Jump to content
Naimisiin.info

SAA LUKITA! Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun K-1 (kihlattu)


Recommended Posts

Heippa Epätoivoinen :)

Jep, tämä sääntö on olemassa... Ja itsekin panikoin, kun eka luin tuosta infoa. Mutta 2-vuoden sääntö tulee siis vain, mikäli oot nostanut Kela:n tukea ym. Mä olin työharjoittelussa elikkäs ihan duunissa, ja koska mulle maksettiin palkkaa enkä nostanut tukia, niin tää sääntö ei päde muhun. Passissa olevassa J1-viisumissa mikä mulla oli, lukeekin ihan jotenkin näin " 2 year rule doesnt apply in this case".

Mutta jos meet kouluun; yliopistoon tms sillon se valitettavasti pätee. Mulla on yksi kaveri vielä karenssissa ens tammikuuhun asti...

Ja mitä tulee tohon naimisiinmenoon turistiviisumilla.. Mulla on yks hollantilainen kaveri, joka teki sen muutama vuosi sitten ihan onnistuneesti. Tää tyttö oli kans ollut J1:llä ja tavannut miehen, ja tuli takaisin jenkkeihin noin vuoden jälkeen ja menivät naimisiin. He onnistuivat, mutten kyllä suosittele sitä, koska periaatteessa se on lainvastaista, ja pahimmillaan sulle voi tulla 5v/ikuinen porttikielto jenkkeihin. Varmempaa on mennä ihan laillisia teitä, joko kihlausviisumin/naimisiinmeno-viisumin kautta :)

No niin, nyt Epätoivoinenkin sai vihdoin ja viimein aikaiseksi rekisteröitymisen tänne sivustolle, kun oon aina vierailijana kirjoitellut ;)

Siis mä olin ajatellut, että kun olen vielä korkeakoulussa kirjoilla, ni hakisin tota J1-viisumia, jotta pääsisin Jenkkeihin (siis vain miehen vuoksi) pidemmäksi aikaa, mutta jätin sen suunnitelman sitten unholaan, kun kuulin tuosta 2-vuotis-säännöstä, kun jos halutaankin sitten hakea K1-Visaa jossain vaiheessa. Mikään kauhea kiire naimisiin mulla ei ole, kun olen jo kerran nuorena mennyt naimisiin (tuhlasin 7 vuotta parhaista vuosistani väärän ihmisen kanssa) ja ottanut avioeron, joten mulla ei ole mikään kiire 2-kierrokselle...

Vielä tuosta naimisiinmenosta Jenkeissä: mä olen kuullut semmoista, että naimisiinmeno Jenkeissä ei ole laitonta, kunhan ei valehtele border controllissa. Eli kun turistina menee maahan, niin naimisiinmeno ei saa olla suunnitelmissa. Mutta elämähän turistimatkallakin saattaa yllättää, että sitten lomalla rakastuu kuumasti ja pari haluaakin mennä heti naimisiin - silloin se ei käsittääkseni ole laitonta? Laitonta on nimenomaan se, että valehtelee border controllissa tulevansa lomalle, vaikka on aikeissa mennä naimisiin. Korjatkaa jos olen väärässä? Miten se nyt oikeesti menee?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Kyllä nimenomaan niin että suunnitelmissa ei saa olla naimisiin meno tänne tullessa. Naimisiinhan voi täällä laillisesti mennä mutta laittomaksi homma muuttuu siinä vaiheessa kun joudut jäämään yli sen sallitun 90 päivää maahan eli olet täällä ilman minkäänlaista statusta. Suomeen ei siis kannata matkustaa naimisiin menon jälkeen sillä silloin olet taas takaisin tässä samaisessa viisumihärdellissä. Green cardia anoessasi joudutte esittämään todisteet suhteestanne ja siinä samalla päätellään olisiko teillä ollut aikeissa jo ennen matkaa mennä naimisiin.

Tunnen useampia jotka ovat näin onnistuneesti toimineet ja ovat täällä edelleen. Mutta on siis hyvä tietää että tämä on laitonta ja on aina se murto-osan mahdollisuus tulla karkotetuksi maasta. Ja samalla kannattaa ottaa huomioon että maasta ei voi poistua ennen kuin green card on kädessä, eli kotimaassa vierailut ei onnistu... ja prosessi on hieman erilainen kuin K1:llä tänne tulleella eli joudut odottamaan kortin saantia pahimmillaan kaksi vuotta. Näin oli ainakin vielä muutama vuosi sitten. Ilman statusta elämisessä on sitten omat hankaluutensa sillä esimerkiksi vakuutusten, luottokorttien ja ajokortin saanti on hankalaa.

Suosittelen siis menemään laillista tietä.. vaikka se kauan kestääkin niin itse harkittuani näitä molempia vaihtoehtoja aikoinaan voin sanoa näin jälkeenpäin että oli oikea valinta tehdä homma kunnolla.

Muokattu: , käyttäjä: Pabe
Link to comment
Share on other sites

Komppaan Pabea, ei oo varmaan riskin arvosta. Itelläkin kävi mielessä ko.asia, mutta mäkin kun oon siellä jo useemman kerran ravannut ja yhteistä historiaa löytyy siipan kanssa ihan mukavasti, niin en usko, että ne olis tätä meen yhtäkkistä naimisiinmeno-päätöstä purematta nielleet...

Teille varmaan suosittelisin tosiaan tätä K1, ei tarvii kumminkaan heti mennä naimisiin vaan esim noin vuoden päästä. Kun toi kaukosuhdekin käy voimille ajan myötä... Ja rahaa palaa lentoihin ym.

Mitä tulee J1, niin jotkut on menneet silläkin maahan ja menneet naimisiin myöhemmin, ja sitten anoneet siellä jenkeissä sitä AOS:ta eli viisumistatuksen muutosta. Mutta nyt joku viisaampi saa neuvoa, että miten se onnistuu vai onnistuuko :)

Link to comment
Share on other sites

Eikös se oo niin, että waiverillä on ehdottomasti laitonta, mutta jos on just J1 visalla tai esim turistivisalla, niin voi mennä naimisiin ja anoa AOS:ta? Me mietittiin naimisiinmenoa nyt kun olin siellä, niin et oisin tietty tullu takas Suomeen hakeen visaa, mut todettiin et sekin vaikutti liian isolta riskiltä ->mentiin kihloihin vasta viikko ennen mun Suomeen lähtöä, joten avioituminen niin pian ja just ennen kotiinpaluuta ois voinu näyttää epäilyttävältä. Mitään riskejä ei siis kannata ottaa.

Heidi, joo ehdottomasti tuut Vegasiin jossain vaiheessa niin järjestetään Suomi treffit!

Link to comment
Share on other sites

Kai joo onnistuu se AOS jos oot sillä B1(?)-turistiviisumilla, mikä on vähän "enemmän" kun vaan toi ESTA. Ja siis tokihan voit mennä naimisiin USA:ssa, kun vierailet ESTA:lla. Sitä ei mikään säännös kiellä, mutta sitten on kyllä kiltisti palattava kotimaahan ja haettava esim.sitä CR-1-viisumia (tai näin oon asian ainakin ymmärtänyt...)

Las Vegasissa treffit ehdottomasti! Sitähän joutuu odottelemaan siellä tyhjän panttina, ennen kuin työviisumi on kätösissä niin mikäs sen parempi tapa viettää aikaa, kun vähän matkailla pitkin ja poikin :)

Link to comment
Share on other sites

J1 voimassaoloaikana voi minunkin mielestani anoa tuota AOS:ta, jos vain ei ole sita 2-vuoden saantoa. Oma AOS kosahti siihen ja anomisesta huolimatta 2-vuoden saantoa ei poistettu, vaikka se oli sinne Helsingin suurlahetyston virheesta tullut (en ollut saanut opintotukea yms. virkailija oli vain vahingossa sen ruksin jatkoviisumiin iskenyt, vaikkei ekassakaan viisumissa sita ollut). En tosin anonut AOS:ta naimisiinmenosta johtuen, joten siihen en osaa erikseen ottaa kantaa.

Link to comment
Share on other sites

Mä aloin nyt huolestuneena (niin kun nyt oon huolissani ihan kaikesta) niin tsekkailla mun J1-papereita. Siinä 212-lokerossa mulla ei ole ruksia missään niistä... Mut siinä passiin lätkästyssä pikkuviisumissa lukee se, että 2-year rule does not apply. Mulla on tehty kaks J1-viisumipaperia tavallaan, kun mun alunperin piti olla vaan 6kk. Mut sitte ne tarjos mulle jatkopestiä sieltä hotellista missä olin, ja sain helposti jatkettua sitä extra puoli vuotta. Siiinä lukee vaan, että extend to on going-program, eikä edelläänkään ruksia missään :) Mut tosiaan en minkäänsortin avustusta nostanut; meillä oli vaatimuksena olla 2000$ omaa rahaa lähtiessä, ja plus se hotelli sitoutui maksamaan 8000$ palkkaa eli 10000$ yhteensä/6kk.

Link to comment
Share on other sites

Hei se tuli tässä mieleen papruja kattellessa, että mun packet3:ssa osoitteeksi annetaan yhä se Itäinen Puistotie siellä Kaivarissa... Luin kuitenkin täältä, että ihmiset on käyny haastatteluissa Kaisaniemessä..? Laitoin sen mun ekan lomakkeen tuohon Itäisen puistotien osoitteeseen kirjattuna kirjeena, ja ainakin postin nettisivujen mukaan se oli saapunut onnistuneesti vastaanottajalle.

Tuleeko muuten haastattelukutsu mailitse vai postitse? Ja milläköhän aikataululla... Oon jo sumplinut työvuoroja valmiiksi muutamalle tulevalle viikolle niin, että pääsen päiväsaikaan sinne lyhyelläkin varoitusajalla, jos on tarvis.. Mut ei kai ne nyt ilmota, että tarvetuloa haastatteluun esim. seuraavana päivänä tai jotain :)

Link to comment
Share on other sites

^mä en muista yhtään tuliko kutsu sähköpostitse vai etanapostilla.. jotenkin olis mielikuva että mailitse. Kyllä ne antaa tarpeeks varotusaikaa, eli ei ne sitä buukkaa seuraavalle päivälle :-) Mulla muistaakseni haastattelu meni noin kolmen viikon päähän siitä kun lähettivät kutsun. Siinä kutsussa on sitten paikka missä haastattelu pidetään, veikkaisin Kaisaniemeä vaikka postit kaikki lähetetäänkin Kaivariin.

Link to comment
Share on other sites

No mulla olis kans muistikuva, että "jostain" oon lukenut, että mailitse... Ja siinä checklistiä lähettäessä myös kysytään sitä mailiosoitetta... Mulla on lääkäri torstaina, ja olin jo lähettämässä sitä checklistiä heti sen jälkeen, mut aattelin pelata varman päälle, ja lähettää sen vasta maanantaina, että kerkeis tulokset ihan varmasti tulla sitten ennen haastattelua... :)

Link to comment
Share on other sites

Hei nyt oon myös lukenut visajourneylta, että jos jokin informaatio on muuttunut sitten sen G-325-lomakkeen täytön jälkeen (esim. duunipaikka) niin sun pitää viedä haastatteluun uusi, päivitetty G-325-lomake. Pitääkö paikkaansa? Mulla nimittäin vaihtu duunipaikka seuraavassa kuussa sen ekan paketin lähettämisen jälkeen. DS-230-lomakkeeseen laitoin nykyisen, "uuden" työpaikkani, pitääkö vielä silti viedä uusi G-325?

Link to comment
Share on other sites

Ymmärtääkseni J1 viisumin voimassa olo aikana voi mennä naimisiin ja anoa siitä sitten AOS suoraan. Korjatkoon joku viisaampi jos olen väärässä mutta ainakin eräs ystäväni sitä tuossa juuri tänä kesänä suunnitteli.

Siis jos menee naimisin J1-viisumin voimassaoloaikana ja sitten anoo sitä AOSia suoraan, niin saako jäädä suoraan maahan? Ja onko silloinkin edessä Greencardin suhteen parin vuoden odottelu? Että kannattaako kuitenkin K1 ennemmin kuin tuo J1-viisumin aikana naimisiin meno? Siis tietenkin tavoitteena on saada se Greencard mahd. nopeasti.

Link to comment
Share on other sites

Niin sillon voinee kai jäädä suoraan maahan. Mutta ongelmana on se 2-vuoden sääntö siinä J1:ssa, eli jos se pätee niin joutunet tulemaan Suomeen siksi aikaa. Mä voisin teille kyllä suositella tota K1. Sen hakuaika on se noin 5-7kk, ja sen jälkeen se on 6kk voimassa, ja 3kk sisään maahantulosta pitää mennä naimisiin. Ja sen jälkeen sitten hakea AOS, työlupaa, green cardia jne. Eli nopeimmillaan voisit saada sen kaiken ehkä noin vuodessa, ja sen jälkeen ku astut maahan sillä ja muistat vaan mennä ajoissa naimisiin, niin ei sun tarvii enää tulla Suomeen vaan saatte olla yhdessä jenkeissä oottelemassa GC-prosessia...

Link to comment
Share on other sites

Jep, olin ja oli ihan mukava kokemus sinällään. Borgströmin kädet tosiaan "hieman" tärräs papereita täytellessä, ja sitä verenpaine-hökötystä laittaessa... Sitten ilmeisesti joku lehtimyyjä tms soitti sille ja se vaan tiuskas siihen puhelimeen, että nyt ei kerkee kun mulla on potilast alasti tässä vieressä. :) Se alko vähän mua naurattaa :) (Enkä siis ollut alasti, hiha oli ylhäällä ;) )Mut höpöteltiin niitä näitä mukavia, muun muassa viineistä, kun se on ilmeisesti joku viinialan asiantuntija myös. Konsulaatti-paketti lausuntoineen on valmis reilun viikon päästä, tuloksia voi toki kysellä jo aiemminkin... Mutta kannattaa kyllä mennä tuonne Eiraan, palvelu muutenkin hyvää ja asiat sujuivat kitkattomasti :) Mitä nyt hinta vähän kirpas.. 424e, kun piti ottaa polion tehoste myös. Hemmetti, ja sitä just kysyin AMK:n terkkarilta, kun hain rokotustodistuksia ja se väitti niin kivenkovaan, ettei sitä tarvita enää USA:an.. Jos se nyt olis sen mulle siihen pistänyt, niin olis säästänyt sen 40e .) Mutta onpahan ainakin laitettu nyt...

Link to comment
Share on other sites

Mun pitikin kysyä, et mitä tää medikaali nyt oikein maksaa kun oon nähny muutamia eri hintoja. Mulla ei ulkomailla asumisen takia oo kela-korttia, ja tietty tein sen mokan että tein vaan väliaikasen Suomeen muuton kun mun piti alunperin jäädä Lontooseen tän vikan reissun jälkeen. Koitin mä hakee takas Suomen sosiaaliturvan piiriin, mut en uskaltanu sit alkaa valehteleen et pysyvästi tuun joo. Mun täytyy kans ottaa polioo ja jotain, mun viimeset muistikuvat mistään rokotuksista on 5:ltä luokalta. Täytyy selvittää mitä ne täällä terveyskeskuksessa maksais.

Haha, mä olin Lontoossa töissä market research firmassa ja soittelin sieltä lääkäreille. Oon tässä miettiny et joku Borgströmin tyyppinen nimi oli kerran kun tiuskas vaan jotain (ihan ymmärrettävää joo, mut vois sitä sanoa nätimminkin...), et uskaltaako sen vastaanotolle mennä ollenkaan :D

Link to comment
Share on other sites

Uskaltaa uskaltaa :) Se on potilaalle ihan hyväntuulinen tyyppi. Vähän semmonen töks töks, mutta mitä ilmeisemmin sen äidinkieli on ruotsi niin meillä oli pari kertaa vähän kommunikaatio-ongelmia :)

Niin en osaa sanoa tosta kela-korttijutusta... Toki, eihän sillä nyt säästä kun sen 30e, eli ei sun sitä varmaan sen takia kannata lähteä hakemaan, jos et muuten sitä tarvitse. Terveyskeskushinnoista en osaa sanoa, siellä ne kyllä tuntuu kanssa aina kysyvän sitä kelakorttia. Olitko nyt jossakin koulussa/duunissa täällä Suomessa, jos sitä kautta saisit vähän edullisemmin? Ne rokotustodistukset kannattaa siltä lapsuusajaltakin hakea; niitä kysytään siellä ja ne tiedot tulee kai sitten siihen lausuntoon...

Link to comment
Share on other sites

Haastattelu meni hyvin ja nopeasti, Summerin soitosta siihen, kun olin taas ulkona meni n.45 min, itse haastattelu vei vain muutaman minuutin, eivätkä edes katsoneet kuvia tai muitakaan todisteita joita mulla oli mukana iso nippu, ottivat ainoastaan passin ja lääkäriltä saadun kirjekuoren.

Sovitaan sitten tapaaminen Vegasissa, kunhan sinnepäin maailmaa ehdimme :)

Link to comment
Share on other sites

Hienoa Mrs Cat!! Mietinki just tänään, että miten mahtoi mennä..:) Sanoivatko koska saat viisumin, ja saatko postissa/käytkö itse hakemassa? Eikö niitä kiinnostanut ees se Affidavit of Support-juttu? Muualla maailmassa se(kin) tuntuu olevan kovin keskeinen juttu...

Link to comment
Share on other sites

Sanoivat, että viikon sisällä pitäisi visan olla valmis, mä haen sen itse, kun siitä ei koidu suurta vaivaa eikä tarvitse pelätä, että posti kadottaisi sen.

Niillä oli jo kaikki tarvittavat viralliset paperit, NVC lähetti ne sinne. Onko sulla HeidiShawn jo haastattelun ajankohta tiedossa ?

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...