RedPepper

Aruban kokemuksia?

258 posts in this topic

Hep! Onko Arubassa kävijöitä? Minkälaisia kokemuksia? Entä Renaissance Aruba Beach Resort and Casinosta? Entä minkälainen hintataso siellä on? Onko mitään karkeaa arviota, kuinka paljon tarvitsisi käyttörahaa viikon matkalle? Jos ajattelee, että söisi ja joisi "nuukailematta" ja kävisi hiukan katselemassa ympärileen lähistöllä? Entä onko paikka ns. turistirysä  vai onko mahdollista tutustua aitoon paikalliseen elämänmenoon? Muuta oleellista...?  Kiitos jo etukäteen vastauksistanne!!   :)   :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me olimme Aruballa loka-marraskuussa 2001. Matka oli todella ihana, joskin kalliiksi eläminen saarella tulee. Sen verran kallis saari Aruba on. Jos meinaatte syödä ja juoda hulppeasti varautukaa isoon nippuun rahaa. En osaa sanoa paljon, mutta suuntaviivaa antanee ateria  (se ainut hieno, jonka kahden viikon aika söimme), joka  maksoi noin 400 mk. Se sisälsi alkudrinksut, pääruuat sekä ruokajuomaksi yhden oluen ja lasillisen viiniä.

En osaa tuosta Renaissance Aruba Beach resortista muuta sanoa, kuin että ihan hienolta paikalta näytti, joskin se sijaitsee saaren pääkaupungissa Oranjestadissa, jossa itse en olisi halunnut majoittua. Me majoituimme Palm Beachin läheisyydessä sijaitsevassa ihastuttavassa resotrissa Boardwalkissa, josta oli noin minuutin matka upealle rantsulle. Jos ette ole vielä lyöneet majoitustanne lukkoon suosittelen ehdottomasti. http://theboardwalk-aruba.com/ Oma veranta ja tilava olohuone ja keittiö ja mukava makuuhuone. Ei tosin luksusta, mutta oikein ihana paikka. Mutta aivan varmasti majoittuminen Renaissanceen on hieno kokemus. Kävelimme usein sen ohi ja kuuntelimme eleganttia musiikkia, jota hotellin terassilla soitettiin. Muistaakseni paikalla on oma saari, jonne hotelliin majoittuvia kuljetetaan.

Saari on melkotavalla turisteille tehty tai se elää turismin ehdoilla, mutta kyllä siellä paikallistakin elämää näkee, jos saarta autolla tai bussilla kiertelee. Jos meinaatte sukeltaa, suosittelen Palm Beachillä sijaitsevaa Pelican Adventurea http://www.pelican-aruba.com Tai jos ette sukella, niin käykää ainakin ihmeessä syömässä heidän ravintolassaan. Kerrassaan mahtava paikka. Se oli se ainoa hieno ateria, jonka siellä ollessamme nautimme. Me keskityimme sukeltamiseen ja söimme Subwayn patonkeja. ;)

Olen kirjoittanut kokemuksiani Arubasta täällä aikaisemminkin. Ohessa linkki.

http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb/YaB...;num=1022065523

Kysy vaan lisää, jos tulee jotain mieleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksestasi ja avartavista linkeistä!!  :)-Kivaa saada hiukan lisäinfoa paikan päällä olleelta! Emme ole vielä varanneet matkaa, mutta Aruba-Barbados-Curacao-akseli tuntuisi houkuttelevimmalta. Olemme kyselleet all inclusive-paketeista, jolloin kaikki ruoat, juomat,lennot,majoitukset ja aktiviteetit kuuluisivat samaan pakettiin. -Ei tarvitsisi sitten enää alkaa nuukailemaan syömisten ja juomisten ja tekemisten kanssa, kun itse matkakin on näemmä aika tyyris... Saa nähdä. Huomenna pitäisi päättää lopullisesti paikasta ja lyödä lukkoon päivämääriä, sillä torstaina pitäisi ilmoittaa pomolle tarvitsemani lomapäivät...Kauhean vaikeaa valita!!!  ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaatteko konkarit vielä kertoa, jaksaako Aruban kuumuudessa kuitenkin liikkua, kiertää saarta tms? Entä purevatko hyttyset ihan suomalaiseen tapaan? Ollaan menossa heinäkuussa 2004, ja paikka kuulostaa kyllä monin tavoin mahtavalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Osaatteko konkarit vielä kertoa, jaksaako Aruban kuumuudessa kuitenkin liikkua, kiertää saarta tms?

Vettä paljon mukaan, niin liikkua jaksaa kyllä. Ja jos menee bussilla/henkilöautolla, niin ilmastointi jeesaa ;D Turistibussit oli kai kaikkikin ilmastoituja, joissain takseissa ei ilmastointia ollut :-/ mutta vuokra-autoissa taas ilmastointi oli aika lailla vakiona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli vuokralla sellainen Susukin melko simppeli jeeppi, jossa ei ollut ilmastointia, mutta ajoimme sillä koko ajan katto auki. Jos meinaa ajella ns. off roadilla on jeeppi ehdoton. Kokemisen arvoinen kokemus on reissu luonnonsuojelualueella ja erityisesti Natural poolille. Mä jouduin nousemaan autosta muutaman kerran pois, kun hirvitti olla kyydissä.

Kuuma saarella tosiaan on ja yllättävän usein huomasi istuvansa palmun varjossa tai odottavansa linja-autoa puun alla. Mutta kuten mrs. totesi paljon vettä mukaan. Ja mikä parasta, Aruban vettä voi juoda raanasta, ei tarvitse olla koko ajan ostamassa pulotettua vettä.

Hyttyset eivät meitä juuri vaivanneet eikä mulla itse asiassa ole havaintoa millaisia nämä ötökät sillä päin maapalloa on. Yhtenä iltana kun istuessamme rantsulla punaviinipullollisen kera, olimme joutuneet joidenkin purevien hyönteisten saaliiksi, mutta huomasimme sen vasta seuraavana päivänä kutiavista puremajäljistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos miiru ja mrs! Hyvältä kuulostaa! Autoilu ainakin joinain päivinä on todennäköisesti meidän juttu, jotta pääsee näkemään ympärilleen. Päädyimme all inclusive -hotelliin, koska hinnoista varoitteli niin moni. Urheiluvälineet kuuluvat hintaan myös, joten tuleepahan todennäköisesti kokeiltua sellaisiakin lajeja, joita ei muuten raskisi.  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loysin tallaisen vanhan ketjun, jonka nostan, jos vaikka vuoden aikana olisi joku taas Aruballa kaynyt tai joku uusi naikkari joskus. Sellaista mietin, etta onko kukaan ollut jollain muulla kuin All Inclusive matkalla Aruballa? All Inclusive kun ei oikein oo meidan juttu. Niin ja mika siella on yleinen hintataso? Miiru tuossa ylla kirjoitti  etta heille maksoi yksi ateria kahdelta n.400mk. Onko kaikki ravintolat nain kalliita? Olisin tosi kiitollinen kaikesta muustakin infosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa,

Me oltiin häämatkalla elo-syyskuun vaihteessa 2004 viikko curacaolla ja 2 viikkoa aruballa. Nautimme häämatkastamme kovasti. Curacaolla näki ehkä enemmän " paikallisten" elämää ja Aruba on paljon enemmän "jenkkimäisempi" paikka. Johtuen siitä että suurin osa turisteista on amerikkalaisia. Tosin mielestämme Aruballa oli meidän mielestämme paremmat ruokakaupat ja enemmän aktiiviteettejä. Hintataso oli suhteellisen kallis. Asuimme Amsterdam Beach Resortissa. Ihan kiva hotelli, siisti. Huoneemme sisälsi pienen keittiönurkkauksen, ja reilun kylpyhuoneen, jossa oli jacuzzi.

Teimme jonkin verran ruokaa itse, päivisin kävimme joskus pikaruokapaikoissa, Tacobell, Wendys jne. joissa hinnat olivat edullisia. Ruoka ravintoloissa oli kyllä Suomen hintatasoa, joissain ehkä kalliimpikin. Tosin annokset olivat kyllä todella reiluja. Muistaakseni ne paikat jossa söimme, niin pääruuat maksoivat 15-30 €/ annos. Osassa paikoista ei ollut palvelulisää valmiiksi hinnoissa, joten se piti laske vielä päälle. Ja amerikkalaiseen malliin odottavat vielä tippiä.. Tosin sitä emme kyllä jaelleet kovin paljoa.

Muuten pidimme saaresta kovasti! Ihana ranta (Eagle Beach) sijaitsi aivan hotellin vierellä. N. 50-100m rantaan, ilmasto oli loistava. Yli 30 astetta aamulla ja illalla, tuulet auttoivat kuitenkin siinä ettei ilma ollut aivan tukahduttava. Hurrikaani Ivan iski saarelle ja sotki lomakuvioitamme, mutta siitäkin selvittiin ihan kunnialla, ainoastaan osa suunnitelmistamme "harrastuksista" jäi tekemättä. ABC- saarethan ovat hurrikaanivapaalla alueella. Eikä siellä ole ollut tuollaista myrsyä 16 vuoteen ( paikallisten mukaan) Joten meillä olis siis tuuria ;)

Kyselkää vaan, jos haluatte lisä tietoa. Niin yritän vastailla parhaani mukaan! Silloin kun itse mietimme ABC saaria niin en hirveästi itse tietoa saanut kun matkatoimiston kautta, netistä.

-Tikru-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos -Tikru-! Ihanaa etta loytyi joku joka on siella kaynyt.

Osaisitkohan viela sanoa, etta paljonko teilla meni rahaa yhteensa Aruballa? Vuokrasitteko autoa ja tiedatkohan paljonko se maksoi? Saatan kysella myohemmin lisaa, jos tulee jotain kysymyksia mieleen. Kiitos tosi paljon jos voit vastailla!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi Ladybird,

Seurailen tätä palstaa harvemmin nykyään, kun häänkin ovat jo ohi, mutta yritän muistaa seurailla ja vastailen toki kunhan vaan osaan.  ;)

En muista kokonais rahamäärää mitä meillä kului, mutta voin kertoa jotain hintaesimerkkejä, jotka toivottavasti avuttavat.. Eli ravintolat olivat suhteellisen kalliita. Ruokakaupoissa tavara oli hyvälaatuista, ja jonkinverran edullisempaa kuin Suomessa. Auton vuokraus oli meidän mielestä ihan ehdoton juttu! Yritimme ensimmäisenä päivänä kävellä hotellilta kauppaan, mutta jouduimme loikkimaan tienpuolelta toiselle, koska varsinaisia jalkakäytäviä ei ollut.. Totesimme että auto oli meille parasvaihtoehto. Halusimme myös itse kierrellä saarella ja käydä eri rannoilla jne. Ensimmäiselle viikolle meillä oli vuokrattuna tilava henkilöauto, merkkiä en  nyt millään muista  ??? Oliskohan ollut Nissan Almera ?? Olemme molemat suhteellisen isokokoisia, siis pitkiä ihmisiä, joten pieni auto ei ole niin mukava ajaa.. Sen viikkovuokra oli n. 230 USD. Toiselle viikolle kun ystäviämme saapui Suomesta mukaan, meillä oli Mercury Mountainer, tilava jenkki, ja sen vuokra oli n. 450 USD.  Käytimme American car rental nimistä autovuokraamoa.

Huvitukset/ harrastukset olivat suht hinnakkaita. Puolipäivä kalastusretki 6 henkilölle maksoi 300 USD. Sukellusveneretki, jonne olisin halunnut, oli 85 USD, tosin hurrikaani sotki siinä suunnitelmat. Snorklaaminen on tosin ilmaista. Jos hommaa omat välineet (Meillä hotelli vuokrasi niitä 10 USD/pvä). Itse ostimme maskin+"putken" jo Curacaolta.  Aruballa on upea merenalainen mailma, joten kannattaa käydä snorklaamassa, erityisesti Baby Beachillä. Aruballa ovat myös kaikki rannat ilmaisi, toisin kun Curacaolla.

Kaupoista.. Aruballa on pääosin turistikauppoja ja sitten kultaliikkeitä,( Joista voi ostaa sitten 17 000 taalan Rolexin, jos haluaa  ;)  ) Itse emme hirveästi mitään erityistä ostaneet. Muutamat farkut Leviksen liikkeestä, ja jotain juomia tuliaiseksi. Olimme varanneet matkalle aika paljon rahaa, ja osa tuli jopa takaisin Suomeen!  :o Ensimmäistä kertaa..

Aruballa käytetään sekä dollareita, että paikallisia floriineja. Molempia kannattaa vaihtaa, mutta floriineja vasta paikanpäällä.

Tälläistä tällä kertaa.

-Tikru-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos TOSI paljon -Tikru- etta oot vastaillut! Sain nyt jonkilaisen kuvan hintatasosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko jollakulla kokemuksia kyseisestä kohteesta?

Kiikarissa siis häämatkakohde tammikuuksi 2008. Ykkösvaihtoehtonamme oli ensin Mauritius, mutta siellä on käsittääkseni ei-niin-hyvä sää silloin ja nyt pähkäillään Aruban ja Thaimaan (Phuket, Karon Beach) välillä... Haluamme lomalta pääasiassa aurinkoa ja löhöilyä, mutta olisi kiva, ettei ihan tekemisen puutekaan iskisi, sillä kahden viikon reissu on suunnitelmissa. Thaimaasta löytyy juttua vaikka kuinka, mutta olisi mukava kuulla myös kokemuksia Arubasta :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu kirjotelkaan Arubasta ja muista ABC-saarista kokemuksia ja vieläpä toivoisin heinäkuussa siellä olleilta. Minkälainen keli oli? Entä hintataso, jos vertaa Thaimaaseen?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Onko jollakulla kokemuksia kyseisestä kohteesta?

Kiikarissa siis häämatkakohde tammikuuksi 2008. Ykkösvaihtoehtonamme oli ensin Mauritius, mutta siellä on käsittääkseni ei-niin-hyvä sää silloin ja nyt pähkäillään Aruban ja Thaimaan (Phuket, Karon Beach) välillä... Haluamme lomalta pääasiassa aurinkoa ja löhöilyä, mutta olisi kiva, ettei ihan tekemisen puutekaan iskisi, sillä kahden viikon reissu on suunnitelmissa. Thaimaasta löytyy juttua vaikka kuinka, mutta olisi mukava kuulla myös kokemuksia Arubasta :) .[/quote

Thaimaa on kyl ihana paikka. Oltiin huhtikuussa just Phuketissa ja Karon beachilla. Voin lämpimästi suositella!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aruballa ei juuri muuta tekemistä ole kuin maata rantussa tai sitten snorklata tai sukeltaa tai muuten oleilla merellä. Toki muutamia luontonähtävyyksiä on kuten pohjoisrannikolla sijaitseva natural Brdge ja natural pool, mutta siinäpä se sitten oikeastaan on. Aruballa on selkeästi kalliimpaa kuin Thaimassa. Mutta musta se on kuitenkin kiva matkakohde, varsinkin jos sukeltaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ystäväni oli häämatkalla Aruballa. Kohde oli ihan jees ja matka oikein onnistunut, mutta hintaansa nähden ei pystynyt suosittelemaan. Matkat sinne kalliita ja myös hintataso paikan päällä kuulemma todella kallis. Eikä tosiaan oikein mitään nähtävää, jos ei snorklausta / sukellusta harrasta. Oli myös ollut todella karu saari, eli ei tosiaan mikään vehreä paratiisi jos sellaista hakee. Hän vertasi mm. juuri Thaimaahan ja totesi siellä saaneensa ihan toisella tavalla rahoille vastinetta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan oltu Aruballa useampikin kerta ja nimenomaan kesäaikaan - kesä- ja heinäkuussa. Kaikilla kerroilla sää on ollut loistava, aurinkoa ja lämmintä on riittänyt ja sadetta on ollut vähän (muutama lyhytaikainen kuuro). Thaimaassakin on oltu useamman kerran ja molemmissa kohteissa on puolensa. Aruban plussaa ovat ehdottomasti upeat, siistit rannat. Meistä Aruban rannat ovat ehdottomasti upeammat kuin Thaimaan rannat. Lisäksi Aruban ostosmahdollisuudet ovat loistavat etenkin kultakorujen, timanttien ja merkkikellojen suhteen. Aruballa ei lisäksi näe kaupustelijoita rannalla, toisin kuin Thaimaassa.

Aivan halvimmasta päästä Aruba ei ole, mutta Karibialla on paljon kalliimpiakin kohteita. Ruokakin on Aruballa hyvää, mutta kallista. Siinä suhteessa Thaimaa on parempi vaihtoehto.

Me ei myöskään sukelleta eikä snorklata, mutta tekemistä Aruballa on aina riittänyt. Vuokratkaa esim. auto ja kierrelkää saarta, sen erilaisia rantoja, kansallispuistoa... Menkää illallisristeilylle auringonlaskun aikaan katamaraanilla. Tehkää ostoksia, nauttikaa hyvästä hotellista...

Jos kaipaa rantaelämää ja rentoutumista Aruba on loistokohde, jonne mekin lähdetään taas 2008 kesällä, kun Meksiko on ensi kesänä vuorossa. Mikään trooppinen saari kasvillisuudeltaan Aruba ei ole, että jos sellaista Hawaii-tyyppistä kasvillisuutta kaipaa niin Aruba ei ehkä ole oikea vaihtoehto. Toisaalta Arubankin voisi helposti yhdistää johonkin muuhun saareen tai esim. kaupunkikohteeseen.

Ja räätälöikää matka itse. Pääsette halvemmalla ja parempaan hotelliin.  

         

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me tultiin häämatkalta Arubalta + Curacaolta vajaa viikko sitten. Totta on, että Aruballa ei ole hirveästi tekemistä. Rannat ovat kuitenkin todella upeat (minusta hienommat kuin Thaimaassa) ja vaikka ei sukeltaisikaan, niin snorklaus on kyllä kannattavaa. Aruballa on helppo pyöräillä koska siellä on hyvin tasaista. Melkein suosittelisin All Inclusive-hotellia, koska ravintoloita on lähinnä vain pääkaupungissa ja hotelleissa. Kahta viikkoa en ehkä Aruballa olisi viihtynyt, mutta viikko tuntui lyhyeltä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ollaan lähdössä häämatkalle Arubaan huhtikuussa 2007.

Ja sieltä tuntuu löytyvän kaikkea sitä mitä halutaankin eli täydellinen loma.

Ihanaa tutkia saarta niin autolla kuin pyörälläkin, käydä eri rannoilla välillä uimassa ja snorklaamassa ja pikkukylissä syömässä. Ja ah, päättää tai aloittaa päivä romanttisella auringon laskulla tai nousulla. Meille aivan täydellinen paikka!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin tuo Aruba on ykkösvaihtoehtona.. Matkan ajankohta on kesäkuu-heinäkuu. Mietin vaan, että olisiko järjevää käydä niillä muillakin saarilla tutustumassa. Onko se Dae-lentoyhtiö ainut, joka lentää niitä välejä? Onko jollain kokemuksia?

Entäs se, kun Venezuela on niin lähellä, niin tehdäänkö sinne esim. Arubalta matkoja? Ja jos tehdään niin millaisia.

Olen yrittänyt netistä etsiä tietoa, mutta ei ole oikein löytynyt..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arubasta myös ollaan kovasti kiinnostuneita! Häämatkalle ois tarkotus lähteä heinäkuun lopulla. Kiinnostaa kanssa kovasti, että minkälaiset sääolot siellä on siihen aikaan. Mitä kautta olette matkojanne varaamassa ja minkälaisella budjetilla olette löytäneet vähintään 4 tähden hotelleja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now