaat voivat siirtyä saunomaan X paikkaan ja osa tanssimaan Hotelliin X.

Juhlamme ovat toisella paikkakunnalla, joten sikäli olen samaa mieltä että vieraiden olisi hyvä tietää etukäteen, että juhlat loppuvat virallisesti klo 21, jotta osaavat etukäteen päättää jäävätkö yöksi vai palaavatko kotiin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 years later...

Mekin jatketaan juhlia nuoremmalla porukalla. Meillä tosin on niin, että jatkopaikka sijaitsee ihan muualla kuin juhlapaikka. Ollaan päätetty tehdä niin, että poistutaan, ja sen jälkeen kaaso kuuluttaa että noniin, nyt kaikki halukkaat siirtyy jatkoille, mutta bändi jatkaa täällä soittamistaan vielä yhden setin verran.

Jos joku vanhempi nyt haluaa jatkoille tulla, niin siinäpähän tulevat, en pahastu. Nettisivuillamme kuitenkin on tieto, että jatkoille on tulossa enemmän nuorta porukkaa, mutta että kaikki ovat toki tervetulleita. Minusta tärkeintä on se, ettei muita vieraita vaan "heitetä ulos" tai jätetä ohjelmatta.

Ja luulen, että jos esimerkiksi isovanhempia jatkoille eksyy, niin he melko pian poistuvat jatkot nähtyään :D Tosin en kyllä oikeasti usko että ilmestyy :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest lokakuun morsian

Oma ratkaisumme, joka ei tietysti auta kaikkia, on kutsua koko juhlaan vain ne, joiden kanssa oikeasti haluaa viettää koko päivän. Mielestäni ainakin niiden jotka vasta suunnittelevat häiden pääpiirteitä, kannattaa miettiä keitä oikeasti haluaa paikalle. Hääpäivä on kuitenkin mielestäni sulhasen ja morsiamen oma päivä, ei "puuroa lämmittävien tätien".

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...