Jump to content
Naimisiin.info

SAA LUKITA! Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun K-1 (kihlattu)


Recommended Posts

Uusi kirjoittelija ilmoittautuu! Tässä on poikaystävän kanssa takana parisuhdetta jo melkein nelisen vuotta ja nyt vihdoin alkaa rahallinen puoli olla kunnossa ajatellen K1-visan hakemista yms. Poikaystävä on siis nyt ollut viimeisen vuoden ajan töissä vakituisesti, sitä ennen melkein koko ajan työttömänä. Olen selaillut näitä sivuja puolisen vuotta enemmän ja vähemmän ja kyllä tässä on hieman tuskanhiki noussut pintaan! Mitäs jos..? Niin, turhahan se on jossitella, mutta aina vaan jotenkin ajattelee kaikkea sitä, mikä voi mennä vikaan.. Ikuinen pessimisti  :rolleyes:

 

Yksi suurin huolenaiheeni on riittävien ns. primary todisteiden puuttuminen. Passissa on tosiaan leimat, mutta lentolippuja (niitä boarding passeja) ei minulla ole aivan kaikkia tallessa, paitsi nyt tältä viimeiseltä matkalta marraskuu 2012-tammikuu 2013. Muutenkaan emme ole tavanneet kovin usein, v. 2009 kesällä, v. 2010 kesällä, v. 2011 kesällä, v. 2011 talvella, v. 2012-2013 talvi. Joo, ikävä on raastava KOKO ajan. Poikaystävän on kyllä tarkoitus tulla tänne nyt keväällä, kunhan passin saa. Joitakin kuitteja ATM-nostoista on, muutamia lippuja tapahtumiin. Hotelleissa emme sitten vuoden 2009 jälkeen ole olleet, joten siitäkään ei todisteita sitten ole. Yhteydenpitokin tapahtuu lähinnä Skypen/ventrilon kautta, joten ei näistäkään hirveästi todisteita saa kasaan, tosin ventrilosta olen maksanut aina v. 2010 asti, että kai se jotain todistaa? Emaileja emme kirjoittele, mutta tekstareita sähköpostin kautta tulee läheteltyä päivittäin useita kymmeniä. Kelpaavatkohan nuo todisteeksi? Valokuvia on jonkin verran. Huolehdin vain kovasti näiden todisteiden takia, olisi mukava kuulla muiden mielipiteitä näistä. Ja jos tulee mieleen joitakin todisteita, joita ehkä kannattaisi liittää, olisi se erittäin hienoa!

 

Olihan tässä mielessä varmaan muitakin kysymyksiä, mutta tämä oli nyt ns. tärkein. Oli myös upeaa lukea muiden kertomuksia onnistumisista. Kiitos, jos jollakin vinkkejä olisi antaa.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tervetuloa Carnival! Luulenpa, ettei sinun tarvitse olla kovinkaan huolissasi todisteista. Me laitoimme eri vuosilta muutamia sposteja (joita on enemmän kuin muutama!) ja pari kuvaa ekaan hakemukseen. Niitähän ei muutenkaan kannata kauheasti laittaa. Ja tärkeimmät ovat nuo viimeisimmät tapaamiset, koska K-1:ssä on se aikaraja... Samalla meillä oli myös kuvia passista niistä leimoista, mitä siellä on. Aivan ensimmäisistä kerroista ei leimoja ole, koska passikin on välissä jo vaihtunut ja muutaman kerran on käynyt niin, etteivät ole huomanneet leimata ollenkaan! Paras todiste oli varmasti kuitenkin mieheni pomolta, joka kirjoitti kirjeen siitä, miten meidät tuntee jne. Siis muiden todisteiden puuttuessa kannattaakin pyytää muutamia teidän tuntemianne ihmisiä kirjoittamaan lyhyt kirje todisteeksi. :) Tsemppiä!

Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa Carnival, kiva saada tänne lisää porukkaa! Teillä näyttää todisteiden suhteen hyvältä, varsinkin jos poikaystävä on tulossa tänne käymään ja saatte siitä lisää. Mua itseasiassa stressaa omat todisteet, kun ei passin leimojen, yhden boarding passin ja kuvien lisäksi ollu oikein mitään järkevää. Hotellivarauksissa ei ollu mun nimeä, käytin aina käteistä jne.
Teillä on lisäksi pitkä suhde takana, Visajourneylla näkee paljon pareja jotka on tavanneet kerran ja ovat jo muutaman kuukauden kuluttua laittamassa hakemusta, eikä heillä oo mitään ongelmaa. Mussa on vähän pessimistin vikaa kans, mut hyvin tää menee kun koittaa olla liikoja stressaamatta! :) Tsemppä siis multakin!

 

Lääkäriasiasta, mä oon meinannu mennä Borgströmille, mut nyt kyllä alko mietityttään :D Helteestä oon kans kuullu, et sillä on vähän erikoislaatunen huumorintaju, mut kaippa tuon kestää. Enemmän huolestuttaa toi perusteellinen tarkastus, kun tuntuu et oon kaukana terveestä, joten siltä osin herra B ois parempi. No, todennäkösesti meen sinne minne nopeemmin saa ajan.



 

Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa Carnival! Kyllä teillä pitäisi todisteiden suhteen olla ihan ok. Ja tosiaan jos kevään suomi-reissu vaan onnistuu, niin kerätkää kaikki mahdollinen talteen. Ja tietty voit printtailla jotain teidän skype-keskusteluja ulos myös. Ei tietenkään kaikkia tarvitse. Riittää kuitenkin, että osoitatte, että yhteydenpitonne on ollut jatkuvaa. Me kirjoitettiin myös ikään kuin kirje "Our story", jossa kuvailtiin meidän suhteen vaiheita melko tarkasti.

 

VisaJourneylla tosiaan näkee paljon pariskuntia, jotka ovat tavanneet noin kerran livenä, ja ehkä viikon ajan ja sitten ovat jo mennä pamahtaneet kihloihin. Itse vähän tuollaiset parisuhteet arveluttavat, mutta...

 

Lääkäreistä, tosiaan jos haluaa ylimalkaisen tarkastuksen, niin suosittelen Borgströmiä! :D Multakin se vaan kysyi, että ootko terve. Jep jep. :) Taisi se verenpaineen mitata jollain aataminaikaisella vekottimella, ja kuunteli hengityksen. Toki siellä lääkärintarkastuksen yhteydessä otettavat testit kertovat terveydentilanteen. Mutta heitä ei siis kiinnosta kuin Tuberkuloosi, hepatiitti  ja HIV. Ja se HIV:kään ei kai enää ole ollut pakollinen vuoden 2010 jälkeen.

 

Tsemppiä viisumimatkaan! :)

Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa furcalor! Me aloitamme IR1 prosessin ensi kuussa, joten en osaa harmi vaan vastata kysymykseesi :( Onpa teilla ollut harmittavan pitka tuo odotus! Taytynee kai itse varautua vastaavaan.

Millaisia todisteita olette muuten laittaneet suhteestanne? Mietin vaan, etta riittaako sellanen “our story“ kertomus ja muutama kuva esim tapaamisvuodelta, kummistakin haista ja sit nyt talta vuodelta? Ja niiden lisaksi kopsu vuokrasopparista, kun se on kummankin nimissa, tosin taytyy liittaa siihen oma kaannos, kun se on suomeksi. Luuletteko, etta tuo riittaa vai pitaisiko viela enemmalti todistella, etta ollaan oltu ihan aikuisten oikeasti naimisissa pari viime vuotta :)

Link to comment
Share on other sites

Ellinora: Parempi laittaa liikaa, kun liian vahan. Eli jos sulla on yhteisen pankkitilin tiliotteita, sahko - ja vesilasku yhteisissa nimissa, semmosta. Ja lapsen syntymatodistus ei kans haittaa. Mulla oli kansalaisuutta hakiessa liian vahan todisteita, vaikka oli verotiedot viimiselta 3 vuodelta, talopaperit molempien nimissa ja muuta. Eli koskaan ei voi olla liikaa.

Muokattu: , käyttäjä: MiaMaria
Link to comment
Share on other sites

Kiitos MiaMaria! Taytyy siis varmaan miettia jotain lisajuttuja... meilla ei kylla taida olla mitaan laskuja, tileja yms molemmissa nimissa :( Ja lapsen syntymatodistuskin on tosiaan vaaralla nimella. Pitaiskohan laittaa se leike kylapahasen lehden society-palstalta, jossa meidan kihlaus uutisoitiin? Lapsen paivahoitosoppari on kanssa muuten molempien nimissa, ehkapa lykkaan sen siihen. Olisiko kellaan mitaan muita ehdotuksia?

Link to comment
Share on other sites

Nyt ahdistaa! K1-viisumien käsittelyajat on pilvissä... Tällä hetkellä hyväksytyt ovat odotelleet n.6-8kk ja joku oli "tyynesti" juuri odotellut 14kk ennen kuin hakemus käsiteltiin... Meillä on hakemus Californiassa. Babyhanna, onko teille kuulunut mitään? Siippani on ahkerammin lueskellut Visajourney-sivustoa ja muita ja kertoi että nyt on alettu urakalla käsitellä meksikolaistenkin ties mitä hakemuksia, että saa nähä kauanko tässä nyt sitten joutuu odotella oman hakemuksen käsittelyä :( Oliskohan sittenkin ollut nopeampaa mennä ensin naimisiin ja hakea sitten sitä toista viisumia :(

 

Oliko kenelläkään ollut ongelmia kun matkustaa USA:han sinä aikana kun K1-viisumihakemus on vetämässä? Kannattaako/pitääkö viisumihakemuksesta kertoa kun ne lentokentällä USA:ssa tenttaa sen miljoona kysymystä matkan tarkoituksesta jne? On jo niin iso ikävä että pakko tässä on varata lentoliput kesälle ja mennä edes joksikin aikaa rapakon taa ennen kun pääsee sinne pysyvästi :)

 

Muuten tää odottelu sujuu ihmeen hyvin, puuttuvien rokotusten ottaminen on jo hyvällä mallilla :) Se kyllä ottaa päähän että Messenger lopetettiin, Skype kun koko ajan tökkii :(

 

Aurinko sentään paistaa ulkona :)

Link to comment
Share on other sites

Siis apua, pitäiskö tässä nyt sitten itkeä vai nauraa... ???

 

http://www.visajourney.com/forums/topic/422659-new-reason-for-delay-at-csc-48000-files-damaged/page__pid__6113666#entry6113666

 

Pari viikkoa sitten CSC:ssä oli vesivahinko joka sulki toimiston pariksi päiväksi. Ja nyt sitten jollekin on sanottu että 48 000 hakemusta on vahingoittunut? Ja tosiaan itsekin ollaan seurailtu että jo kuukauden parin ajan siellä ollaan muka käsitelty heinäkuun hakemuksia... Samaan aikaan joidenkin hakemukset on käsitelty parissa kuukaudessa ja tosiaan jollain mennyt yli vuoden.. Oliskohan toimintatavoissa uudistamisen varaa? :D Laitoin nyt kuitenkin vielä ton hymynaaman ;)

Link to comment
Share on other sites

^Joo, samaa oon tässä katellu.. Nyt ne nosti käsittelyajan 7.5 kuukauteen. Niin ja mitä nää "CSC on nostamassa käsittelyaikaa vuoteen" jutut olikaan.. No, lähempänä vuotta tässä aletaan pian oleen! Meillä on pian 5.5kk kulunu, eikä takuulla vielä kahden kk päästä ole mitään hyväksyntää tullu. Todellakin toivon, ettei toi 48000 oo totta. Se vasta onkin hienoa ensin odottaa monta kuukautta ennen kun saa edes selville, et just se oma case on vahingoittunu, ja sit alottaa koko homma uudelleen (vaikka ne kaikki näköjään pistetään digitaaliseen muotoon kun ne saapuu..) Viimesin uusin tieto tossa 48k topicissa on, että ainoastaan I130 caseja on kastunu.. Ketä ja mitä tässä nyt sitten uskoa, kun nää huhut on jo kaikkea mahdollista; 48000 vahingoittunu/minimal damage/CSC vaan kusettaa ja koittaa ostaa lisää aikaa/I130 kastu/lost some hardware...

 

Kiitti hirveesti CSC, arvostan :-X

Tai Obamaahan tässä varmaan pitäis kiitellä.. Again, tässä tilanteessa EI oltais, jos mitään DACA bullshittiä ei ois ikinä tullu.

 

Meillähän oli suunnitelmissa, et siippa tulis käymään Euroopassa, mutta päätettiinkin, et mä meen Vegasiin. Paree ois vaan päästä maahan prkl!!
Ilmeisesti kannattaa vastata vaan siihen mitä kysytään, mutta ei valehdella. Jos ne ei mitään asiaan liittyvää kysy, niin ei niille tarvii mitään sanoa. Ite oon ajatellu asian niin, et jos ne jotain sanoo et aion jäädä maahan, niin on ainakin helppo sanoa, että haluan ja toimin ihan laillisesti ja K1 on käynnissä, oon jo näin kauan odottanu, etten todellakaan tekis mitään vaarantaakseni koko prosessia. Mä oon muuten koko ajan kuvitellu, et ne näkee koneelta, jos on K1 prosessi käynnissä, mutta VJ:llä ihmiset puhu, ettei ne näkis?

Link to comment
Share on other sites

Heippa, täällä taas uusi ihmettelijä keskusteluun!

Oon kyllä lueskellut ohjeita ja vinkkejä pitkin keskustelua jo pidempään, ja tosi kiitollinen kaikille neuvoja jakaneille! Vasta viime aikoina alkoi homma todellistua ja palasin paniikissa lueskelemaan ketjua tarkemmin. Saatiin siis NOA2 postissa tällä viikolla :) Oltiin kyllä valmistauduttu oottamaan kauemminkin. Meillä oli hakemus Vermontissa, ja siellä kesti vähän reilu 5kk (NOA1 oli 19.10.). Tosi ikävä kuulla tuosta CSC:n tilanteesta!

Heidishawn, taidan olla tulossa samoille suunnille kuin sinä, pohjoiseen arkansasiin, Fayettevilleen! Jos tää loppuhakemusprosessi vielä saadaan hoidettua. Välillä tuntuu, että väsyy kaiken tiedon kahlaamiseen, ja täältä saakin paljon toivoa että miten muut on jaksanu ja onnistunu... Jossain visajourney sivulla oli paras neuvo, "breathe" :)

 

Paljon oon lueskellut Affidavid+supporting evidence tietoja ja vähän jääny mietityttämään, että onko sinne tosiaan laitettava niitä W2 verotietoja? Onko kellään tullu vastaan tilanne, että sulho on ollut muualla kuin Usassa töissä eikä siitä syystä niitä oikeen ole saatavilla. Mun sulhoni oli monta vuotta Suomessa töissä, kannattaakohan sen laittaa Suomen verotus/tulo-tietoja jossain muodossa...? Siis että onko jossain sanottu, että pitää pystyä näyttää sekin, että on viime vuosina tienannu riittävästi? tai pitääkö niissä verotiedoissa olla ne viime vuosien tulot myös yli sen poverty line-tason? 

Jos nykyisestä työpaikasta Usassa on kuitenkin työnantajan kirje ja palkkakuitteja.... Tietääkö kukaan tästä?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hei Hanny, ja tervetuloa!! :) 

Me laitettiin siihen Affidavit of Support-pakettiin seuraavia juttuja: 

  • Kirje tyonantajalta
  • W2 parilta viime vuodelta
  • Todistukset henkivakuutuksesta, sijoituksista ja elakesuunnitelmasta
  • Palkkakuitit viimisen 6kk ajalta
  • Tiliotteet viimisen 6kk ajalta

Loppujen lopuksi ne eivat olleet kiinostuneita, kuin siita lomakkeesta ja W2-lomakkeista, mutta lahdettiin silla asenteella, etta parempi liikaa kuin liian vahan :) Ja ma luulen, etta niita kiinnostaa ja mika merkitsee, on nimenomaan ne tulot Amerikasta. Mikali teilla tulojen riittavyys mietityttaa, tai siippa ei ole viela kauaa ollut takaisin Amerikassa, kannattaa miettia mahdollista co-sponssia esim. siipan vanhemmista? 

 

Ja voi tsiisus, etta mua kiukuttaa toi CSC tilanne!! Eiko ne nyt jotenkin voisi tata koko juttua jotenkin modernisoida ja muuttaa.... Toki ymmarran, etta sinne saapuu tsiljoonia hakemuksia koko ajan, mutta silti. Kylla vielakin kiitan onneani, etta laitettiin meidan paketti silloin, kun laitettiin, kerettiin just pois alta ennen kuin nuo vaikeudet alkoivat.

 

Ja matkustus USA:an kylla onnistuu, vaikka K1 on kasittelyssa. Vaan tarpeeksi todisteita mukaan siita, etta aikoo palata Suomeen. Ja vastaa rehellisesti niihin kysymyksiin, mita kysytaan. Lisainfoa ei tarvitse oma-aloitteisesti antaa. Se on paljolti kiinni siita virkailijasta. Mulla oli aikanaan pienia ongelmia Chicagossa, mutta useampaan otteeseen Dallasissa ei mitaan ongelmia, vaikka viime vuonna ramppasin jenkeissa joka toinen kuukausi ja olin aina kerrallaan sen pari kuukautta. Heh, ma aina valkkasin (jos pystyin) jonossa tumman nuoremman miehen mun rajavartijaksi. :ph34r: (Ihan kauheeta yleistysta kylla nyt, blondi kun oon jne. Tarkoitus ei ole olla vedota sterotypioihin sen kummemmin, joten pahoitteluni tasta! :blush: ) Muutenkin usein rupattelin rennosti siina kanssamatkustajien kanssa jonossa, ja naytin iloiselta. Tuskin noilla silti oikeasti mitaan vaikutusta oli, kunhan sattui kohdalla vaan harvinaisen mukavat virkailijat. Eli koskaan ei voi tietaa. Mutta kylla ma silti uskon, etta nuo takaisin lahettamiset on ihan aaritapauksia, jos todellakaan ei mitenkaan pysty todistamaan, etta on hyvissa aikeissa matkalla ja etta oikeasti paluumatka on suunnitelmissa.

 

 

Tsemppia kaikille!! :)

Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa Hanny! Ja onnea NOA2:sta! Te olitte kyllä onnekkaita. Silloin kun me lähettiin hakemus, CSC oli puolet Vermontia nopeempi, ja olinkin niiiiin onnellinen siitä.. Enpä oo enää.
Noista verojutuista Heidi tossa jo kattavasti sanokin, mä en niistä sen enempää tiedä, niin ei mitään lisättävää.
Tuuthan muuten kertoon medical käynnistäs sitten, tahtoo kuulla lisää stooreja! :)

Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa Hanny! Hanna, meillakin menee paprut todennakoisesti CSC:n, kivakiva. Vahanko epareilulta kuulostaa nuo eri centereiden aikajanat :(

Tassa on listaa meidan todistusaineistosta: vihkitodistus, vuokrasoppari, kopsu kihla-uutisesta Nebraskan lehden society palstalta, haakuvia kummistakin haista, kiitoskortti haista, kopio haamatkan boarding passeista ja kuvia haamatkalta, seka kopsut kaikkien kolmen boarding passeista Suomeen muutettaessa ja kuvia vuosien varrelta. Mitas luulette, riittaako nama?

Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa Hanny munkin puolesta!

Kysyt, onko laitettava W2 - on laitettava, kuten Heidi vastasikin. Meillä tilanne ei ole sama, mutta mun mies on sellasissa hommissa, että sen ei ole tarvinnut tiettyinä aikoina maksaa veroja ollenkaan, joten periaatteessa pelkkiä verotietoja katsoessa näyttäis, että tulot on alle poverty linen. Kuitenkin W2:ssa on koodilla se syy jne. Anyways, en tiedä, näkyykö sun miehen verotiedoissa, että hän on ollut ulkomailla, mutta muistan lukeneeni jostain virallisista affidavit-ohjeista myös tuosta asiasta, jos on asunut ulkomailla ja sieltä tulot. En nyt äkkiseltään löydä sitä, kun en ole kotona, mutta kannattaa vielä etsiä netistä! Kuitenkin kannattaa varmaan joku tiliote tms. laittaa mukaan, jos epäilyttää plus se työnantajan kirje. 

 

Tsemppiä!

Link to comment
Share on other sites

Kiitos ajatuksista ja tsempistä! Ihana, kun on tämä foorumi :D

Edelleen oon lueskellut visajourneyn keskusteluja ja virallisia affidavid-ohjeita. Jostain löytyikin ohjeita siihen, että voi liittää mukaan selvityksen siitä miksei ole verotustietoja, tai että niissä voi se näkyä miksei ole veroja maksanut. Ainakin i-864:n ohjeissa tuosta tosiaan mainitaan. Ja niinhän se oli, että se i-134 kannattais tehä samoin kriteerein.

Täytyypä jatkaa asiasta keskustelua sulhoni kanssa. Voipi olla että menee todistusaineiston keräämiseen lisää aikaa ja homma venyy, mutta ainakin tulee niin kunnolla kun pystyy. Ongelma vaan on ollut sekin, että sulhoni on (toisaalta onneksi) niin rentona tän asian suhteen ja minä en :) . Hän on sitä mieltä, että on tärkein näyttää, että NYT ja JATKOSSA tienaa riittävästi. Ite mietin sitä, että miten tärkeää on näyttää se että on jo aiemmin tienannu riittävästi. Ja jos ei pysty ni oisko sit tärkeä olla se co-sponssaaja. Visajourneylläkin oli vähän monenlaista mielipidettä tuosta!

Huooh, katsotaan mitä tapahtuu. Juu, voin tulla medical käynnistä kertomaan sitten myös. Kunhan saan asioita etenemään.

 

Kuulosta hyvinkin kattavalta Ellinora teidän todistusaineisto.

Kun vaan se CSC pääsis jaloilleen.

Link to comment
Share on other sites

Heiii, lääkärikäynti Borgströmillä lähestyy. Luin aiempia viestejä vinkeistä vastaanotolle. Oliko konkareilla muita asioita mitä kannattaa painottaa ja pyytää kuin se, että varmasti merkkaa vesirokon sairastetuksi ja rokotukset todistukseen?

 

Mahtaako mennä kauan saada morsian-status? kävin sitä pyytelemässä, kun hingun tuonne mainitsemaanne ryhmäpäikkyyn kyselemään ja kuulemaan jotain vertaistukea lisää :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

APUA!

 

Ollaan siis mieheni (jenkki) kanssa suunniteltu, että mentäisiin oikeudessa naimisiin nyt kesällä Jenkeissä siten, että matkustan sinne ESTA:lla. En edes ajatellut, että voiko tästä tulla ongelmia. Olen nyt lukenut tätä keskustelua alusta asti ja olen ihan pihalla, kuinka vaikeaksi tämä on tehty.

 

Suunnitelmissa siis on, että menen vain kesäksi, mennään naimisiin ja tulen takaisin syksyllä Suomeen, koska mulla on vielä koulua jäljellä. Voinko näin tehdä ja tuleeko siitä ongelmia tulevaisuudessa??

 

Olisin niin kiitollinen avusta, vaikka voi olla, että tästä ollaan jo muutaman kerran täällä puhuttu :)

Link to comment
Share on other sites

Heiii, lääkärikäynti Borgströmillä lähestyy. Luin aiempia viestejä vinkeistä vastaanotolle. Oliko konkareilla muita asioita mitä kannattaa painottaa ja pyytää kuin se, että varmasti merkkaa vesirokon sairastetuksi ja rokotukset todistukseen?

 

Mahtaako mennä kauan saada morsian-status? kävin sitä pyytelemässä, kun hingun tuonne mainitsemaanne ryhmäpäikkyyn kyselemään ja kuulemaan jotain vertaistukea lisää :D

 

Hanny, mulla ei ainakaan ole muita vinkkejä lääkärikäynnille. Paitsi että muista ottaa KELA-kortti mukaan, saat hieman alennusta. Morsian-statuksessa voi mennä muutamia viikkoja, mutta toivottavasti pääset pian mukaan ryhmäpäikkyyn!

 

Nyt kun tuo uusi ketju on perustettu viisumikeskustelulle (kiitos MiaMaria!), niin tulethan sinne kertomaan kokemukset lääkärikäynnistä  :) .

Link to comment
Share on other sites

APUA!

 

Ollaan siis mieheni (jenkki) kanssa suunniteltu, että mentäisiin oikeudessa naimisiin nyt kesällä Jenkeissä siten, että matkustan sinne ESTA:lla. En edes ajatellut, että voiko tästä tulla ongelmia. Olen nyt lukenut tätä keskustelua alusta asti ja olen ihan pihalla, kuinka vaikeaksi tämä on tehty.

 

Suunnitelmissa siis on, että menen vain kesäksi, mennään naimisiin ja tulen takaisin syksyllä Suomeen, koska mulla on vielä koulua jäljellä. Voinko näin tehdä ja tuleeko siitä ongelmia tulevaisuudessa??

 

Olisin niin kiitollinen avusta, vaikka voi olla, että tästä ollaan jo muutaman kerran täällä puhuttu :)

Ei tuosta pitaisi tulla ongelmia. Eli naimisiin taalla USAssa, sitten takaisin Suomeen ja sitten haette ja odottelette sita ir-cr- kumpi niista nyt olikaan teille sopiva viisumi. :)

Selvittele vain mita tarvitset papereina naimisiin menemiseeen siella, ja ne mukaan. Varmaan parempi hankkia (tai vuokrata) haapuku paikan paalta, vaikkei toki haapuvun tanne kuljettaminen ole mikaan rikos.

Samoin hyva olla todisteita mukana kaiken varalle matkalla siita etta palaat kotimaahan; jotain opistkelupaikasta, vaikka lopputyon luonnos, todistuksia tms. Seka jotain finansseihin liittyen, esim opiskelu- tai autolainat tms on aina plussaa koska ne osoittavat siteistasi asuinmaahan.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...