Guest SiiriH

Nuuksion ulkoilumaja (Espoo)

59 posts in this topic

Heippa! :)

Onko kellään rouvasihmisellä tai häävieraalla kokemuksia Nuuksion Ulkoilumajasta hääjuhlapaikkana? Meillä on alustava varaus ja toistaiseksi vaikuttaa ihan kivalta paikalta. Toisaalta ollaan vasta menossa tutustumaan paikan päälle ensi viikolla..

Kaipaisin siis kommentteja "majaa" paremmin tuntevilta, onko toiminut häissä hyvin? Minkätasoista ruokaa paikan pitopalvelu on onnistunut loihtimaan? Onko salit olleet siistejä ja viihtyisiä?

Aikamoinen angsti alkaa olla näiden juhlapaikkojen kanssa, toivottavasti löydämme hyvän kodin häillemme :-X ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa!

Me olimme viime vuoden tammikuussa soittamassa

tuolla yksissä häissä ja ne toimivat ihan hyvin. Siellä on tosin monta huonetta, joihin ihmisten pitää sijoittua, mutta ei se paljon haitannut.

Ruoka oli ihan hyvää. Tällä pariskunnalla oli sellaiset rennot juhlat ja ruokakin oli sitten karjalanpaistia ja muuta, mutta se oli ainakin ihan maukasta ja kakkukin oli aivan kakun makuista.

t. laulaja-Mirja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia Mirja!

Tuohan kuulosti kivalta!  :D

Etsimme sellaista siistiä ja kaunista paikkaa. Luksusta ei tarvitse olla, vaan tunnelmallista ja ehkä vähän rennompaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa vielä!

Kyllä ne huoneet olivat ihan siistejä. Sellaisia "kotoisia", eli jos haluaa pitää sellaiset rennot häät, niin uskon, että pidätte siitä paikasta.

Tammikuussa viime vuonnakin oli niin kylmä, ettei paljon viitsinyt tauoillakaan ulkoilla, mutta siinähän on kiva piha ja jos häänne ovat kesällä (sori, kun en katsonut, olitko maininnut siitä), niin piha on vallan upea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Siiri, onko tuo Nuuksion maja jossain netissä esillä? Yritän epätoivoisesti keksiä pienille häillemme kivaa paikkaa ja mielessä on ollut just joku mökki metsän keskellä  :)

Paljonko siellä on vuokra?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitä en kyllä osaa sanoa, että voiko viedä "oman" pitopalvelun, sorry!  :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apuvva, sanon vaan! ei ollut kyllä mikään hieno paikka. Maalit rapisi seinistä, monta erillistä huonetta. Jotku teinibailut olisi ehkä hyvä viettää siellä, mutten kyllä hääpaikakseni ota, oli miten halpa tahansa... Kaipa sitä on otettava joku kalliimpi kartano. Kerranhan sitä vaan naimisiin mennään  ;). Toivottavasti kukaan ei loukkaantunut!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tietääkseni pitopalvelu on aina otettava retkeilymajalta, siksi vuokra varmaan on niin edullinen. Juomat saa/pitää viedä itse (paitsi alkoholittomat ruokajuomat, jotka sisältyvät ruuanhintaan). Tuttava oli majalla synttäribileissä ja kehui ruokaa.

Katsastimme majan marraskuussa, ainakin silloin maalit olivat seinissä, vaikkakin paikka jossain määrin nuhruinen olikin. Ajatuksena on kuitenkin järjestää kodikkaan tunnelmalliset häät, joten toivoaksemme paikka siihen sopii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitopalvelu on siellä majalla kallis, eikä myöskään saanut viedä mitään omia tarjottavia, mikä oli meillä ehtona. Saatiin lisäksi todella huonoa palvelua, olin yhteydessä majalle joulukuussa ja sanoin haluavani varata päivän juhlille. Sain vastauksen, että haluamani päivä on mennyt, joten varattiin toinen. Meni kuukausi ennen kuin sain tarjouksen kaavailemastamme menusta ja samalla viestin, että tämä uusi päiväkään ei käy, koska heillä olikin sillekin jo varaus  :o Koko helmikuu taisi olla mennyt, joten taisivat ehdottaa jotain tammikuun lauantaita, ei pahoitteluista puhettakaan. Hieman suututti ja ihmetytti, mutta onneksi saatiin toinen mielestäni loistava paikka varattua  :-X Emme koskaan käyneet majaa katsomassa, mutta toivotaan että muilla on paikan suhteen parempi tuuri  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikävää, Maryan, että sait huonoa palvelua. Meidän varaus hoitui ongelmittaa ja vastaukset mieltä askarruttaneisiin kysymysmaileihin olen saanut viimeistään seuraavana päivänä (ja niitä kysymyksiähän riittää ihan vaivaksi asti...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Järjestimme syyshäät Nuuksion ulkoilumajalla ja juhlat onnistuivat erinomaisesti. Pääsimme laittamaan tilaa jo keskiviikkona (juhlat olivat lauantaina) ja saimme sunnuntaina klo 14 saakka aikaa korjata tavaramme pois.

Henkilökunta toimi juuri niin kuin olimme sopineet. Vieraamme viihtyivät ja kehuivat ruokaa. Tunnelma oli 150 vuotta vanhassa talossa kodikkaan juhlava. Rakennus oli kesän aikana maalattu ulkoa ja sisältä. Joku kesämorsian oli ommellut koko taloon kivat, kevyet verhot. Tila palveli meitä erinomaisesti, kun pöydille oli laitettu valkeat pellavaliinat, runsaasti tuikkuja ja pienet kukka-asetelmat. Yksinkertaista, mutta kaunista.

Suosittelen, jos haette rentoa juhlatilaa, jossa ruoka, astiat (ei viinilasit) pöytäliinat ja siivous järjestyvät talon puolesta! Juhlan järjestäminen oli tältä osin helppoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meidän häitä juhittiin nuuksiossa heinäkuun lopussa ja kaikki pelasi vallan mainiosti. kaikki muut hoituivat paikan päältä, mutta kuohari- ja viinilasit piti vuokrata muualta. vuokrasimme myös kahviastiaston, sillä paikan oma ruskea astiasto ei miellyttänyt. myös alkupalalautaset vuokrasimme, koska majalla on vain isot ruokalautaset. joku moitti kallista pitopalvelua, mutta täytyy kyllä esittää eriävä mielipide. mielestäni ruoka oli jopa 10 € edullisempi/hlö kuin monessa muussa paikassa (tohon hintaan olen laskenut todelliset kulut eli ruokailun hinta per pää, kun tarjoilupalkkiot on myös huomioitu). muualla joutuu ostamaan kakun erikseen, mutta nuuksiossa se on laskettu aterian hintaan).

ruoka oli todella hyvää ja kaikki sujui moitteettomasti. paikkana mielestäni aivan helmi! ja mihin hintaan!  :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisiko uusia kokemuksia Nuuksionmajasta? Meillä näillä näkymin häät siellä ensi kesänä! 8-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös alustava varaus Nuuksion ulkoilumajaan. Me käytiin katsomassa paikkaa ja tykättiin tosi paljon! Pihapiiri on ihana, paljon tilaa siis ulkona oloon myös. Sisältä paikka oli ihan kiva, nimenomaan ehkä semmosille rennoille häille sopiva. Semmoset me haluammekin! Talossa on tosiaan useampi huone, mutta esim. ruokailemaan mahtuu hyvin isoon tilaan. Pienempään huoneeseen voi laitta pitopöydän ja sitten esim. myöhemmin siirtää sen pois ja siihen saa bändin ja tanssitilan. Näin ainakin kertoi talon isäntä.

Jos muilla on tuoreempia juhlakokemuksia ulkoilumajasta, niin mielellään kuulisin.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei

Vietimme juuri muutama viikko sitten häitämme Nuuksion majalla. Mielestämme häät onnistuivat hyvin ja tila toimi hyvin, vaikka jouduimme sijoittamaan osan vieraista pienempään huoneeseen. Heillä oli kuitenkin näköyhteys isoon saliin  ja ohjelmanpitopaikka oli järjestetty niin,että pienen salin ihmisetkin näkivät ja kuulivat kaiken.

Itse pidimme ruuasta ja moni vieraskin tuli sanomaan, että ruoka oli hyvää. Parasta mielestäni oli se, että majalla sai juhlia niin pitkään kuin halusi, eikä mitään erillisiä jatkoja tarvinnut järjestää. Osa vieraista jopa yöpyi majalla, joten meidän juhlat jatkuivat pitkälle aamuyöhön.

Jos jotain negatiivista hakee, niin paikassa on erittäin rumat tuolit ja niitä on ainakin kolmea eri sarjaa ja penkkejä lisäksi. Itse en myöskään pitänyt kahviastiaston väristä ja se, että alku- ja pääruoka syötiin samalta lautaselta harmitti vähän myös. Nämä asiat olivat minulle kuitenkin sivuseikkoja. Häät onnistuivat mainiosti ja majalla oli ihanan tunnelmallista ja ihmiset viihtyivät hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään tuoreita kokemuksia Nuuksion ulkoilumajasta?   :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä häät kuukauden päästä Nuuksion ulkoilumajalla. Eilen käytiin isännän kanssa keskustelemassa ja tyytyväinen olen, luotan täysin hänen ammattitaitoonsa. Nykyään kahviastiasto on valkoinen, jos oikein muistan. Ei punainen/ruskea, niinkuin vanhoissa kuvissa näyttää olevan.

Tuolit tosiaan on hankalat, neljää eri näköistä. Laskin, että pikkupenkkejä on 25, paremman näköisiä tuoleja 25, 4 pirttipenkkiä ja loput sitten sellaisia aika törkeitä käsinojallisia(leveys 62cm). Mutta enpä anna niiden häiritä. Isoon saliin saliin saan mahtumaan 96 vierasta ja pikkuhuoneeseen 22. Lisäksi siellä on toinen pikkuhuone, joka meillä on lastenhuone käytössä. Noutopöytä on vielä erillisessä huoneessa, jonne tulee myöskin bändi. Bändillekin löytyy talon takaosasta oma taukohuone.

Nykyään majalta voi vuokrata liinat, kuohulasit, viinilasit ja konjakkilasit.

Majoitus tilat on 29:lle, mikä on kyllä hyvä asia, että voi jäädä yöksi. Bileet jatkuvat aamuun...

Hyvä juttu on myös se, että paikan pääsee koristelemaan jo perjantaina ja siivota täytyy vasta sunnuntaina.

Täällä kuvia majasta: http://www.nuuksionmaja.com/sivut_/kuvat.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihanaa kun taas on keskustelua Nuuksion ulkoilumajasta.  :) Meillä on häät siellä huhtikuussa 2008, ja kovin mietityttää miten saisimme häät järjestymään siellä parhain päin. Kerrohan Musca sitten kuinka teidän häät sujuivat: kuinka bändi mahtui siihen noutopöytä-huoneeseen (kuinka iso bändi teillä on, meille olisi tulossa viisihenkinen tanssibändi), minkälaista ruoka oli ja olivatko talon omat astiastot/pöytäliinat ok. Ja tuliko ahdasta tuolla vierasmäärällä isossa salissa.

Paljon kyssäreitä, mutta toivottavasti jaksat kertoa sitten häidenne jälkeen. Päästään jo etukäteen katsomaan majaa juhlakuosissa, isäntä lupaili näyttää tilaa meille 1.9 päivällä kun silloin on kuulemma aikas isot häät siellä, nähdään siis konkreettisesti miten tila toimii isolla porukalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kuvista, olipa kaunis! Jos suureen saliin tulisi 96 ihmistä, niin tuleeko tosi ahdasta vai mahtuvatko kaikki ihan hyvin? Ja samat kysymykset kiinnosavat kuin Päivänsäteellä  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika ahdastahan sinne tulee, sopu sijaa antaa. Laskin sen 70cm pöytien ja seinien väliin, jolloin pitäisi mahtua kulkemaan...  Pöytäliinat näytti ainakin siisteiltä, kun olin kuikuilemassa siellä heinäkuun alun häitä. Meille tulee kaverilta lainatut pöytäliinat.

Neljän hengen bändi on meille tulossa ja dj illalla. Toivotaan, että kaikki innokkaat mahtuu tanssimaan.

Kaverilla oli häät siellä heinäkuun puolessavälissä ja oli kuulemma ruoka tehnyt kauppansa (vieraat kehuneet), vaikka yksinkertaistahan se on moniin menuihin verrattuna, mitä täälläkin monilla on. Itse tosin tykkään sellasesta simppelistä, tietääpähän mitä syö.  ;D Harmittaa vaa, kun en päässyt itse katsastamaan häitä, kun piti juhlia kummien synttäreitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aika ahdastahan sinne tulee, sopu sijaa antaa. Laskin sen 70cm pöytien ja seinien väliin, jolloin pitäisi mahtua kulkemaan...  Pöytäliinat näytti ainakin siisteiltä, kun olin kuikuilemassa siellä heinäkuun alun häitä. Meille tulee kaverilta lainatut pöytäliinat.

Neljän hengen bändi on meille tulossa ja dj illalla. Toivotaan, että kaikki innokkaat mahtuu tanssimaan.

Kaverilla oli häät siellä heinäkuun puolessavälissä ja oli kuulemma ruoka tehnyt kauppansa (vieraat kehuneet), vaikka yksinkertaistahan se on moniin menuihin verrattuna, mitä täälläkin monilla on. Itse tosin tykkään sellasesta simppelistä, tietääpähän mitä syö.  ;D Harmittaa vaa, kun en päässyt itse katsastamaan häitä, kun piti juhlia kummien synttäreitä.

Hei Musca,

Onnittelut rouvalle. :) Mitenkäs häät menivät? Kuinka porukka mahtui istumaan/tanssimaan, ja oliko bändillä tarpeeksi tilaa?

Kun viimeksi kävin katsomassa tilaa, niin bändin harjoitellessa siellä oli aika mekkala, mitenkäs teidän bändin kanssa? Entä miltä ruoka maistui ja olivatko astiastot yms. ok?

Ja tietty kuviakin saa laittaa...  Kiitoksia jo etukäteen tiedoista. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häät menivät hienosti. Toipuminen tässä tosin vienyt aikaa, ja töitä pukkaa päälle, kun tuli otettua vapaata ennen häitä.

Meillä perui viimetingassa n.10 henkeä, sairastumisten takia, joten pöydissä oli pikksen enemmän tilaa. Onneksi, sillä ahdasta olisi tullut mun ekoilla mittauksilla. Nytkin oli tiivis tunnelma, mutta ei haitannut syömistä. Ruoka meinasi loppua kesken, mutta kaikki saivat kuitenkin mahansa täyteen. Kakkuakin oli laskettu aika niukasti per pää. Meillä kuitenkin siis 10 henkeä ilmotettua vähemmän ja hyvä kun kaikille riitti. Oli kuulemma edellisen viikonlopun häissä jäänyt niin paljon yli, että olivat kai sitten pienentäneet määrää meille, mutta meillä olikin taas sitten nälkäistä porukkaa. Astiastot oli ihan ok. Mua ei ainakaan haitannu eripari skumppalasit ja ruokailuvälineet. Ruokailusta uupuneiden useampien santsikierrosten takia olimme aikatulussa n.1,5h edellä, onneksi bändi oli paikalla ja heille oli ok aloittaa tuntia aiemmin, joten siitä pienestä kämmistä selvittiin hyvin.

Bändi mahtui soittamaan hyvin ja tanssimaan mahtui kaikki halukkaat. Seinustoille laitettiin vielä muutamia penkkejäkin halukkaille. Leikit onnistui osaksi tanssi"salissa" ja osaksi ruokailu huoneessa. Tietysti kaikki ei ehkä nähnyt, niin hyvin kuin olisi voinut... Osa siis seisoi oviaukoissa ja kaikki ei edes kuulleet ohjelmista, vaikka kelloa kaasot ahkerasti soittivatkin. Bändi oli loistava, soittivat kaikille jotain. Sekä vanhemmat, että nuoremmat viihtyivät tanssimassa. Ja lasten vanhemmat oli tyytyväisiä hyvin järjestetystä ohjelmasta lapsille, jolloin hekin saivat viihtyä tanssimassa pidempään.

Itse pääsin nukkumaan viiden aikaan aamulla, viimeisenä naisista. :) Muutama vielä jäi silloinkin kuuntelemaan musiikkia. Yöpymisvaihtoehto oli loistava, muutama sellainenkin jäi yöksi, joka ei ollut alunperin aikonut ja se oli ihan ok. Yöpyjien lopullista määrä ei siis tarvinnut ilmoittaa etukäteen.

Lisäsin muutaman kuvan meidän häistä kuvaboxiin. Meillä siis oranssi/kupari teema.

http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/26xe2+katj...lkoilumaja.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te joilla on kokemusta paikasta niin osaatteko sanoa, miten onnistuu yöpala vieraille? Siis jos osa vieraista jatkaa juhlia myöhään yöhön ja haluttaisiin tarjota jotain lihapullia ja salaattia niin onnistuuko? Pitääkö se ostaa paikan päältä vai pystyyköhän semmosta tuomaan itse paikalle?

Edited by Voikukka83

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostetaan tätäkin aihetta. Te joilla on ollut häitä Nuuksion majassa, jakakaa kokemuksenne.

Noutopyötä / bändin soittotila on aika pieni, miten esimerkiksi rummut on kaikuneet / mökänneet salissa? Onko musiikki siis toiminut tuossa tilassa?

Miten teillä oli pöydät, jotta saitte isoon saliin mahtumaan melkein sata ihmistä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now