Tulisielu

Pellavahääpuvut

95 posts in this topic

Onko kenelläkään kokemusta pellavapuvusta? Itselleni olen aikeissa moisen hankkia ja mielelläni kokemuksia kuulisin  :)

Oliko kallis, onnistuiko, mitä vieraat sanoivat?

Jos sen pellavapuvun hankin, niin tiedossa on jo sulhasenkin vaatteet, mutta kertokaahan silti, mitä mies puki omissa tai muissa häissä päälleen, jos morsiamella pellavapuku  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

En löytänyt nopealla vilkaisulla topiccia aiheesta, mutta olen itse harkinnut pellavapukua ja kysyisin nyt onko jollain ollut pellavainen hääpuku? Kokemuksia? Millainen oli päällä? Rypistyikö helposti? Mielipiteitä? Onko pellava liian arkinene kangas, itse en ole sitä mieltä mutta kaikki ystäväni ja sukulaiseni tuntuvat olevan.... Alla muutama kuva malliksi:

irap.jpghelinap.jpgmarianp.jpg

teresap.jpgsiljap.jpgseljap.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minun mielestäni nuo MG:n pellavapuvut on ihania. :)

Ihmettelen ihmisiä jotka väittävät pellavaa arkiseksi...Kun ei niitä pellavaliinojakaan taida kukaan kuitenkaan arkisin ruokapöydässä pitää,vai? ;D Yleensä ne on esillä vaan juhlissa.

Pellava ei käsittääkseni ole edes erityisen halpa materiaali.Jättäisin tuollaiset mielipiteet omaan arvoonsa,etenkin kun on omasta morsiuspuvusta kyse.

Vaatekankaana pellava on mielestäni mainio.Useimmat laadut kyllä rypistyy ainakin jonkun verran mutta minulle ovat ammattilaiset sanoneet että se kuuluu kankaan luonteeseen.Jos ryppyjä kammoaa,ei kannata valita pellavaa.

Sekoitekankaat eivät rypisty yhtä helposti.Useimmiten vaatekankaisiin taidetaankin käyttää pellavan lisäksi jotain muuta kuitua.Näin ainakin niissä vaatteissa mitä minulla on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva että joku on kanssani samaa mieltä! Olen jo melko varma että pukuni tulee olemaan pellavaa muiden mielipiteistä huolimatta...

Yläosa tulee tästä puvusta:            Ja alaosa tästä puvusta:

irap.jpgpallasp.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun anopilla on ollut pellavapuku vuonna seitenneljä ;D

Kesällä sain sitä mökillä kokeilla ja se oli oikein staili. Miehellä oli tietenkin sitten isänsä puku sovituksessa, aivan loistava sekin!!! Levenevät lahkeet ja terävät kaulukset. Parasta oli kuitenkin samettirusetti. Siinä naurua piisas koko sakilla!

Hitsi kun osaisi omista tiedostoista liittää kuvan niin tekisin sen heti...kerran jo muokkasinkin niin ettei meidän naamoja näy...hmm...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minunkin anopilla oli kaunis pellavapuku häämekkona. Pellava on kaunis materiaali, varsinkin siihen yhdistää sopivan kampauksen (ei liian laitettua) ja kimpun niin uskon että kokonaisuus on todella kaunis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Entäpä mitä miehelle päälle jos morsiammella on pellavaa? sopiiko tumma puku/frakki/mikälie silti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nuo mg:n sivuilta löytyvät puvut on niin ihanan erilaisia nimenomaan pellavaiset tosi hienoja ja ainakin mun mielestä juhlavia!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulle tulee teetettynä pellavainen puku, sellainen aivan yksinkertainen täysin hihaton alaspäin levenevä yksiosainen puku. Yksi juhlapuku on aiemmin teetetty pellavasta, ja olin siihen tosi tyytyväinen. Se oli tosi paksua huonekalupellavaa, melkein sellaista "säkkikangasta", joten se ei rypistynyt juuri ollenkaan, mutta liikkui ja laskeutui tosi nätisti (vähän kuin oikein paksu silkki). Se ei liehu, mutta haluan että hääpuku onkin yläosastaan aika napakka, ja saumoihin tulee piiloon korsetinluut, jolloin täytyykin olla vahvaa kangasta. Puku on siis varsin erityylinen kuin ylläolevat, jotka on tehty selvästi ohuemmasta pellavasta.

Itse kyllä ihmettelen miksi pellavapuvut eivät ole lyöneet läpi isosti vielä, pellava kun on mieelstäni erittäin kaunis ja miellyttävä kangas. Mutta ehkä se on liian skandinaavinen ilmiö - ulkomailta tuntuvat nuo kaikki myynnissä olevat hääpuvut tulevan, enkä pysty näkemään espanjalaisten tai jenkkien ymmärtävän pellavan päälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kysyisin tuosta teettämisestä. Mitä jos se teetetty valmis puku onkin jotain toista, mitä odotti, onko pukua silloin pakko ostaa? Tietysti tämä voi olla liikekohtaista... vai? Mitä kokemuksia teillä on? Mistä kaikkialta näitä pellavaisia ihanuuksia sitten saa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jatkanpa tähän itse, kun kerran juttelin tänään häämessuille kyseisen liikkeen edustajan kanssa  :) Eli ainoastaan Tampereelta ja lopullinen päätös puvun ostamisesta tehdään vasta, kun puku on valmis. Toivottavasti tästä tiedosta on jollekin apua.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Onko kenelläkään kokemusta pellavapuvusta? Itselleni olen aikeissa moisen hankkia ja mielelläni kokemuksia kuulisin  :)

Oliko kallis, onnistuiko, mitä vieraat sanoivat?

Jos sen pellavapuvun hankin, niin tiedossa on jo sulhasenkin vaatteet, mutta kertokaahan silti, mitä mies puki omissa tai muissa häissä päälleen, jos morsiamella pellavapuku  ;D

Mulla oli Morsiusgalleriassa teetetty pellavapuku. Ei mikään noista valmiista malleista vaan omasta piirustuksesta tehty.

Eli.

Mun pukuni maksoi muistaakseni 760 euroa eli suhteellisen halpa kun hääpuku voi hyvinkin maksaa sen 1000 euroa. Toisaalta halvemmallakin puvun saa. Se on vähän suhteellista. Mun mielestäni sain puvun edullisesti. (Tuohon hintaan toki tuli lisäksi sitten vannehameesta lähtien kaikki ja kokonaisuus kampauksineen ja meikkeineen kipusi reippaasi yli 1000 euroa.)

Puku oli just sellainen, millainen sen pitikin olla. Mun pukuni istui niin hyvin sovituksessa (siihenhän ei tule mitään välisovituksia vaan ekan kerran sitten kokeillaan omaa pukua kun se on täysin valmis), että sain sen heti kotiin sovituksesta. Korjaaminen olisi maksanut erikseen - tai puvun olisi saanut kotiin että olisi itse korjannut mikäli sellaista olisi ollut. Pukuahan ei ollut pakko ottaa, mitään varausmaksua tms. ei tullut vaan puku maksettiin hyväksymisen jälkeen kerralla kokonaisuudessaan.

Päällä puku oli aivan mahtava. Se on aika painava ja siinä tulee sellainen prinsessa-olo (toisaalta - missäpä hääpuvussa EI tulisi... ::) ;D). Vannehame on mun mielestä ehdoton - tyllialushame ei todennäköisesti jaksaisi pitää helmaa kohollaan tarpeeksi (ellei halua kapeampaa hametta). Eli puvussa on aluspukuun ommeltuna tylliä ja se tekee vannehameen kanssa helmasta ihanan paksun ja painavan. Se on semmoinen ylellinen. Mun mielestä mun puvusta - siitä tyllikerroksesta huolimatta - näkyi vähän vannehameen vanne (se vanne joka on tuossa just polvien alapuolella) ja ompelin itse vannehameen päälle muistaakseni kolme kerrosta tylliä vielä lisäksi.

Itse puvun alla on aluspuku, joka on jotain vuorisilkkiä tai vastaavaa sileää ja pehmeää kangasta. Eli puku on tosi mukava ihoa vasten.

Puku herätti ihastusta erilaisuudellaan ja myös just sillä, että se oli pellavaa. Jos pitäisi valita uusi hääpuku, valitsisin jälleen pellavapuvun.

Miinusta oli se, että autossa puvun helma rypistyi eli mun piti istua tosi varovaisesti kun mentiin kuvaukseen. Kuvauksen jälkeen ajettiin vihkimispaikalle, jossa äiti ja kaasona toiminut sisko silittivät helman suoraan mun päälläni pystyssä silittävällä höyrysilitysraudalla (varattiin siihen aikaa tarpeeksi jo etukäteen kun tiedettiin ongelma). Muuten itse vihkimisessä ja juhlassa puku pysyi siistinä vaikken sitä mitenkään enää sitten varonut. Kuvissakin se näyttää hyvältä eikä yhtään ryttyiseltä.

Lisäksi puvun helma rypistyy kun se roikkuu henkarista. Eli itsekin silitin oman pukuni häitä edeltävänä iltana ja levitin olohuoneen lattialle ison lakanan päälle niin leveälle ja sileäksi kuin sain. Kuvaus meillä oli toisella paikkakunnalla ja puku levitettiin kuljetuksen ajaksi auton takapenkille niin leveäksi kuin mahdollista.

Miehellä oli musta tavallinen puku, musta paita ja vaaleansininen kravatti. Rintakukka, muistaakseni orkidea. (Mun puvussani oli sinistä tehostevärinä.)

Tuliko tässä nyt niitä mitä haluttiin tietää?  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä teetän itselleni pellavahääpuvun "tavallisella" ompelijalla, eli en Morsiusgalleriassa. Innostuin pellavasta MG:n nettisivujen perusteella, mutta kun menin käymään siellä, oli palvelu niin latteaa, että lähdin tyhjin käsin pois.

Hääsuunnittelijani avulla löysin Oulusta hyvän ompelijan, jonka kanssa löysimme juuri minulle sopivan puvun mallin. Puvun tekoa ei ole vielä aloitettu, sillä minulla on vielä laihdutusprojekti kesken, mutta uskon, että puvustani tulee juuri sellainen yksinkertaisen ja luonnollisen kaunis, kuin olen haaveillutkin.

Miehen pukua ei ole vielä päätetty kokonaan. Asumme Etelä-Pohjanmaalla, joten se tulee näkymään sulhasen puvussa vähintäänkin helavyön muodossa. Mielestäni pellava ja pohjalaisperinteet sopivat yhteen, vaikkei puvuissa varsinaisesti olisi mitään samaa materiaalia tai korostevärejä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen myös aivan ihastunut pellavapukuihin... Ja kun häät ovat vieläpä sellaiset hieman maalaisromanttiset lukuunottamatta vihkikirkkoa  ;), niin mikäpä sopisi sen paremmin kuin pellava puku!? kanerva.jpg

Mä oon ihan ihastunut tohon kanervaan ja ens lauantaina mulla onkin tilausaika puvulleni Tampereen Morsiusgalleriaan...  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin Tampereen häämessuilla ihastelemassa MG:n uusia pellavapukuja ja ne olivat aivan ihania  :-X Toivottavasti niistä saisi kuvia nettiin, joko heidän omille sivuilleen tai jos jollakin on itse otettuina niin vaikka tähän ketjuun. Harmitti vain, että kävin samana päivänä sovittamassa MG:ssa pukuja,  mutta noita uusiahan ei tietenkään liikkeessä ollut... Mutta olivat vanhatkin kauniita, myös tuo Kanerva ihan kärkipäästä minunkin mielestäni. Oman puvun teettäminen vaatii kovasti vielä suunnittelua, mutta ideoita on jo yllin kyllin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos, helmi08 vinkistä:) Pääsee taas suunnittelemaan ja ihastelemaan ja pähkäilemään jne. lisää

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hieman ot. mutta noita pellavapukuja oli myös MG:n outletissa (kävin toissapäivänä), eli jos sellaisen mielii saada (hieman halvemmalla) niin kannattaapi käydä  :) Ainakin pari tällä sivulla ollutta mallia oli edustettuina, tosin muitakin oli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen nyt itsekin luultavasti teettämässä pellavapukua, ja kankaiden hinnat kiinnostaisi. Eli missä suunnilleen liikkuu tuollaiseen pukuun soveltuvien kankaiden hinta?

Toinen kysymys sitten alushameista... Onnistuisikohan helmaa sittenkin kohottamaan riittävästi tyllialushameella? Vanteet ei oikein innosta, mutta ei toisaalta ihan sääriä nuoleva helmakaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varmaan liittyy siihen, kuinka paksua pellavakangasta haluaa. Ohuempi nousee kyllä tyllilläkin. Paksu kangas kyllä varmaan vaatisi ne vanteet, jos haluaa nostaa. Omassa puvussani ei vanteita tule olemaan, kun paksu pellava liikkuu kauniisti itselläänkin.

Alla näytille pellavainen puku (joka ei siis ole hääpukuni, vaan itseasiassa vaate kaverini teemahäitä varten). Pidän siitä ihan hirveästi, sääli ettei tuollaista voi käyttää useammin. Vaate on siis tosi löysä, ihan sellainen pään yli vedettävä, mitään luita ei ole eikä mitään alusvaatteita alla korsetista puhumattakaan (ajanmukaisuuden vuoksi). Tuota ei ole myöskään koskaan silitetty, luonnonrypyillä on erilaisten miekkatreenien jäljiltä, eli tollaista se pellava on... Paikallaan ehkä näyttää siltä että nuolisi kinttuja, mutta kävellessä tai tanssiessa liikkuu tosi nätisti. Materiaalin olin todella tyytyväinen, on hengittävä ja vilpoinen, kuitenkin samalla lämmin jos tarvitaan.

Se hääpuku tulee toki olemaan istuva, luonnonvalkoinen, olkaimeton A-linjainen saumoihin ommelluilla luilla. Eli tämä, mut ihan täysin erilainen  ;D

keskiaikapuku-2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mäkin ajattelen nyt pellavahääpukua, ku tahtoisin näyttääkin luonnonläheiseltä, kun oon ekohörhö muutenkin. Ensin ajattelin ostaa käytetyn puvun (kierrätystä) mutta haluisin teemaväriksi vaaleanvihreän(+valkoinen), niin prinsessapuvuissa harvoin on vaaleenvihreetä. Tai sitten otetaan teemaväriksi vaaleansininen ja silloin taas on niitä prinsessapukuja. Mutta siis takaisin aiheeseen, pellavapuku ois kyl niin luonnollisen näköinen. Ja äitilläkin oli silloin joskus pellavahame. Mutta pellavapuvulla on sitten taas hintaa ja morsiusgalleria tampereella (itse helsingissä), niin pitäis ainakin pari kertaa käydä tampereella. On niin vaikeeta päättää...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kiva että joku on kanssani samaa mieltä! Olen jo melko varma että pukuni tulee olemaan pellavaa muiden mielipiteistä huolimatta...

Yläosa tulee tästä puvusta:            Ja alaosa tästä puvusta:

irap.jpgpallasp.jpg

Mulle tulee hääpuvuksi tuo oikean puoleinen Pallas-puku teetettynä, vain aivan pieniä muutoksia tehdään tuohon malliin. Lähdin Morsiusgalleriaan alunperin ajatuksella teettää pellavapuku, päädyin kuitenkin satiiniin. Ne on kyllä tosi kauniita ne MG:n pellavapuvut!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mutta pellavapuvulla on sitten taas hintaa ja morsiusgalleria tampereella (itse helsingissä), niin pitäis ainakin pari kertaa käydä tampereella. On niin vaikeeta päättää...

Eihän sitä pellavapukua pakko ole Morsiusgalleriassa teettää. Suunnittelet tai etsit vaan mieleisen mallin, niin sen voi ommella joku paikallinen ompelija  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now