Jump to content
Naimisiin.info

Mistä löytää kiva sukkanauha?


minnie80

Recommended Posts

Guest Ninna77(Guest)

Hei. Alusvaatteliikkeistä löytyy yleensä. Esim Figura Shopissa on muutamia eri vaihtoehtoja. Hinta liikkuu siinä 8e paikkeilla. Helsingistä ja tampereelta löytyvät liikkeet ainakin. Ja turustakin muistaakseni.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 4 months later...

kun nyt tämä ketju löytyikin (en ehkä uskonut että aiheesta on mitään :D), nii miten ihmeessä on jostain henkkamaukasta tai lindexistä löytyny? en mää vaan oo kekannu mistään...

ja se on tietysti reisinauha, ei sukkanauha, niitä kyl löytyy kaikkialta :)

aattelin vaan et josko kuopiosta löytyis halvalla (<5e)? en haluais tilailla..

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Hääliikkeet ja peruskaupat, jopa pari putiikkia koluttu. Mutta ei. Kaikki samasta muotista, valkoista ja jotenkin yliromanttista röyhelöä. En tykkää. Yhdestä pikkuputiikista löytyikin tosi kiva, vähän erilainen sukkanauha, mutta hinta oli vähän... korkeahko.

Mistä olette löytäneet vähän erilaisen sukkanauhan? Tai ainakin siitä perusmallista poikkeavan. Nettilinkkejä otetaan myös vastaan, ja kuvia!

Niin, miksi se sukkanauha on sitten oltava... noh, perinteitä kunnioittaen haluaisin lisätä vähän sinistä ja muualle en sitä ole keksinyt piilottaa!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Feyah: näyttää aika upeelta!  :o Kivat noi helmet! Ajattelin myös väsätä itse ja laittaa myös helminauhaa. Kiinnititkö helminauhan ym. somisteet ihan langalla vai onnistuiskohan se myös kuumaliimalla??? Eikös tollanen sukkanauha ole ihan yksinkertainen ommella. Ompelee sen satiininauhan vaan sen pitsin päälle ja pujottaa kuminauhan niiden väliin.. eikö?  :-?

Link to comment
Share on other sites

Sannibal81!

Kiitos kehuista  :-*

Omani väsäsin seuraavasti: ompelin ensin kaksi suht leveää mustaa pitsiä yläreunoistaan yhteen (reunat hieman toistensa päälle ja ommel siihen, ei siis varsinaista saumaa). Poimutin pitsin hieman pidempään mittaan kuin mitä lopullinen nauhan pituus ja ompelin pitsin renkaaksi.Sitten tuon jatkoskohdan päälle ompelin satiininauhan ylä- ja alareunasta kiinni, jätin aukon, josta pujottaa kuminauhan. Pujotin kuminauhan ja tikkasin pujotuskohdan kiinni. Pujotuskohdan päälle ompelin sitten nuo kaikki koristeet, jolloin nauha näyttää yhtenäiseltä.

Kaikki koristeet on kiinnitetty ompelemalla. Alimmaiseksi pitsi ruusuke, sitten vaalea rusetti ja helminauha. Lopuksi ruusu ja nuo riipukset.

Eli yksinkertaista on. Aikaa meni maksimissaan 20 min ja siitäkin suurin osa koristeiden käsinompeluun ja suunnitteluun.

Toivottavasti sait jotain tolkkua sepustuksestani :) Tsemppiä ompeluun!

Link to comment
Share on other sites

Kuopiosta ostin Sokkarilta mieleiseni hintaan 4,90€ / kpl.

Oli vielä juuri -15% alennuspäivät eli kahdelle "reisinauhalle" tuli hintaa 8,30€.

Otin valkoisen ja luonnonvalkoisen, toinen jää sulholle ja toinen menee heitettäväksi.

Värejä taisi olla noiden lisäksi vielä musta ja ehkä vaaleansininen. En ole aivan varma tuosta sinisestä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Entäpä jos tekisit nauhan itse, Fröken Strand? Vaikkapa ihan leveän satiininauhan päälle tikattuna pitsinauha (vähän niin kuin väärin päin).

Mä ajattelin laittaa pelkän leveähkön vihreän satiininauhan. Nauhaa ei heitetä, joten alunperin ajattelin jättää sen kokonaan pois, mutta toisaalta voihan se olla miehestä ihan kiva. Mulla on pukeutumisessa muitakin pieniä vihreitä yksityiskohtia, joten sikälikin nauha olisi ihan kiva lisä. Kiinnitystä vaan täytyy vielä miettiä.

Link to comment
Share on other sites

Täälläkin foorumilla oli askartelu-osastolla ohje, kuinka virkata sukkanauha. Siellä on kuvia myös... ei mennyt kauan, ohje oli helppo ja lopputulos hyvä. Tässäpä vinkki hieman erikoista kaipaaville  :). Ohjeessa tulee pitsit reunoihin, mutta voi ne jättää poiskin tai tehdä "hillitymmät", jos se sopii paremmin teemaan. Virkkailin siis ainakin yhden (tarkoitus ois vielä virkkailla useampikin, noin niinku valinnan helpottamiseksi), ja on tarkoitus myös ommella muutama, joissakin kangaskaupoissa on myynnissä nimittäin ihan sukkanauha-kuminauhaa, valmista kuminauhaa pitseineen, myydään metritavarana, joten ei tule kalliiksi ommella hurauttaa...  ;) Sitten vaan koristukset. Helppoa kuin mikä!

Valmiinahan nauhoja saapi monista paikoista, kuten tässä ketjussa on tullut jo ilmi... Ja hinnat vaihtelevat. Ajattelin myös polttari-porukalle tehdä sukkanauhat kiitokseksi ja muistoksi tulevista polttareista (toivottavasti kukaan heistä ei lue tätä ja tunnista mua  ;) tulee yllätyksenä)... ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ostin pitsiä, jossa on valmiiksi jo sininen nauha keskellä. Pitsi löytyi Eurokankaan alekorista ja maksoi alle 2e ja sitä oli varmaan 2-3m siinä nipussa, lisäksi ostin 2m sinistä satiininauhaa 65cent/m (eli 1,30e)  ja sinistä ompelulankaa (1,90e). Noista tarpeista teen 2 sukkanauhaa, leveämmän nauhan ja kapeamman heittonauhan (leveään siis ompelen kaksi leveyttä pitsiä) Tarpeista jää vielä ylikin ja 2 sukkanauhalle tulee hintaa (ynnää noopeasti) 5,20e Joten itse tekeminen on kaupan hintoihin verrattuna halpaa.

muoks. unohdin kuminauhan, joka maksoi n. 1,5e

eli yhteensä 2 sukkanauhaa siis 6,70e ja tarpeet varmaan riittäis vielä kolmanteenkin.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mieleinen nauha tuli itse askartelemalla kauniina iltana mökillä, arkena riitti sitten vain 2n kohdan tikkaaminen ompelukoneella harsimisten päältä. Tämä edustaa mulle puvun sinistä osaa ja on hieman muhkeampi ja leveämpi kuin ensin meinasin. Tuo ei ole täysiympyrä vaan solmitaan tuolla harmaalla satiininauhalla. Hintaa kertyi alle 4e ja iloinen mieli.

Täällä opiskelupaikkakunnan kangaskaupassa bongasin 6,40€ sellaisia kaposia sukkanauhoja luonnonvalkoisena, vaal.punaisena ja vaal.sinisenä... kokeilen vielä liittä kuvaa, jos vaikka onnistuisin  ;)

Itsetehty on myös huntu ja pukukin kunhan saan aikaseksi, onneksi on aikaa  ::)

1189515961.jpg

..oho..tulipa iso... :-/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...