Jump to content
Naimisiin.info

Jyvässeutu


Sinite

Recommended Posts

  • Replies 981
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Olen opiskellut tuolla kristillisellä opistolla, ja paikkana se on minusta hieno. Voisin kuvitella, että siellä voisi hyvin häitään viettää. Pihapiiri on kaunis, ja juhlasali on hieno ja valoisa. Mutta sen luulen, että alkoholia siellä ei todennäköisesti saa tarjoilla. Tosin eiköhän tuo selviä kysymällä. Mutta eihän esim. myöskään seurakuntataloilla saa alkoholia tarjoilla, ja opistollakin pidetään seuroja yms, niin luulen, ettei siellä alkoa sallita.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Suosittelen todella lämpimästi Hankasalmella sijaitsevaa lomakeskus Revontulea häiden järjestämiseen. Omat häämme järjestimme siellä ja palvelu oli todella upeaa, paikka kaunis ja ruoat sekä kakku todella maistuvaa. :-X Hintakaan ei ollut päätähuimaava. Palokassa asumme ja vaikka Hankasalmelle on vähän matkaa, ei se kuitenkaan mielestämme ollut liian pitkä. Ja oli se sen arvoista. :-*

Link to comment
Share on other sites

Guest Vieras_Zinttu_*

Mulla ja miehelläni oli vuosi takaperin hääjuhla ja vihkiminen Savutuvan Apajalla. Järjestelyt sujuivat hienosti ja kaikki toiveemmme huomioitiin. Juhlista tuli juuri sellaiset kuin halusimme. Amerikkalainen mieheni oli hyvin vaikuttunut paikasta, samoin häävieraat. Vihkiminen tapahtui laiturilla Päijänteen laineita katsellessa. Kaikki ovat jälkeen päin meille kehuneet kuinka hienon paikan olimmekaan valinneet ja että ruoka oli aivan mahdottoman hyvää! Sitä se todellakin oli!! Myös omia tarjoiluja saimme tuoda kahvipöytään ja ne laitettiin hienosti esille. Siis aivan täydellinen paikka! Olemme mieheni kanssa suunnitelleet että joskus voisimme pitää siellä suvuillemme kesäjuhlat, oli se sen verran hieno paikka.

Myös hinta oli sopiva! Ei tullut yllätyslaskuja ;)

Link to comment
Share on other sites

Kävimme viime lauantaina katsomassa ensimmäistä kertaa tulevaa juhlapaikkaamme ravintola Piatoa "juhla-asussaan". Tässä muutama kuva sieltä:

med_gallery_17061_201_24916.jpg

med_gallery_17061_201_42988.jpg

med_gallery_17061_201_41561.jpg

Varsinaiset koristelut puuttuivat vielä tuossa vaiheessa, mutta aika kauniilta ja juhlavalta näytti noinkin! Omiin häihimme tuskin tulee tuollaista vain hääparille varattua kahden hlön pöytää, mutta tuossa kuvassa näkyy niin hienosti ikkunoista levittäytyvä maisema... Huoh.

Edit: vaihdoin kuvat vähän isompiin, niin erottaakin jotain...

Muokattu: , käyttäjä: Taiga
Link to comment
Share on other sites

Ai jai... Kiitos Taiga kuvista! Ihanalta näyttää ja tuo maisema :-X Kuvien perusteella voisi oikein hyvin olla meidänkin hääpaikka... :rolleyes: Ajattelin itse käydä syömässä Piatossa opiskelijalounaan joku päivä, niin nään paikan myös omin silmin...

Taiga: Kuinka suuret häät teille tulossa? Onko tuossa ruokalassa tilaa hääbändille vai sijoitetaanko se jonnekin muualle...?

Muokattu: , käyttäjä: _nora_
Link to comment
Share on other sites

_Nora_, ole hyvä vain kuvista! :) Meille on tulossa arviolta 80 hengen häät, jolloin bändi (tai meillä ehkä dj) ja tanssitila mahtuu hyvin samaan saliin. Jos on tulossa isommat juhlat, niin koko aulatila voidaan ottaa käyttöön, ja tehdä sinne puolelle tanssit. Enimmilläänhän tuonne Piatoon saa mahdutettua sellaiset 200 vierasta... :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei! Puustellia mennään katsomaan lauantaina ja tehdään päätös, kunhan tiedetään edes riittävän suunnilleen väkimäärä. Piato on luultavasti toinen vaihtoehto. Ei olisi ikimaailmassa tullut mieleenkään ellen olisi noita kuvia nähnyt, kun olen k'ynyt siellä vain opintojen puitteissa syömässä ja mielikuva on sen myötä tietenkin ruokala.

Häät ovat 25.4. ensi keväänä, joten säätä täytyy miettiä melkoisen tarkkaan. Puustellissa ei ilmeisesti mahdu esimerkiksi tanssimaan muuten kuin pihan lavalla, jonka lämpötilanteesta en vielä tiedä (Kokemuksia?). Piaton suurin etuhan on selvästi upea maisema Jyväsjärvelle, mutta etukäteen ei voi tietää, onko se huhtikuussa hyvä vai huono. Tarkoitan vain, että sulavat jäät eivät ikinä näytä kovin kauniilta, mutta jos järvi on jo avoin, maisema on upea. Säästä tietenkin riippuu tässäkin paljon.

Yritämme saada kaikki ikäryhmät viihtymään juhlissamme mahdollisimman hyvin, joten tahtoisimme hääpaikalla olevan mahdollisuus laittaa erillisiin huoneisiin tms. lapsiparkin ja jonkinlaisen nuorisotilan (hassu sana). Nämä täytyy ottaa huomioon.

Vihkiminen tapahtuu Laukaan kirkossa, joten Puustellin sijainti olisi loistava. Piato alkaa olla niillä rajoilla, onko se liian kaukana kirkosta. Minusta ei, mutta osa vieraista voi toki olla eri mieltä <_<

Onko muuten hyviä ideoita yöpaikasta? Itser olisin melko valmis menemään vaikka tavalliseen hotelliin, mutta parempia ideoita otetaan vastaan. Mitään kesämökkiä emme kuitenkaan halua.

Link to comment
Share on other sites

Varjolan tila on myös nätti paikka ja lähellä jos Laukaassa häitä viettää. Tanssimaan mahtuu vaikka salin yläkerrassa jos varaa koko rakennuksen, ruoka on hyvää ja tietääkseni sieltä saa varattua muutamia mökkejä yöpymiseen (?). Kahdet häät on suvussa siellä vietetty ja aina toiminut loistavasti.

Link to comment
Share on other sites

Keljon Tapiola on meille nyt varattu ensi kesälle :) Eli varsinaisesti kokemuksia paikasta ei ole, mutta itse siellä pari kesää töissä olleena voin sanoa, et on kyllä passeli häidenviettopaikka. Mietin sitä jo silloin 8v sitten... :rolleyes:

Keittiö on ihan hyvänkokoinen ja sopivasti erillään, naulakkotilaa & WC:tä riittää ja jos on paljon lapsia, niin yläkerran vinttiin voi järkätä lasten leikkihuoneen. Juhlasali on perussiisti, korotettu "näyttämö" sopis hyvin bändille tms esiintyjille. Pöytiä, astioita yms noin sadalle ja lupailivat ensi vuodelle uusia tuoleja (netti sivuilla näkyvien) vanhojen ruskeiden tilalle... Pihalla hyvin tilaa autoille & esim. joillekin pihaleikeille. Ei kyllä oo järven rannalla (vaikka Päijänne lähellä onkin) ja siinä vieressä on semmonen tehdashalli, joka ei tosin ainakaan kesällä näy pihalle eli on kyllä kivan suojaisa paikka. Läheiseltä tallilta vois kysellä hevoskyydistä, jos sellainen kiinnostaa.

Nämä mun tiedossa nyt, kerron ehkä sit varsinaisista kokemuksista ensi vuoden elokuussa ;)

Link to comment
Share on other sites

Täällä on melkoinen pohdinta päällä noiden juhlapaikkojen kanssa. Häitä tanssahdellaan 5.9.2009 noin 80 hengen voimin, mutta juhlapaikka pitäis nyt vaan bongata jostain. Vaihtoehtoja meillä on toistaiseksi kolme: Juurikkasaari, Majakoski ja Puustelli. Minnekään en ole kyllä vielä soitellut ja kysellyt hintoja tai varauksia, joten kiire alkaa kohta jo olla... :huh:

Itse olisin noista eniten Juurikkasaaren kannalla, koska Saimaan lähellä kasvaneena saarimaisema ja järvi kiehtovat noin niinkun ympäristönä, mutta mietityttää vaan, että kannattaako kokonaista saarta varata niinkin pienelle kuin 80 hengen seurueelle? Miten isoja juhlia muut ovat Juurikkasaaressa viettäneet/viettämässä?

Link to comment
Share on other sites

Meillä tulee olemaan Juurikkasaaressa hääjuhla ja kutsuttuja tulee 100-130. Maksimihan ruokailuun tuolla salin puolella on 150 hlö ja sit isommat voi pitää tanssisalissa.

Kyllä mun mielestä 80 hengen häät on aika mukava määrä tuonne juhlimaan. Ja saaren vuokra on kuitenkin pe iltapäivästä (noin klo 13 saa viedä tavaroita) sunnuntai-iltapäivään + siivous + äänentoisto vain 700€ eli ei mun mielestä kallis. Ja he kuitenkin sieltä hoitavat kaikki koristeet paikoilleen yms.

Kannattaa vaan kysellä pikimmiten onko mtn vapaana, koska aika nopeasti tuntuu ajat menevät. Meillä tosin on elokuussa häät, mutta pari kuukautta sitten varatessa kesä-, heinä-, elokuulle oli vaan pari vkoloppua jäljellä. Toki syyskuu voi olla hieman eri asia, mutta hyvissä ajoin silti kannattaa olla liikkeellä. :D

Mainittakoon vielä, että Juurikkasaaren omistajaan Pasi Keinoseen saa nopeasti yhteyttä sähköpostillakin, vastasi ainakin meille heti parin tunnin sisällä viestin laittamisesta ja on erittäin mukava ihminen.

Paikkaanhan ei omia alkoholijuomia saa viedä sillä on A-oikeuksin varustettu, mutta baarin voi pitää halutessaan auki ilman lisäkuluja ja toki pienestä maksusta tekevät boolin siellä. Pitopalvelun hinta puolestaan tulee tod.näk olemaan 32-45 euroa (riippuen lihan hinnan noususta).

Toivottavasti dariana sait tästä tarpeeksi tietoa Juurikkasaarta miettiessäsi vaihtoehtona. :) Itse ainakin tykkään paikasta ja paljon.

Muokattu: , käyttäjä: strawberry87
Link to comment
Share on other sites

Suurkiitos, strawberry! Kovasti oli apua, taidanpa saman tien heittää omistajalle sähköpostia ja tiedustella varauksia. :) Juurikkasaaren A-oikeudet on itse asiassa vaan plussaa, koska meillä ei sulhon kanssa ole varaa eikä aikomusta juottaa vieraita ylenmäärin, etenkään kun tietää, miten hyvin alkomahooli ystäville ja suvulle maistuu... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Hei taas kaikille!

Majakoski ja Puustelli käytiin katsomassa, Varjola hylättiin juomapolitiikan takia. Nuo kakis vaihtoehtoa ovat niin samantyyppisiä, että Puustelli taitaa ajaa Majakosken ohi sijaintipisteillä, vihkiminen kun on Laukaan kirkossa. Puusteli vaikutti muutenkin joustavalta, tilavalta, valoisalta ja miellyttävältä paikalta. Ainoa miinus (minulle melko iso) oli salin valtava, tumma, rumannäköinen ryijy, jota eivät kuulemma ota pois. Voisi kai miettiä jonkin jutun, jolla sen saisi peittoon, kun en tahtoisi sitä dominoimaan jokaista kuvaa, saati sitten koko hääpaikan tunnelmaa.

Onko jollakin tuoreita kokemuksia Puustellista? Kaikki pienetkin tiedonmurut otetaan vastaan, koska varaus on tehtävä pian.

Link to comment
Share on other sites

Mä olen aika aikaisin liikkeellä, mutta parempi se kai näin päin :) Häät siis suunnitteilla kesälle 2010.

Meille tulee kaksikulttuuriset häät, varmaankin joku 100-150 henkeä ja näistä täällä kerrotuista paikoista eniten viehättäisivät Savutuvan apaja sekä Majakosken riihi. Sen verran mitä olen nyt näitä lueskellut, näyttäisi siltä että vierasmäärä olisi liian suuri tuonne Majakosken riiheen ja nimenomaan siihen siellä haluttaisiin, eikä siihen isompaan tilaan. Vierasmäärähän ei ole ollenkaan varma vielä millään muotoa, olemme lähinnä listanneet omat ystävämme, lähimmät sukulaiset jne., ne ihmiset keitä vanhempamme haluavat kutsua puuttuvat vielä. Olettaisin kutsuttujen määrän menevät aika lähelle 150 henkeä, mutta osa putoaa pois jo sillä että eivät ole valmiita tulemaan Keski-Euroopasta tänne, joten vielä on tosi hankala tarkkoja määriä sanoa.

Haluaisin kuitenkin teidän apuanne seuraavien seikkojen selvittämiseen (olen jo laittanut viestiä paikkoihin, mutta näitä en muistanut vielä kysyä):

Savutuvan apajalla:

-Joku sanoi, että olivat saaneet viedä omia leivonnaisia ja yöpalaa? Haluaisimme itse erilaisen kakun (emme siis marja-kermakakkua) sekä tietyn yöpalan. Onkohan se mahdollista? Mitenköhän ylimääräisten saunajuomien kanssa? Haluaisimme tuoda omia oluita, sulhasen kotimaasta.

-Onko siellä mahdollista olla bändiä? Miten tanssi on hoidettu? Onko siellä siis lava vai miten?

-Mitä tuo "loppuilta proomulla 200€" käsittää? Mikä on loppuilta? Saako tuonne jäädä vielä sen maksimi klo 1.30 jälkeen?

Majakoskella:

-Milloin sieltä täytyy lähteä?

-Miten navetta toimii tanssin kanssa, jos paikalla on toinenkin hääporukka?

Kiitos kovasti jo etukäteen vastauksistanne!

Link to comment
Share on other sites

Guest Vieras_vieras_*

Puustelli on kyllä hyvä paikka, tilava isommallekkin porukalle ja pihassa sopivankokoinen tanssilava. Paikan saa kivasti koristeltua monenlaisia tarpeita ajatellen. Paikka on myös kuvauksellinen, jos miettii valo- tai videokuvausta luonnon äärellä.

Link to comment
Share on other sites

Haluaisin kuitenkin teidän apuanne seuraavien seikkojen selvittämiseen (olen jo laittanut viestiä paikkoihin, mutta näitä en muistanut vielä kysyä):

Savutuvan apajalla:

-Joku sanoi, että olivat saaneet viedä omia leivonnaisia ja yöpalaa? Haluaisimme itse erilaisen kakun (emme siis marja-kermakakkua) sekä tietyn yöpalan. Onkohan se mahdollista? Mitenköhän ylimääräisten saunajuomien kanssa? Haluaisimme tuoda omia oluita, sulhasen kotimaasta.

-Onko siellä mahdollista olla bändiä? Miten tanssi on hoidettu? Onko siellä siis lava vai miten?

-Mitä tuo "loppuilta proomulla 200€" käsittää? Mikä on loppuilta? Saako tuonne jäädä vielä sen maksimi klo 1.30 jälkeen?

Olin Savutuvan Apajalla häissä pari viikoa sitten. Mielestäni yöpalan saa viedä itse, mutta tuosta kakusta en kyllä osaa sanoa. Kai senkin luulisi järjestyvän? :) Häissä, joissa olin ei ollut tanssia, mutta siellä on esimerkiksi laiturilla pieni tanssilava, jossa käsitykseni mukaan yleensä tanssipuoli hoidetaan. Mahdollisuuksia tietysti voi olla myös muita. Niissä häissä missä olin juhla-aika oli varattu 00.00 asti ja siitä eteenpäin kaksi lisätuntia maksoi sitten taas lisää.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos tiedoista :)

Soitinkin tuonne Savutuvan Apajalle ja isäntä sanoi kaikkiin toiveisiini, että "kaikki on sovittavissa". Eli hyvältä vaikuttaisi :) Samaten tuolta Majakoskelta tuli kovin kattavat vastaukset, ainoa mitä sen kohdalla vain pelkään on se, että riihi olisi liian pieni meidän reilulle sadan hengen porukalle (tämä ei ole mitenkään varma luku suuntaan eikä toiseen), koska toiseen tilaan siellä en haluaisi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...